Review: Kinderkookboek Bakken Als de Beste

Het is de start van de Boekenweek en zoals je weet houd ik erg van lezen én van bakken! In dit blog lees je vandaag alles over het kinderkookboek ‘Bakken als de Beste’! Wat ga jij binnenkort met je kleine keukenprins(es) bakken?

Bewaar deze review over Kinderkookboek Bakken als de Beste op Pinterest:

Bakken als de Beste Pin

Ik ben erg gek op bakken en koken met mijn dochter.

Samen maken we graag lekkere koekjes, kidsproof baksels en struinen we graag door leuke kinderboeken.

Zo komt er aankomende woensdag bijvoorbeeld een leuk receptje online, waarin ik je uitleg hoe je simpel zelf kaasstengels kan maken (met je kinderen).

Recept: Oma's Kaasstengels
Lekkere Kaasstengels maken met onze dochter

Vandaag zal ik je eerst wat meer vertellen over dit kinderkookboek:

In deze review vertel ik je:

  1. Wat is ‘Bakken als de Beste’?
  2. Voor wie is ‘Bakken als de Beste!’ bedoeld?
  3. Wat vinden we ervan?

1. Wat is ‘Bakken als de Beste!’?

Bakken als de Beste

Het kinderbakboek ‘Bakken als de Beste!  van uitgeverij Kluitman verscheen in februari 2020. Het is dus nog maar net uit!

Het is een vervolg op het kookboek voor kinderen ‘Koken is Leuk!’.

‘Bakken als de Beste!’ is een hardcover boek met:

  • 144 pagina’s vol bakrecepten
  • basisinformatie, waaronder:
    • keukenregels (zoals wegen, veiligheid en hygiëne)
    • keukengerei (een handig overzicht met foto’s van spullen die in de recepten worden gebruikt)
    • basis baktechnieken (zoals zeven, een ei scheiden en een cake glazuren)

Bakken als de Beste

Het boek bevat meer dan 50 zoete en hartige bakrecepten in de categorieën:

  • Creatieve cakes, cupcakes en muffins
  • Feestelijke taarten
  • Gebak, taarten en taartjes
  • Lekkers voor bij de thee
  • Briljant brood

Bij elk recept in het bakboek staat de moeilijkheidsgraad (variërend van ‘Supersimpel’ tot ‘Superingewikkeld’) en de bereidingstijd duidelijk aangegeven.

2. Voor wie is ‘Bakken als de Beste!’ bedoeld?

Bakken als de Beste
Samen met mijn dochter ‘Luie’ Spekkoek Cake maken

Bakken als de Beste is een écht leuk kookboek voor gezinnen die van bakken houden.

Het boek richt zich voornamelijk op kinderen van 8 jaar en ouder, maar je kunt het ook als ouder gemakkelijk gebruiken als je samen wilt bakken met je jongere dochter of zoon. Dan bak je al dat lekkers gezellig samen.

Ook kun je het zelf als inspiratiebron gebruiken om iets lekkers te bakken. Er staan bijvoorbeeld heerlijke taarten in om te bakken voor de verjaardag van je kind of voor een cakesmash!

Kinderen die zelfstandig aan het bakken willen, kunnen beginnen met recepten die in de categorie ‘Supersimpel’ vallen. Denk hierbij aan ‘Citroenmuffins’, ‘Haverkoeken’ of ‘Boterkoekjes’.

Maar de meer geoefende bakker kan zich uitleven met ‘Superingewikkelde’ recepten, zoals ‘Volkoren Boerenbrood’, ‘Pretzels’ of een ‘Ijshoorntjes Druiptaart’.

3. Wat vinden we ervan?

Degenen die ons op Instagram volgen, hebben onze bakavonturen al in onze Stories voorbij zien komen.

Zo hebben samen met onze dochter van 3 jaar al een paar recepten uitgeprobeerd.

Elk recept wordt stap voor stap beschreven. Elke stap wordt heel gedetailleerd beschreven, waardoor het erg duidelijk is wat je moet doen.

Daarnaast worden de stappen ondersteund door erg duidelijke foto’s.

Ook mijn man is aan het bakken geslagen

Bakken als de Beste

Mijn man is niet een enorme bakfanaat, maar ook hij werd enthousiast van dit boek.

Zelfs hij is samen met mijn dochter aan het bakken geslagen! Ik ben er meteen als een paparazzi bovenop gaan zitten en heb er foto’s van gemaakt. 😅

Mijn dochter vindt naast het bakken zelf, dit boek ook erg geslaagd als prentenboek. We bladeren er soms samen doorheen en verlekkeren ons aan al die recepten.

Zo heeft ze haar oog laten vallen op de Piñatataart, die gevuld is met Smarties.

Maar aangezien dit één van de ‘Superingewikkelde’ recepten is, ben ik daar nog maar niet aan begonnen. Maar misschien ga ik me er aan wagen als ze jarig is.

Bakken als de Beste

Klein kritiekpuntje

Eén klein kritiekpuntje is eigenlijk dat er van mij wel iets meer gezonde(re) recepten in dit boek mogen staan.

Denk bijvoorbeeld aan een lekkere bananenbrood of een appelmoescake. Dat zou voor mij dit kookboek nog completer maken qua aanbod van bakrecepten.

Een toegankelijk en lekker bakboek!

Het fijne van kinderkookboeken is dat als je er doorheen bladert (net als bij het kijken naar Heel Holland Bakt) al direct zin krijgt om de keuken in te gaan rennen en te gaan bakken.

Het is een leuke manier om je kinderen enthousiast te maken over bakken!

En stiekem is het ook een ontzettend goed basisbakboek voor mama om lekkere recepten te ontdekken. Het boek geeft je het gevoel dat je het makkelijk zelf kan.

Denk je dat dit kinderkookboek een plekje in mijn kookboeken top 10 heeft veroverd?

Meer lezen over bakken en lezen met kinderen?

Of snuffel door alle kidsproof recepten op mijn blog!

Blijf op de hoogte van nieuwe, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Dit artikel over Kinderkookboek Bakken als de Beste bevat een samenwerking met Kluitman Uitgevers. In deze blog staan affiliate links.

Cynthia Lukassen

44 gedachten over “Review: Kinderkookboek Bakken Als de Beste”

  1. Ik zou graag wat vaker met mijn kinderen willen koken en bakken. Wij zijn echte lekkerbekkies en zeker nu we een paar weken in quarantine moeten zitten is dit leuke afleiding.

  2. Samen bakken vinden de kinderen sinds kort helemaal geweldig. Wat inspiratie is welkom daarom doe ik graag mee.

  3. Ik zou dit heel graag willen winnen zodat ik binnenkort kan starten met bakken samen met mijn zoontje (beginnen met helpen) zodat hij later kan bakken als de beste

  4. Ik houd altijd erg van kinder bak en kookboeken omdat ze aangenaam simpel zijn, niet te veel ingrediënten en met foto’s. Ik gebruik ze als volwassene ook erg graag.

  5. Wat een leuk boek, ik maak graag kans voor mijn dochter. Lekker bakken en snoepen is natuurlijk voor iedereen leuk!

  6. Deze oma maakt graag een kans op dit leuke bakboek voor haar kleinkinderen!

  7. Ik zou dit leuke bakboek graag willen winnen voor meer inspiratie zodat mijn dochter en ik wat meer kunnen bakken samen als alleen de standaard koekjes 🙂

  8. Ik zou graag willen meedoen om samen met onze kapoen te kunnen bakken. Helaas is het nu vaak snel een kant-en-klaar mix (omdat mama helaas niet echt gebeten is door de bakmicrobe 😉 ) maar misschien dat dit boek hier wel verandering in kan brengen ! <3

  9. Wat een ontzettend leuke winactie. Graag waag ik ook een kansje. Ik probeer mijn zoontje de laatste tijd ook enthousiast te maken voor koken en bakken (hij is vier). Laatst hebben we samen gevulde croissantjes gemaakt. Hij vond het bakken heel erg leuk, maar weigerde vervolgens de broodjes op te eten omdat ze krom waren. Ik ging echt helemaal stuk.

  10. Ik ben de bakker des huizes, manlief de kok, onze kleine man helpt graag in de keuken met ons allebei. Gezien hij vriendjes wil uitnodigen om te komen bakken in ons huis, denk ik dat dit boek hem op het lijf geschreven is!

  11. Mijn dochter van 9 heeft plots de keuken ontdekt en vind het erg interessant om mee te kijken als ik aan het koken ben. Ook zelf bakken vindt ze ineens erg leuk. Met dit boeken hebben we leuke inspiratie en kunnen we samen aan de slag om de lekkerste dingen te gaan maken! Ik heb alle stapjes voor extra loten ingezet hoor

  12. Ik hop hier even binnen.
    Bakken is altijd leuk, ik deel de actie extra op facebook.

  13. Mijn dochter vindt “cupcake-cup” fantastisch en heeft al een paar keer van die “makkelijk-klaar” pakketten uit de supermarkt gemaakt. Hopelijk kan ze hier inspiratie uit halen en ons verrassen met allerlei lekkers

  14. Dit is een leuke actie
    Mijn dochter is dol op koken en bakken en durft steeds meer alleen te proberen. Juf heeft haar ook geadviseerd om het begrijpend lezen te oefenen, om te gaan bakken

  15. Een fantastisch boek voor ons nichtje van 8 die dol is op koken en bakken. Zou hem graag aan haar cadeau doen als ik win.

    • Jaaa leuk ik doe graag mee voor onze kinderen. Zelf ben ik geen keukenprinses maar hopelijk met dit boek kan ik meer met de kinderen bakken.

  16. Samen bakken is super gezellig, vroeger veel gedaan met mijn nichtjes. Die zijn in de tussentijd groot geworden. Ik sla deze ronde daarom over.

  17. Leuk weer zo’n bloghop, doe altijd mee.
    Mijn kleindochters vinden koekjes bakken geweldig leuk.
    Dit kinderbakboek is dan ook meer dan welkom bij mij.
    Kunnen we weer wat nieuws uitproberen.
    Ik heb me aangemeld voor de nieuwsbrief en heb bloglovin geliked en geloved.
    Graag doe ik mee en hop nu weer door naar Ingrid.

  18. Ik kwam hierheen gehopt, leuke site heb je! En ook een leuke winactie. Mijn kleuter vindt het erg leuk om samen iets te bakken. Een kinder kookboek lijkt me erg leuk voor hem.
    Ik heb helaas geen FB of IG, maar heb me wel aangemeld voor de nieuwsbrief.

  19. Super leuk! Combineert de drie dingen die ik het allerliefste doe: lezen, bakken en iets leuks doen met mijn nichtjes/neefje

  20. ah lijkt me leuk samen met mijn zoontje te gaan bakken, dat doe ik eigenlijk te weinig

  21. Geweldig leuk deze boeken blog hop, en dit bakboek lijkt mij erg fijn om straks samen met mijn kleinkind gezellig de lekkerste koekjes en taartjes te maken en bakken wij straks samen als de beste met dit gave boek!!!

  22. Hele leuke winactie maar toch pas ik liever. Bakken doe ik eigenlijk veel te weinig terwijl t wel echt super leuk is!

  23. ziet er een leuk bakboek uit, mijn kleinzoontje zegt dat hij kok wil worden kan hij alvast oefenen met dit bakboek

  24. Ik zou deze graag willen winnen, omdat ik best wat vaker met mijn zoontje zou kunnen en willen bakken. Erg benieuwd.

  25. Lijkt me een leuk boek voor mijn kinderen (en ik denk dat ik m.b.t. de basisregels van bakken ook nog wel wat kan leren). Wij bakken wel eens wat lekkers maar het is bijna altijd hetzelfde en we nemen dan het recept dat op de verpakking staat. Niet echt een uitdaging verder. Dit boek biedt ons vast inspiraties om eens wat anders te proberen en om het misschien net iets professioneler aan te pakken.

  26. Wat een leuk gezin en fijn dat ze allemaal mee bakken. Hier zijn mijn kindjes 2,5 en 5 jaar en kan ik mij nog ergeren aan het mee willen doen in de keuken. Het staat namelijk garant voor een braspartijtje hahaha. Ik volg jou in de gezondere recepten. Soms schrikwekkend om de hoeveelheden suiker en boter in een recept te zien.

  27. Wat een leuk boek! Het is zo leuk om met kinderen te bakken, wie weet is dit boek ook wel wat voor mijn werk op de BSO!

  28. Grappig! Ik heb jouw pepernotenrecept in december uitgeprobeerd en die was erg goed. Ga je nog meer kinderrecepten schrijven op je blog? Natuurlijk doe ik grag mee met je winactie!

    • Mijn dochters willen heel graag bakken, maar ik ben een kluns in de keuken. Met dit boek lukt het hopelijk wel.

  29. Jaaaaaa! Leuk! Ik maak graag kans! Onze kids zijn gek op koekjes bakken! Ik schrijf me ook in voor je nieuwsbrief!

  30. Wij houden van bakken! Ik sta graag met men kids in de keuken! Ik doe mee en ga je volgen! Ik ben ook benieuwd naar je receptje voor kaasstengels namelijk!

  31. Wat een leuk boek! En gaaf dat het nog maar net een maandje uit is! Ik doe graag mee, zodat ik een lekkere taart voor mijn kleindochter kan maken! Die pinata taart ziet er heerlijk uit! Enne… ik ga je volgen op Instagram!

  32. bakken met kinderen is reuze leuk, toch doe ik niet mee, mijn kinderen zijn inmiddels het huis uit..

  33. Dat lijkt me heel leuk, onze kids zijn gek op bakken en koken en we zijn allemaal gek op eten!

  34. In vind het super leuk om samen met mijn dochter te bakken we doen graag mee

Reacties zijn gesloten.