GASTBLOG – Het wordt nog weleens vergeten, maar noten zijn een veelzijdig ingrediënt in de keuken. Ze passen bijvoorbeeld perfect in allerlei zoete bakrecepten. Ze geven een heerlijke crunch aan brownies en andere baksels. Bovendien zijn biologische noten een gezonde toevoeging aan je recepten, omdat ze vrij zijn van kunstmatige bestrijdingsmiddelen en vaak vol zitten met voedingsstoffen. Wil jij meer doen met noten? Probeer dan eens een van de volgende recepten.
In dit blog vind je de volgende zoete bakrecepten:
Bewaar deze zoete bakrecepten met noten op Pinterest:

Bananenbrood met walnoten

Bananenbrood is een klassiek en eenvoudig bakrecept dat heerlijk smaakt en ook nog eens voedzaam is. De toevoeging van walnoten geeft het brood een extra knapperige bite en een rijke smaak.
Recept: Zo bereid je bananenbrood met noten
- Verwarm eerst de oven voor op 175 graden Celsius en vet een cakevorm in.
- Prak daarna drie rijpe bananen
- Meng de geprakte bananen met twee eieren, 75 gram honing en 50 milliliter gesmolten kokosolie.
- Voeg daarna 200 gram volkorenmeel, een theelepel bakpoeder en een theelepel kaneel toe en meng alles tot een glad beslag.
- Spatel als laatste 75 gram gehakte walnoten door het beslag.
- Giet daarna het beslag in de bakvorm.
- Bak het bananenbrood 45 tot 50 minuten in de oven.
Chocoladebrownies met pecannoten

Pecannoten en chocolade zijn een geweldige combinatie. De boterachtige textuur van pecannoten past perfect bij de smeuïge structuur van brownies.
Recept: Zo bereid je chocobrownies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Smelt 200 gram pure chocolade en 150 gram roomboter au bain-marie.
- Klop 3 eieren luchtig met 150 gram rietsuiker.
- Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe.
- Zeef daarna 100 gram bloem en 30 gram cacao en meng dit door het beslag.
- Spatel ten slotte 75 gram gehakte pecannoten erdoor en giet het beslag in de bakvorm.
- Een half uurtje bakken, laten afkoelen en klaar!
Notentaart met honing en amandelen

Deze taart is een traktatie voor de echte notenliefhebber. De combinatie van amandelen, hazelnoten en honing zorgt voor een rijke en volle smaak. En dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het recept is heel eenvoudig.
Recept: Zo bereid je de notentaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in.
- Meng vervolgens 200 gram bloem, 100 gram boter, 50 gram suiker en een ei tot een stevig deeg.
- Bekleed daarmee de bodem van de taartvorm.
- Hak daarna 200 gram gemengde noten (amandelen en hazelnoten) grof en vermeng deze met 100 milliliter honing en 100 milliliter slagroom.
- Verdeel het mengsel over de taartbodem.
- Bak de taart een half uur in de oven en laat vervolgens afkoelen.
Havermoutkoekjes met cashewnoten en rozijnen

Deze gezonde haverkoekjes zijn ideaal als tussendoortje. De cashewnoten zorgen voor een romige smaak en een knapperige textuur.
Voor dit recept heb je niet veel ingrediënten nodig.
Recept: Zo bereid je havermoutkoekjes
- Verwarm eerst de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt 50 gram kokosolie en vermeng dat met 75 gram honing.
- Voeg 100 gram havermout, 50 gram volkorenmeel, een theelepel kaneel, 75 gram gehakte cashewnoten en 50 gram rozijnen toe.
- Vorm van het deeg kleine koekjes en leg ze op de bakplaat.
- Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin.
Welk notenrecept maak jij?
Uit bovenstaande recepten blijkt één ding: noten zijn een fantastische toevoeging aan zoete bakrecepten. Ze zorgen niet alleen voor extra smaak en textuur, maar bieden ook tal van gezondheidsvoordelen.
Of je nu kiest voor walnoten in bananenbrood of pecannoten in brownies, biologische noten maken je baksels nog lekkerder en voedzamer. Probeer een van deze recepten en ontdek zelf hoe lekker bakken met noten is!
👇 Ontdek nog meer zoete bakrecepten:
Dit blog bevat een samenwerking met een bedrijf.