Review: Knikkerbanen Bouwen met Hubelino

Onze dochter is een grote Duplo fan! Dus toen we de vraag kregen of we de Hubelino knikkerbanen wilden reviewen, kon ik daar natuurlijk geen nee tegen zeggen. De afgelopen maand zijn mijn dochter en man flink bezig geweest met knikkerbanen bouwen met Hubelino. Vandaag vertellen we je in deze uitgebreide review meer over de Hubelino bouwset en knikkerbaan. Inclusief 10 praktische tips van mijn man om zelf mooie, grote knikkerbanen te maken.

Bewaar deze Hubelino review en tips op Pinterest:

Hubelino Review

In deze review over Hubelino vertel ik je:

 1. Hubelino kort samengevat
 2. Wat krijg je?
 3. Wat kun je er mee bouwen?
 4. 10x Hubelino Bouw Tips van mijn man
 5. Wat vinden wij van Hubelino?
 6. Waar kun je deze bouwsets kopen?

1. Hubelino kort samengevat

 • Hubelino ontwikkelt bouwsets, waarmee je jouw eigen knikkerbanen kunt maken.
 • De bouwsets zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar (en hun ouders 😉 )
 • De knikkerbanen zijn geschikt om te combineren met Duplo stenen.
 • Door het bouwen van je eigen knikkerbanen kunnen kinderen hun creativiteit en ruimtelijk inzicht ontwikkelen.

2. Wat krijg je?

Hubelino Review

Wij hebben van Hubelino 2 bouwsets ontvangen, namelijk

Advertentie
Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

3. Wat kun je er mee bouwen?

Hubelino bouwsets zijn bedoeld om knikkerbanen te maken. Je hebt kleine startersets met 45 onderdelen tot megasets met 525 onderdelen.

Afhankelijk van je wens kun je dus kleine, simpele knikkerbanen maken.

Maar ook grote, uitgebreide knikkerbanen met allemaal extra onderdelen waar je knikkers doorheen kunnen glijden.

Tip: Combineer het met je eigen Duplo

Hubelino Review

Je krijgt in deze bouwsets alleen de onderdelen, waarmee je de knikkerbaan zelf kunt maken. Denk aan bochten, banen, hellingen en andere knikkerbaan onderdelen.

Dus wanneer je de hoogte in wilt met je baan is het handig om zelf al aardig wat Duplo stenen in je bezit te hebben.

Heb je dit niet? Dan kun je basis witte Hubelino bouwstenen kopen om nog hogere banen te maken.

Hubelino Review

In ons geval was dat geen probleem.

Onze uk is namelijk gek op bouwen en heeft op haar tweede verjaardag en derde verjaardag al verschillende Duplo sets gekregen. 😅

Ook heb ik tijdens een rommelmarkt een grote verzameling Duplo voor een prikkie op de kop getikt. Daardoor hebben wij al een flinke verzameling aan bouwstenen opgebouwd.

Creatief losgaan of bouwen met voorbeelden?

Hubelino Review

Bij deze bouwsets zitten geen standaard voorbeelden in de doos. Wil je toch liever een knikkerbaan namaken?

Op de website van Hubelino vind je verschillende voorbeelden die je na kunt maken. Deze voorbeelden staan bouwlaag voor bouwlaag omschreven.

Voor beginners is het een handige manier om stap voor stap te leren hoe je een stabiele knikkerbaan op kunt bouwen.

Persoonlijk vinden wij het leuker om creatief los te gaan met onze eigen verzinsels en al bouwend te improviseren.

Hubelino Knikkerbanen Bouwen met een kleuter

Hubelino Review

Onze dochter is gek op bouwen met Duplo, maar we hebben gemerkt dat zij makkelijker een baan bouwt als ze minder keuze heeft aan bouwstenen voor haar eigen knikkerbaan.

Wanneer je samen met een kleuter wilt bouwen, dan hoef je niet per se veel de hoogte in te gaan, maar kun je je ukkie wel spelenderwijs kleine knikkerbanen leren bouwen.

Het spelen met een ontzettend grote baan vindt ze wel erg leuk, maar het inzicht en geduld om zo’n knikkerbaan te bouwen ontbreekt nog op die leeftijd.

Gelukkig heeft ukkie een papa die ook gek is op bouwen. 😉

4. Hubelino Bouw Tips van mijn man

Hubelino Review

Ik heb zowel bij mijn dochter als mijn man punten gescoord door deze review te willen schrijven voor Hubelino, want ook mijn man is hier al een paar avonden zoet mee geweest.

Hij vindt het leuk om de meest prachtige banen voor onze dochter te bouwen. En ukkie vindt het op haar beurt geweldig om met deze banen te spelen. Én om ze te versieren met poppetjes en diertjes.

Aangezien mijn man inmiddels al aardig wat meters heeft gemaakt met het bouwen van grote Hubelino knikkerbanen heb ik hem gevraagd tips te delen.

10 tips voor het bouwen van een grote Hubelino knikkerbaan

Hubelino Review

Tips voor je voorbereiding

1.Voordat je begint: sorteer je blokken op soort. Dit scheelt onnodige irritatie en herrie tijdens het zoeken naar het juiste blokje. 😉

2. Een grote knikkerbaan bouwen kost tijd. Houd rekening met 1,5 uur tot 2 uur voor een uitgebreide knikkerbaan. Zorg dat je deze tijd hebt.

3. Bouw een knikkerbaan altijd in de basis van beneden naar boven.

Tips tijdens het bouwen van je knikkerbaan

Hubelino Tips voor bouwen

4. Wij vinden het leuk als het balletje tijdens de knikkerbaan keuzemomenten heeft, waardoor het een verrassing is welke kant het balletje op gaat.  Deze bouw je simpel zelf door de baan op een heuveltje met twee hellinkjes te laten uitkomen. (zie foto hierboven)

5. Doe tijdens het bouwen regelmatig even een testrun met een balletje. Zo kom je er achter of jouw briljante idee ook in de praktijk goed werkt en je balletje niet ineens stil valt op de baan.

6. Bouw stevig en stabiel. Als onderdelen van de baan al tijdens het bouwen of een testrun instabiel blijken, verstevig ze dan. Want als het bij jou als ouder al instort, dan gebeurt dat bij je kind zeker.

Tips voor bouwen met de Hubelino knikkerlift

Hubelino Knikkerlift Tips voor bouwen

7. Zorg dat de knikkerlift een hellinkje voor de ingang heeft. Op die manier worden de knikkers automatisch aangevuld en hoef je ze niet telkens een zetje te geven. (zie foto hierboven)

8. De knikkerlift vraagt ook om stabiliteit. Zorg dat je lift stevig verbonden is met de rest van je knikkerbaan.

9. Bij de knikkerbaan zitten 3 transparante buizen. Wanneer je minder buizen gebruikt, hoef je minder hoog te bouwen en kun je jouw knikkerbaan meer verstevigen met je beschikbare blokjes.

10. Zeker wanneer je de knikkerlift gebruikt, is het belangrijk om vooraf te bepalen wat het beginpunt en het eindpunt van je baan wordt. Het is namelijk wel zo handig dat je na het bouwen nog bij het knopje kan om de lift te bedienen.

5. Wat vinden wij van Hubelino?

Hubelino Review

Bij ons in huis vallen de knikkerbanen van Hubelino zeker goed.

Mijn man bouwt ’s avonds regelmatig een nieuwe, uitgebreide baan en de volgende ochtend ontdekt onze kleine uk vol trots alle mogelijkheden van haar nieuwe knikkerbaan.

Langer en dus duurzamer gebruik van je Duplo stenen

De Hubelino onderdelen sluiten naadloos aan op de Duplo bouwstenen uit onze voorraad en zijn daardoor een mooie uitbreiding op de bouwcollectie van mijn dochter.

Een extra leuke bijkomstigheid is dat je Duplo stenen (die normaal gesproken bedoeld zijn voor kinderen tot 5 jaar) nog langer gebruikt kunnen worden.

Hubelino geeft aan voor kinderen tot 12 jaar, maar ja, zelfs mijn man is er avonden zoet mee. 😉

Hubelino Review

Onze dochter maakt er op dit moment kleine baantjes mee, maar is ook samen met papa aan het oefenen met wat grotere banen.

Goed voor de ontwikkeling van je kind (en man 😅)

Ze ontwikkelt hiermee spelenderwijs haar ruimtelijk inzicht, creativiteit en fijne motoriek. Dus voorlopig is ze hier nog wel even zoet mee.

Als je kind (of man) erg van bouwen, knikkeren en creatief bezig zijn houdt, dan zijn deze knikkerbanen zeker een aanrader!

Wat ons betreft zou deze knikkerbaan ook zeker een cadeau tip voor de vierde verjaardag zijn!

7. Waar kun je deze bouwsets kopen?

Hubelino Review

Hubelino is te koop bij verschillende speelgoedwinkels.

Bekijk hier het overzicht met alle Hubelino bouwsets en uitbreidingen bij Bol.com.

Meer over kinderspeelgoed lezen?

Of snuffel rond in alle cadeautips op mijn blog.

Op de hoogte blijven van gloednieuwe blogs en reviews?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze blog bevat een samenwerking met Hubelino en komt daarnaast voort uit onze liefde voor bouwen en offline speelgoed. In deze blog staan affiliate links.

Cynthia Lukassen

15 gedachten over “Review: Knikkerbanen Bouwen met Hubelino”

 1. Wat een kleurrijke knikkerbaan! Wij hadden vroeger zoiets in de klas op de basisschool (lang geleden).

 2. duplo blijft altijd een favoriet iets bij kids en stiekum ook bij mij haha, als mijn neefje er mee speelt dan moet ik gewoon mee bouwen 😀

 3. Wauw, lekker uitgebreide review! Wat een leuk spel, dit had ik vroeger ook echt wel willen hebben. Lekker creatief bezig zijn en je leert er toch al een hele hoop van door logisch na te denken enzo. Top spel denk ik!

 4. Die van mij is uren zoet met lego. Hij is 10 maar ik vind deze blokken zo grof. Of is het ook nog wat voor de oudere? Nou ja als papa ook actief is zal het voor iedereen geschikt zijn.

  • Het is compatible met Duplo, dus het is even groot als Duplo. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er Hubelino Pi, compatible met LEGO

 5. Aah wat een nostalgie! Knikkerbanen bouwen was echt een van mijn favoriete activiteiten als kind!

 6. Oeh! Hubelino is hier ook al bekend! Die knikkerlift lijkt me top! Die gaat op het lijstje voor de kerst. Dat vinden mijn kids vast geweldig!

 7. Wij hebben vorig jaar met kerst een kleine Hubelino set aan onze zoons gegeven. Ze spelen er nog steeds mee. Dit jaar staat er een grotere set oo de planning. Als je kinderen ook zo van bouwen houden, kan ik het zeker ook aanraden!

 8. Ik vind Hubelino dus echt een superleuke verrijking van Duplo, maar ik vind het wel stevig aan de prijs, dat weerhoudt me er eigenlijk een beetje van om het te kopen. Mijn meiden spelen namelijk wel af en toe met Duplo, maar zijn niet echt van die bouwers, dus ik ben dan bang dat het in de zoveelste speelgoedbak blijft liggen.

Reacties zijn gesloten.