15x leuke cadeau tips voor de tweede verjaardag

15x leuke cadeau tips voor de tweede verjaardag

Onze kleine madam is afgelopen december alweer twee jaar geworden.
Nu – een kleine vier maanden verder – is het dus een ideaal moment om te kijken welke cadeautjes bijzonder geslaagd waren.

Eerder gaf ik je al tips voor leuke kraamcadeautjes en tips voor cadeautjes voor de eerste verjaardag.

Daarom deel ik nu met jou voor 15 leuke cadeau tips voor de tweede verjaardag! Stuk voor stuk cadeautjes waar onze kleine madam nu nog steeds schik mee heeft!

Boeken om mee te spelen

Onze dochter heeft op dit moment niet het geduld om rustig een boekje te lezen, tenzij ze iets kan doen! Dit zijn drie van haar favorieten:

1. Lief boek: Raad eens hoeveel ik van je hou

cadeau voor tweede verjaardag

Dit mooie boek is één van de favorieten van onze dochter. We hebben er wel weken achter elkaar uit gelezen voor het slapen gaan.

Het kleine haasje Hazeltje vertelt Grote Haas op verschillende manieren hoeveel hij van hem houdt. Zo’n schattig verhaal. Echt een mooie, liefdevolle aanrader voor een tweede verjaardag.

2. Interactief magnetenboek ‘Met Dikkie Dik het jaar door’ 

cadeaus voor tweede verjaardag 

Dit boek is een groot succes bij de kleine meid. Het boek bevat 24 magneetjes, 4 pagina’s met de seizoenen en een puzzelpagina. Op alle pagina’s kun je lekker samen met je kleine uk spelen met de magneetjes.

En spelenderwijs leren ze meer over alle seizoenen. Dit magnetenboek van Dikkie Dik is wekenlang hét boek geweest dat we aan het eind van de dag op ‘het grote bed’ van mama en papa hebben gespeeld. Ze kon er niet genoeg van krijgen.

3. Ontzettend veel flapjes in ‘Ik ontdek de boerderij’

12x tips voor de tweede verjaardag

Dit grote boek barst van de flapjes. Op elke pagina wel een stuk of zes.

Het verhaaltje neemt je mee in een dag op de boerderij. Met koeien, tractors, poezen, honden, boeren, kindjes en nog veel meer. Het boerderij boek is heel erg mooi geïllustreerd.

Het verhaal wat erbij zit lezen we nog niet. We gebruiken dit boekje vooral als zoekboekje en verzinnen zelf onze verhalen.

Ik kan me wel voorstellen dat we het verhaaltje wat erbij hoort later ook gaan voorlezen aan de kleine meid. Dus niet alleen een goed cadeau voor de tweede verjaardag, maar ook daarna.

Speelgoed om mama en papa na te doen

Onze kleine madam is druk bezig om alles wat ze ziet na te doen en het liefst wil ze overal mee helpen. Dit speelgoed is wat dat betreft een succes bij ons thuis.

4. Samen met mama föhnen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cynthia | Cynspirerend.nl (@cynspirerend) op

Als ik mijn haar aan het föhnen ben, komt de kleine meid graag naast me zitten met haar eigen kleine föhn. Ze vind het supergezellig om bij me te zitten en me na te doen. Met een big smile kamt en droogt ze erop los.

Let op: De meeste speelgoed föhns komen met verschillende accessoires. Niet alles is door de kleine onderdeeltjes al geschikt voor een kleintje van 2 jaar. Houdt eventuele kleine knipjes en make-up achter.

Deze houten versie van de Hema kost een paar euro is wel geschikt voor kleine madammekes. Voor dat kleine bedrag kun je de set compleet maken met een mooie houten haarborstel, wat schattige nagellakjes en lekkere parfums voor de kleine meid.

5. Met een winkelwagentje boodschappen doen

De kleine madam heeft een eigen keukentje vol speelgoedeten en drinken. Maar ja, dat moet natuurlijk wel gekocht worden!

Ukkie gaat regelmatig op stap met haar winkelwagen om inkopen te doen. Deze winkelwagen heeft ook een zitje voor haar knuffeltje. Zo kan Apie lekker met haar mee boodschapjes doen!

Een ideaal cadeau voor de tweede verjaardag!

6. Kopen en verkopen met de Fischer Price kassa

15x tips voor tweede verjaardag

Voor mij was het ook wel een beetje jeugdsentiment toen ik deze kassa zag. Dus je kunt je voorstellen dat zowel mama als de kleine meid plezier hebben van deze kassa van Fischer-Price. Er zitten zes muntjes bij en mijn dochter kan er uren zoet mee zijn. Ze verkoopt alles wat ze in de woonkamer kan vinden aan mama, papa of de visite die op dat moment langs komt. Het verveelt nooit.

7. Verjaardagstaart om te bakken en aan te snijden

Onze kleine madam houdt erg van bakken en koken. Van haar oma kreeg ze een lekkere taart met een taartschep. Nu na een paar maanden krijgt ons bezoek nog regelmatig een lekker puntje taart opgediend door de kleine meid. Natuurlijk wel nadat de taart een tijdje in de speelgoedoven heeft gezeten hè?

Spelletjes voor de kleine slimmerds

8. Spelenderwijs leren met ‘het Knappe koppen spel’

cadeaus voor tweede verjaardag

Dit spel mag zeker niet ontbreken in onze lijst met tips: Het Knappe koppen spel. Op een luchtige en vrolijke manier kan je kleintje van alles leren. Van kleuren, dieren, gebaren en bouwen: Het zit er allemaal in. Het eerste bordspel voor kinderen vanaf 2 jaar.

Onze kleine madam vraagt er regelmatig om en daarom heb ik laatst vol enthousiasme een uitgebreide review over het Knappe Koppen spel geschreven. Daarin kun je nog uitgebreider lezen wat het spel inhoudt.

> Klik hier voor onze review over het Kinderspel ‘Knappe Koppen’

9. Verstoppertje spelen met Nijntje


Dit leuke spelletje is reuzesimpel, maar ook reuze geslaagd bij onze kleine madam. Het idee is simpel. Je gaat me je kleine uk even de gang op, terwijl iemand anders het poppetje verstopt. De kleine uk komt weer de kamer in en moet het poppetje vinden. De pop roept je kleintje ondertussen: “Hier ben ik” en “Joehoe” bijvoorbeeld.

Wij hebben de versie van Nijntje in huis, maar je hebt veel verschillende varianten van dit spel. Bijvoorbeeld Woezel of Bumba. Net wat jouw kleine uk leuk vindt!

10. Het ABC al puzzelend leren met je kleintje

15x tips voor de tweede verjaardag

Onze kleine madam is flink leergierig. Dus is ze helemaal gek op haar alfabet puzzel. We hebben haar spelenderwijs geleerd om de letters van het alfabet te herkennen door de letters te koppelen aan woorden die ze kent en leuk vindt. Zoals A van Apie, B van Boerenkool, M van Mama, O van Opa en oma, P van Papa en S van Sterre bijvoorbeeld.

Onze versie komt van Aliexpress en is niet echt een superkwaliteitje, maar Bol.com verkoopt ook verschillende leuke alfabetpuzzels.

Creatief en/of muzikaal

11. Kleien! Kleien! En nog eens kleien!

cadeaus voor tweede verjaardag

Wie mijn Instagram pagina volgt, is er ondertussen wel van op de hoogte dat de kleine madam erg van kleien houdt. Je kunt bij de Kruidvat en Action ook klei kopen en die is op zich prima. Maar mijn ervaring is wel dat de klei na gebruik snel uitdroogt.

Ik heb een lichte voorkeur voor de klei van Play-Doh. Die ruikt lekkerder en vooral: Het droogt niet zo snel uit. Maar dat is meer mama’s voorkeur: De kleine madam maakt dat echt geen bal uit. Als ze maar mag kleien.

12. We love Duplo!

cadeau voor tweede verjaardag

Voor haar eerste verjaardag hebben we dit op de gok gekocht. Ondertussen weten we wel zeker dat onze dochter gek is op Duplo.

Je kunt in Nederland hele leuke verjaardagssets kopen, zoals Duplo verjaardagstaarten, een verjaardagsoptocht met Minnie en Mickey en een Duplo verjaardagspicnic. Wij hebben zelf de picnic set en ukkie is er erg blij mee.

Nog een tip! Als je even tijd hebt, voordat de kleine uk jarig is: Kijk dan ook eens voor Duplo op AliExpress. Je kunt hier diverse poppetjes en diertjes apart kopen voor een klein prijsje. Erg handig als je kleintje een favoriet diertje heeft bijvoorbeeld.

13. Instrumentjes voor de muzikale ukkies

Onze kleine madam is gek op muziek. Van oma kreeg ze een tamboerijn voor haar verjaardag. Prachtig vindt ze dat!

Trommelend en zingend loopt ze door de kamer: ‘Rompompom! Wie speelt er op de trom? Dat is Sterre!” Het voordeel voor mama en papa is dat een tamboerijn niet al teveel lawaai maakt. Het blijft dus leuk.

Ik zou het een stuk minder leuk vinden als de kleine meid een trommel cadeau had gekregen voor haar tweede verjaardag. Denk dus bij het kopen van een muziekinstrument alsjeblieft ook aan de ouders. Anders heb je kans dat je met zorg gekozen cadeautje al snel op zolder verdwijnt. Overigens zou een sambabal of een xylofoon ook nog leuk alternatief zijn geweest.

Tip: De Hema verkoopt ook hele leuke, houten muziekinstrumenten voor een leuk prijsje!

De kleine gaat op pad!

14. Samen met Apie erop uit

Ideaal voor kleintjes met een favoriete knuffel of pop: Een speelgoedbuggy of speelgoedkinderwagen.

De kleine madam vindt het heerlijk om haar favoriete knuffel Apie overal mee naartoe te nemen. Met haar buggy gaat dit reuze makkelijk.

Die van ons kwam van de Action, maar bovenstaande versie van Nijntje is ook erg schattig. Oh, en als je nog een beetje budget over hebt: Een luiertasje erbij is altijd leuk!

15. On tour met de Kinderfeets

cadeaus voor tweede verjaardag

Onze dochter rijdt dankzij opa en oma rond op een mooie driewieler van Kinderfeets.

Een erg mooi, houten fietsje die op een later stadium omgebouwd kan worden naar een tweewieler. Door de verstelbare zadel groeit het met je kleine uk mee. Het heeft zachte banden, dus ze ramt niet alle meubels kapot met haar fietsje.

De kleine gebruikt het zowel binnen als buiten. Wij vonden het een ideaal cadeau voor haar tweede verjaardag!

15x cadeautips voor de tweede verjaardag pin

Meer lezen over Moederschap?

Volg ons groepsbord ‘Mama Magazine’ op Pinterest en blijf op de hoogte van de leukste blogs over moederschap, zwangerschap en opvoeding.

Heb jij nog aanvullende tips? Wat is volgens jou een ideaal cadeau voor de tweede verjaardag?

Advertenties

22 gedachten over “15x leuke cadeau tips voor de tweede verjaardag”

  1. Onze kleine wordt binnenkort 2 en wij hebben een groot bed voor d´r gekocht, dat wilde ze heel graag. Verder staan kleurboeken en stiften om je gezicht mee te bekleuren op haar verlanglijstje 🙂

  2. Het is toch niet normaal wat een groot aanbod er is, bijna onmogelijk om daaruit te kiezen.. Mijn neefje is gek op Bumba dus dat is een leuk idee voor zijn tweede verjaardag (al duurt dat nog wel een paar maandjes).

  3. Oh jouw dochtertje en mijn zoontje zijn ongeveer rond dezelfde tijd geboren. Mijn zoontje heeft ook zo’n loopfietsje gekregen voor zijn tweede verjaardag. Dat spelletje van nummer 8 ga ik onthouden. Is misschien ook nog iets voor hem

  4. Ah, nummer 9 is zo leuk! Verstoppertje spelen met Nijntje. Hebben wij extreem veel plezier van gehad.
    En wat handig van dat om te bouwen driewielertje. Wij zijn zo vroeg mogelijk (vanaf 2,5 jaar) met de loopfiets begonnen (met twee wieltjes) omdat het zo goed is voor de balans. Ons dochtertje kon daardoor met 3 jaar al fietsen zonder zijwieltjes. Natuurlijk is dat helemaal niet belangrijk, maar ze vond het zelf heel fijn.

  5. Voor mij is deze fase alweer even geleden. Boekjes en creatieve dingen waren hier altijd populair. Zelf ben ik erg fan van een activiteit kado geven; indoor speeltuin, zwembad, theater of dierentuin.

Plaats een reactie