Column: Blind Date

Sinds kort heb ik een nieuwe tv-verslaving: Lang Leve de Liefde. Voor wie het programma nog niet kent. Tijdens de afleveringen volg je blind dates die zichzelf vrijwillig een dag in een huis laten opsluiten. Dat levert televisie momenten vol plaatsvervangende schaamte, ongemakkelijke stiltes en startende liefdesrelaties op.

Toch vraag ik me onwillekeurig altijd af hoe ik dat aan zou pakken, zo’n blind date van 24 uur. En dan vooral: wanneer breng ik mijn cpap ter sprake? Want als je dag en nacht met elkaar in een huis zit, kun je het onderwerp slaapapneu natuurlijk niet vermijden.

Misschien meteen al bij het eerste cadeau-moment, waarin je je date een cadeautje geeft om het ijs te breken? “Ik heb wat voor je meegenomen wat veel voor mij betekent. Ik kan gewoon niet zonder. Heb je al enig idee wat het kan zijn?”

Of tijdens de altijd prangende vraag: Hoe gaan we het doen met slapen?

“Samen in bed? Prima joh. Ik heb trouwens ook nog iets leuks meegenomen voor in bed. Weet jij waar hier een stopcontact zit?”

Alhoewel, je kunt je slaaphulpmiddel natuurlijk ook thuis laten. Maar ja, ben je dan nog te genieten de volgende ochtend? En heb je nog voldoende energie om nog 10 uur verder te daten?

Of nog erger: wat als er wél een klik is en jullie daarna nog 24 uur willen verlengen? Dan krijgt de term adembenemende date wel een hele andere lading.

Ik denk toch dat ik met de billen bloot zou gaan. Open en eerlijk. Want je wilt toch dat die ander van je houdt zoals je bent?

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoewel je zo’n cpap of mra beugel kunt zien als iets om je voor te schamen, is wellicht juist het tegenovergestelde waar. Geeft het niet aan dat je goed zorgt voor je lichaam en dat je elke nacht investeert in een toekomst vol plezier en energie?

Ik zou het ontzettend stoer vinden als er iemand met slaapapneu die villa binnen loopt. Want zelfs als je er geen liefde mee bereikt, bereik je in ieder geval zo’n 400.000 Nederlanders die ietsjes meer opsteken over wat slaapapneu nou eigenlijk is. Die meer begrip tonen tijdens gesprekken. En tijdens dates. Of die wellicht de dokter eens gaan bezoeken met hun (vage) klachten.

Hoewel ik er helemaal voor ben om slaapapneu meer bespreekbaar te maken, zie je mij die villa niet binnenlopen voor een blind date. Ik lig al elke nacht met mijn man én cpap in bed.

Zou jij het durven?

Deze column verscheen eerder in Het Apneu Magazine (©: Cynspirerend).

Meer lezen?

Of lees hier al mijn artikelen over slaapapneu.

Blijf op de hoogte van nieuwe columns en artikelen!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Cynthia Lukassen
👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!