Overzicht: Waar Kun je Tweedekans Producten Kopen?

Wil je duurzaam spullen kopen? Tweedekans producten zijn een hele rage aan het worden. Waarom? Het is namelijk niet alleen duurzaam, maar ook goedkoop. Jij helpt onnodige verspilling voorkomen en tegelijkertijd ben je een stuk voordeliger uit. In dit artikel duiken we in de wereld van tweedekans producten. Wat is een tweedekans product? En waar kun je tweedekans producten het beste kopen? Bekijk mijn uitgebreide overzicht met duurzame adresjes!

Wat is tweedekans?

In dit artikel vertel ik je:

 1. Wat is een tweedekans product?
 2. Waarom is een tweedekans product duurzamer?
 3. Waarom is een tweedekans product goedkoper?
 4. Waar kun je TweedeKans producten kopen?
 5. Elektronica
 6. Speelgoed
 7. Planten
 8. Bordspellen
 9. Boeken en tijdschriften
 10. Babyspullen
 11. Witgoed
 12. Boodschappen
 13. Overige tweedekans producten

Tip: bewaar dit artikel ook voor later op Pinterest!

Waar kun je tweedekans producten kopen PIN 2

1. Wat is een tweedekans product?

Tweedekans producten zijn retourdeals, restvoorraad (ramsj) en demo exemplaren die voor een lager bedrag aangeboden worden.

Wat zijn retourdeals?

Retourdeals zijn producten die online zijn gekocht en daarna door de consument teruggestuurd zijn.

In de meeste gevallen zijn deze internet retouren nog gloednieuw en heeft het vaak alleen een kapotte verpakking. In sommige gevallen heeft een product een klein krasje of deukje.

Wat is tweedekans
Het grootste deel van tweedekans producten zijn ongebruikte internetretouren

Wat is ramsj?

Restvoorraden (ramsj) zijn producten die nog helemaal in nieuwstaat zijn, maar toch weggegooid worden. Bijvoorbeeld in verband met een nieuwe verpakking, een naderende tht of omdat een bepaalde actie afgelopen is.

Soms kom je tweedekans producten ook tegen onder andere namen, zoals een retourdeal of als renewd product. Dit komt op hetzelfde neer.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

2. Waarom is een tweedekans product duurzamer?

tweedekans platen kopen
Planten kneusjesbox: een duurzaam alternatief voor weggooien van planten met ‘een foutje’

Elke dag worden er heel veel artikelen online gekocht. Wanneer mensen toch niet zo tevreden zijn met hun aankoop, sturen ze het product weer terug.

Zo hebben wij zelf wel eens een traphekje wat toch niet paste terug gestuurd of een paar schoenen die niet lekker zaten. Je hebt zelf vast ook een paar van die voorbeelden.

Bij veel online winkels liggen deze producten te verstoffen in het magazijn of worden ze zelfs vernietigd. Ontzettend zonde natuurlijk!

Om verspilling tegen te gaan is er een hele opmars van verkoop van deze tweedekans producten, die nog in prima staat zijn.

3. Waarom is een tweedekans product goedkoper?

Natuurlijk kunnen deze artikelen niet meer voor de volle mep verkocht worden. Het product heeft immers een geopende verpakking, een verouderde verpakking of in sommige gevallen een lichte beschadiging.

Daarom bieden winkels (zoals Bol.com, Coolblue en Spellenrijk bijvoorbeeld) deze producten opnieuw aan met een leuke korting. Dit kan oplopen tot wel 70% korting.

Voor de verkoper is het fijn, omdat zij hun geopende internetretouren en restvoorraden niet weg hoeven te gooien. Winkels verliezen daarmee omzet én het storten van producten kost ook geld.

En voor jou als consument ben je dus niet alleen goed voor jouw eigen portemonnee, maar ook heel duurzaam bezig wanneer je tweedekans producten koopt.

4. Waar kun je Tweedekans producten kopen?

wat zijn tweedekans producten?

Er zijn zowel winkels die hun eigen Tweedekans producten verkopen, als online winkels die Tweedekans producten opkopen om dit vervolgens voordelig door te verkopen aan consumenten.

Als je door de bomen het bos niet meer ziet, is dat erg logisch. Daarom zet ik in dit complete overzicht alle tweedekans adresjes voor je op een rij:

5. Waar kun je Tweedekans Elektronica kopen?

Tweedekans electronica

Er zijn verschillende bedrijven die tweedekans electronica met korting verkopen. Ik maak een onderscheid tussen retourdeals en refurbished elektronica.

Hier kun je retourdeals en showmodellen voordelig kopen:

Hier koop je voordelig refurbished elektronica:

Refurbished elektronika zijn o.a. tweedekans smartphones, laptops en Apple producten die een tweede leven hebben gekregen. Ze belanden niet als e-waste, maar worden opgeknapt met originele onderdelen en op alle kritieke punten getest en gecontroleerd. Vervolgens kun je jouw tweedekans product met garantie kopen.

6. Waar kun je Tweedekans Speelgoed kopen?

duurzaam speelgoed

Ook speelgoed wordt veel retour gestuurd met enkel een geopende verpakking.

Hier koop je tweedekans speelgoed met korting:

7. Waar kun je Tweedekans Planten kopen?

Tweedekans planten

Helaas worden er in de plantenhandel veel plantjes weggegooid. Een groot deel van de planten die niet meer aan de juiste kwaliteit voldoen of die simpelweg te lang in de schappen hebben gestaan gaan de groenbak in.

Hier kun je plantjes redden:

 • Kneusjesbox van Plantje.nl: Voor mensen met groene vingers en een groen hart is er de Groene Kneusjes Box. Dit zijn planten met schoonheidsfoutje, een wat mindere kwaliteit of die simpelweg een beetje kneuzig zijn. Om deze plantjes niet te verspillen, verkoopt Plantje.nl ze in een Groene Kneusjes box. Een box gevuld met een verrassing aan plantjes, die jij een tweede kans kunt geven tegen een zacht prijsje.

Ik heb deze box zelf besteld samen met mijn moeder.  Wij ontvingen 12 mooie planten, waarvan er 10 nog steeds leven (nu 9 maanden later).

Bekijk hier de groene kneusjesbox op Plantje.nl

8. Waar kun je Tweedekans Bordspellen kopen?

goedkoop bordspellen kopen

Hier koop je internet retouren, demo exemplaren en licht beschadigde spelletjes voor een zacht prijsje:

9. Waar kun je TweedeKans Boeken en Tijdschriften kopen?

waar kun je tweedekans boeken kopen?

Ook boeken worden veel weggegooid, omdat winkels een restvoorraad hebben of omdat ze retour zijn gekomen. Ontzettend zonde natuurlijk!

Waar kun je voordelig tweedekans boeken op de kop tikken?

Inspiratie opdoen voor leuke kinderboeken? Bekijk hier het overzicht met alle kinderboeken tips van mijn dochter

10. Waar kun je Tweedekans babyuitzet kopen?

Een babyuitzet is al duur genoeg: kinderwagens, buggy’s, draagzakken etcetera.

Hier vind je voordelige tweedekans babyspullen (restvoorraden, licht beschadigde spullen en internet retouren):

11. Waar kun je Tweedekans witgoed kopen?

tweedekans koelkast kopen

Op zoek naar een tweedekans koelkast? Of ander witgoed? Die kun je hier vinden:

12. Waar kun je Tweedekans boodschappen doen?

Tweedekans boodschappen

Wist je dat gemiddeld 1,4 miljard ton van onze voedselproductie per jaar wordt verspild? We gooien onnodig voedsel weg, dat nog goed is.

Veel supermarkten plakken een sticker met korting op een product dat bijna de tht datum heeft bereikt.

Hier kun je online kun je tweedekans voedsel redden en duurzaam boodschappen doen:

 • Too Good To Go via deze gratis app kun je voedsel redden van o.a. supermarkten, bakkers en restaurants in de buurt.
 • Foodello red hier producten die dichtbij de THT-datum komen, uit het assortiment verdwijnen of die een drukfout op de verpakking verpakking heeft staan.

Leestip: In mijn recept voor One Pot Pasta met Lekker Veel Groente lees je alles over Foodfellows. Een heerlijke pastasaus vol geredde groentes.

13. Nog meer tweedekans producten

Deze duurzame initiatieven passen niet in bovenstaande categorieën, maar ook hier kun je fijne tweedekans producten kopen.

 • Verspil-me-nietjes van Shampoobars.nl: Wanneer ze bij shampoobars een foutje maken bij het produceren van een duurzaam product, dan gooien ze dat niet weg maar bieden ze het met fikse korting aan als verspil-me-nietjes en sturen ze een nieuwsbrief over dit foutje dat jij met hoge korting kan kopen.
 • Fonq Tweedekans Meubels: Meubels die retour gestuurd zijn of een beschadiging hebben opgelopen in het magazijn, kun je hier voordelig aanschaffen.
 • Megadump Tiel koopt restpartijen op het gebied van badkamer tegels, vloertegels en sanitair op en verkoopt deze voor een voordelige prijs.

 Meer lezen over duurzaamheid?

Of lees hier alle artikelen over duurzaamheid op mijn website.

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over bewust leven & duurzaamheid!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief over bewust leven en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen interesse in duurzaamheid en bewust leven. In deze blog staan wel  affiliate links.

Cynthia Lukassen

21 gedachten over “Overzicht: Waar Kun je Tweedekans Producten Kopen?”

 1. Grappig, nog niet eerder gehoord van Tweede kans. Zelf ben ik dol op de kringloop. Electronica koop ik dan weer niet tweedehands, maar spulletjes voor in huis wel.

 2. top tip !! helemaal in mijn 2 straatjes: duurzaam en ik-ben-het-zusje-van-Dagobert-Duck straatje. Ik ga dit morgen uit proberen!

 3. Zeker voor t inrichten van m’n huis kies ik vaak voor tweede kans spulletjes. Net iets meer karakter.

 4. Super leuk dit, ik had er nog nooit van gehoord namelijk. Ga zelf eens op zoek naar dit soort producten. Ik zou niet alles op deze manier kopen, maar met veel dingen kan het wel.

 5. Wat leuk dat je dit deelt! De MediaMarkt Outlet kende ik, maar de andere bedrijven zijn nieuw voor me.
  Die van de spellen ga ik gelijk doorspelen naar mijn vriend! Heel goed initiatief dit!

 6. Ah ja! Nooit echt bij stil gestaan. Zag laatst wel iets van retourtjes bij Bol. Vond ik een goed initiatief, wist niet dat dit al zo ‘groot’ was.

 7. Wat leuk, ik kende wel het idee van tweedeKands producten maar Spellenrijk (en hun tweedekans segment) kende ik niet. En laten mijn vriend en ik nu heel erg gek zijn op bord- en kaartspellen.. dus daar ga ik even een kijkje nemen!

 8. Best vaak tweedehands (sinds de geboorte van ons dochtertje). Kleding en ook voor mijzelf. Een product als een Krups-apparaat vind ik dan weer wat spannender (wat als dat ding van een hoge stapel is afgevallen). Maar ok, ik lees ook dat je gewoon garantie krijgt. Zelf heb ik trouwens ons eerste Nespresso-apparaat voor 15 euro aan iemand verkocht via Marktplaats, die er heel blij mee was.

 9. Ja, ik vind dit zo’n goed initiatief! Vaak is er maar minimaal ‘iets’ met deze producten, zo zonde om ze anders weg te doen!

 10. Vroeger zou ik nooit iets tweedehands hebben gekocht. Maar nu wel :-). Het ligt er helemaal aan waar het om gaat. Ik heb een keer een tweedehands keyboard gekocht, omdat ik niet zeker wist of een keyboard wel iets voor mij zou zijn. Vond het zonde om meteen een nieuwe en dure te kopen.
  Tweedehands Boekenkraam ga ik zeker naar kijken. Ik houd van lezen!

 11. Ik koop niet vaak iets tweedehands, maar dat is meer omdat ik bang ben dat ik dan iemand anders zijn pech koop zeg maar.

 12. Ik ben geen fan van tweedehands spullen, ben er een beetje vies van, maar dat zal ik toch anders moeten gaan zien in de toekomst. Duurzaam en denken aan onze wereld gaat steeds belangrijker worden en ik wil daar graag mijn steentje aan van bijdragen. Ik wil dat doen door o.a. tweedehands meubels, zoals kasten en tafels te gaan lopen. En dat noem ik dan lekker ‘vintage’, hahahaha 😉

 13. Die boekenkraam kende ik nog niet maar lijkt me leuk! Ik ken tweedekansjes wel via coolblue etc, maak ik ook vaak gebruik van

 14. Wat leuk! Ik wist helemaal niet van het bestaan van tweedekans producten. Ik ga de online winkels, die je noemt, eens bekijken!

 15. hangt af van het soort product; elektronica zou ik niet zo snel als tweedekans kopen, maar boeken etc, waarom niet

 16. nee wij kopen niet tweedekeus of tweedehands. ik koop liever alles gewoon nieuw en wat nog niet door een ander is ontvangen

Reacties zijn gesloten.

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!