5x Fijne Spellen voor 1 Persoon

Deel dit artikel of sla het op

Sinds de eerste golf in april heb ik regelmatig vragen gekregen over wat leuke spellen voor 1 persoon zijn. Dus deze blog stond al een tijdje op mijn to-do lijstje. Vandaag is het (eindelijk)zo ver! Ik geef je 5 verschillende speltips: van korte breinbrekers tot uitgebreide mysteriespellen. Welk spel voor minimaal 1 persoon speel jij tijdens de lockdown?

Spellen voor 1 persoon, maar ook voor meer spelers?

spellen voor 1 persoon
Herken jij al over welke spellen ik het straks ga hebben?

Ik ben voor dit artikel met spellentips op zoek gegaan naar spellen voor 1 persoon, die óók leuk zijn met meerdere mensen.

Bijvoorbeeld met als spel voor 2 personen of als je (na de lockdown) een spelletjesavond organiseert.

De spellen hebben wat ons betreft een geslaagde solo variant. Die licht ik bij elk spel ook even kort toe, zodat je weet wat je kunt verwachten.

1. Cube Duel

Spellen voor 1 persoon

 • Soort spel: Breinbrekers
 • Spellenuitgever: Smartgames
 • Tijdsduur spel: 1 tot 5 minuten per opdracht
 • Alleen solo te spelen? Er is ook een spelvariant voor 2 personen

Als je het hebt over spellen voor één persoon kunnen de breinbreker spellen van Smartgames zeker niet ontbreken. Dit zijn toegankelijke spelletjes (oftewel fillergames) om tussendoor te spelen.

Onze meest recente ontdekking is Cube Duel. Hierbij speel je in je ééntje verschillende 3D puzzels. Met levels voor 10 jarigen tot levels waar mijn man en ik als volwassenen niet uitkwamen.

Advertentie

Het leuke aan Cube Duel ten opzichte van de andere spellen van Smartgames is dat je het op twee manieren kunt spelen: als breinbreker in je ééntje, maar ook als duel wanneer je bezoek hebt.

Een aanrader voor mensen die zin hebben in een kort spelletje of die graag uitgedaagd worden met een pittig breinbrekertje.

Lees meer over dit uitdagende puzzelspel in onze uitgebreide review over Cube Duel.

De adviesprijs van Cube Duel is €19,99. Het spel is o.a. te koop bij Spelhuis, Spelspul en Bol.com:

2. Railroad Ink

spellen voor 1 persoon

 • Soort spel: Roll and write puzzelspel
 • Spellenuitgever: White Goblin Games
 • Tijdsduur: 30 minuten
 • Alleen solo te spelen? Ook te spelen met maximaal 6 personen.

Railroad Ink hebben wij onlangs tijdens onze vakantie in Zeeland gekocht. En sindsdien zijn wij een beetje verslaafd aan dit spelletje.

Tijdens dit spel gooi je met de dobbelstenen en teken je vervolgens routes met trainrails en snelwegen op je speelbord. Creëer netwerken door uitgangen met elkaar te verbinden en scoor daarmee punten aan het einde van het spel.

Het spel bevat twee uitbreidingen die je optioneel kunt spelen om het nóg uitdagender te maken, waardoor je rivieren en meren aan je plattegrond toevoegt.

Als je het met meerdere spelers speelt, kun je elkaars score verslaan. In je ééntje is het een uitdaging om je eigen high score te verbeteren.

Verrassend leuk en echt een aanrader! Zeker een verslavend spel voor mensen die het leuk vinden om te tactisch te puzzelen.

Lees meer over dit tactische roll and write spel in onze uitgebreide review over Railroad Ink.

De adviesprijs van Railroad Ink is €16,99. Het spel is o.a. te koop bij Spelhuis, Spelspul en Bol.com:

Leestip: Railroad Ink hebben we inmiddels opgenomen in onze actuele Dobbelspellen Top 10

3. Je zult moeten Geven en Nemen

spellen voor 1 persoon

 • Soort spel: Dobbelspel
 • Spellenuitgever: 999 Games
 • Tijdsduur: 30 minuten
 • Alleen solo te spelen? Ook te spelen met maximaal 4 personen.

Veel dobbelspelletjes zijn ook geschikt voor één persoon, omdat je ook hier je eigen high score kunt verbeteren. Geven en Nemen is hier één van.

Het verrassende aan dit dobbelspel is dat je geen vast scorevel hebt, maar dat je deze tijdens het spel zelf moet creëren door kaarten te pakken.

De kaarten geven aan wat je mag invullen of afvinken, maar hebben soms ook onderling effect op elkaar. Hierdoor blijft dit dobbelspel verrassend uitdagend.

Geven en Nemen heeft een leuke solo variant, waarin je met een speciale solokaart moet proberen om levels te halen. Met de zeven te behalen levels ben je voorlopig wel even zoet. 😉

De adviesprijs van Geven en Nemen is €14,99. Het spel is o.a. te koop bij Spelspul, Spelhuis en Bol.com:

4. Tiny Towns

Spellen voor 1 speler

 • Soort spel: Bordspel
 • Spellenuitgever: White Goblin Games
 • Tijdsduur: 60 minuten
 • Alleen solo te spelen? Ook te spelen met maximaal 6 personen.

In Tiny Towns ben je de burgemeester van een klein stadje. De middelen zijn schaars, dus je neemt wat je kunt krijgen en zegt nooit nee tegen grondstoffen.

Je stad bestaat uit een 4×4 speelbord met 16 bouwplaatsen, waarop je door middel van een bepaald patroon verschillende grondstofblokjes plaatst om gebouwen te bouwen.

Aan het begin van het spel trek je kaarten, die bepalen welke gebouwen je tijdens het spel kunt bouwen en hoe de puntentelling verloopt. Hierdoor is het spel elke keer anders en dus uitdagend.

In tegenstelling tot een spel met meerdere spelers kies je de grondstoffen niet zelf, maar maak je gebruik van een bijgeleverd solo kaartendek. Je trekt 3 grondstofkaarten en moet er hiervan ééntje gebruiken tijdens je beurt.

Ideaal voor spelers die houden van tactisch bouwen en plannen. Ben je fan van spellen als Carcassone en Kolonisten van Catan? Dan is dit spel zeker een aanrader voor jou.

De adviesprijs van Tiny Towns is €39,99. Het spel is o.a. te koop bij Spelspul, Spelhuis en Bol.com:

5. Conspiracy-19

Spellen voor 1 persoon

 • Soort spel: Mysteriespel
 • Spellenuitgever: Dark Park Games
 • Tijdsduur: 120 tot 180 minuten
 • Alleen solo te spelen? Ook te spelen met maximaal 4 personen.

DarkPark Games is ontstaan tijdens de coronacrisis toen hun awardwinnende escape rooms op locatie noodgedwongen hun deuren moesten sluiten.

In dit bijzonder mooi, handgemaakte spel is je doel om een samenzwering te ontdekken rondom het virus wat de wereld in zijn greep houdt. Hoe is het virus ontstaan? En wat is het tegengif?

Je krijgt een grote doos met heel veel bewijsstukken toegestuurd. Onder andere een medisch dossier, een medicijndoosje, reageerbuisjes met bloed, krantenartikelen en creditcards.

Met Conspiracy-19 waren we met z’n tweeën 2,5 uur zoet. Waarschijnlijk ben je in je ééntje nog wat langer aan het speuren.

Een aanrader voor speurneuzen die op zoek zijn naar een mooi vormgegeven, levensecht mysterie om op te lossen.

De adviesprijs van Consipracy-19 is €65,00.

Het spel is alleen te koop bij Darkpark Games. Bekijk hier de de actuele prijs.

Lees meer over Conspiracy-19 in ons uitgebreide artikel over 5 escape room spellen voor thuis.

Extra tips: Mooie mysterie spellen voor 1 persoon

Spellen voor 1 persoon

Ik wilde in dit artikel niet in herhaling vallen door heel veel mysteriespellen in de spotlight te zetten. Dan worden mijn tips een beetje eentonig.

Toch bestaan er naast Consipracy-19 meer mysteriespellen die geschikt zijn voor 1 persoon en die wat ons betreft écht de moeite waard zijn.

Klik op onderstaande link om meer over deze spellen te lezen op mijn website:

Meer over solo spelletjes lezen?

Ook deze spellen hebben een leuke variant voor 1 speler:

Of snuffel hier door ons volledige overzicht met spellentips en spellenreviews!

Welke spellen voor 1 persoon spreken jou het meest aan?

spellen voor 1 persoon

Nog een paar extra spellentips van lezers:

Op mijn Instagram stories heb ik een tijdje terug de oproep gedaan om leuke spellen voor 1 persoon met me te delen. Daaruit kwamen de volgende spellen naar voren.

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Spellen voor 1 speler

Vind je het leuk om meer te lezen over bord- en kaartspellen?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog over spellen voor 1 persoon bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen enthousiasme. In deze blog staan wel affiliate links.


Deel dit artikel of sla het op

16 gedachten over “5x Fijne Spellen voor 1 Persoon”

 1. Conspiracy-19 gedaan. We hebben het met zijn drieën gedaan. Was leuk en sommige onderdelen pittig. We hebben het opgelost.
  Aanrader als je van escspen houdt.

  Beantwoorden
 2. Ik had geen idee dat er zoveel spelletjes zijn voor 1 persoon, ik heb nu nog geen voorkeur moet daar nogeens goed naar kijken. Dank voor deze blog

  Beantwoorden
 3. Oeh! Dit komt als geroepen! Wij zitten momenteel in quarantaine en we vervelen ons een hoedje hier thuis. Ik heb zin om te puzzelen, dus die Railroad lijkt me leuk. Ik zag dat er veel prijsverschil is tussen de winkels die je noemt. Ik kjen Spelspul nog niet, maar die is voordeliger zag ik.

  Beantwoorden

Plaats een reactie