Review: Zelf visitekaartjes maken bij Drukwerknodig.nl

Toen we laatst uitgenodigd werden voor de nominaties van het Speelgoed van het Jaar zei mijn man: “Wordt het niet eens tijd dat je visitekaartjes gaat maken voor je blog? Je weet nooit of er een leuke spellenuitgever is die een keer met je samen wil werken. En wat ga je hem dan geven? Een post-it met je e-mailadres?” Tja, hij had wel een punt. Een paar dagen later kreeg ik de vraag van Drukwerknodig.nl of ik misschien visitekaartjes wilde maken en reviewen. Toeval? Ik weet het niet, maar leuk is het zeker! Vandaag vertel ik je dus over zelf visitekaartjes maken bij Drukwerknodig.nl en wat het resultaat is!

Zelf visitekaartjes maken

Wat is Drukwerknodig.nl?

Drukwerknodig.nl is een jonge webshop (gestart in augustus 2018) die zowel zakelijk als particulier drukwerk verzorgd. Je kunt er van alles bestellen: Van fotoboeken en canvas tot banners en brochures. Ik mocht me dus creatief uitleven en zelf visitekaartjes maken.

Het ontwerpen van de visitekaartjes

Wanneer je zelf visitekaartjes wilt maken, ga je naar de bestelpagina over visitekaartjes van Drukwerknodig.nl.

Ik heb ervoor gekozen om staande, dubbelzijdige visitekaartjes te ontwerpen, maar je kunt ook kiezen voor liggende varianten of enkelzijdige varianten. Je hebt zelfs de mogelijkheid om visitekaartjes in bloemenvorm of ronde vorm te bestellen. Wel creatief, maar voor mijn gevoel minder handzaam.

Je kunt je ontwerp in een bestaand pdf bestand uploaden of je creatief uitleven in de online editor. Dat laatste deed ik dus!

Veelzijdige online editor

De online editor laadt lekker snel en is veelzijdig. Je kunt aan de slag met frisse sjablonen, of helemaal zelf visitekaartjes maken en met een blanco kaartje beginnen. Daar ging ik voor.

Zelf visitekaartjes maken

Het programma heeft veel opties. Je kunt je eigen foto’s uploaden, maar je kunt ook gebruik maken van decoraties, zoals cliparts en vormen. Ook heb je keuze uit 47 lettertypes. De kleuren kun je kiezen naar aanleiding van een palet of door een kleurcode toe te voegen. Dat laatste vind ik erg handig, aangezien ik voor mijn website ook vaste kleurcodes gebruik. Mijn visitekaartje sluit hierdoor nu mooi aan bij mijn website.

Lang leve het uitlijnen!

Zelf was ik ook erg blij met de optie om je visitekaartjes mooi uit te laten lijnen. Ik ben niet heel sterk in het inschatten of iets recht staat (laat mij nooit jouw schilderijtjes ophangen, geloof me), dus van de opties om zowel via een raster als magnetisch te kunnen uitlijnen heb ik gretig gebruik gemaakt.

Zelf visitekaartjes maken

Dat vind ik echt een pluspunt, want die kom je echt niet in alle editors tegen. Geloof me, want ik heb er inmiddels al aardig wat mogen testen.

Verder kun je met lagen werken, dimensies toevoegen en het één en ander transparanter maken. Daar heb ik niet eens gebruik van gemaakt, maar het geeft je wel een beetje een beeld van het uitgebreide programma.

Oh help! Welk soort papier?

Wanneer je tevreden bent over ontwerp, ga je naar je winkelwagentje. Daarna kun je de aantallen invoeren die je wilt hebben, kiezen of je het wil lamineren en je soort papier kiezen. Je hebt overigens keuze uit 7 verschillende soorten papier. Dat vond ik wel een lastige, want ik heb niet zoveel verstand van de verschillende soorten en het staat minimaal beschreven. Dus dat is nog wel een klein feedbackpuntje.

Toen ik mijn ontwerp had gemaakt en mijn keuzes had gemaakt was het wachten!

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Mijn visitekaartjes!

Zelf visitekaartjes maken

Een kleine week later viel mijn bestelling van Drukwerknodig.nl op de deurmat. Mijn visitekaartjes zaten in een stevig brievenbuspakketje en waren goed verpakt in plastic.

En ik moet zeggen: Ze waren boven verwachting mooi! Het papier (ik heb gekozen voor 350 grams invercote creato) is erg stevig en de visitekaartjes zijn erg mooi gedrukt. Heldere kleuren en precies zoals ik het voor ogen had.

Ik vind eigenlijk dat ik nog wat kritischer moet zijn, want dit is een eerlijke review. Maar verder dan de onduidelijkheid over de papiersoorten kom ik eigenlijk niet qua opbouwende feedback. Ik ben erg tevreden over de ontwerpmogelijkheden en over het eindresultaat.

Mijn visitekaartje is ook écht een visitekaartje: Ik ben er erg blij mee!

Zelf visitekaartjes maken

Heb jij wel eens visitekaartjes gemaakt?

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Zelf visitekaartjes maken

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn blog?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest, Facebook en Instagram.

Deze blog bevat een samenwerking met Drukwerknodig.nl. In deze blog staan tevens affliate links.

Cynthia Lukassen

11 gedachten over “Review: Zelf visitekaartjes maken bij Drukwerknodig.nl”

 1. Wat super toevallig dat ik jouw blogartikel tegenkom! Ik ben namelijk door hetzelfde bedrijf benaderd en kan ook wel een stapel visitekaartjes gebruiken. De visitekaartjes zien er goed uit dus ga ook maar eens aan de slag met de online editor.

  • Wat zijn ze mooi geworden zeg! Echt een mooie foto ook! Ik laat mijn visitekaartjes altijd drukken bij Zazzle. Ik vind dat ze daar ook zo’n fijne editor op de site hebben xxx

 2. Mooie visitekaartjes!

  Wat fijn dat je de visitekaartjes zelf kan ontwerpen. Ik heb voor mijn fotografie visitekaartjes van Vistaprint. Ben hier heel tevreden over.
  Ik ben nog maar net begonnen met bloggen. Het is nog te vroeg om visitekaartjes te laten drukken, maar als het zover is, dan bestel ik deze bij Vistaprint. Ik ben hier tevreden over en dan hoef ik niet zo nodig naar een ander bedrijf te gaan.

 3. Nog geen visitekaartjes, maar wel een goed plan. Moet ik nog wel over een ontwerp nadenken. Goede tip.

 4. Oh, ik wil ook visitekaartjes gaan maken voor mijn bedrijf. Fijn dat je zoveel vrijheid hebt om de kaartjes helemaal naar je eigen zin te maken. Ik ga een kijkje nemen!

 5. Ik heb vorig jaar een stapeltje laten maken bij Vistaprint en daar ben ik erg tevreden over. Ik moet wel bekennen dat ik het ook vaak genoeg vergeet hoor. Mijn blog is vooral hobbymatig en samenwerkingen gaan vooral via de mail, maar ik zou er op die manier wel nog meer uit kunnen halen.

 6. Yes. Eigenlijk meteen al dezelfde dag dat mijn site online stond. Ik dacht: dan maar alles ineens. Ik had er meteen 250 besteld bij Vistaprint. Eigenlijk ben ik heel tevreden over hen. Ik heb inmiddels nog een paar keer bijbesteld want ik vind het echt heel nuttig om altijd visitekaartjes bij mij te hebben. Goed punt van je man!

Reacties zijn gesloten.