10x Cadeautips voor keukenprinsessen en keukenprinsen

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een (hobby)kok? Aangezien ik dol op koken ben, heb ik nog wel wat gouden tips voor je. Vandaag geef ik jou mijn 10 leukste cadeautips voor keukenprinsessen en keukenprinsen! Lees je met me mee?

Bewaar deze Cadeautips voor keukenprinsessen en keukenprinsen op Pinterest

Cadeautips voor keukenprinsessen en keukenprinsen

Ik ben zelf ook gek op koken, (zoals je kunt lezen in het kookboekje op mijn blog) dus van onderstaande cadeautjes word ik erg blij!

Heb jij een leuke partner die blij wordt van mooie maaltijden bereiden in de keuken? Of ben je zelf een rasechte keukenprinses of -prins?

In deze blog vol cadeautips voor keukenprinsessen en keukenprinsen geef ik je 10 inspirerende tips voor een origineel cadeau!

Cadeautip 1: Voor de Sterrenkok

Cadeautips voor keukenprinsessen en keukenprinsen

Wat is een echte keukenprinses zonder keukenschort? Bij YourSuprise kun je schorten met eigen tekst en/of foto maken.

Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het een bijzonder cadeau is om te krijgen. Je draagt die schort toch met net nog een beetje meer trots.

Je kunt het persoonlijke schort of BBQ schort hier maken bij YourSuprise voor €21,95.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Cadeautip 2: Maak een eigen kookboek

Cadeautips voor keukenprinsessen en keukenprinsen

Heeft de keukenprinses of keukenprins in kwestie heerlijke recepten verzonnen? Of wil je juist jouw eigen recepten delen met deze hobbykok?

Maak dan eens een kookboek met eigen recepten. Het is even wat werk, maar zeker een cadeau die een blijvende indruk maakt!

Je eigen kookboek maken kun je hier zelf maken met de kookboek templates van Myposter. De kookboeken zijn te maken vanaf €24,95.

Leestip: Lees hier mijn review over hoe ik zelf een kookboek heb gemaakt voor mijn dochter.

Cadeautip 3: De perfecte snijplank

Cadeautips voor hobbykoks

Een snijplank is altijd handig! En er zijn zoveel leuke varianten naast het simpele plankje.

Ik vind deze variant van ‘The Grillfather’ echt zo grappig!

Bekijk hier de actuele prijs bij Bol.com:

Cadeautip 4: Gietijzeren Braadpan

Cadeautips voor hobbykoks

Eigenlijk alle enthousiaste (hobby)koks die ik ken, worden erg gelukkig van een goede, gietijzeren braadpan. Ikzelf ook.

De smaak is gewoon veel en veel beter als je hier je heerlijke stoofpot, een groot stuk vlees of je winterse snert in bereid.

Oh ja en je kunt ‘m ook heel erg praktisch gebruiken voor het maken van homemade oliebollen! In plaats van die vette frituurpan. Dus het is een cadeau die je ook lekker snel kan gebruiken. 😉

Cadeautip 5: Alle kruiden op een rij!

Cadeautips voor hobbykoks
Ik ben dol op kruiden en verzin regelmatig lekkere recepten met eigen kruidenmixen. Zelf heb ik een kruidenlade vol met de lekkerste potjes met kruiden.

Ik kan helemaal blij worden van de geur van rozemarijn, tijm of kaneel. Hmmmm….

Mocht je zelf geen ruimte hebben voor een kruidenlade, dan is een kruidenrek een must voor de hobbykok! Alle kruiden overzichtelijk op een rij, zodat je heerlijk kunt kokerellen!

Cadeautip 6: Vrolijk kruidenbuiltje

Cadeautips voor keukenprinsessen en keukenprinsen

Een lekkere soep of stoofpot is niet compleet als het niet goed gekruid is.

Voor echte keukenprinsessen en keukenprinsen met een vleugje humor is het Hike Mike kruidenbuiltjeeen origineel cadeau!

Mike houdt een rvs kruidenbuiltje vast, waar je kruiden en specerijen in kunt doen en voorkomt ondertussen dat het builtje in de pan valt.

Hike Mik is hier te koop bij Dit Verzin Je Niet voor €19,95.

Cadeautip 7: Een culinaire kookboekensteun

Cadeautips voor keukenprinsessen en keukenprinsen

Om deze boekensteun is pas een origineel cadeau voor keukenprinsen en keukenprinsessen! Een mooie plek om je favoriete kookboeken te stallen, nietwaar?

De boekensteun ziet eruit als een keuken, waar een kok aan het koken is. De steun is gemaakt van metaal. Hij heeft aan de onderkant siliconen dopjes, waardoor hij niet kan verschuiven.

Deze culinaire boekensteun is hier te koop voor €10,95 bij Dit Verzin Je Niet.

Leestip: Kijk ook eens naar mijn Top 10 Kookboeken voor een leuk kookboek voor bij deze boekensteunen!

Cadeautip 8: Wijntje erbij?

Cadeautips voor keukenprinsessen en keukenprinsen

Is de kookgek waarvoor je een origineel cadeau zoekt niet vies van een lekker wijntje?

Bij IJzersterke geschenken kun je een groot assortiment aan handgemaakte wijnfleshouders vinden. Ze hebben wel 50 verschillende soorten.

Deze unieke kok wijnfleshouder is hier te koop bij voor €56,95 bij IJzersterke geschenken.

Cadeautip 9: Do it yourself kruidenpakketten

Cadeautips voor keukenprinsessen en keukenprinsen

Wat is er nou leuker voor een hobbykok dan zelf aan de slag gaan? Bij Van Beekum Specerijen hebben ze allemaal originele do it yourself pakketten samengesteld.

Bijvoorbeeld pakketten om zelf worsten, babi pangang of Zeeuws spek te maken. Op het plaatje zie je als voorbeeld het pakket om dry rubs te maken voor je barbecue. Jammie!

Deze do-it-yourself kruidenpakketten zijn hier te koop bij Van Beekum Specerijen. Dit pakket om zelf dry rubs te maken kost €37,10.

Cadeautip 10: Een Écht Goed Kookboek

Kookboeken Top 10

Je hebt heel veel kookboeken, maar hoe vind je nou een kookboek wat echt past bij jouw lieve hobbykok?

In mijn Top 10 Kookboeken vind je mijn favoriete kookboeken die heerlijk staan te pronken in mijn keuken, maar die ik ook echt gebruik.

Eén hiervan is het kookboek ‘Lekker Miljuska’ die niet alleen vol staat met lekkere kidsproof recepten, maar ook met echt goede bakrecepten.

Nog meer cadeautips van Cynspirerend

Ik vind het altijd erg leuk om mensen te verrassen met een leuk cadeau en ik houd er ook van om cadeautjes te krijgen. Ik deel vaker onze favorietjes. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Welke cadeautips voor keukenprinsessen en keukenprinsen spreekt jou het meeste aan?

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze blog met cadeautips voor keukenprinsessen en keukenprinsen bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affliate links.

Cynthia Lukassen

26 gedachten over “10x Cadeautips voor keukenprinsessen en keukenprinsen”

  1. Wat een leuke verzameling van tips! Ben je nu ondertussen wel bekend met bullet journal? Ik vind dat super leuk om te doen.

  2. Superleuke tips, dankjewel! Ik ben schrijfgek, kookgek en mama, dus ze zijn allemaal vooral van toepassing op mezelf 😉

  3. Ik koop mijn cadeaus ook altijd (heel erg) last minute.
    Deze tips zijn echt leuk trouwens. De cadeaus voor de schrijfgek spreken me erg aan.

  4. Heel tof lijstje!
    Er staan echt een paar super goede tips in.

    Ik kwam via via hier terecht en ik vind je naam van je blog zo tof! 🙂

  5. Dat zijn hele hanige boekjes om te raadplegen, vol tips 7 tricks die ik zeker nodig heb. Leuk om te lezen. Thnx for sharing!

  6. Een hele mooie kadolijst. Daar zitten echt dingen tussen die ik zelfwel wil hebben, als schrijf- en kookgek. Ook heel fijn dat je er zoveel zorg aan hebt besteed en het meteen duidelijk is waar het over gaat. Thnx
    😉

  7. Vijf jaar lang elke dag een vraag heel tof. Aan de ene kant word je ‘gedwongen’ om elke dag even na te denken/even stil te staan, aan de andere kant heb je jaren later een mooi naslagwerkje.

  8. 5 jaar lang een vraag: lijkt me een heel handig boekje als je eens een dag geen schrijf-inspiratie hebt!
    Het boekje over wilde kruiden is heel geschikt voor manlief, die al diverse trips met Ellen Mookhoek ( ook een wildpluk deskundige ) heeft gemaakt!

  9. Ontzettend leuk! Wat een gave tips! Ik ben helemaal weg van de notitieboekjes (maar zoals mijn dochtertje van 5 – nu al – zegt: “Mama, je hebt genoeg notitieboekjes”. Kuch). Het boek van Roos Schlikker zou ik HEEL graag willen hebben. Ik vind dat ze zulke rake, kwetsbare en mooie columns schrijft.

  10. Die van de Bullet Journaling zou ik wel willen hebben. Het boek met uitdagingen eigenlijk ook wel haha

  11. Het boek ‘Bullet Journalling doe je zo!” lijkt mij erg leuk! Ik heb ook notitieboeken vol met lijstjes en to-do’s. 🙂

  12. Je hebt leuke boeken op een rij gezet. Ik zou het boek check je column wel willen hebben voor kerst. Dat lijkt me een handig boek voor bij het bloggen.

  13. Wreck this journal is naar het schijnt een echte aanrader! Zo een dobbelsteen heb ik ook ooit is aan mijn jongere zus gegeven maar dan met andere opdrachten. Ze heeft het nooit veel gebruikt! Handige tips!

  14. Dank voor de tips! Het boek check je column heb ik wel eens bij de bibliotheek geleend en is inderdaad een aanrader. Fijne feestdagen alvast!

  15. Wat een leuke tips! Heb al mijn cadeaus al. Maar ik kan natuurlijk nog altijd iets voor mezelf kopen natuurlijk!

  16. Er zitten vooral dingen bij die ik zelf heel graag wil hebben…
    Ik denk dat ik de link van jouw blogpost maar gewoon naar heel de familie doorstuur dan weten zij wat ze voor mij moeten kopen

    Xxx

Reacties zijn gesloten.