Een nieuwe look: mijn dochters slaapkamer

Afgelopen jaar hebben we mijn dochters slaapkamer langzaamaan omgetoverd van kleine meiden kamer naar ‘grote meiden kamer’. Een nieuw behangetje, een nieuw rolgordijn en een nieuwe look met voornamelijk bestaande spullen. Vandaag geef ik je een kijkje in de nieuwe slaapkamer van mijn dochter.

‘Ik wil een grote meidenkamer’

Slaapkamer dochter
Before foto: kinderkamer met gele wanden. Je ziet zelfs nog een stukje van de commode

Vorig jaar kwam het onderwerp steeds vaker op tafel: “mam, ik ben nu 4. Ik wil geen babykamer meer’.

Nou was het niet helemaal een babykamer meer. Ze had immers ze al een ‘grote meiden bed’ als verjaardagscadeau gekregen tijdens haar derde verjaardag, maar toch had ze echt wel een punt.

De gele muren waren nog van haar babykamer, er was weinig plek om te spelen en er stond nog zelfs nog een commode in. En.. oh ja, in haar verduisterend rolgordijn zat een gat.

Oeps! Het werd echt wel tijd voor een kleine make-over. 😉

Tijd voor nieuw behang

nieuwe inrichting kinderkamer
Manlief, schoonmama en dochter druk in de weer om het oude, gele behang weg te halen

In september zijn we op zoek gegaan naar nieuw behang. Mijn man en ik zijn eerst naar de behangwinkel gegaan en hebben daar een voorselectie van 10 behangetjes gemaakt die binnen ons budget ligt.

Daaruit heeft onze dochter uiteindelijk twee behangetjes gekozen: één apenbehang (onze dochter is gek op apen!) voor 1 wand en een rustig roze behang voor de andere wanden.

Met hulp van mijn schoonouders heeft mijn man uiteindelijk in twee dagen het oude behang eraf gehaald en het nieuwe erop geplakt. Dat ging veel sneller dan verwacht.

Nieuwe rolgordijn ophangen

nieuwe rolgordijnen voor kinderkamer
Nieuwe witte rolgordijnen, de ‘oude’ gordijnen hebben we laten hangen

Daarna werd het tijd voor dat kapotte rolgordijn. Ik ben eerst gaan gluren op verschillende websites voor mooie, maar goedkope rolgordijnen.

Uiteindelijk hebben we voor deze basic, witte variant gekozen. Want die kleur kan overal bij. Ook als mijn dochter in de toekomst een tienerkamer nodig heeft.

Natuurlijk is deze rolgordijn verduisterend, aangezien zowel mijn man als mijn dochter slapen nou eenmaal beter als het pikkedonker is ’s nachts. (Om die reden hebben we zelfs een dakraam rolgordijn dat verduisterend is).

Mij maakt dat allemaal niets uit. Leg mij aan mijn cpap en ik ben vertrokken. Zelfs als alle lampen in de kamer nog branden. Maar dat terzijde. 😉

Opnieuw inrichten met bestaande spullen

slaapkamer dochter
Bed met daaronder een speelgoedbak

Daarna werd het tijd om de boel opnieuw in te richten. We hebben voornamelijk gebruik gemaakt van bestaande meubels.

Zo staat de speelgoedkeuken uit de woonkamer nu op haar kamer. Vol leuke keukenspulletjes om mee te spelen.

Onder haar bed heeft ze een opbergbak waar nog wat meer speelgoed in ligt. Ideaal voor het makkelijk en snel opruimen van de ‘ontplofte slaapkamer’ na een middagje spelen met vriendjes!

Ook hebben we een oud plankje hergebruikt: hier staan haar zoutlamp, mooie fotolijstjes en andere dierbare herinneringen op. Lekker prominent in zicht, maar buiten eventuele grijpgrage handjes. 😉

slaapkamer dochter
Plankje met zoutlamp, fotolijstjes en mooie herinneringen

Lees meer over de werking van zoutlampen in mijn artikel met 5 tips om je kind rustig door te laten slapen

Zo ziet de slaapkamer er nu uit

Al met al is het een echte ‘grote meidenkamer’ geworden.

Qua budget hebben we het ook niet te gek gemaakt: we hebben voornamelijk geld gestoken in het nieuwe rolgordijn en het behang. Voor de rest hebben we bestaande spullen vooral hergebruikt en ergens anders neergezet.

Advertentie
Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Onze dochter is supertrots op haar ‘grote meidenkamer’. Elk vriendje of vriendinnetje dat over de vloer komt, wordt standaard naar boven ‘gesleurd’ om haar slaapkamer te bekijken. En om heerlijk te spelen natuurlijk.

Enne… ook ik ben supertrots op deze kleine metamorfose. Daarom deel ik met liefde dit kleine inkijkje in de mooie slaapkamer van mijn ‘al best wel grote’ dochter. 😉

Een nieuwe look: mijn dochters slaapkamer

Een nieuwe look: mijn dochters slaapkamer

Een nieuwe look: mijn dochters slaapkamer

Meer lezen over onze inrichting?

of bekijk hier mijn stappenplan: Je Kledingkast Écht Goed Opruimen in 5 Stappen!

Bewaar dit artikel voor later:

Een nieuwe look een kijkje in de slaapkamer van mijn dochter PIN

Blijf op de hoogte van nieuwe gloednieuwe, persoonlijke artikelen!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Dit artikel bevat een samenwerking en komt daarnaast voort uit mijn liefde voor mama zijn.

Cynthia Lukassen

13 gedachten over “Een nieuwe look: mijn dochters slaapkamer”

  1. Het ziet er erg mooi uit! Ik kan me voorstellen dat ze er erg trots op is. Zelfs met een beperkt budget een grote verandering kunnen maken is toch geweldig!

  2. Ze heeft groot gelijk hoor dat ze iedereen mee neemt naar haar slaapkamer om vol trots haar domein te showen! En wat heerlijk trouwens dat ze op die leeftijd al zo duidelijk aangeeft dat ze een grote meid is!

  3. Wat is de slaapkamer leuk geworden. Bij onze jongste zijn we aan de slag gegaan om van een kinderkamer een tienerkamer te maken, dat was ook een leuke uitdaging.

  4. Leuk hoor dat jullie de slaapkamer hebben ingeruild! Dat hoort er natuurlijk uit bij. Vroeger toen ik wat jonger was, hadden we het roze geschilderd. Niet ideaal natuurlijk omdat ik nu al ouder ben haha! Een leuke metamorfose

  5. Het is echt super leuk geworden! Heel leuk dat behang en due kleurencombinatie. Ik ben zelf net verhuist en moet mijn dochters slaapkamer nog inrichten, zo leuk om te doen altijd!

Reacties zijn gesloten.