Escape Room The Game

Review: Escape Room The Game

Bol 10-daagseBol 10-daagse

Tijdens mijn vrijgezellenfeestje heb ik het voor het eerst gespeeld: Een Escape Room! Hoewel we die keer helaas niet op tijd uit de kamer kwamen, was mijn interesse wel gewekt. Maar hoe zit dat met een Escape Room in je eigen woonkamer? Wij speelden Escape Room: The Game. Onze mening over dit spel lees je in deze blog!

Moederdagcadeautje

Zoals je weet zijn we behoorlijke spelletjesgekken. Zo’n escape room waarin je van alles moet puzzelen en uitvogelen in teamverband is echt wel aan ons besteed.

Met Moederdag kreeg ik dit spel van mijn man. 

Vandaag vertel ik je in deze review:

 • Wat krijg je voor je geld?
 • Wat vinden we ervan?
 • Is het net zo leuk als een escape room op locatie?
 • Enne… Kun je het stiekem ook met z’n tweetjes spelen?

Wat krijg je?

Escape Room The Game

Wanneer je dit spel koopt, krijg je een grote vierkante doos. Dit zit er in:

 • Chrono Decoder (zonder batterijen)
 • Hint Decoder
 • 16 sleutels
 • 4 verschillende Escape Rooms Spellen
 • 4 x 8 hintkaarten
 • Spelregels

Het spel is officieel voor 3 tot 5 spelers vanaf 16 jaar.

De uitgever van dit spel is Identity Games, ook bekend van ‘Ik hou van Holland‘, ‘Who’s the Dude‘, maar ook van kinderspellen, zoals ‘het Nijntje Verstoppertje Spel‘ (Een erg leuke cadeau tip voor de tweede verjaardag overigens).

Het spel ziet er heel mooi en verzorgd uit. De Chrono Decoder heeft verschillende gave details.

De Escape Room Spellen zijn goed verpakt in het plastic, zodat je ze ook niet stiekem van te voren kunt bekijken. De vormgeving van de spellen is erg mooi.

Bordspellen Top 10

Kun je Escape Room: The Game ook met z’n tweeën spelen?

Voor de liefhebber is er ook een speciale versie van dit spel voor twee personen of een VR versie beschikbaar.

Wanneer je flink fanatiek bent (zoals mijn man en ik) zijn de meeste spellen uit dit spel echt wel te doen met z’n tweetjes. Hier kom ik verderop in de review nog even uitgebreider op terug.

Het is een standalone spel. Dat houdt in dat je geen ander spel nodig hebt om dit spel te spelen.

Wat houdt het spel in?

Als je wel eens een Escape Room hebt gespeeld, ken je het principe: Je moet binnen 60 minuten allemaal puzzels oplossen om het spel te winnen.

Als je dit spel op locatie speelt, moet je letterlijk uit een kamer (of meerdere kamers) ontsnappen.

Escape Room: The Game speel je gewoon thuis.

Je hoeft niet je hele woonkamer af te zoeken naar hints en puzzels. Je krijgt de spellen in een groot vierkant plastic. Elk spel bevat drie fases en dus ook drie onderdelen.

Escape Room The Game

Dit is het spel: 60 minuten om te ontsnappen

Je leest het introductieverhaaltje, zet de Chrono Decoder aan en de tijd begint af te tellen. Vanaf nu heb je 60 minuten om in 3 fases te ‘ontsnappen’.

Je opent vervolgens de envelop van de eerste fase met daarin allemaal items waarmee je aan het puzzelen gaat. Dit kan letterlijk van alles zijn: Een plattegrond, puzzel, foto’s, bonnetjes, een schoenveter etcetera.

Op zoek naar de juiste codes

Aan jullie de taak om met behulp van deze items op zoek te gaan naar de juiste code, die bestaat uit 4 sleutels.

Wanneer je de 4 sleutels op de juiste volgorde in de Chrono Decoder stopt, krijg je een overwinningsmuziekje en ga je door naar de volgende fase. 

Wanneer je vastzit, kun je op gezette tijden een hint lezen. In totaal krijg je 8 hints per Escape Room spel.

Heb je drie keer de juiste sleutels gevonden binnen de 60 minuten? Gefeliciteerd! Dan ben ontsnapt! En jullie hebben het spel gewonnen!

Azul Review

Hoe bevalt het spel?

Ik wist van tevoren niet goed wat ik moest verwachten, maar ik ben erg blij verrast!

Met dit spel kun je thuis net zo goed de spanning van een Escape Room ervaren als op locatie. De Escape Room: The Game spellen zien er erg verzorgd uit, ze zijn tot in de puntjes uitgedacht en zijn zeker uitdagend.

Blijf samenwerken en communiceren

Alles draait om goed communiceren en samenwerken in dit spel. Zo’n Escape Room samen spelen is meteen werken aan je band met je lief, gezin, vrienden en/of familie. Hoe beter je met elkaar blijft praten, hoe makkelijker het is om het spel te winnen.

Tip: Zorg er ook voor dat je minimaal 1 smartphone bij de hand hebt, want het kan zijn dat je deze moet gebruiken. Bijvoorbeeld om de zaklamp te gebruiken. 

Verschillende niveaus Escape Room spellen

In het basisspel zitten vier Escape Room spellen met verschillende niveaus. Prison Break en Virus hebben moeilijkheidsniveau 2, Nuclear Countdown heeft moeilijkheidsniveau 3 en Temple of the Aztec heeft moeilijkheidsniveau 4.

De spellen met moeilijkheidsniveau 2 en 3 vinden wij goed te spelen met z’n tweetjes.

Escape Room The Game
Escape Room ‘Virus’ hebben we met z’n tweetjes uitgespeeld met nog 17 minuten op de klok.

Maar niveau 4 is echt pittig met z’n tweetjes. Dan moeten jullie jezelf óf meer tijd gunnen of toch even wat meer spelers uitnodigen.

Voor fans van Escape Rooms en breinbrekers zal dit spel zeker in de smaak vallen. Wij vinden het in ieder geval erg leuk en moeten ons bedwingen om het op één spelletje per avond te houden.

Elk spel kun je maar één keer spelen

Het nadeel van dit spel is dat je elk Escape Room spel maar één keer kunt spelen. Tenzij je lijdt aan chronisch geheugenverlies weet je een tweede keer al waar je naar moet zoeken en hoe je de puzzels moet oplossen.

De onderdelen van het spel die je moet tekenen, vouwen of beschrijven zijn wel te downloaden op de website van Identity Games. Hierdoor kan iemand anders het spel nog een keer spelen, zonder dat alle oplossingen al bekend zijn.

Ook zijn er een hele stapel aan uitbreidingen te koop. Dus als het spel je bevalt hoef je niet per se zonder te zitten. 😉

Oordeel:

Samenwerken 10/10

Zonder samenwerken en goed communiceren kun je Escape Room: The Game niet samen winnen. Dit is essentieel. Tijdens de fasen in het spel zul je samen moeten beslissen wie waar aan werkt. Ook is roepen wat er in je opkomt erg belangrijk, zodat je elkaar kunt inspireren in het vinden van de juiste oplossingen.

Toegankelijkheid 7/10

Ik denk dat vooral spelletjes fanatiekelingen erg enthousiast van dit spel worden. Als je eerder al blij werd van een echte Escape Room, dan zul je dit ook zeker wel waarderen.

Het spel is voor 16 jaar en ouder en ik zou ook zeker niet aanraden om dit spel met jongere spelers te spelen. De puzzels en opdrachten zijn echt pittig en het spel kan behoorlijk intensief zijn.

Feitenkennis 2/10

Het is leuk als je -net als mijn man- vol nutteloze feitjes zit, maar daar kom je met dit spel niet ver mee. Alles wat je nodig hebt aan informatie is in dit spel te vinden. Je hebt geen Google of Wikipedia nodig. Je mobiel bij de hand houden voor bijvoorbeeld de zaklamp is wel een aanrader!

Spanning 8/10

Hoewel je niet letterlijk vastzit in een kamer, voel je al snel een vorm van druk om alles op te lossen. De Chrono Decoder maakt achtergrond geluidjes en telt de tijd af. Ook helpen de goede verhalen en mooi uitgewerkte details om de spanning hoog te houden.

Escape Room The Game

Algehele beoordeling 8/10

Ik vind dit een heerlijk spel om te spelen! Mijn spelletjesbloed gaat zeker harder van stromen van Escape Room: The Game.

De spellen zijn goed uitgedacht en erg mooi vormgegeven.

Het grootste nadeel is eigenlijk dat je de spellen maar één keer kan spelen. Maar ja, eerlijk gezegd zou ik ook niet weten hoe je een Escape Room spel zou moeten vormgeven die je meerdere keren kan spelen.

Hoort dit spel bij onze favoriete bordspellen op dit moment? Lees het snel in onze Bordspellen Top 10!

Meer over spelletjes lezen? Klik hier voor ons volledige overzicht met spellenreviews en tips!

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Escape Room The Game

Vind je het leuk om meer te lezen over bord- en kaartspellen?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen enthousiasme. In deze blog staan wel affliate links.

Deel dit artikel of bewaar het voor later
 • 85
 • 23
 •  
 •  
 •  
  108
  Shares

17 gedachten over “Review: Escape Room The Game”

 1. Je hoort het steeds meer. Helaas hebben wij het nog niet gedaan, maar gaan het zeker nog een keer doen. Wij hebben laatst wel het spel andersom gedaan. Dan moest je allerlei dingen oplossen om de code te kraken om ergens binnen te komen. Dit noemde ze dan de break-in 🙂

  Beantwoorden
 2. haha geweldig!! Nooit geweten dat er ook spellen waren voor thuis (of welke omgeving dan ook…)
  Ik bedacht mij tijdens het lezen al: Maar wat nu als je alle vier de spellen gedaan hebt? Gelukkig zijn er uitbreidingen te koop. Altijd leuk voor een feestje of avondje met vrienden.

  Beantwoorden
 3. Leuk! Ik was eigenlijk wel benieuwd, ik ben vorig jaar in een escape room geweest en vond dit helemaal te gek en zag dit spel wel in de winkel liggen dus was zeer nieuwsgierig. Zo te lezen was het super leuk alleen zo jammer dat je het natuurlijk maar een keer kan spelen,

  Beantwoorden
 4. Wat een leuke en uitgebreide review. Ik moest hard lachen om de zin: “Tenzij je lijdt aan chronisch geheugenverlies …”. Maar gelukkig heb je de uitbreidingen dan nog die je kan aanschaffen. Zelf ben ik echt anti kleine ruimtes en opsluitdingen dus aan een echte Escape Room waag ik mij niet. Ik dacht dat dit niet echt mijn ding was, maar je review is zo enthousiast dat het mij oprecht leuk lijkt om eens te doen met – in ieder geval – mijn man. En dat kan dus ook, met zijn tweetjes. Leuk!

  Beantwoorden
 5. Wij hebben vorig jaar met onze afdeling een Escape room gedaan, erg leuk en spannend. Grappig dat er nu ook een thuis versie is, wel jammer dat je het maar 1x kunt spelen

  Beantwoorden

Plaats een reactie