5x Waar Kun je TweedeKans Producten Kopen?

Deel dit artikel of sla het op

Tweedekans producten zijn producten die vaak online gekocht zijn, maar weer geretourneerd zijn. Soms zijn het ook demo exemplaren of ramsj (restvoorraad). Vandaag vertel ik je meer over TweedeKans producten en waarom dit een duurzame – en voordelige! – manier is van aankopen doen.

Tweedekans producten

In dit artikel vertel ik je:

 1. Wat zijn Tweedekans producten?
 2. Waarom is tweedekans duurzamer én goedkoper?
 3. Wat is het verschil tussen Tweedekans en Tweedehands?
 4. Waar kun je TweedeKans producten kopen?
 5. Tweedekans Bordspellen kopen
 6. TweedeKans Boeken kopen
 7. Kneusjesbox: Tweedekans Planten kopen
 8. Tweedekans Speelgoed kopen
 9. Tweedekans Elektronica kopen

1. Wat zijn Tweedekans producten?

Tweedekans producten

Tweedekans producten zijn internet retouren, restvoorraad (ramsj) en demo exemplaren die voor een klein prijsje aangeboden worden.

Elke dag worden er heel veel artikelen online gekocht. Wanneer mensen toch niet zo tevreden zijn met hun aankoop, sturen ze het product weer terug.

Zo hebben wij zelf wel eens een traphekje wat toch niet paste terug gestuurd of een paar schoenen die niet lekker zaten. Je hebt zelf vast ook een paar van die voorbeelden.

In de meeste gevallen zijn deze internet retouren nog gloednieuw en heeft het soms alleen een kapotte verpakking, klein krasje of deukje. Bij veel online winkels liggen deze producten te verstoffen in het magazijn of worden ze zelfs vernietigd. Ontzettend zonde natuurlijk!

2. Waarom is tweedekans duurzamer én goedkoper?

tweedekansje

Om verspilling te voorkomen is er een hele opmars van verkoop van internet retouren, restvoorraad (ramsj) en demo exemplaren.

Natuurlijk kunnen deze artikelen niet meer voor de volle mep verkocht worden en dus kun je ze aanschaffen met een (fikse) korting

Dit is voordelig voor jou als koper, maar ook een stuk duurzamer: deze goed bruikbare spullen worden niet meer onnodig weggegooid.

3. Wat is het verschil tussen Tweedekans en Tweedehands?

Er zijn een duidelijke verschillen tussen een TweedeKans en een TweedeHands product, namelijk:

 • Een TweedeKans product koop je bij een (online) winkel, een TweedeHands product koop je bij een consument die het meestal al gebruikt heeft.
 • Op TweedeKans producten geldt veelal de normale wettelijke garantietermijnen: Zo krijg je bijvoorbeeld bij Coolblue en Mediamarkt op een Tweedekans product de reguliere 2 jaar garantie. Bij een TweedeHands product krijg je dit niet.
 • Een TweedeKans product kun je vaak retourneren, bij een TweedeHands product is dit vaak iets moeilijker.

4. Waar kun je TweedeKans producten kopen?

Er zijn zowel winkels die hun eigen TweedeKans producten verkopen, als online winkels die TweedeKans producten opkopen om dit vervolgens voordelig door te verkopen aan consumenten.

Hieronder neem ik ze met je door:

5. Tweedekans Bordspellen kopen

Tweedekans spellen

We bloggen hier regelmatig over leuke spellen. Dus tips op het gebied van Tweedekans spellen mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Laten we daarmee beginnen!

 • TweedeKans spellen van Spelhuis: Spelhuis verkoopt spellen waarvan de verpakking beschadigd is. De inhoud van de producten is steeds volledig. Spelhuis verdeelt de mate van beschadiging van licht beschadigd tot zwaar beschadigd. De korting is ook afhankelijk daarvan.
 • Tweedekans spellen van Spellenrijk: Spellenrijk verkoopt Tweedekans spellen die door klanten zijn teruggestuurd, omgeruild of die als demospel zijn gebruikt. Ze hebben het TweedeKans spel voor je gecontroleerd en het verkeert nog altijd in prima staat. Wanneer je op het betreffende spel klikt krijg je een meer uitgebreide omschrijving over de beschadiging of wat eventueel ontbreekt. Zo nodig staat er zelfs een foto bij.
TweedeKans Spellenrijk
Voorbeeld van retourdeals bij Spellenrijk
 • Retourdeals van Bol.com: Bol.com noemt zijn tweedekansjes retourdeals. Het zijn artikelen die door klanten retour zijn gestuurd  is geretourneerd. Het artikel is getest op goede kwaliteit en alleen de verpakking kan beschadigd zijn. Je krijgt tot 15% korting op de nieuwprijs
 • Tweedekans  spellen van Spelspul: Spelspul verkoopt licht beschadigde spellen die je nog prima kunt gebruiken. Het betreft retouren of demospellen. De korting varieert van 5% tot 15%.

6. TweedeKans Boeken kopen

Tweedekans Boeken

Ook boeken worden veel weggegooid, omdat winkels een restvoorraad hebben of omdat ze retour zijn gekomen. Ontzettend zonde natuurlijk!

Waar kun je tweedekans boeken op de kop tikken?

 • Tweedekans boeken bij Boekenkraam:  Boekenkraam heb ik ongeveer 10 jaar geleden leren kennen, doordat ik één van de eigenaren (bij mijn toenmalige werk) aan de telefoon had. We kwamen aan de praat. Hij vertelde dat hij in zijn werk zag dat heel veel boekenwinkels hun overtollige voorraad (ramsj) en licht beschadigde boeken gewoon weggooiden. Hij vond dat zonde en is toen Boekenkraam.nl gestart.

TweedeKans Boekenkraam

Ik vond het verhaal zo inspirerend, dat ik meteen een kijkje ben gaan nemen op hun website. Als enthousiast lezer ga ik één keer in de 3 a 4 maanden even struinen tussen de nieuwe online voorraad van Boekenkraam. Dan bestel ik meteen een zooitje boeken voor mijn dochter, mijn man en mezelf. De boeken die ik uit heb, zet ik in mijn minibieb.

7. Tweedekans Planten kopen

tweedekans planten

Helaas worden er in de plantenhandel veel plantjes weggegooid.

Een groot deel van de planten die niet meer aan de juiste kwaliteit voldoen of die simpelweg te lang in de schappen hebben gestaan gaan de groenbak in.

 • Kneusjesbox van Plantje.nl: Voor mensen met groene vingers en een groen hart is er de Groene Kneusjes Box. Dit zijn planten met schoonheidsfoutje, een wat mindere kwaliteit of die simpelweg een beetje kneuzig zijn. Om deze plantjes niet te verspillen, verkoopt Plantje.nl ze in een Groene Kneusjes box. Een box gevuld met een verrassing aan plantjes, die jij een tweede kans kunt geven tegen een zacht prijsje.

Tweedekans planten

Ik heb deze box zelf besteld samen met mijn moeder.  Wij ontvingen 12 mooie planten, waarvan er 10 nog steeds leven (nu 9 maanden later).

8. Tweedekans Speelgoed kopen

tweedekans speelgoed

Hier kun je voor een leuke prijs tweedekans speelgoed kopen voor je (klein)kinderen:

 • Bol.com Speelgoed Retourdeals: Bol.com retourdeals biedt ook Tweedekans artikelen aan, maar noemt ze zelf Retourdeals. Het komt op hetzelfde neer: Deze producten zijn teruggestuurd door andere klanten van Bol.com. Deze retourdeals geen krasjes, deukjes of streepjes. Ze worden tot maximaal 15% goedkoper aangeboden.
 • Speelgoed 2deKansjes: 2deKansje geeft (online) winkels de mogelijkheid om hun restvoorraad en internet retouren aan te bieden als tweedekans product. Het is eigenlijk een soort tussenpersoon tussen de winkeliers met restvoorraad en de consument.
Tweedekans producten kopen
Voorbeeld: Tweedekans speelgoed bij 2dekansje

Ze hebben vaak een grote voorraad aan tweedekans speelgoed en de korting kan oplopen tot 80%. Altijd een aanrader om daar even rond te snuffelen naar een fijn verjaardagscadeau.

9. Tweedekans Elektronica kopen

Tweedekans electronica

Er zijn verschillende bedrijven die tweedekans electronica met korting verkopen.

 • Elektronica Retourdeals van Bol.com: Bol.com retourdeals biedt ook Tweedekans electronica artikelen aan. Het zijn producten die teruggestuurd door andere klanten van Bol.com. In tegenstelling tot de andere Tweedekansjes bevatten alle retourdeals geen krasjes, deukjes of streepjes. Ze tot maximaal 15% goedkoper aangeboden.
 • Outlet Deals van Mediamarkt: Bij de Mediamarkt heb je zowel in de winkels als online de zogenaamde Outlet Deals. Dit zijn retouren, showmodellen of producten waarvan de verpakking beschadigd is.
 • 2 de kansje Elektronica: 2deKansje geeft (online) winkels de mogelijkheid om hun restvoorraad en internet retouren aan te bieden als tweedekans product. Het is eigenlijk een soort tussenpersoon tussen de winkeliers met restvoorraad en de consument. De korting kan oplopen tot 80% van de vraagprijs.
 • Renewd Apple producten bij BCC: BCC verkoopt refurbished Apple producten. De toestellen bevatten 100% originele Apple onderdelen en worden gecontroleerd op 83 kritieke punten door een Apple Service Provider. Met de keuze voor Renewd geef je deze elektronica een tweede leven en belanden ze niet als e-waste. Renewd toestellen worden geleverd in eigen duurzame verpakking inclusief 2 jaar garantie.
 • Tweedekans Elektronica van Coolblue: Producten die door een klant zijn teruggestuurd of omgeruild worden gecontroleerd en tegen een gereduceerd tarief aangeboden. Op de website lees je precies in welke staat ze verkeren.

Koop jij ook al Tweedekans producten?

Tip: Lees ook eens dit artikel van Jessie met 5 tips voor duurzaam boodschappen doen

Bewaar dit artikel op Pinterest:

TweedeKans Producten kopen Pin

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn blog?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest, Facebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen interesse in duurzaamheid en bewust leven. In deze blog staan wel een paar affliate links.

21 gedachten over “5x Waar Kun je TweedeKans Producten Kopen?”

 1. Ik ben geen fan van tweedehands spullen, ben er een beetje vies van, maar dat zal ik toch anders moeten gaan zien in de toekomst. Duurzaam en denken aan onze wereld gaat steeds belangrijker worden en ik wil daar graag mijn steentje aan van bijdragen. Ik wil dat doen door o.a. tweedehands meubels, zoals kasten en tafels te gaan lopen. En dat noem ik dan lekker ‘vintage’, hahahaha 😉

  Beantwoorden
 2. Vroeger zou ik nooit iets tweedehands hebben gekocht. Maar nu wel :-). Het ligt er helemaal aan waar het om gaat. Ik heb een keer een tweedehands keyboard gekocht, omdat ik niet zeker wist of een keyboard wel iets voor mij zou zijn. Vond het zonde om meteen een nieuwe en dure te kopen.
  Tweedehands Boekenkraam ga ik zeker naar kijken. Ik houd van lezen!

  Beantwoorden
 3. Best vaak tweedehands (sinds de geboorte van ons dochtertje). Kleding en ook voor mijzelf. Een product als een Krups-apparaat vind ik dan weer wat spannender (wat als dat ding van een hoge stapel is afgevallen). Maar ok, ik lees ook dat je gewoon garantie krijgt. Zelf heb ik trouwens ons eerste Nespresso-apparaat voor 15 euro aan iemand verkocht via Marktplaats, die er heel blij mee was.

  Beantwoorden
 4. Wat leuk, ik kende wel het idee van tweedeKands producten maar Spellenrijk (en hun tweedekans segment) kende ik niet. En laten mijn vriend en ik nu heel erg gek zijn op bord- en kaartspellen.. dus daar ga ik even een kijkje nemen!

  Beantwoorden
 5. Wat leuk dat je dit deelt! De MediaMarkt Outlet kende ik, maar de andere bedrijven zijn nieuw voor me.
  Die van de spellen ga ik gelijk doorspelen naar mijn vriend! Heel goed initiatief dit!

  Beantwoorden
 6. Super leuk dit, ik had er nog nooit van gehoord namelijk. Ga zelf eens op zoek naar dit soort producten. Ik zou niet alles op deze manier kopen, maar met veel dingen kan het wel.

  Beantwoorden
 7. top tip !! helemaal in mijn 2 straatjes: duurzaam en ik-ben-het-zusje-van-Dagobert-Duck straatje. Ik ga dit morgen uit proberen!

  Beantwoorden

Plaats een reactie