Terugblik: Mijn Instagram foto’s van 2017

Door Lotte van Beautiful Disaster werd ik een paar dagen terug getagd om de Instagram Tag in te vullen. Een leuke vragenlijst, waarmee ik de balans op kan maken van mijn eerste periode op Instagram. Eerlijk gezegd vind ik Instagram één van de leukste social media kanalen die er te vinden is. Omdat het vooral om foto’s en filmpjes delen gaat. Lekker creatief en bovendien is de sfeer onderling vriendelijker en gezelliger dan op bijvoorbeeld Twitter en Facebook.

Mijn Instagram foto’s net opgeschoond en vernieuwd

Net voordat ik voor deze vragenlijst getagd werd, had ik net mijn Instagram pagina opgeschoond. Ik had namelijk via een Instagram challenge de tip gekregen om mijn foto’s en filmpjes meer in dezelfde stijl te posten. Onder andere door een zelfde soort filter te gebruiken.

De oudste foto die je daardoor nu kan vinden op mijn Instagram account is van 30 november. Oeps! Gelukkig zijn mijn oudere foto’s automatisch opgeslagen op mijn smartphone, zodat ik ze toch weer eventjes op kon halen en hier kan laten zien. 😉

Van 70 naar ruim 260 volgers in één maand

Sinds 30 november heb ik elke dag een foto of filmpje geplaatst, zodat je als volger nog nét iets meer van mijn dagelijks leven mee krijgt.

Deze manier van Instagrammen heeft me in ongeveer een maand veel extra volgers opgeleverd. Binnen een maand ben ik van circa 70 volgers naar 260 volgers gegroeid. Dat werkt wel echt motiverend en inspirerend!

Maar genoeg gekletst. Op naar de vragen van de Instagram Tag 2017!

1. Welke foto’s of filmpjes kregen in 2017 de meeste likes?

rozijntjes krentjes dochter

Het filmpje van de kleine madam die lekker aan het snoepen is van haar krentjes is in 2017 het meest geliked. Het werd door 66 mensen gewaardeerd met een hartje. Dat snap ik wel, want ze was zo schattig en geconcentreerd aan het snoepen van haar krentjes. Te lief gewoon! Je kunt het hele filmpje hier bekijken.

Advertentie
Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

2. Wat is je allerlaatst geplaatste foto van 2017 op Instagram?

Op 31 december had ik mijn negen meest populaire foto’s gevonden. Ik vond het zo’n leuk geheel dat ik het meteen gepost had op Instagram. Het geeft mijn blog eigenlijk wel goed weer: mama zijn, de kleine madam, lekker eten, reviews en lekker schrijven. 

Ik was zelf trouwens een beetje verbaasd dat mijn foto’s van de home made perenjam en het bordje met blokjes leverworst, rozijntjes en komkommer zoveel likes kregen. Ik probeer natuurlijk elke dag wel een leuke foto of filmpje te plaatsen. Soms over een blog, soms om iets wat mijn dochter doet, soms van lekker eten… Ach, eigenlijk gewoon over van alles wat me inspireert of wat ik leuk vind om te delen.

3. Wat is de allereerste foto die je in 2017 plaatste op Instagram?

Gelukkig slaat mijn smartphone de foto’s van Instagram automatisch op. Daardoor kon ik nog het één en ander achterhalen over de foto’s die onlangs verwijderd had. Op 23 juni jongstleden postte ik mijn allereerste foto op Instagram. Het was een foto van mijn overheerlijke tonijnsalade. Niet bepaald mijn beste foto, maar ook niet een hele slechte om mee te beginnen. De foto is dus ondertussen van mijn account af, maar het receptje van mijn heerlijke tonijnsalade met sla uit onze moestuin staat hier nog steeds online.

4. Wat is de allerleukste foto van 2017 waar je zelf op staat?

kerst

Deze foto heeft mijn vriend van mij en mijn dochtertje gemaakt met kerst. Het is dus best een recente foto. Zoals je op de achtergrond ziet, zijn de cadeautjes nog niet uitgepakt. Onze kleine meid lacht hier zo lief. Ik word meteen blij als ik deze foto zie. Ik denk dat deze foto wel de liefde tussen ons uitstraalt. Plus een beetje kerstvreugde.

5. Van welke Instagram foto van 2017 krijg je ter plekke heimwee?

zoutelande

Deze foto is gemaakt tijdens onze vakantie in Zoutelande. Mij mag je op elk moment een dagje naar het Zoutelandse strand sturen. Ik vind de zee er heerlijk, maar ook het strand is er netjes en de sfeer is er gemoedelijk. Daarnaast is Zoutelande voor mij echt een stukje jeugdsentiment. Ik heb er vele vakanties gevierd tot ongeveer mijn 15e jaar. Dus ik voel me er echt een klein beetje thuis.

De zeewind waait de zorgen uit mijn hoofd en brengt me rust en inzicht. Ik kom hier graag en hoop dat er volgend jaar een mogelijkheid is om er weer terug te komen. Of dat lukt is natuurlijk de vraag, aangezien we druk aan het sparen zijn voor ons huwelijk in augustus.

6. Wat is het allerlekkerste gerecht dat je in 2017 op Instagram deelde?

Ik deel graag foto’s en filmpjes van mijn gerechten online. Van kleine filmpjes van het oliebollen bakken of het experimenteren met koken tot mooie foto’s die je willen verleiden tot het kijken naar mijn nieuwste receptje uit mijn online kookboek. Op dit recept van bloemkoolsoep met champignons en gehaktballetjes ben ik erg trots, want het recept is voortgekomen uit een eigen experimentje.

Ik had eigenlijk nog nooit een bloemkoolsoep gegeten die ik écht lekker vond. Dus heel eigenwijs ging ik zelf aan de slag. Een beetje dit en een beetje dat. En verrek! Na veel proeven, toevoegen en aanpassen had ik zowaar een bloemkoolsoep gemaakt waar ik mijn vingers bij af kon likken.

En gelukkig vond mijn familie het ook lekker! Dus dit is wel het recept waar ik op dit moment het meest trots op ben.

7. Wat is de allerleukste foto die je in 2017 maakte van een (huis)dier?


vlinder Burgers Zoo

Nou, deze vraag kwam een beetje onverwachts. Ik deel eigenlijk geen foto’s van dieren. We hebben wel een aquarium in huis staan, maar ik heb er eigenlijk nog nooit over nagedacht om er een foto van te maken (Sorry visjes!). Verder had ik alleen een foto van Apie en bovenstaande foto op Instagram geplaatst waar een dier op staat.

Ik vind deze foto overigens wel heel mooi. Het is gemaakt in de Mangrove van Burgers Zoo. De vlinder kwam heel rustig op de kinderwagen van onze kleine uk zitten. Als een fotomodel bleef de vlinder er vervolgens wel minutenlang op staan.

Sterre vond alles prima, terwijl papa en mama druk fotootjes aan het schieten waren van dit mooie moment! 🙂

8. Welke instagramfilter gebruikte jij dit jaar het meest?

Ik gebruik sinds 30 november meestal het filter ‘Nashville’. Ik vind het een mooie gloed aan de foto’s geven. Vaak bewerk ik het ook nog even met Tilt Shift, zodat ik de focus op iets kan leggen.

9. Wat zijn jouw meest gebruikte hashtags op Instagram?

Ik gebruik #mommyblog, #dutchblogger en #photooftheday denk ik wel het meest. 

10. Welke 3 accounts zijn bij jou favoriet?

  • Ik vind @Luukskichen foto’s van heerlijke gerechten delen. 
  • @jochemmyer volg ik zowel op Facebook als Instagram. Zijn posts zorgen altijd voor een glimlach op mijn gezicht.
  • @thatslife.blog post over moederschap, afvallen en het dagelijks leven. Haar blog, maar ook haar Instagram foto’s zijn lekker herkenbaar.

Dit was weer een leuke vragenlijst (Tag) om in te vullen. Wil je andere tags lezen die ik of de kleine madam hebben ingevuld? Klik dan hier voor een overzichtje.

Enne… Vertel eens: Welke foto van mijn Instagram account vind jij nou het leukst?

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn blog?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen inspiratie. In deze blog staan wel een paar affliate links.

Cynthia Lukassen

15 gedachten over “Terugblik: Mijn Instagram foto’s van 2017”

  1. ik volg vooral veel fitgirls. Waarin ik fitgirl.marit de leukste vind. Want ze is zo lekkerr eerlijk en oprecht 🙂
    Zelf zou ik ook meer al mijn foto’s in een stijl moeten posten. Zal er eens over na gaan denken

  2. Wat een leuke tag! Misschien wel de leukste die ik hiervan voorbij heb zien komen. Straalt een heleboel warmte uit

  3. Blijft een leuke tag dit! Heb ‘m ook met veel plezier ingevuld op mijn blog. En oh, wat een dotje die dochter van jou <3

  4. Wat leuk om zo een terugblik te doen! Toch handig aan dit tijdperk dat alles mooi digitaal met datum bij te houden is!

Reacties zijn gesloten.