4x tips: Kindertekeningen ophangen en bewaren

Onze dochter is gek op knutselen en tekenen. Elke dag maakt onze kleine meid wel weer een paar nieuwe tekeningen. Op school, tijdens het logeren of aan haar eigen bureautje. In het begin bewaarde ik alles, want ik vond het zonde om weg te gooien. Resultaat: stapels met tekeningen. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden. In dit artikel laat ik je zien hoe wij mijn dochters kindertekeningen ophangen en bewaren.

Kindertekeningen ophangen en bewaren

Ukkie is een creatieveling

Sinds we thuiswerken naar aanleiding van de maatregelen rondom het coronavirus heeft onze kleine meid ook haar eigen bureau.

Hierop staan al haar creatieve spulletjes, zoals stickers, viltstiften en kleurboeken. Die kan ze gewoon pakken wanneer ze wil.

Als ze een creatieve bui heeft, duikt ze snel achter haar bureautje. Zo kan ze met gemak een half uur in haar eigen wereld knutselen en tekenen. Heerlijk!

Hieronder vind je mijn persoonlijke tips om de lading aan kindertekening op een leuke manier op te hangen en te bewaren.

Advertentie
Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Tip 1: Kindertekeningen ophangen bij het bureautje

Kindertekeningen ophangen en bewaren

Bij haar bureautje heb ik een ‘pronkplek’ voor haar favoriete knutsels gecreeërd.

Op het bord boven haar bureau kan ze zelf haar favorietjes ophangen.

Naast haar kindertekeningen heeft ze ook andere dingen waar ze trots op is opgehangen, zoals haar plasdiploma en een foto met Apie.

Tip 2: Bewaarlade voor tekeningen en knutsels

Kindertekeningen ophangen en bewaren

Onder het bureau staat een kastje met twee lades. In de onderste zit knutselpapier in verschillende kleuren die ze naar hartelust mag pakken.

In de bovenste lade mag ze de knutsels bewaren die ze wil houden. De afspraak is: als het aan het eind van de dag nog op haar bureau ligt, mag ik het weg gooien.

Dat heb ik een paar keer consequent uitgevoerd (“mama, waar is mijn mooie tekening gebleven!”) en sindsdien geeft ze haar favoriete knutsels netjes een plekje. Meestal in ieder geval. 😉

Tip 3: Kindertekeningen ophangen in haar speelhoek

kindertekeningen ophangen

In haar speelhoek hebben we naast haar eigen spelletjeskast met speelgoed en favoriete spellen ook een plek aan de muur om haar tekeningen op te hangen.

Dit zijn drie lijstjes, waar ze haar mooiste tekeningen en foto’s in mag hangen.

We hebben hiervoor simpelweg A4 lijsten zonder achterkant en glas aan de muur geplakt.

kindertekeningen ophangen

Wij plakken de lijsten op met plakgum, maar je kunt natuurlijk ook dubbelzijdig tape gebruiken.

Als ukkie een nieuwe tekening heeft gemaakt die ze in haar lijstje wil doen, plakken we de tekening met plakgum in de lijst.

De oude plakgum kun je makkelijk opnieuw gebruiken voor de volgende tekening en het beschadigd je muur niet. Heel fijn.

Tip 4: Kindertekeningen bewaren in persoonlijke map

kindertekeningen bewaren
Dit is een portret van mij, inclusief (mini) pony. 😀

Eén keer in de zoveel tijd zoek ik alle kindertekeningen van mijn dochter uit.

De knutsels van school, tekeningen die ze voor ons als ouders heeft gemaakt en de tekeningen in haar bewaarlade bij het bureautje.

Vervolgens kies ik de mooiste knutsels en de kindertekeningen uit en berg ik ze op in deze speciale multomap.

Kindertekeningen ophangen en bewaren

Hiervoor maak ik speciale multopmappen bij Studentendrukwerk waar ik mooie foto’s van mijn dochter op heb laten drukken.

Per jaar vul ik een map met de leukste en dierbaarste kindertekeningen. Ik doe ze in een insteekhoezen, zodat de tekeningen mooi blijven voor later.

Ook schrijf ik er persoonlijke teksten bij, zodat ik de mappen later aan mijn dochter mee kan geven als ze -ooit- uit huis gaat. Tot die tijd bladeren we er lekker saampjes in. 😉

Meer lezen over opvoeding en kinderen?

of duik eens in de Kinderspellen top 10 van mijn dochter.

Hoe bewaar jij de leukste kindertekeningen van jouw kind?

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Kindertekeningen ophangen en bewaren

Op de hoogte blijven van mijn blog?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat een samenwerking met Studentendrukwerk. In dit artikel staan affiliate links.

Cynthia Lukassen

18 gedachten over “4x tips: Kindertekeningen ophangen en bewaren”

 1. Voor A3 zou ik gewoon zo’n echte tekenmap van de kunstwinkel kopen van karton. Daar blijft alles mooi in bewaard. Ik maak ook nog van alle kunstwerken een foto zodat ze bewaard blijven.

 2. Wij hangen ze echt overal op,ik.moet alleen nog een manier bedenken om ze te bewaren voor later.

 3. Wat een leuk artikel! Zo zijn er toch veel manieren om tekeningen te gebruiken en zo’n persoonlijke multimap is ook een goed idee.

 4. Mijn moeder hing ze vroeger eerst een tijdje op de koelkast en later kwamen ze dan in een schoenendoos terecht. Die staan nog steeds bij mijn ouders op zolder.

 5. Ik bewaar ze in een plastic box, maar indd de grotere exemplaren zijn moeilijker bij te houden.

 6. Mijn moeder had inderdaad zo’n map! Ik vind het zo genant om alles terug te zien haha

 7. Wat een goed artikel is dit! Ik heb het eerlijk gezegd vanaf de peuterspeelzaal een tikje laten gaan (dochter is nu 9 jaar) en het is een dagelijks gevecht wat we doen met de vele tekeningen en knutsels. Een paar weken geleden ben ik er rücksichtslos doorheen gegaan en heb ik veel weggegooid. Daar is ze het nu mee eens, dat wil zeggen. Ze kijkt het met lede ogen aan. Ik zie gewoon door alle tekeningen het prachtige bos niet meer. Waarmee ik bedoel dat ik de mooiste tekeningen in de grote stapels er niet meer uit kan halen. Nu is ze sowieso best wel behoorlijk slordig trouwens. Zucht. In ieder geval weer een trigger dat ik binnenkort er weer iets mee ga doen.

 8. ik heb van meiden van al hun tekeningen en plaksel een foto gemaakt en dan samen gebundeld in een een grote foto en zo dus alle knutseldingen bij elkaar aan de muur. sommige wel bewaard voor hun later zelf maar alles bewaren was geen doen

 9. Mijn moeder kwam laatst met een doos vol tekeningen en knutsels van vroeger, of ik ze wilde hebben? Heb vriendelijk bedankt geen idee wat ik ermee moet.

 10. hahaha je hier was dat ook altijd een dingetje. Zowel bij ons thuis toen wij klein waren als toen Uk klein was. Wij hebben hier ook een multomap vol met de leukste knutselwerkjes. Alles op A3 werd gewoon dubbelgevouwen. Aan een kant gaatjes er in zodat het toch uitgevouwen kan worden terwijl het in de map zit. Werkt prima. Een goed idee van jullie om de kids een eigen hoekje te geven met daarbij een prikbord. Zo voorkom je ook dat alles in het huis vol hangt met kleurplaten haha.

 11. ik bewaarde ze in mappen, daar blijven ze het mooist, toen de kinderen het huis uitgingen hebben ze de mappen meegekregen

 12. Ja, die mappen zijn gaaf. Ik heb standaard blauwe mappen, maar dit is een stuk leuker! Thnx voor de tip!

Reacties zijn gesloten.