15x Écht Leuke Cadeau tips voor de Derde Verjaardag

Onze dochter is in december 3 jaar geworden. Nu zijn we drie maanden verder. Welk van deze cadeaus voor een meisje van 3 vielen echt in de smaak? Oftewel: Wat vinden wij écht leuke cadeau tips voor de derde verjaardag?

Tip: Bewaar dit artikel voor later op Pinterest!

Cadeautips voor de derde verjaardag

Traditie: De Favoriete Cadeautjes van mijn Dochter delen

Deze leuke blogs over de meest geslaagde verjaardagscadeaus beginnen al echt een traditie te worden.

Ook na haar eerste verjaardag en tweede verjaardag heb ik de favoriete cadeaus van mijn dochter met jullie gedeeld.

Ik krijg nu nog steeds leuke reacties op deze blogs van lezers die op zoek zijn naar inspiratie voor een verlanglijstje.

Dat motiveert zeker om met veel plezier het favoriete speelgoed van onze dochter ook dit keer weer op een rij te zetten in een leuke blog.

Dus vandaag geef ik je antwoord op de vraag: Wat geef je een meisje van 3 jaar cadeau?

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Het enthousiasme van mijn dochter bepaalt deze lijst met cadeau tips

In deze blog kijk ik puur naar het enthousiasme van mijn dochter en welk speelgoed ze regelmatig uit de kast pakt om mee te spelen.

Hopelijk geeft het jou inspiratie in je zoektocht naar een leuk cadeau voor een jongen of meisje van 3 jaar.

Dus hier gaan we: Onze Cadeau tips voor de Derde Verjaardag!

Cadeau tip 1: Magneti Book Spel

cadeautips voor de derde verjaardag

Dit magnetenspel voor kinderen van 3 tot 8 jaar is een grote hit bij onze dochter. Ze haalt het regelmatig uit onze spelletjeskast, ze speelt het graag onderweg in de auto en het staat inmiddels ook in haar Kinderspellen Top 10.

Het spel bevat 43 magneetjes en 30 voorbeeldkaartjes.

Met de magneetjes kan onze kleine meid haar ruimtelijk inzicht bevorderen door de voorbeeldkaartjes na te maken. Of ze kan zelf lekker creatief losgaan met haar eigen verzinsels.

Wij hebben deze Moduloform editie, maar er zijn ook nog ruim 15 andere varianten te koop. Bijvoorbeeld deze versies over prinsessen, dinosaurussen en het alfabet te koop.

Cadeau tip 2: Wies Wil Een Kangoeroe

Cadeautips voor de derde verjaardag

Sinds we in september de boekjes van Mo’s Daughters hebben leren kennen, zijn we fan!

Mo’s Daughters geeft inspirerende boekjes uit met stoere, slimme meiden in de hoofdrol. Echt een inspirerende kinderboeken tip dus.

In dit boekje over de eigenwijze Wies bedenkt de kleine meid ineens dat ze een huisdier wil. Misschien een giraf? Een dolfijn? Of een kangoeroe?

Het is een relatief kort verhaaltje in rijmvorm, dus ideaal als voorleesboek voor het slapen gaan.

Leestip: Bekijk hier de uitgebreide review over de kinderboeken van Mo’s Daughters

Cadeau tip 3: Playmobil Meeneem Poppenhuis

cadeautips voor de derde verjaardag
Playmobil huis mee op vakantie

Van mijn moeder kreeg onze dochter deze Playmobil Meeneem Poppenhuis cadeau. Deze hebben ze samen online uitgezocht, want “Nijntje had een huis nodig om in te slapen”.

Dit mooie, stevige poppenhuis heeft een woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer met héél veel meubeltjes, accessoires en spulletjes.

Doordat je het huis in kunt klappen, kun je het makkelijk meenemen. Zo is het huis tijdens meerdere vakanties mee geweest en gaat het regelmatig mee als we ergens op bezoek gaan.

Onze kleine meid speelt er regelmatig mee en het is zeker een aanrader als groot cadeau voor kinderen van 3 jaar!

Cadeau tip 4: Paw Patrol Poppetjes

cadeautips voor de derde verjaardag
De pups in het Playmobil huis

Onze kleine madam is nogal gek van de tekenfilmserie Paw Patrol. Een zooitje pups die in Avonturenbaai allemaal reddingen verrichten. Ik heb begrepen van de juf dat de hele peuterklas vol zit met kleine Paw Patrol fans.

Omdat ik wist dat het poppenhuis van oma in aantocht was, leek het me leuk om onze kleine meid te verrassen met Paw Patrol poppetjes.

Echter, ik viel bijna van mijn stoel toen ik de prijzen van die poppetjes in de Nederlandse winkels zag. 10 euro voor één klein poppetje! Dus ben ik verder gaan kijken en heb ik deze 12 Paw Patrol poppetjes voor slechts 5 euro bij AliExpress op de kop kunnen tikken.

Update: mijn dochter is inmiddels ook gek op haar Paw Patrol voorleesboek. Lees daarover meer in dit artikel met cadeau tips voor de vierde verjaardag.

Cadeau tip 5: Bouwset van Smartmax

Cadeautips voor de derde verjaardag

Smartmax is een magnetische bouwset voor kinderen van 1 tot 5 jaar. Door de magneten ‘plak’ je de onderdelen zonder moeite aan elkaar. Echt heel leuk. Je hebt verschillende bouwsets. O.a. van dieren, dino’s en treinen.

Onze kleine meid kreeg van Smartmax de ‘My First Tractor Set‘ toegestuurd voor haar verjaardag. De mazzelaar!

Bij deze set zit een tractor, 2 paarden en hekken, waarmee je lekker kunt spelen, maar ook de leukste dingen mee bouwen en lekker je creativiteit laten gaan.

Het is leuk om te zien dat ze hiermee niet alleen bouwt, maar ook haar creativiteit gebruikt. Ze maakt niet alleen een tractor, maar gebruikt de set ook om een microfoon, boerderij en paardenstalletje te maken. Zo leuk!

Bekijk hier alle bouwsets van Smartmax op een rij.

Cadeau tip 6: Duplo, Duplo, Duplo!

Cadeautips voor de derde verjaardag

Zoals ik al eerder had aangegeven in onze blog over de tweede verjaardag van onze kleine meid: Onze dochter houdt van bouwen!

Als het even kan bouwt ze nog even rustig op haar slaapkamer een taartje of een huisje voordat ze gaat slapen. En ze wordt er steeds beter in!

Vorig jaar kreeg ze het Duplo startpakket. En inmiddels hebben we de uitgebreid verschillende heerlijke Duplo pakketten! Dit zijn de grootste aanraders wat ons betreft:

Leestip: onze dochter heeft inmiddels ook de Duplo Stoomtrein gekregen. Lees daarover meer in mijn blog met cadeau tips voor de vierde verjaardag

Cadeau tip 7: Little Dutch Koffiezetapparaat

Cadeautips voor de derde verjaardag

Ukkie is gek op haar speelgoedkeuken die ze tijdens haar eerste verjaardag heeft gekregen. Daar speelt ze nog dagelijks mee.

Met dit leuke, houten koffiezetapparaat van Little Dutch maakt ze nu heerlijke kopjes koffie voor ons. “Latte machiato voor mama!” Echt heerlijk om te zien.

Het speelgoed is duidelijk van goede kwaliteit en kan tegen een stootje. We waren zo enthousiast over dit merk dat haar opoe inmiddels ook de houten broodrooster voor haar heeft gekocht. Ook daar speelt ze met veel plezier mee en nu kan ze een heerlijk ontbijtje voor ons maken!

Cadeau tip 8: Nieuw Grote Meiden Bed

Cadeautips voor de derde verjaardag

In het kader van de vier cadeautjes regel hebben we haar dit cadeau gegeven als ‘iets wat ze echt nodig heeft’, namelijk: Een Grote Meiden Bed!

We zijn eerst even zelf online gaan voorproeven en daarna mocht ze samen met ons op pad gaan!

Ze heeft zelf dit mooie Grote Meiden Bed bij Leen Bakker uitgekozen. En dus ging ze van haar babybedje naar dit leuke eenpersoonsbed. De kleine kan voorlopig weer vooruit.

Wat wordt ze al groot hè?

Cadeau tip 9: Prinses Mina spel

cadeau 3 jarige dochter

Het Prinses Mina spel is een vrolijk spel, waarbij elk prinsesje haar eigen ketting krijgt.

Net als bij memory moet je de setjes bij elkaar vinden. Heb je twee dezelfde edelstenen gevonden? Dan mag je ze aan je ketting rijgen.

Onze dochter krijgt met behulp van dit spel ook het rijgen van kettingen langzaam onder de knie. Een erg leuke aanrader voor meisjes van 3 jaar en ouder.

Leestip: ontdek meer over dit spel in ons artikel over 5x De Leukste Spellen voor Peuters vanaf 3 jaar

Cadeau tip 10: Kralen rijgen

Cadeautips voor de derde verjaardag

Onze kleine meid is gek op verkleden. Ze vond het prinsessenspel waarbij je kettingen kunt rijgen al erg leuk en dus zette ik rijgkralen op haar verlanglijstje.

Met deze set met 70 houten kralen van de Hema gebruiken we regelmatig om weer een nieuwe prinsessenketting te maken.

Niet alleen onze kleine meid vindt dit leuk om te doen: ik ook!

Cadeau tip 11: Paw Patrol Eerste Telspelletjes

Cadeautips voor de derde verjaardag

Onze dochter vindt het leuk spelenderwijs nieuwe dingen te leren. En wanneer je dat combineert met haar favoriete pups is dat natuurlijk een schot in de roos! 🙂

In het boekje Paw Patrol Eerste Telspelletjes staan simpele knutsel-, tel- en rekenopdrachten. Ook vind je er kleurplaten van de Paw Patrol pups.

Ze vond dit boekje zo leuk, dat we tijdens onze vakantie in Stadtkyll ook het andere boekje (Paw Patrol Eerste Schrijfspelletjes) hebben gekocht voor haar. Daar was ze tijdens de vakantie heerlijk zoet mee. 😉

Cadeau tip 12: Apie Rugzak

Cadeautips voor de derde verjaardag

Onze kleine madam houdt erg van ‘sjoppen en lunsjen’ en dus gaf mijn nichtje haar een eigen Apie Rugzak.

Daar is ze de koning te rijk mee. Niet alleen nemen we het mee als we even lekker gaan winkelen, maar ook als we ergens op bezoek gaan neemt ze het mee om haar speelgoed in te doen.

Bij toeval kwam ik erachter dat mijn nichtje deze Apie Rugzak voor een prikkie bij AliExpress had gescoord. 😉

Cadeau tip 13: Nachtjapon voor onze dochter en haar Apie

Cadeautips voor de derde verjaardag
Matchende outfit voor ukkie en haar knuffel: zo lief!

Aangezien onze dochter in december jarig is, proberen wij ons een beetje aan de 4 cadeautjes regel te houden. Deze nachtjapon van de Hema valt onder ‘een cadeautje om te dragen’, maar heeft stiekem nog een extra leuke twist.

Er zit namelijk ook een extra nachtjapon bij voor een pop of knuffel. Mijn dochter en haar favoriete knuffel (Apie) dragen ’s nachts nu matchende nachtkleding.

Ze vind het zelf helemaal geweldig en ik als mama vindt het superschattig. 🙂

Cadeau tip 14: Grote Meiden Fiets

Cadeautips voor de derde verjaardag

Voor haar tweede verjaardag had onze kleine meid een Kinderfeets gekregen van mijn schoonouders. Hiermee crosste onze kleine meid regelmatig vrolijk door de woonkamer. Echter, ze was er nu te klein voor geworden.

Voor haar derde verjaardag kreeg ze daarom van mijn schoonouders deze mooie, vrolijke ‘grote meidenfiets’

De zijwieltjes zijn afneembaar, zodat we deze fiets later ook kunnen gebruiken om haar te leren fietsen.

Nu fietst ze er nog mee in de woonkamer, maar zodra het weer beter wordt zijn we van plan lekker buiten met haar te gaan fietsen. Samen met haar Apie natuurlijk, want die moet mee op het rekje!

Update: die van ons is niet meer te koop. Maar dit is een nieuwer model:

Tip: bekijk hier het overzicht met alle kinderfietsen met zijwieltjes bij Bol.

Cadeau tip 15: Brain Train

Cadeautips voor de derde verjaardag

Eerlijk is eerlijk, dit spel heeft onze kleine meid niet tijdens haar verjaardag gekregen, maar tijdens de bekendmaking van de nominaties van Speelgoed van het Jaar in september.

Toch neem ik het wel op in deze lijst, want onze dochter haalt het spel nog steeds regelmatig uit onze spelletjeskast. Het is een leerzaam spel én kidsproof speelgoed in één.

Wij zijn erg enthousiast!

Tip: Lees meer over dit spel in mijn uitgebreide review over Brain Train.

Extra: Cadeau tips van mijn lezers!

Op Instagram vroeg ik een tijdje geleden aan mijn lezers welke cadeau tips zij nog hadden voor een derde verjaardag.

Daar kwamen onderstaande cadeau tips voor meisjes van 3 jaar uit:

Nog meer cadeau inspiratie nodig?

Bekijk mijn artikelen over:

Of ontdek alle favoriete cadeaus van mijn dochter:

Op de hoogte blijven van gloednieuwe tips en blogs?

Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze blog bevat een samenwerking met Smartmax. Ik heb het product voor mijn dochter gekregen met het verzoek hierover te schrijven in één van mijn blogs. De overige cadeau tips hebben we zelf gekocht of gekregen van familie of vrienden. In deze blog staan tevens affiliate links.

Cynthia Lukassen

25 gedachten over “15x Écht Leuke Cadeau tips voor de Derde Verjaardag”

 1. Oké dankjewel voor je snelle reactie! Ik ben nog steeds op zoek naar een ‘reserve‘, maar hopelijk komen ze dan nog een keertje weer terug in de winkel

 2. Wat een leuke tips! Ik zie een hele bekende knuffel (aap) voorbij komen, mijn dochter van bijna 3 heeft deze knuffel ook. Mijn vraag is weet je waar je deze knuffel hebt gekocht? Wij hebben deze toen gekregen. Alvast bedankt!

 3. Wat leuk dat eerste met de magneten. Zou hier zeker ook een topper zijn. De Smart Max hebben we hier ook en vind ik ook een aanrader. Hier is alles van VTech ook graag gezien of Duplo. Fijne avond!

 4. Daar zitten zeer goed tips bij die ik zeker zie passen bij de kleuters rond mij.
  En hoe fijn dat jullie kleintje in de woonkamer mag fietsen! 😉

 5. Leuke tips. Mijn dochter wordt alweer 4 volgende maand, dus hard aan het nadenken over een cadeautje.

 6. Ik was vroeger een groot fan van Playmobil en Lego (stiekem nog steeds 😉 ).

 7. Het playmobiel poppenhuis doet mij gelijk aan vroeger denken! Ik was zelf groot fan van playmobiel, dikke aanrader

 8. Leuk!! Ik zie een aantal dingen die mij als kind ook leuk hadden geleken. Het fietsje doet me denken aan de barbie fiets wat ik voor mijn vierde verjaardag kreeg, inclusief pompons aan het stuur!

 9. Wat een leuke cadeautjes allemaal! En mega bedankt voor die tip over de Paw Patrol poppetjes. Mijn zoontje van vier is daar ook helemaal gek op dus heb ook een setje besteld 😀

 10. Ik heb niet echt kleine kinderen meer in mijn familie, maar vroeger gaf ik vaak iets van houten speelgoed, dat viel eigenlijk altijd wel goed in de smaak of een mooi boek want zowel mijn neefjes als nichtjes zijn echte leesgekken.

 11. Het is voor mij al weer heel lang geleden dat mijn dochter haar 3e verjaardag vierde en ben er dus niet meer zo in thuis. Ik zie wel hele leuke dingen staan waar kleine meisjes als ze 3 worden vast heel blij mee zullen zijn.

 12. 7 vind ik fantastisch en 3 heeft ze op haar derde verjaardag (inderdaad!) van Oma en Opa gekregen. Toen was ik nog wat spastisch met al die kleine onderdeeltjes dus die heb ik er het eerste jaar uitgelaten. Mila is nu 8 jaar en speelt er nog steeds mee. Sterker nog, er komt steeds meer Playmobil bij. Net zoals Duplo en Lego heel duurzaam en eigenlijk ‘voor altijd’. Mooie tips. Ook die van het bed en de fiets. De fietsen kopen we de eerste paar jaar tweedehands overigens (al kan het dan nog een mooi cadeau zijn. Zo leren we dat in ieder geval aan ons dochtertje).

 13. lieve help, wat een boel mogelijkheden, ik zou er als ik nu nog jonge moeder was, bijna keuze stress van krijgen 😉

Reacties zijn gesloten.

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!