Ontdek alle Genomineerden van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020

Ruim 40 jaar wordt de verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd. Aangezien ik graag aandacht besteed aan offline speelgoed en bordspellen stem ik steevast elk jaar mee met deze verkiezing. Vandaag geef ik je een goed beeld van alle genomineerden van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2020. Ook vertel ik je op wie ik heb gestemd, hoe jij kunt stemmen én hoe jij kans maakt op genomineerd speelgoed!

Bewaar dit overzicht met Speelgoed van het jaar 2020 genomineerden op Pinterest:

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Al meer dan 40 jaar wordt de verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd om speelgoed op een positieve manier onder de aandacht te brengen.

Nadat een vakjury al het nieuwe speelgoed en alle nieuwe spellen beoordeeld heeft, maken zij de genomineerden bekend in zeven leeftijdscategorieën. En daarna zijn wij aan de beurt: De consumenten.

Maar hoe geef je je stem zonder de (meeste) van deze spellen ook echt zelf gespeeld te hebben? Door je even goed in te lezen natuurlijk.

Advertentie
Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Overzicht: Alle genomineerden op een rij

Vandaag help ik je graag om snel een goed beeld van alle genomineerden te krijgen. Daarnaast vertel ik je welke stem ik uitgebracht heb en waarom.

Ook jij kunt nog tot 1 november stemmen. En door te stemmen maak je zelfs kans om genomineerd speelgoed te winnen!

Genomineerd in Categorie: 0 t/m 3 jaar

Wij hebben beiden niet kunnen testen, dus ook dit is een kwestie van inschatten voor ons.

Gelukkig heeft mijn dochter voor haar derde verjaardag zowel een Playmobil meeneem huis als een Smartmax pakket gekregen. Dus we kunnen een beetje inschatten welk speelgoed de voorkeur van onze dochter zal hebben.

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Smartmax staat bekend om haar creatieve speelgoed, waar kinderen simpel met magneten aan de slag kunnen gaan. Bij My First Sounds & Senses ligt de focus op muziekjes en verschillende structuren. Ideaal voor kinderen van 1 of 2 jaar, verwacht ik.

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Playmobil 1.2.3. is een speciale lijn van Playmobil dat specifiek bedoeld is voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar. Dit meeneem kinderdagverblijf lijkt me ideaal om mee te nemen op vakantie of op visite. Het ziet er degelijk, vrolijk en kidsproof uit.

Onze stem: Playmobil meeneem kinderdagverblijf

Aangezien mijn dochter haar eigen Playmobil poppenhuis overal mee naartoe sleept, gaat onze stem naar het kinderdagverblijf.

Genomineerd in Categorie: 4 & 5 jaar

Vanwege de immense populariteit van Paw Patrol op dit moment, ben ik bang dat dit de gedoodverfde winnaar is. Ook hier hebben we een kleine Skye in huis, dus als zij de PAW Patrol Ultimate Police Cruiser zou krijgen, springt ze zeker uit haar velletje van enthousiasme.

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Maar als mama vind ik de prijs (meer dan 120 euro) niet helemaal opwegen tegen wat je ervoor krijgt. Weliswaar is het een luxe speelset met zwaailichten, geluidjes en 5 verschillende voertuigen. Maar je krijgt slechts één Paw Patrol poppetje: Alleen Chase is van de partij. De rest van de poppetjes moet je er nog bij kopen.

Daarom wil ik graag een lans breken voor de andere genomineerden in deze categorie:

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Allereerst is er Ik leer Symmetrie. Het is onderdeel van de educatieve ‘Ik leer’ spellen van spellenuitgever JUMBO. Met dit spel leert je kind met behulp van gekleurde magneten en een spiegel wat symmetrie inhoudt.

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Daarnaast is ook het spel Jaak en de Bonenstaak genomineerd voor de titel. Net als Braintrain (vorig jaar genomineerd voor Speelgoed van het jaar) is dit een kinderpuzzelspel van Smartgames. In dit geval is het een verticaal puzzelspel met een sprookjesthema, waarbij de puzzelstukjes naar beneden vallen.

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Van Megableu kregen wij het genomineerde spel Louis Liaan toegestuurd. Mijn dochter (helemaal gek op apen) was meteen enthousiast.

Tijdens dit spel hangt Louis aan een liaan tussen twee palmbomen. Om de beurt hang je een tros bananen, fruit of diertjes aan Louis. En dan, ineens trekt de liaan strak en vliegt alles in de lucht. Erg grappig!

Onze dochter vind het best een spannend spelletje. Het doet ons qua spanningsopbouw erg denken aan het spel Ezeltje Strekje (je weet wel, deze), die ook ‘ineens’ zijn mond dicht doet.

Dit lekker simpele, maar toch spannende spel valt enorm in de smaak hier thuis.

Onze stem: Louis Liaan

Eigenlijk kan ik me bij al van deze spellen een enthousiaste dochter voorstellen.

Alleen bij Louis Liaan weet ik dit helemaal zeker. En dus gaat onze stem zonder twijfel naar dit ontzettend leuke ‘apenspel’.

Tip: Wil je meer lezen lezen over dit leuke apenspel? Lees dan onze uitgebreide review over Louis Liaan.

Genomineerd in Categorie: 6 & 7 jaar

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

FurReal – Mama Josie de Kangoeroe is een zachte, robot kangoeroe die vooral bij de verzorgende kinderen in de smaak zal vallen. Deze kangoeroe moeder heeft drie kleine kinderkangoeroes en kun je op verschillende manieren verzorgen.

De prijs is best wel… eh… schrikken, dus het zal vooral een aanrader zijn voor een cadeau voor een verjaardag. Denk ik. Dit geef je niet eventjes tussendoor aan je kind.

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

LEGO Avonturen met Mario starter set brengt je online Nintendo Game in een offline versie. Met de LEGO bouw je een parcours voor je eigen Mario poppetje. Dit poppetje moet vervolgens het parcours doorlopen en reageert met verschillende geluidjes en gezichtsuitdrukkingen.

Ik ben echt wel nieuwsgierig naar deze vernieuwende LEGO set die mijn jeugdsentiment combineert met het bouwplezier dat mijn dochtertje ervan zal hebben.

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Froggit is een spelletje voor 2 tot 6 spelers, waarbij je jouw eigen kikkers veilig naar de overkant moet zien te krijgen. Degene die met tactisch inzicht en een goede planning alle kikkers op het droge heeft, is de winnaar van dit spel.

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Bank Attack hebben we al mogen spelen en valt hier zeker in de smaak. Het is een coöperatief spel, waarbij je met elkaar een kluis gaat beroven. Met verschillende levels (van simpersimpel tot zelfs uitdagend voor volwassenen) ben je hier wel eventjes zoet mee.

Lees meer over Bank Attack in ons artikel over fijne coöperatieve spellen.

Onze stem: Lego Avonturen met Mario Starter set

Bij het stemmen op deze spellen, twijfelde ik enorm tussen de LEGO Avonturen met Mario starter set en Bank Attack.

Ze verschillen zoveel van elkaar en zijn daarom niet te vergelijken.

Uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid het nipt en ging mijn stem naar Mario.

Genomineerd in Categorie: 8 & 9 jaar

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Color Addict is een snel kaartspel dat je op meerdere manieren kunt spelen. Of je speelt om de beurt of tegelijkertijd. In beide gevallen is het de bedoeling om de kleuren van de kaarten en de naam op de kaart op de juiste manier te combineren. Een echte fillergame dus.

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

DOTS BFF armbandenset is een bouwsetje van LEGO, waarbij je jouw eigen armbandjes kunt ‘bouwen’. Leuk voor jonge creatievelingen.

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

L.A.M.A. hebben we een tijdje terug al gereviewd voor ons vergelijkende blog over 7 verschillende filler games. Dit is een ideaal spelletje om met kids te spelen, maar ook erg leuk met alleen volwassenen.

Het heeft veel weg van de populaire kaartspellen als UNO en Skip Bo. We spelen het nog steeds graag.

En het is zeker een spelletje wat we onze dochter makkelijk kunnen gaan leren, zodra ze iets ouder is.

Onze stem: L.A.M.A.

Onze stem gaat zeker weten naar L.A.M.A. Naast dat we dit spel al kennen, is het ook een spel wat we met veel plezier spelen.

Het is simpel, onderhoudend en een makkelijk kaartspel voor de kleine spelletjestrek. Een no brainer dus.

Lees meer over L.A.M.A. in ons artikel over leuke fillergames

Genomineerd in Categorie:  10 & 11 jaar

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

De opzet van Overbooked doet me erg denken aan de simulatiespellen waar ik in mijn jeugd helemaal verslaafd aan was.

Als medewerker van een servicedesk moet je zorgen dat elke passagier van een vliegtuig tevreden is. En dat terwijl het vliegtuig overboekt is. Al puzzelend speel je tegen elkaar om de meeste punten te scoren.

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

De Zoektocht naar El Dorado is een bordspel waarbij je op zoek gaat naar een mysterieuze schat. In dit spel moet je de juiste combinatie aan kaarten verzamelen en tactisch nadenken over je volgende stappen.

Leuk element: het bord van dit bordspel kan telkens veranderd worden, zodat je elke keer met een ander bord gaat spelen.

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Cube Duel is een Smartgame voor meer dan één persoon! En dat is vrij uniek, want de reguliere Smartgames  (zoals het eerder gereviewde IQ Arrows) speel je meestal solo.

In dit puzzelspel ga je de strijd aan met elkaar om zoveel mogelijk blokjes van je eigen kleur aan de buitenkant van de kubus te krijgen. Aangezien we fan zijn van Smartgames, zijn we ook erg nieuwsgierig naar dit spel. Al ben ik bang dat ik het onderspit moet delven op het gebied van visueel inzicht als ik dit spel met mijn man moet spelen!

Update: Inmiddels hebben we dit spel mogen ontvangen voor deze uitgebreide review over Cube Duel.

Onze stem: Overbooked

Een keuze maken uit de spellen in deze categorie, vond ik simpelweg niet te doen. Ik heb ze alle drie nog niet in onze spellenkast liggen, maar zou ze alle drie dolgraag willen spelen.

En dus heb ik mijn dochtertje een keuze laten maken op basis van de foto’s (erg hè?). Onze stem ging daardoor naar Overbooked.

Update: lees meer over Overbooked in mijn blog over 5x Heerlijke Offline Simulatie Bordspellen

Genomineerd in Categorie: 12 t/m 17 jaar

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Herrlof is een kaartspel voor 2 personen. Tijdens het spel moet je strategisch spelen, maar ook voorspellen wat de resultaten gaan worden. Een combinatie van kansberekening en tactiek dus.

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Stay Cool lijkt me niet echt een overspannen-proof spel. Pff! Dit partyspelletje draait namelijk om multitasken onder tijdsdruk.

De actieve speler moet namelijk vragen mondeling beantwoorden aan de ene tegenspeler, vragen schriftelijk beantwoorden aan de andere speler en tegelijkertijd de zandloper op tijd omdraaien.

Onze stem: Herrlof

Aangezien mijn overspannen hoofd al gek wordt bij het schrijven over Stay Cool, gaat mijn stem naar Herrlof.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe spellen om met z’n tweeën te spelen en dit lijkt me een leuk, nieuw spel om toe te voegen aan onze grote spellencollectie.

Tip: Bekijk ook ons overzicht met reviews en tips over spellen voor kinderen vanaf 12 jaar.

Genomineerd in Categorie: 18 plus

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

De Crew is een coöperatief spel, waarbij je niet met elkaar mag praten. Het is een soort klaverjassen met een twist, waarbij je 50 missies moet volbrengen.

In een spelletjesgroep waarin ik zit, komt dit spel regelmatig voorbij en het heeft dit jaar ook al de titel Spiel des Jahres gewonnen en de Nederlandse Spellenprijs.

Hierdoor ben ik erg nieuwsgierig geworden, maar ik heb er zelf nog geen ervaring mee. Het lijkt me een erg leuk spel voor een spelletjesavond met vrienden.

Update: we hebben the Crew inmiddels gekocht en opgenomen in ons artikel met 7x De leukste kaartspellen voor 2 personen en onze Kaartspellen Top 10

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Black Stories Uni Edition is een variant van de bekende Black Stories.

Het principe van deze Black Stories zijn (net als de Black Stories Holiday Edition die we voor je staycation tipten) eigenlijk altijd hetzelfde:

Je krijgt één of twee zinnen en je moet door creatief te denken en vragen te stellen de situatie achterhalen.

In deze Uni Editie ligt de focus op het studentenleven en moet je de raadselachtige overlijdens en verdwijningen van studenten en docenten zien te achterhalen. Ook weer erg grappig!

Onze stem: Black Stories Uni Edition

Alhoewel ik ook erg nieuwsgierig ben naar de Crew, gaat onze stem zeker uit naar Black Stories Uni Edition.

Omdat ik weet hoe goed deze raadsels zijn en wij graag Black Stories spelen.

Onze stemmen op een rij

Kort samengevat zijn dit de stemmen die ik heb uitgebracht.

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Hopelijk kun jij met behulp van dit uitgebreide artikel je eigen beeld vormen van de genomineerden en je stem op jouw favorieten uitbrengen.

Tot 1 november kun je zelf stemmen. Door te stemmen maak je kans op genomineerd speelgoed.

Wel doen hè?

Update: de publiekswinnaars vind je in dit overzicht met Speelgoed van het Jaar winnaars vanaf 2017 tot nu

Meer lezen over de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020?

Of duik in het overzicht met al mijn blogs over cadeautips voor kinderen.

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen over speelgoed en bordspellen?

Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze blog bevat geen samenwerking. In deze blog staan wel affiliate links.

Cynthia Lukassen

19 gedachten over “Ontdek alle Genomineerden van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020”

  1. Wij houden hier in huis erg van spellen in de trant van Black Stories maar Black Stories zelf hebben we nooit gespeeld. Maar eens een keer testen.

  2. Ik laat het stemmen graag over aan de doelgroep, ouders met kinderen in de doelgroep leeftijd die helemaal op de hoogte zijn van de laatste trends op speelgoedgebied. Mijn kinderen zijn al volwassen, maar er zit zo te zien wel heel speelgoed bij.

  3. Mooi overzichtje en leuke manier om nieuwe spellen te leren kennen. Wij spelen thuis regelmatig bord- en kaartspellen (vooral de spellen van 999 Games zijn hier favoriet). Ik ga eens kijken naar Crew!

  4. ik ben niet zo bekend met al dat speelgoed maar wat is er toch veel te koop en leerzaam speelgoed mooi is dat

  5. ik ken enkel de Lego. bedankt voor het overzicht want handig met de opkomende feestdagen en verjaardagen

  6. Ik sla je artikel even op want eind oktober is mijn neefje jarig en dan wordt hij 6, dus dan komt dit overzicht vast goed van pas.

  7. Wat een mooie lijst weer he, het verbaast me wel dat er niet zoals vorig jaar van die grote pakketten Lego en Playmobil bij zit. Wij reviewen nu onder anderen Cube Duel, dat is echt een super gaaf spel.

Reacties zijn gesloten.