Mijn goede voornemens voor 2018

Hoe was 2017?

Voordat we het gaan hebben over mijn voornemens: Eerst even terugkijken naar 2017. Het afgelopen jaar was voor mij al met al een mooi jaar. Het staat voor mij voor herstel, opbouwen, mama leren zijn en opnieuw leren ontspannen. Want doordat ik in het grootste gedeelte van 2016 ziek ben geweest, was mijn lichaam totaal niet meer ontspannen. Met psychotherapie, fysiotherapie, supplementen en yoga heb ik het afgelopen jaar weer leren ontspannen en leer ik langzaamaan mijn lichaam weer te vertrouwen.ย  Verder was het best zoeken naar balans als gezinnetje. De eerste maanden maakten het nog extra heftig met gebroken nachten en nachtvoedingen, maar toen onze kleine madam na drie maanden lekker doorsliep ging ook dat een stuk beter. Ik ben blij met mijn gezinnetje, mijn familie en ons leventje. Bovendien ben ik in april met deze blog begonnen. Dat voelt voor mij als een heerlijke uitlaatklep voor mijn creativiteit. Lekker foto’s maken, reviewen, bloggen, inspiratie delen. I like it!

Mijn voornemens voor 2018

Voor het eerst in mijn leven ga ik voor het nieuwe jaar eens wat voornemens neerpennen. Gewoon een paar doelen voor mezelf. Om mezelf te inspireren en te motiveren. Belangrijk voor mij is dat mijn voornemens haalbaar zijn. Ik ga niet zeggen dat ik nooit meer op mijn mobiel ga kijken, maar wat minder turen naar dat ding kan echt geen kwaad bijvoorbeeld. Nou ja, je snapt het wel. Hier komen mijn voornemens voor 2018.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

1. Meer delen

In het verleden heb ik wel geleerd dat het geen nut heeft om met dingen alleen te blijven zitten. Ik heb de afgelopen jaren wel geleerd dat er altijd wel een luisterend oor of een helpende hand te vinden is. En dat de dingen die ik mee maak als mama, partner, dochter, werknemer, vrouw et cetera echt niet zo ontzettend uniek zijn dat ik me ervoor hoef te schamen. Dat houd concreet in dat ik me voorneem niet te lang te piekeren als iets me dwars zit, me eerder te uiten en eerlijk(er) te bloggen over mijn leventje. Want ja, ik ben soms erg onzeker omdat ik nog geen nieuwe baan heb, ik voel me enorm schuldig als mijn dochtertje van het bed valt terwijl ik bij haar in de buurt ben en als ik in de spiegel kijk zie ik vooral mijn flubberbuikje.

2. Nog een beetje meer afvallen

En dat is meteen een bruggetje naar voornemen twee. Het afgelopen jaar ben ik samen met mijn vriend en moeder begonnen aan het Bodieboosten. Een methode waarin je wel let op wat je eet, maar waar je ook twee keer per week verplicht moet snoepen. Voor mij een ideale manier, want ik hoef mijn lekkere chocolaatjes niet helemaal op te geven รฉn toch val ik geleidelijk af. De afgelopen negen maanden zijn er bij mij op die manier bijna 9 kilo afgegaan en dat voelt meteen een stuk prettiger. Verder probeer ik met wandelen en wekelijkse yoga-sessies mijn conditie een beetje op te bouwen. Ach, en verder sjouw ik dagelijks met ruim tien kilo gewicht (lees: mijn lieve dochter) door het huis. Dat helpt ook wel met de spier- en conditieopbouw. ๐Ÿ™‚ Ik hoop het aankomende jaar het liefst nog zo’n vijf kilo af te vallen, zodat ik straks nog lekkerder in mijn vel zit.

3. Ja zeggen

Niet tegen alles en iedereen. Maar wel tegen mijn man. Of eigenlijk is hij nu nog mijn ‘partner’. Want in augustus gaan we dan eindelijk trouwen. In 2016 gingen we een geregistreerd partnerschap aan, maar toen was ik behoorlijk zwanger en behoorlijk ziek. Geen feestje toen dus, maar een kleine plechtigheid met een paar dierbare mensen. Maar in het aankomende jaar gaan we onze liefde vieren! Met familie, vrienden, lekker eten en muziek. En onze kleine madam als eigenwijs bruidsmeisje. Ik heb er al echt zin in. En ook voor de mooie bruidsjurk hoop ik overigens nog net wat kilootjes minder te wegen tegen die tijd. Een extra motivatie voor het vorige puntje.

huwelijk wedding loading

4. Online zijn in mijn leven en genieten

Wat ik daarmee bedoel, is -ondanks dat ik een blog heb- niet teveel met mijn neus in de laptop, tv en smartphone zitten. Daarmee mis ik zoveel om me heen dat het me soms zelf begint te storen. Ik wil rustig genieten van mijn dochter, mijn man, de natuur, mijn huis, het eten wat ik eet, mijn familie, mijn vrienden en van even niksen op de bank. Dit zal best wel een uitdaging voor me worden. Vooral als ik moe ben en ‘even niks wil’ heb ik al snel de neiging om in mijn mobiel te duiken en Facebook, Instagram of WhatsApp uit te pluizen. Terwijl ik merk dat het mijn hoofd uiteindelijk helemaal geen rust geeft. Alleen maar extra input. En afleiding.

5. Het bloggen meer plannen

Ik blog nu als ik geรฏnspireerd ben. En vaak knal ik mijn blog direct online als ik het af heb. Heel af en toe plan ik het vooruit. Dan komt het stukje later online. Dit maakt het bloggen voor mij wel wat chaotisch. Ik ben er eigenlijk altijd wel mee bezig. Ideeรซn op doen, in gedachten blogs schrijven, foto’s maken, op Facebook en Insta promoten en weet ik veel wat nog meer. Ik wil eigenlijk zo’n twee keer per week op vaste tijden gaan bloggen. En me dan ook echt aan die uren houden. Dus niet denken (zoals nu vaak): “Ik ga eventjes een blog schrijven” en dan ruim drie uur later met van alles en nog wat bezig te zijn. Nog even die foto bewerken. Heel eventjes nog die blog aanpassen. Nog even… Structuur dus! Ik ga een agenda kopen en tijd plannen! En twee keer per week alle tijd nemen voor mijn blog.

6. Ontspullen

We zijn geen biljonair, maar we hebben het ook zeker niet arm. We hebben drie etages in ons huis en het staat behoorlijk vol. Met van alles en nog wat. In 2018 wil ik wat meer gaan ontspullen. Het afgelopen jaar heb ik daar al een beetje aan geroken met de Mins-game, maar nu wil ik het net even anders aanpakken. Ik ga elke maand een deel van mijn spullen uitzoeken en dan doneren aan een goed doel. Daarmee hoop ik ons huis iets meer te ontspullen, wat zooi op te ruimen en andere mensen blij te maken. En om een stok achter de deur te hebben, heb ik besloten om er elke maand een blog over te schrijven. Om mezelf te motiveren, anderen te inspireren en het goede doel een beetje te helpen de aandacht te krijgen die ze verdienen.ย 

 


Wat zijn jouw goede voornemens? En heb je tips of inspiratie om me te helpen met mijn goede voornemens? Ik hoor het graag!

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn blog?

Schrijf je dan in voorย mijn maandelijkse nieuwsbriefย of volg meย op Pinterest,ย Facebookย enย Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen inspiratie. In deze blog staan wel een paar affliate links.

Cynthia Lukassen

24 gedachten over “Mijn goede voornemens voor 2018”

 1. Fijne voornemens voor dit jaar.
  Het plannen van je blog is zeker een aanrader. Ik doe dit nu al enige tijd en het geeft veel meer rust.
  Ontspullen ga ik van je overnemen. Veel te veel onzin in ons huis.

 2. Ik heb meerdere voornemens gelezen, maar deze spreekt me bijzonder aan.
  Al ben ik niet zwanger geweest, ik ben ook half 2016 (en 17 en helaas nog steeds..) ziek geweest, maar het helpt, gek genoeg, wel om weer even na te denken over dingen die er echt toe doen. ๐Ÿ™‚
  Je blog is een bron van herkenbaarheid, zeker wat betreft afkicken van de smartphone en het (te geforceerd, hmm het is niet helemaal het woord wat ik zoek, maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.. Haha!) bloggen. ๐Ÿ˜‰ Ik wil ook echt mijn best doen om daar wat meer structuur in te gaan krijgen.
  Schaam je alsjeblieft niet voor je buik, daar is iets prachtigs uitgekomen en het feit dat je (nog) geen baan heeft, heeft ook zijn redenen. ๐Ÿ˜‰ Wees niet te streng voor jezelf en neem lekker de tijd om weer helemaal jezelf te worden en weer goed in je vel te gaan zitten, dat is het allerbelangrijkste.
  Alvast heel veel plezier gewenst met je bruiloft en daarnaast wens ik je alle geluk en vooral heel veel gezondheid toe.

 3. Dat is een mooi rijtje voornemens. Ga ervoo en heel veeel succes gewenst, maar bovenal natuurlijk heel veel liefde en goede gezondheid ๐Ÿ˜‰

 4. Er zitten veel voornemens tussen die ik mezelf ook heb voorgesteld. Door meer te geven, te sporten en meer te plannen hoop ik structuur in mijn leven aan te brengen. Mooie doelen en voornemens! En hoe tof, je gaat trouwen

 5. Mooie voornemens! Ontspullen staat ook in mijn lijstje. Ik heb รฉcht te veel zooi.

 6. Prachtige voornemens, gaat je zeker lukken. Leuk om te lezen dat je blog ook je uitlaatklep is.

 7. Wat een mooie voornemens! 2018 wordt jullie jaar! We kijken al met heel veel plezier uit naar jullie trouwdag! En hopen samen met jullie en ons nichtje nog veel leuke en mooie momenten te beleven! Liefs van je schoonzusje en zwager!

  • Ik heb mijn jurk al uitgezocht en deze wordt nu op maat gemaakt. Verder kan ik er nog niet zoveel over zeggen, want mijn man leest ook mee op mijn blog. Hahaha! Ik zal tegen die tijd zeker de foto’s posten van dรฉ jurk en dรฉ dag!

Reacties zijn gesloten.

๐Ÿ‘ฉ๐Ÿปโ€๐Ÿ’ป Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan รฉรฉn keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!

๐Ÿ‘ฉ๐Ÿปโ€๐Ÿ’ป Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan รฉรฉn keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!