Review: Online Escape Room Miss Whistledown

Houd je van puzzelen en van kostuumdrama’s? Escape Room Egmond heeft een online escape room spel ontwikkeld in de sfeer van de bekende Netflix serie Bridgerton. In deze review over Miss Whistletown lees je hoe je het spel speelt, wat je op moet lossen en wat wij ervan vinden. Enne.. heb je na het lezen zin gekregen om te puzzelen? Log dan direct in en begin ook met speuren!

Review: Online Escape Room Egmond

In deze review over Miss Whistledown vertel ik je:

 1. Miss Whistledown kort samengevat
 2. Wat krijg je?
 3. Wie is Escape Room Egmond?€
 4. Hoe speel je het spel?
 5. Wat vinden wij van Miss Whistledown?
 6. Waar kun je het spel kopen? + exclusieve kortingscode!

Bewaar deze review voor later op Pinterest:

Review Online Escape Room Miss Whistledown PIN

1. Miss Whistledown kort samengevat

 • Miss Whistledown is een online escape room spel.
 • Het spel is geschikt voor 2 tot 4 personen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen meespelen met volwassenen.
 • De gemiddelde speeltijd is 90 tot 120 minuten
 • Miss Whistledown is éénmalig te spelen.
 •  Het spel is in het Nederlands of Engels beschikbaar. De Nederlandse versie bevat Nederlandse documenten en omschrijvingen. Alleen de filmpjes zijn Engelstalig, maar hebben een Nederlandse ondertiteling. 
 • Naast het spel zelf heb je een laptop of computer met internetverbinding nodig voor elke speler. Ook pen en papier is handig om klaar te zetten. Speel je niet op dezelfde locatie? Zorg dan voor een telefonisch of online communicatiemiddel om te overleggen.
 • De uitgever is Escape Room Egmond.

Lees al onze artikelen over spellenuitgever Escape Room Egmond.

2. Wat krijg je?

Review: Online Escape Room Miss Whistledown

Wanneer je het spel Miss Whistledown koopt, krijg je een e-mail in je mailbox.

Deze e-mail stuur je door naar de andere speler(s). Hiermee kunnen ze inloggen in de online omgeving.

3. Wie is Escape Room Egmond?

Escape Room Egmond
Escape Room: The gold of Lutine

Escape Room Egmond bestaat sinds 2018 en heeft twee escape room kamers op locatie in Egmond aan den hoef. Hun escape rooms draaien niet alleen om puzzelen, maar kenmerken zich door de verhalende beleving.

In 2020 brachten ze voor het eerst een online escape room uit met 3D locatie Fort Kijkduin als speelveld. Na een week stond de teller al op zevenduizend spelers. Dit succes vroeg natuurlijk om een vervolg.

Deze tweede online escape room van Escape Room Egmond is gebaseerd op de bekende Netflix kostuumdrama Bridgerton.

4. Hoe speel je het spel?

Review: Online Escape Room Miss Whistledown

Wanneer je op de link in je e-mail klikt, opent een nieuw scherm dat je meeneemt naar het jaar 1817.

Het nieuwe huwelijksseizoen is begonnen en de huwbare dames worden gepresenteerd aan de koningin. Echter, er is een roddelblad uitgekomen en ene Miss Whistledown legt alle geheimen en roddels van de society bloot.

Spelregels Miss Whistledown

Bridgerton Netflix

De koningin huurt jullie in om erachter te komen wie zich uitgeeft voor Miss Whistledown. Ontmasker samen de schrijver of schrijfster die stiekem alle geheimen van de society blootlegt.

Wat je doet tijdens het spel

Bridgerton Netflix
Online 3D omgeving

Het spel bestaat uit 6 evenementen (zoals een bal, diner en huwelijksfeest). Elk evenement vindt plaats een nieuwe ruimte, waar je een vragenlijst moet beantwoorden.

Na het correct beantwoorden van de vragen, kun je door naar het volgende evenement. Elke speler moet individueel alle vragen beantwoorden om door te kunnen naar het volgende evenement.

Je kunt vrij door de 3D ruimte navigeren met gebruik van je muis of pijltoetsen.

Bridgerton Netflix
Klik op een rood rondje om informatie te vergaren, zoals het starten van een filmpje

In elke ruimte zie je rode cirkels, waarop je kunt klikken om bestanden, filmpjes en plaatjes te openen. Elke speler krijgt andere informatie te zien. Alleen door goed met elkaar te overleggen, kom je tot de juiste antwoorden op de vragen.

Wat kun je doen als je vastloopt?

Bij elke vragenlijst staan ongeveer 4 hints die je verder kunnen helpen. En als je een vraag fout beantwoord hebt, kun je nog lekker even doorspeuren of kun je van de mogelijkheid gebruik maken om de oplossing te bekijken.

Wanneer is het spel afgelopen?

Review: Online Escape Room Miss Whistledown

Wanneer je alle online kamers doorgelopen hebt en Miss Whistledown ontmaskerd hebt, kunnen jullie juichend van geluk proosten op een geslaagde ontmaskering.

5. Wat vinden wij van Miss Whistledown?

Review: Online Escape Room Egmond

Mijn man en ik hebben Miss Whistledown op twee aparte laptops gespeeld, terwijl we tegenover elkaar aan tafel zaten.

Het spelen van het online escape room spel verliep soepel. Je navigeert gemakkelijk door de ruimtes, de structuur van het spel is erg duidelijk en het is een leuk gegeven dat elke speler andere informatie te zien krijgt. Je hebt elkaar echt nodig in dit spel.

Voor liefhebbers van kostuumdrama’s (en vooral de serie Bridgerton natuurlijk) is de sfeer herkenbaar. Zowel de filmpjes als de 3D omgeving zijn gemaakt in een echt kasteel in Nederland. De ruimtes waar je doorheen loopt, bestaan dus echt. Dat vind ik persoonlijk een leuk gegeven.

Review: Online Escape Room Miss Whistledown
3D omgeving

De 3D omgeving is gemaakt met een 3D camera. Dit weten we, omdat we in een enkele kamer de reflectie van de camera zagen in plexiglas. Dit is jammer voor de beleving, maar verder niet storend. Eerder een zeikpuntje van ons. 😉

Met behulp van korte filmpjes wordt een verhaal neergezet dat losjes gebaseerd is op de serie. Door het gebruik van muziek, de acteurs in 18e eeuws kostuums en de manier van filmen kreeg ik echt het lekkere Bridgerton gevoel.

Daarnaast even een extra complimentje voor de actrice die de rol van de koningin speelt: hoewel ze qua uiterlijk niet heel erg lijkt op de actrice uit de originele cast, zet ze het karakter van de koningin erg overtuigend neer.

Review: Online Escape Room Miss Whistledown

Waar ik zelf de Netflix serie Bridgerton in een paar dagen gebingewatched heb (aanrader!), is mijn man niet echt een kostuumdrama fan.

Hij geeft dan ook aan: “Ik mis de spanning van een escape room in dit spel. Er loopt geen tijd af, ik voel geen tijdsdruk en hoef niet te ontsnappen. Misschien is het meer een speurtocht dan een ontsnappingspoging.

Toch heb ik Miss Whistledown zeker met plezier gespeeld. Ik vind de spelstructuur, online ruimtes en puzzels goed in elkaar zitten. Maak ditzelfde spel in een Formule 1 setting en het komt direct met stip mijn Top 10 binnen.”

Review: Online Escape Room Miss Whistledown

Wij hebben inmiddels 30 escape room spellen gespeeld en vonden de puzzels in dit spel niet moeilijk. Veel puzzels hebben we al eens eerder gezien, maar zijn nu in een mooi, 18e eeuws jasje gegoten.

Toch vonden we het puzzelen in dit spel zeker leuk, omdat je elkaars informatie aan moet vullen tijdens het spel. Je kunt je niet in je ééntje op een puzzel storten, maar je moet echt overleggen. Wat zie jij? Welke informatie krijg jij? Zonder samenwerking wordt het niets.

Al met al hebben wij Miss Whistledown met veel plezier gespeeld. De tijd vloog voorbij. Wij hebben 1 uur en 45 minuten over het spel gedaan en geen hints nodig gehad.

Review: Online Escape Room Miss Whistledown

Voor wie is het een aanrader?

Zeker wanneer je enthousiast bent over kostuumdrama‘s, zoals Downton Abbey en natuurlijk Bridgerton: dan is dit een hele fijne escape room om lekker samen in de speuren en van te genieten.

Miss Whistledown is wat ons betreft zeker een aanrader voor beginnende escape room spelers. Maar ook gevorderde spelers die zin hebben in een verhalend, coöperatief spel kunnen zeker een avondje lekker puzzelen.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Daarnaast is de prijs ook echt een meevaller. Waar je bij veel online escape room spellen per speler moet betalen, betaal je voor Miss Whistledown per spel. Als je met 4 personen speelt, ben je slechts 5 euro per persoon kwijt voor een heel spel.

Dus wat dat betreft is het ook een budgetvriendelijke tip voor teambuilding, een vriendinnenavondje of quarantaine uitje vanuit je eigen huis.

Online Escape Room Miss Whistledown Escape Room Egmond

Ons oordeel samengevat:

 • Vormgeving: 8/10
 • Spanning: 5/10
 • Online omgeving: 9/10
 • Verhaallijn: 7/10
 • Structuur: 9/10
 • Toegankelijkheid: 8/10

Algehele beoordeling 8/10

6.Waar kun je het spel kopen? + exclusieve kortingscode!

De adviesprijs van Miss Whistledown is 19,95 per spel (geschikt voor 2 tot 4 personen).

Koop deze online escape room hier op de website van Miss Whistletown

Meer over escape room spellen lezen?

Of snuffel door al onze tips en reviews over bordspellen

Op de hoogte blijven van gloednieuwe spellenreviews en spellentips?

Schrijf je in voor mijn maandelijkse spellen nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze review over Miss Whistledown bevat een samenwerking en komt voort uit onze liefde voor escape room spellen. In deze blog staan affiliate links.

Cynthia Lukassen

25 gedachten over “Review: Online Escape Room Miss Whistledown”

 1. Oh leuk, dit kan ik binnenkort wel met vriendinnen gaan spelen! Ik hoop wel dat het camerawerk een beetje goed is met dat 3d gebeuren de periode waarin het zich afspeelt vind ik helemaal goud!

 2. Wat een fijne review heb je er over geschreven. Heb zelf nog nooit een escape room gedaan, ook niet in real life. Mijn man vind het daarentegen wel echt een toffe activiteit om aan mee te doen.

 3. Wel jammer dat het niet spannend is en de puzzels makkelijk. Dat hoort toch bij een escaperoom vind ik.

 4. Wow, wat hebben jullie al veel escaperoom spellen gespeeld. Ik kan me voorstellen dat de uitdaging dan steeds minder wordt omdat jullie puzzels herkennen. Ik vind Bridgerton een erg leuke serie, maar denk niet dat ik voor 20 euro de escape room zou aanschaffen.

 5. Een online escape room.
  Ik had er nog niet van gehoord maar wel goed gevonden in deze tijden van Corona.
  Fijne review zeg! Echt wel super goed omschreven.

 6. Bedankt voor deze tip! Mijn collega is helemaal weg van escape rooms én van Downtown Abby, dus dit is helemaal iets voor haar!

 7. Kostuumdramas ken ik nog niet. Ik denk wel dat ik van puzzelen erg rustig kan worden. Al heb ik er nog geen motivatie of focus voor. Leuk dat je een review hebt geschreven over de online escape room spel. Dat heb ik nog nooit eerder gezien. En een goede tip wat je kan doen als je vast loopt hahaha.

 8. Het staat op mijn lijst om deze serie te kijken. Wel leuk dat dan een soort escape room hebben gemaakt. Ikzelf hou wel meer van rooms met spanning en ontsnappen, dus deze zou ik niet snel spelen.

 9. Ik zie zulke spellen veel te koop op Socialdeal enzo en altijd wel nieuwsgierig naar maar toch nog nooit gekocht maar wel vaker over gehad met een vriendin. Misschien toch maar eens doen na jouw best wel goede cijfer

 10. Ikben erg nieuwsgierig want ik heb nog nooit een escape room spelgespeeld en helemaal nog nooit online

 11. Wat een onwijs tof idee en wat een mooie review! Wij willen nogsteeds heel graag naar een escape room, dus dit klinkt als een super goed idee! Leuk voor een date night!

 12. Bedankt voor de tip! Deze lijkt me wel eens leuk voor tijdens een spelletjesavond.

 13. Duidelijke review. Ik ken de serie dus het lijkt me tof om dit te spelen. Klopt 19,95 per spel wel? Is dat niet per persoon?

  • Hoi Babette,
   Thanx voor je vraag. €19,95 is de prijs per spel. Daarbij verschilt het niet of je het spel met 2, 3 of 4 personen wilt spelen. Enne… met de kortingscode is het (val niet van je stoel af) dus €14,95 per spel. 😉
   Groetjes,
   Cynthia

   • Wij hebben al best vaak zitten twijfelen of een online escape room iets voor ons zou zijn. Ik denk dat we ons er toch maar een keer aan moeten gaan wagen.

 14. Bridgerton is toch van dezelfde makers van Greys Anatomy? Het staat nog op mijn lijst om te kijken. Als ik het zo lees maakt het niet erg veel uit dat ik de serie nog niet heb gezien. Door corona heb ik vaker online spellen gespeeld met vrienden. Toch een fijne manier om samen te zijn, terwijl je op gezonde afstand bent. Ik ga m onthouden hor.

  • Bedankt voor je vraag! Ja, de serie is gemaakt door producent en regisseur Shonda Rhimes. Inderdaad ook de vrouw achter Greys Anatomy. Dat merk je wel aan de serie Bridgerton, vind ik. Qua verhaallijnen en soort acteurs is het net Greys Anatomy (heerlijk om naar te kijken), maar dan in een eigenwijze Dowton Abbey stijl. Ik ben benieuwd wat je van deze escape room vindt als je ‘m met je vrienden speelt! Leuk!

 15. Gaaf zeg! Ik ben gek op deze serie. En de prijs valt erg mee. Dit betaal je bij anderen met gemak per persoon! Wat leuk! Ik ga ‘m even delen met mijn vriendinnen voor een online spelletjesavond!

Reacties zijn gesloten.

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!