Review: Een fotoslinger maken op hetfotoalbum.nl

Eind november kreeg ik mijn eerste mogelijkheid als blogger om op verzoek (!) een gratis product uit te proberen. Je kunt voorstellen dat ik wel heel trots op mezelf was. Dat is toch weer een leuk stapje in de goede richting. Hetfotoalbum.nl gaf mij namelijk de mogelijkheid om online een fotoslinger te maken en wilde daar graag een eerlijke review voor terug. Nou, dat kan ik wel. En ik wist ook meteen waar deze leuke kans voor ging gebruiken: Een mooie slinger maken voor de eerste verjaardag van mijn dochter! Ik ben erg trots op en blij met het resultaat! In deze review vertel ik je over het bestelproces, de mogelijkheden van het programma, de verzending en het uiteindelijke resultaat.

fotoslinger maken

Het bestelproces en de mogelijkheden

Wanneer je – net als ik – de fotoslinger wil maken, ga je lekker makkelijk naar www.hetfotoalbum.nl. Daar heb je de keuze uit fotoalbums, fotoagenda’s, fotokalenders en…. onze optie: De fotoslinger! Je hebt keuze uit:

 • 25, 50 of 65 vlaggetjes.
 • vierkante of puntige vlaggetjes
 • A4 of A5 vlaggetjes

Ik koos ervoor om mijn dochters verjaardagsslinger met 25 puntige A5 vlaggetjes te maken. Deze slinger kost normaal gesproken 13 euro. 

Online of offline je eigen slinger maken

Je kunt vervolgens kiezen om de slinger online (op computer of mobiele telefoon) te maken of offline met een gedownload programma op je computer. Ik koos ervoor om mijn slinger online op mijn laptop te maken. 

Heel veel mogelijkheden om creatief bezig te zijn

Het online programma laadde gemakkelijk. Wat mij direct opviel was de ruime keuze aan mogelijkheden om de vlaggetjes in te vullen en op te pimpen. Je kunt een achtergrond, een sjabloon (wordt paginastijl genoemd), stickers en teksten naar hartenlust toevoegen. Leuk! Ik voelde de creativiteit al door mijn aderen stromen en had zin om te beginnen! 

fotoslinger maken

Het programma is uitgebreid. Dat is fijn voor je creativiteit, maar soms ook wat verwarrend en minder overzichtelijk. Als je vaker fotoalbums maakt en gemakkelijk werkt met dit soort online programma’s is dit online programma een walhalla voor je. Heb je wat meer moeite met computers en online software, kan dit online programma soms te onoverzichtelijk zijn om mee te werken.  

Verbeterpunten voor het programma

Mijn indruk is dat het programma voorheen is gebruikt voor fotoalbums en weinig is aangepast voor het maken van een vlaggenlijn. Dit levert hier en daar wat onhandigheden op.

Het programma geeft bij het opstarten aan dat de slinger dubbelzijdig wordt afgedrukt. Dit houdt in dat je 50 vlaggetjes om en om moet invullen. Dit werd bij mij op den duur onoverzichtelijk.

Je hebt helaas geen optie om een voorbeeld te zien van de gehele voorkant van de slinger en een gehele achterkant van een slinger. Dat maakt het voor mij heel lastig om in te schatten hoe de slinger er uiteindelijk uit gaat zien.

fotoslinger maken

Ook zou het fijn zijn als je een gemaakt vlaggetje in zijn geheel zou kunnen dupliceren. Lekker een paar leuke foto’s terug laten komen of zorgen dat de voorkant er hetzelfde uitziet als de achterkant.

Je kunt wel kopiëren en plakken, maar dan komen de foto’s (en eventueel andere elementen) in een andere verhouding op je andere vlaggetje terecht. Dat is jammer. Wanneer dit gefixt zou worden, zou het programma al een stuk sneller en gemakkelijker werken.

Less is more

Ik koos voor deze slinger voor een serie foto’s van de cakesmash van de kleine madam. Het uploaden ging lekker snel. Ik houd van less is more en wilde de focus leggen op de foto’s van mijn dochter. Daardoor heb ik relatief weinig gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden die het programma biedt.

Toen ik eenmaal al mijn vlaggetjes helemaal naar mijn wens had gemaakt, ging ik verder met bestellen. Ik kon kiezen uit een witte, zwarte, rose, blauwe of rode lint.

De verzendkosten van deze vlaggenlijn zijn normaal gesproken 3,95 naar Nederland of België. Na je betaling gaat je bestelling de deur uit en krijg je netjes een bevestigingsmail. Geduldig afwachten dus!

De verzending

Heel veel geduld had ik niet nodig, want drie dagen later lag de slinger al op mijn deurmat! Daar werd ik heel blij van!

De slinger was netjes verpakt in een kartonnen envelop. Heel stevig en het kon prima door de brievenbus. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

fotoslinger maken

In het pakket vond ik vervolgens een stapeltje vlaggetjes en een zakje met het lint. Ik werd zo enthousiast van de mooie stapel vlaggetjes dat ik meteen enthousiast begon te rijgen.

Het lint dat je bij een lijn van 25 vlaggetjes krijgt is erg lang. Al snel 15 meter! In de praktijk hadden we ongeveer één derde nodig van de lijn.

Maar ja, ik krijg liever teveel dan dat het dringen wordt op het lijntje. Dus je hoort mij daarover zeker niet klagen.

Het resultaat

Waar ik erg over te spreken ben is de mooie kwaliteit van de afdrukken. Het papier is ook mooi dik en glad. Het is gemaakt van 200 grams zijdeglans papier (Dat heb ik niet gewogen, maar gewoon even op de website opgezocht hoor!). De fotoafdrukken zijn heel scherp.

We kregen tijdens de eerste verjaardag van de kleine madam veel leuke reacties op de slinger. Ze vonden het creatief, mooi, lief en een erg leuk idee.

Verschillende gasten vroegen we waar we de slinger hadden gemaakt. En stiekem hangt de slinger gewoon nog steeds in de woonkamer. Ik word er zo vrolijk van!

fotoslinger maken

Samengevat

Het programma is veelzijdig, maar kan gebruiksvriendelijker

Met het programma kun je lekker creatief aan de slag en er zijn heel veel mogelijkheden om de slinger precies zo te maken zoals jij het in je hoofd hebt.

Het programma zelf zou wel wat gebruiksvriendelijker mogen worden, zodat het ook voor mensen die minder ervaren zijn in het gebruik van computers toegankelijker en makkelijker kan worden om een fotoslinger te maken. Misschien is de offline versie dan een betere optie, omdat je dan tussendoor je projectje even kan opslaan.

Mooie eyecatcher van goede kwaliteit

Maar al met al ben ik heel erg te spreken over deze slinger. Het werd heel snel verzonden (3 werkdagen!) en de kwaliteit is top.

Het was echt een mooie eyecatcher op de eerste verjaardag van onze dochter. Ik vind de fotoslinger echt een leuke aanwinst voor op een feestje, zoals een speciale verjaardag, huwelijk of op een babykamer.

Ben je enthousiast geworden? Kijk dan hier op de website van Hetfotoalbum.nl en bestel je eigen eyecatcher!

Ik vond het heel erg leuk om dit product te mogen reviewen en hoop in de toekomst nog meer van dit soort kansen te krijgen. Ik hoop dat jij het als lezer ook interessant vond. 

Wat vind jij van een gepersonaliseerde fotoslinger met je eigen foto’s?

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn blog?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat een samenwerking met HetFotoalbum. In deze blog staan affliate links.

Deel dit artikel of bewaar het voor later
 • 183
 • 15
 •  
 •  
 •  
  198
  Shares

28 gedachten over “Review: Een fotoslinger maken op hetfotoalbum.nl”

 1. Ik heb ook een slinger mogen maken, maar wat beschrijf je het hele proces leuk en duidelijk! En je slinger is erg mooi geworden als ik het zo zie

  Beantwoorden
 2. He wat een leuk idee. Nooit geweten dat zo iets bestond. Zeker bij speciale gelegenheden is zo’n originele slinger wel erg leuk.
  Ik ben altijd wel een beetje allergisch voor die bewerkingsprogramma’s. Dat moet simpel en eenvoudig zijn.

  Beantwoorden
 3. Dat is zeker super je eerste item om te testen!
  Slinger is echt super mooi geworden
  Goed informatief stuk

  Beantwoorden
 4. Ik vind dit vooral voor kinderen en/of kinderfeestjes een leuk idee. Voor mezelf hou ik het gewoon bij fotoboeken maar misschien een keertje als cadeau als iemand iets bijzonders te vieren heeft.

  Beantwoorden
 5. Wat een ontzettend leuk idee! Niet alleen om zo’n slinger bij mij in de huiskamer te hangen, maar wat zou ik hem graag kado doen met foto’s van de kinderen op de verjaardag van opa en oma die in Nederland wonen.

  Beantwoorden
 6. Je hebt officieel dé schattigste fotoslinger ooit! Ik zou zoiets wel maken, je kan er zoveel kanten mee opgaan. Je kan er bv. een ‘transformatie slinger” van maken waar je kindje groeit naarmate de slinger ten einde komt – misschien een ideetje voor in de toekomst?

  Beantwoorden
 7. Een persoonlijke fotoslinger lijkt me wel erg leuk als je een vrijgezellenfeestje geeft of een echtpaar zoveel jaar getrouwd is. Alleen zou ik persoonlijk eigenlijk niet weten wat ik met slinger moet doen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie