12x Geslaagde Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Onze dochter is in december 4 jaar geworden. Nu zijn we vier maanden verder. Welke cadeautjes die ze tijdens de decembermaanden heeft gekregen, zijn echte blijvertjes? Oftewel: wat vindt mijn dochter écht geslaagde cadeau tips voor de vierde verjaardag?

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Traditie: De Favoriete Cadeautjes van mijn dochter delen

Ook dit jaar deel ik weer de favoriete cadeautjes die mijn dochter tijdens de decembermaanden (tijdens haar verjaardag, Sinterklaas en kerstmis) heeft gekregen.

Eerder deed ik dat al voor haar eerste verjaardag, tweede verjaardag en derde verjaardag en nog steeds krijg ik regelmatig leuke reacties op deze blogs. Voldoende reden om hier lekker mee door te blijven gaan dus!

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

In deze blogpost kijk ik puur naar welke cadeaus na vier maanden nog steeds populair zijn bij mijn dochter. Waar ze regelmatig om vraagt of waar ze regelmatig uit zichzelf mee gaat spelen.

Op die manier hoop ik jou fijne inspiratie te geven voor een leuk cadeau voor jouw eigen (klein)kind!

Dus hier gaan we: Onze cadeau tips voor de vierde verjaardag!

Cadeau tip 1: Kidizoom Kindercamera

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Op haar verjaardag kreeg ze van haar oma deze knalroze Kidizoom Kindercamera cadeau. Onze kleine uk is er helemaal wijs mee.

Ze kan er niet alleen foto’s mee maken, maar ook gekke selfies nemen, filmpjes maken en spelletjes spelen.

Ook kun je je foto’s en video’s bewerken, maar dat is nog iets te vroeg onze kleine meid. Zij speelt liever paparazzi met visite of doet uitgebreide fotoshoots met haar knuffels.

De ‘pareltjes’ die je kind maakt, kun je op de laptop of externe harde schijf overzetten. Het werkt op 4 AA batterijen.

Tip: koop er een oplader en oplaadbare AA batterijen bij. Geloof me, dat is de investering echt waard.

Cadeau tip 2: Banana Joe

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Onze uk is gek op Apies en dol op spelletjes spelen. Eén van onze nieuwe aanwinsten is Banana Joe. Een aapje dat graag opspringt.

Het spel lijkt qua opzet een beetje op het leuke kinderspel Louis Liaan, maar heeft als groot verschil dat het de bedoeling is dat deze aap opspringt. Je wilt hem namelijk opvangen!

Dat maakt Banana Joe toch een stukje minder spannend. Voor onze meid een voordeel: daardoor wordt deze Joe toch vaker uit de kast gehaald dan haar vriendje Louis.

Het is een leuk, simpel en toch verslavend kinderspel. Waar niet alleen onze uk, maar ook wij zelf plezier aan beleven.

Update: lees meer over Banana Joe in ons blog over de leukste spellen voor kinderen van 4 jaar

Cadeau tip 3: Mini Loco

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Dit is voor mij pure jeugdsentiment! Mini Loco! Ken je het nog?

Ukkie kreeg een mini loco setje samen met 2 boekjes vol oefeningen van haar opa en oma.

Af en toe pakt ze het zelf uit de kast en gaat er rustig in puzzelen, maar vaak weet ze ook een volwassene te strikken die het samen met haar speelt.

Echt heel leuk om te zien dat dit nog steeds zo populair is!

Cadeau tip 4: Paw Patrol Voorleesboek

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Mijn man leest elke avond een verhaaltje voor aan onze dochter voordat ze gaat slapen.

Ze heeft verschillende boeken die ze leuk vindt, maar er steekt er toch echt één met kop en schouders bovenuit.

Dit Paw Patrol Voorleesboek ‘Slaap Lekker Pups’. Het is een behoorlijk dik boek met zes uitgebreide Paw Patrol verhalen.

Een erg grote hit bij ons in huis.

Update: ons voorleesboek is inmiddels niet meer te koop. Dit is de nieuwste versie:

Meer boekentips voor kleuters? Bekijk dit overzicht met kinderboeken tips van mijn dochter

Cadeau tip 5: Duplo Trein

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Onze kleine meid houdt van bouwen. Op haar tweede en derde verjaardag heeft ze al verschillende DUPLO bouwpakketten gekregen en dit jaar kreeg ze van ons een ware Duplo Stoomtrein.

Het is een leuk bouwpakketje met een écht rijdende trein. Je kunt het laten rijden door een klein zetje te geven, maar je kunt het ook op afstand besturen via een gratis app (een handige app voor op je zelfgemaakte Kindertablet).

Verder zijn er opzetjes, waardoor de trein geluid maakt, tankt of omkeert. Lekker makkelijk te bedienen en kidsproof. Zoals we van Duplo gewend zijn natuurlijk.

Cadeau tip 6: Carcassonne Junior

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Als we het over geslaagde cadeautjes voor de vierde verjaardag hebben, is deze spellentip onmisbaar: Carcassonne Junior.

In deze jeugdvariant van het bekende Carcassonne spel moet je tegels leggen om wegen aan te leggen. Op elk wegonderdeel staat een gekleurd poppetje.

Zodra de weg afgesloten is, mogen alle poppetjes op die weg neergelegd worden. De speler die als eerst alle poppetjes neergelegd heeft, is de winnaar.

Inmiddels staat dit spel niet alleen regelmatig bij ons op tafel, maar ook bij haar opa en oma. Die hebben inmiddels hun eigen versie gekregen van dit spel. 😉

Update: Inmiddels heb ik ook een uitgebreide review over Carcassonne Junior geschreven!

Cadeau tip 7: Verkleedkleren

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Onze uk had ook al wel verkleedkleren toen ze drie jaar was, maar ik merk dat ze nu als vierjarige uk pas echt bezig is met dingen naspelen.

Zo heeft ze in haar verkleedkist op zolder verkleedkleren om brandweer, superheld en prinses te kunnen spelen, maar ook wat oude kleding van papa en mama.

Op de foto draagt ze haar kinderstethoscoop (waarmee je echt naar iemands hart kan luisteren) en dit leuke doktersjasje die ze van de Sint heeft gekregen vorig jaar:

Cadeau tip 8: Haar favoriete bakspullen

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Zoals ik al zei: onze dochter wil meesterbakker worden. Dus dan komen we onvermijdelijk op onze volgende cadeau tip voor vierjarigen: kidsproof bakspullen!

Van de Sint kreeg onze kleine meid Paw Patrol koekvormpjes als schoencadeautje. Allemaal apart verpakt (zie ook mijn artikel over de 4 cadeautjesregel).

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Die vindt ze als rasechte Paw Patrol fan helemaal geweldig! We hebben inmiddels al verschillende koekjespups gemaakt met deze leuke vormpjes.

Mijn dochter vindt het heerlijk om samen te bakken. Dit zijn ook aanraders:

Cadeau tip 9: Klei IJssalon

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Al sinds onze dochter haar eerste kleispullen voor haar tweede verjaardag kreeg, is het regelmatig feest: onze dochter wil weer kleien.

Ze kan er uren zoet mee zijn. Ze zit lekker in haar eigen wereldje en maakt alles na: van haar klas (zie foto) tot familieleden en een bakkerij vol lekkers.

Op dit moment is ze helemaal gek op haar ijsjesmachine, die ze van Sinterklaas heeft gekregen. Ze komt met de lekkerste klei ijsjes op de proppen voor ons.

Cadeau tip 10: Playmobil apenjungle

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Het Playmobil huis wat ze vorig jaar van oma heeft gekregen voor haar derde verjaardag heeft inmiddels een uitbreiding gekregen.

Deze ‘apenboom’ kreeg ze van haar oom en tante en is natuurlijk een schot in de roos. Apen, bouwen én haar Paw Patrol Pups kunnen er rustig in mee spelen.

Wat wil je als kind nog meer? We hebben inmiddels al veel missies van de Pups meegemaakt in deze apenjungle. Erg leuk!

Tip: Ontdek hier alle Playmobil sets op de speciale Playmobil actiepagina van Bol.

Cadeau tip 11: Concept Kids Dieren

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

De laatste tip uit onze lijst met cadeau tips voor de vierde verjaardag is wederom een spel. Hoe kan het ook anders met een gezin vol spellengekken, hè?

Concept Kids Dieren is een coöperatief spel, waarbij de kids hints geven en de volwassene(n) het dier moeten gaan raden.

Wij halen het spel regelmatig uit de kast als er visite is, maar je kunt het spel ook via videobellen spelen. Dit spel staat voorlopig nog wel even in de Kinderspellen Top 10 van onze dochter, denk ik. 😉

Cadeau tip 12: Knutselspullen

Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag

Onze dochter is een kleine knutselkoningin. Naast dat ze graag met haar oma knutselt, heeft ze ook haar eigen bureautje vol knutselspullen.

Regelmatig ziet ze een papiertje, stokje of wc rol en zegt dan: “Daar kan ik nog wel wat mee!” Om te verdwijnen in haar knutselhoekje en een tijdje later terug te komen met de leukste knutsels en frutsels.

Een paar knutselspullen tips van mij zijn:

 • Koop de Action of Hema leeg wat betreft papier, stickers, lijm en ander knutselspul wat zo weer op is. De prijzen zijn daar gunstig en ze hebben echt leuk spul. Van deze emmertjes met foamstickers van de Hema heb ik altijd een voorraadje in de kast liggen.
 • Kies een veilige schaar uit. Wij hebben de Ses kinderschaar. Daarmee kun je wel in papier knippen, maar niet in je vingers of haar bijvoorbeeld. Fijne beginnersschaar dus.
 • Wij zijn erg blij met deze kinderviltstiften van Stabilo, omdat ze lang meegaan en makkelijk uitwasbaar zijn. Met een nat doekje heb je het bureautje zo weer schoon en het gaat er ook makkelijk uit in de was. Jep, ik spreek uit ervaring.

Tip: Lees ook eens mijn artikel met slimme tips om kindertekeningen op te hangen en te bewaren

Extra: Cadeau tips voor de vierde verjaardag van mijn lezers!

Op Instagram vroeg ik een tijdje geleden aan mijn lezers welke cadeau tips zij nog hadden voor een vierde verjaardag.

Daar kwamen onderstaande tips uit:

Nog meer cadeau inspiratie nodig?

Bekijk mijn artikelen over:

Ontdek meer favoriete cadeaus van mijn dochter:

Wil je meer lezen over cadeau tips en moederschap?

Schrijf je in voor mijn maandelijkse mama nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze blog bevat geen samenwerking Deze cadeau tips hebben we zelf gekocht of gekregen van familie of vrienden. In deze blog staan affiliate links.

🔎 Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
🤩 Meest gelezen
✨ Nieuwste blogs

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.

📫 Mag ik je blijven inspireren?

Cynthia van Cynspirerend.nl

Elke maand typ ik persoonlijk een mailtje vol inspiratie aan meer dan 750 trouwe lezers.

Wil jij de volgende mail vol updates, inspiratie en winacties ook ontvangen? 

👉🏻 Ja leuk, mail mij ook!

21 gedachten over “12x Geslaagde Cadeau Tips voor de Vierde Verjaardag”

 1. 4 jaar, wat een heerlijke leeftijd! En wat een boel cadeautjes! Loco mini daar was ik als kind ook uren zoet mee. Leuk overzicht!

 2. Goeie tips! Ik vind boeken en spelletjes eigenlijk altijd leuk om te geven. Altijd goed, toch? Onze kleuter kreeg een tweedehands fiets toen hij vier werd.

 3. Wat heeft ze leuke dingen gekregen. Dat een spelletje bij haar op 1 staat snap ik met jullie als ouders, haha.

 4. Mijn zoontje is ook 4 geworden in december. Hij heeft vooral Lego en Play Do gekregen

 5. Loco… bestaat dat nog steeds? Dat heb ik als kind zo vaak gedaan, echt geweldig. En ja, ik vind zelf altijd speelgoed van hout erg leuk om te geven, maar knutselspulletjes zijn natuurlijk ook altijd erg leuk.

 6. mini loco had ik vroeger, daarna onze meiden ook en vind het ook leuk om door te geven want het is en blijft tijdloos

 7. de Duplo trein!! sweet old memories wat is daar veel mee gespeeld vroeger!

  • Klei is volgens mij altijd een succes,het maakt niet uit hoe oud of jong ze zijn…

 8. Oh ja mini loco is leuk. Die hadden mijn kinderen op school en dat vonden ze zo leuk dat we het ook voor thuis moesten kopen toen.

 9. Wat een handige cadeau tips, dit zijn cadeaus waar ze ook echt wat aan hebben/wat van leren.

 10. Mijn dochter van 5 heeft ook zo’n Kidizoom camera. Ze kan er uren mee zoet zijn. Ze kleed haar barbies aan en doe dat fotoshoots. Of ze maakt foto’s van haar Playmobil huisjes. Erg leuk! Wat ons betreft ook een aanrader. Naar Carcassone junior ga ik eens kijken. Klinkt gaaf!

 11. Playdoh en Playmobil waren bij ons destijds een groot succes. Op 4 jaar zijn kinderen al erg creatief.

Reacties zijn gesloten.

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? ✉ Stuur me een berichtje!

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!