Slim besparen op je smartphone kosten in 5 stappen!

Een smartphone is superhandig, maar kan een flink gat in je maandelijkse budget slaan. Met deze 5 stappen leg je jouw maandelijkse verbruik onder de loep en kun je slim besparen op je smartphone kosten. Hoeveel kost jouw smartphone eigenlijk per maand?

Tip: Bewaar deze smartphone bespaartips op Pinterest

Besparen op je Smartphone Kosten in 5 stappen PIN

Stap 1: Weet wat je verbruik is

Of je nou een abonnement met smartphone, een Sim only abonnement of prepaid kaartje hebt: iedereen kan met slimme tips wel iets besparen.

Maar voordat je kijkt hoe je wilt besparen op je smartphone kosten, is het verstandig om een beeld te hebben wat je nou eigenlijk verbruikt.

Want de meeste mensen hebben geen idee hoeveel ze precies verbruiken en betalen daardoor veel te veel per maand.

Slimme Tips om te besparen op je smartphone kosten

Dus pak het overzicht er eens bij via de website of app van je provider.

  • Heb je altijd veel data en belminuten over? Dan is de kans groot dat je te veel betaalt voor je abonnement.
  • Red je het net of ga je flink over de limiet heen? Verminder je verbruik én kosten door onderstaande tips.

Stap 2: Slimmer online surfen

Heb je een abonnement met data? Probeer dan geld te besparen door de instellingen van je telefoon slimmer te gebruiken:

  • Houd je dataverbruik bij: dagelijks zijn er duizenden mensen die (ongemerkt) over hun datalimiet gaan. Er zijn verschillende gratis apps die je een seintje geven als je over een bepaald percentage van je datalimiet komt. Een slimme tip om te voorkomen dat je hele databundel leeg geslurpt wordt, omdat je per ongeluk een hele film aan het kijken bent zonder Wifi bijvoorbeeld. 😉

Slimme Tips om te besparen op je smartphone kosten

  • Wifi aan: steeds meer bedrijven, evenementen en zelfs steden bieden hun bezoekers gratis internet aan. Dan ga je toch niet betalen? Hup! Zet je wifi aan en gebruik de gratis verbinding.
  • Databesparing aan: in veel mobiele browsers kun je de functie ‘Databesparing’ aanzetten. Hierdoor worden webpagina’s eerst gescreend en krijg je een Lite versie te zien. Je verbruikt hierdoor minder data én hebt meteen sneller internet. Slim hè?
  • Wees iets meer offline: ben jij eigenlijk veel met je smartphone bezig? Nee? Weet je dat zeker? Download eens een app die je smartphone gebruik in kaart brengt. De gratis app Your hour vind ik persoonlijk een aanrader. Ben je toch iets meer online dan gedacht? Dan kun je jezelf met deze app doelen stellen en zelfs een digitale detox uitvoeren.
  • Automatische updates: wist je dat je zelf in kunt stellen wanneer apps mogen updaten? Stel in dat ze dit alleen mogen doen als je verbonden met Wifi om onnodige kosten te voorkomen.

Stap 3: Slimmer bellen

Heb je Whatsapp of Skype op je smartphone? Dan heb je de ideale manier om op je smartphone kosten te besparen in handen.

Slimme Tips om te besparen op je smartphone kosten

Bellen via het internet is namelijk veel goedkoper. Voor 1 minuut bellen via Whatsapp, besteedt je ongeveer 250kb aan data.

Dat betekent dat je met 1 GB aan data een telefoongesprek van 4.000 minuten (66 uur) kunt voeren. En die 1 GB aan data is waarschijnlijk een stuk goedkoper dan bellen zonder limiet.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

En als je via wifi belt, heb je helemaal geen dataverbuik en bel je helemaal gratis.

In veel gevallen kun je hiermee je aantal belminuten flink verminderen.

Stap 4: Bespaar op je abonnementskosten

Nu weet je hoe het ervoor staat met je verbruik en wat je kunt doen om je slimmer online te surfen en bellen.

Maar hoe kun je nou slim besparen op je abonnementskosten?

Veel aanbieders bieden een abonnement aan in combinatie met een nieuwe smartphone. Maar heb je een toestel dat het nog goed doet terwijl je abonnement afloopt?

Neem dan geen nieuw abonnement met toestel, maar kies voor een Sim Only abonnement. Je hebt al abonnementen vanaf €3,50 per maand.

Dat terwijl een nieuw telefoonabonnement met gloednieuwe smartphone al snel €30 tot €50 per maand gaat kosten.

Aangezien je jouw verbruik inmiddels goed in kaart hebt, weet je natuurlijk precies welk Sim Only abonnement het beste bij je past. 😉

En is je verbruik helemaal laag? Dan kan zelfs overgaan naar prepaid een beter alternatief voor je zijn.

Slimme Tips om te besparen op je smartphone kosten

Stap 5: Koop refurbished toestellen

Heb je toch een nieuwe smartphone nodig? Dan kun je jouw Sim Only abonnement ook combineren met een refurbished toestel.

Refurbished smartphones zijn toestellen die door consumenten teruggebracht zijn. Ze worden helemaal nagekeken, spik en span in orde gemaakt en weer verkocht als refurbished.

Deze Tweedekans producten zijn niet alleen duurzamer, maar ook nog eens beter voor je portemonnee. Bovendien krijg je bijna altijd garantie op je smartphone.

Meer bespaartips lezen?

Blijf op de hoogte van nieuwe gloednieuwe tips!

Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Dit artikel over slim besparen op je smartphone kosten bevat een samenwerking. 

Cynthia Lukassen

2 gedachten over “Slim besparen op je smartphone kosten in 5 stappen!”

  1. Leuke tips! Ik heb een refurbished telefoon. Werkt prima en is stukken goedkoper. En ben ik ook nog duurzaam. Aanrader!

Reacties zijn gesloten.