Review: Een Fotoslinger Maken op hetfotoalbum.nl

Eind november kreeg ik mijn eerste mogelijkheid als blogger om op verzoek een gratis product uit te proberen. Je kunt voorstellen dat ik wel heel trots op mezelf was. Hetfotoalbum.nl gaf mij namelijk de mogelijkheid om zelf een fotoslinger te maken en wilde daar graag een eerlijke review voor terug. Nou, dat kan ik wel. In deze review vertel ik je hoe je zelf een fotoslinger maken!

zelf een fotoslinger maken

Fotoslinger voor mijn dochters eerste verjaardag

Natuurlijk wist ik meteen waar ik deze leuke kans voor ging gebruiken: een mooie fotoslinger maken voor de eerste verjaardag van mijn dochter natuurlijk!

Voor deze slinger heb ik de foto’s gebruikt die we tijdens de cake smash fotoshoot van mijn dochter hebben gemaakt.

In deze review vertel ik je:

 1. Bestelproces: Zelf een fotoslinger ontwerpen bij Hetfotoalbum.nl
 2. De verzending
 3. Het uiteindelijke resultaat: wat vinden wij van de zelfgemaakte fotoslinger?
 4. Hoeveel kost het zelf maken van een fotoslinger?
 5. Waar kun je nog meer zelf fotoslingers laten maken?

1. Bestelproces: Zelf een fotoslinger ontwerpen bij Hetfotoalbum.nl

Wanneer je – net als ik – de fotoslinger wil maken, ga je lekker makkelijk naar www.hetfotoalbum.nl.

Keuzemogelijkheden: zelf slingers ontwerpen

zelf een fotoslinger ontwerpen

Je hebt keuze uit:

 • 25, 50 of 65 vlaggetjes.
 • vierkante of puntige vlaggetjes
 • A4 of A5 vlaggetjes

Ik koos ervoor om mijn dochters verjaardagsslinger met 25 puntige A5 vlaggetjes te maken.

Advertentie: Meest populaire slingers van Hema

Online of offline je eigen slinger maken

Je kunt vervolgens kiezen om de slinger online (op computer of mobiele telefoon) te maken of offline met een gedownload programma op je computer.

Ik koos ervoor om mijn slinger online op mijn laptop te maken.

Heel veel mogelijkheden om creatief bezig te zijn

zelf een fotoslinger maken

Het online programma laadde gemakkelijk. Wat mij direct opviel was de ruime keuze aan mogelijkheden om de vlaggetjes in te vullen en op te pimpen.

Je kunt een achtergrond, een sjabloon (wordt paginastijl genoemd), stickers en teksten naar hartenlust toevoegen. Leuk! Ik voelde de creativiteit al door mijn aderen stromen en had zin om te beginnen!

Als je vaker fotoalbums maakt en gemakkelijk werkt met dit soort online programma’s is dit online programma een walhalla voor je. Heb je wat meer moeite met computers en online software, kan dit online programma soms te onoverzichtelijk zijn om mee te werken.

Ik houd van less is more en wilde de focus leggen op de foto’s van mijn dochter. Daardoor heb ik relatief weinig gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden die het programma biedt.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Verbeterpunten voor het programma

zelf een fotoslinger ontwerpen

Mijn indruk is dat het programma voorheen is gebruikt voor fotoalbums en weinig is aangepast voor het maken van een vlaggenlijn. Dit levert hier en daar wat onhandigheden op, zoals:

 • Het programma geeft bij het opstarten aan dat de slinger dubbelzijdig wordt afgedrukt. Dit houdt in dat je 50 vlaggetjes om en om moet invullen. Dit werd bij mij op den duur onoverzichtelijk.
 • Je hebt helaas geen optie om een voorbeeld te zien van de gehele voorkant van de slinger en een gehele achterkant van een slinger. Dat maakt het voor mij heel lastig om in te schatten hoe de slinger er uiteindelijk uit gaat zien.
 • Ook zou het fijn zijn als je een gemaakt vlaggetje in zijn geheel zou kunnen dupliceren. Lekker een paar leuke foto’s terug laten komen of zorgen dat de voorkant er hetzelfde uitziet als de achterkant.
 • Je kunt wel kopiëren en plakken, maar dan komen de foto’s (en eventueel andere elementen) in een andere verhouding op je andere vlaggetje terecht. Dat is jammer. Wanneer dit gefixt zou worden, zou het programma al een stuk sneller en gemakkelijker werken.

Bestelling afronden

Toen ik eenmaal al mijn vlaggetjes helemaal naar mijn wens had gemaakt, ging ik verder met bestellen.

Ik kon kiezen uit een witte, zwarte, rose, blauwe of rode lint.

Na je betaling gaat je bestelling de deur uit en krijg je netjes een bevestigingsmail. Geduldig afwachten dus!

2. De verzending

zelf een fotoslinger maken

Heel veel geduld had ik niet nodig, want drie dagen later lag de slinger al op mijn deurmat! Daar werd ik heel blij van!

De slinger was netjes verpakt in een kartonnen envelop. Heel stevig en het kon prima door de brievenbus. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

In het pakket vond ik vervolgens een stapeltje vlaggetjes en een zakje met het lint. Het lint dat je bij een lijn van 25 vlaggetjes krijgt is erg lang. Al snel 15 meter! In de praktijk hadden we ongeveer één derde nodig van de lijn.

Maar ja, ik krijg liever teveel dan dat het dringen wordt op het lijntje. Dus je hoort mij daarover zeker niet klagen.

3. Het uiteindelijke resultaat: wat vinden wij van de zelfgemaakte fotoslinger?

zelf een fotoslinger maken

Waar ik erg over te spreken ben is de mooie kwaliteit van de afdrukken. Het papier is ook mooi dik en glad. Het is gemaakt van 200 grams zijdeglans papier (Dat heb ik niet gewogen, maar gewoon even op de website opgezocht hoor 😉 ). De fotoafdrukken zijn heel scherp.

Ik vind het jammer dat het fotoprogramma niet zo gebruiksvriendelijk is en hoop dat ze dit nog gaan verbeteren.

Maar al met al kregen we tijdens de eerste verjaardag van de kleine madam veel leuke reacties op de slinger. Ze vonden het creatief, mooi, lief en een erg leuk idee.

Verschillende gasten vroegen we waar we de slinger hadden gemaakt. En stiekem hangt de slinger nog steeds in de woonkamer. En dat terwijl ze al een tijdje niet meer jarig is. Ik word er zo vrolijk van!

4. Hoeveel kost het zelf maken van een fotoslinger?

De fotoslinger met 25 puntige vlaggetjes in A5 formaat kost kost 13 euro. De verzendkosten van deze vlaggenlijn zijn 3,95 euro naar Nederland of België.

5. Waar kun je nog meer zelf fotoslingers laten maken?

Ben je enthousiast geworden? Kijk dan hier op de website van Hetfotoalbum.nl en bestel je eigen eyecatcher!

Of kijk ook eens naar de fotoslingers bij deze webwinkels:

 • Fotoslingers van Fotofabriek

zelf een fotoslinger maken

Je ontvangt een slinger van totaal 12 vlaggetjes. Je ontwerpt 4 vlaggetjes en deze worden 3 keer gedrukt. De totale lengte van de slingers is 2,5 meter met daarbij 4 meter touw. Kosten: €9,99 exclusief verzendkosten. Lees hier verder over de fotoslingers van Fotofabriek.

 • Persoonlijke Kinderslingers van Yoursuprise

zelf een fotoslinger ontwerpen

12 of 24 vlaggetjes met naam, foto en leeftijd. Inclusief bewaardoosje. Keuze uit een lijn van 5 of 10 meter. Kosten: €10,95 of €12,95 exclusief verzendkosten. Lees verder over de kinderslingers van Yoursuprise.

 • Fotoslingers van Smartphoto

zelf een fotoslinger maken

Één slinger met 16 verschillende vlaggen, recto verso gedrukt. Inclusief 10 meter koord. Kosten: €13,99 exclusief verzendkosten. Lees verder over de fotoslingers van Smartphoto.

Wat vind jij van onze gepersonaliseerde fotoslinger?

Bewaar deze review op Pinterest:

zelf een fotoslinger maken

Vind je het leuk om meer leuke reviews en blogs te lezen van Cynspirerend?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat een samenwerking met HetFotoalbum. In deze blog staan affliate links. De foto’s op de fotoslinger zijn gemaakt door Fotostudio Misabelle.

Cynthia Lukassen

28 gedachten over “Review: Een Fotoslinger Maken op hetfotoalbum.nl”

 1. Een persoonlijke fotoslinger lijkt me wel erg leuk als je een vrijgezellenfeestje geeft of een echtpaar zoveel jaar getrouwd is. Alleen zou ik persoonlijk eigenlijk niet weten wat ik met slinger moet doen.

 2. Superleuk en een fantastisch resultaat geworden/. je hebt een toffe, eerlijke review geschreven, zo weet je wat je te wachten staat.

 3. Je hebt officieel dé schattigste fotoslinger ooit! Ik zou zoiets wel maken, je kan er zoveel kanten mee opgaan. Je kan er bv. een ’transformatie slinger” van maken waar je kindje groeit naarmate de slinger ten einde komt – misschien een ideetje voor in de toekomst?

 4. Wat een ontzettend leuk idee! Niet alleen om zo’n slinger bij mij in de huiskamer te hangen, maar wat zou ik hem graag kado doen met foto’s van de kinderen op de verjaardag van opa en oma die in Nederland wonen.

 5. Ik vind dit vooral voor kinderen en/of kinderfeestjes een leuk idee. Voor mezelf hou ik het gewoon bij fotoboeken maar misschien een keertje als cadeau als iemand iets bijzonders te vieren heeft.

 6. Dat is zeker super je eerste item om te testen!
  Slinger is echt super mooi geworden
  Goed informatief stuk

 7. He wat een leuk idee. Nooit geweten dat zo iets bestond. Zeker bij speciale gelegenheden is zo’n originele slinger wel erg leuk.
  Ik ben altijd wel een beetje allergisch voor die bewerkingsprogramma’s. Dat moet simpel en eenvoudig zijn.

 8. Dat vind ik nu eens een eerlijke en waardevolle review! En een leuk cadeau ook om bvb aan een huwelijkspaar te geven of voor een ‘mijlpaal’ verjaardag ofzo!

  X Lazy Bird

 9. Ik heb ook een slinger mogen maken, maar wat beschrijf je het hele proces leuk en duidelijk! En je slinger is erg mooi geworden als ik het zo zie

Reacties zijn gesloten.

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!