Nomi Kinderstoel Als Beste Kinderstoel Getest

Ik kreeg laatst een persbericht over een prijswinnende kinderstoel in mijn mailbox, namelijk de Nomi Kinderstoel. Eerlijk gezegd zei deze naam me niets en juist daarom werd ik nieuwsgierig. Wist je dat deze meegroeistoel als beste getest is in de warentest in Duitsland en daar de meest verkochte kinderstoel is? Waarom kennen wij deze stoel dan nog niet?

Consumententest met 20 kinderstoelen

Nomi Kinderstoel

Deze kinderstoel is door het Duitse Stiftung Warentest (een soort Consumentenbond, maar dan in Duitsland) samen met 19 andere meegroei kinderstoelen getest. Ook de stoelen van onder andere Ikea, Hauck en Stokke werden meegenomen in deze test.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Waar ik behoorlijk van schrok in deze uitslag was:

 • Elf stoelen bleken defect te zijn
 • In zeven kinderstoelen werden te veel verontreinigende stoffen gevonden
 • En in vier stoelen zat het kind te wankel

Bekijk ook eens dit korte filmpje over de warentest:

Slechts drie modellen (!) uit de kinderstoeltest kwamen door de keuring heen. En de Nomi meegroei kinderstoel heeft de hoogste score behaald.

Maar waarom dan?

Wat is de Nomi Kinderstoel?

Nomi Kinderstoel

De Nomi kinderstoel is een ergonomische meegroeistoel die je kunt gebruiken vanaf 3 tot 11 jaar. Of vanaf de geboorte, wanneer je een speciaal Nomi Baby en Nomi Mini zitje gebruikt.

Naast dat de kinderstoel (heel belangrijk!) aan alle actuele veiligheidsnormen voldoet, zijn alle materialen van de stoel ook recyclebaar. Een duurzame stoel dus.

De stoel kan zelfs tot 150 kilo aan. Ik hoop niet dat mijn dochter op haar elfde 150 kilo weegt, maar toch. Het geeft in ieder geval aan dat de stoel echt wel wat kan hebben.

Wij zijn al bezig met de vierde kinderstoel

voedingsadvies baby 6 maanden

Hoe zit het dan bij ons? Onze dochter is inmiddels bijna vier jaar en wij zijn inmiddels al toe aan de vierde kinderstoel voor onze dochter.

Als baby begon ukkie in een wipstoeltje en daarna mocht ze op een zitstoeltje op de bank haar eerste babyhapjes eten.

Het nadeel van het wipstoeltje en het zitstoeltje op de bank was dat onze kleine uk dus letterlijk niet aan tafel erbij kon zitten, terwijl wij aan het eten waren. Dat vond ik best wel eens onhandig, als ik eerlijk ben.

voedingsadvies voor kind van 1 jaar

Zodra de kleine meid echt mee ging eten met de pot kochten we de bekende Ikea kinderstoel. Op zich een aardige stoel, maar onze kleine uk was er ook zo weer uitgegroeid.

Overigens bleek uit de eerder genoemde warentest dat het hangen van de beentjes in deze Ikea stoel helemaal niet zo goed is voor je ukkie. (Zie ook het filmpje van de warentest eerder in dit artikel.)

Dat wist ik niet. Jij wel?

Mijn irritatiepunten bij onze eigen kinderstoel

Nomi Kinderstoel

Sinds ukkie 2,5 jaar is, hebben we een blauwgroene meegroeistoel van Prenatal.

Ukkie hoor ik niet klagen over deze stoel, maar als mama irriteer ik me behoorlijk aan een paar dingen, namelijk:

 • De stoel is ongelofelijk zwaar en een sta-in-de-weg.
  Onze meegroeistoel weegt 12 kilo. Dat zorgt ervoor dat de stoel bij ons op één plek aan tafel blijft staan en ik het niks vind om de stoel mee te zeulen naar de tuin of iets dergelijks.
 • Als mijn dochter zelf van tafel wil, kiept de stoel om.
  Ja echt, mama krijgt elke keer een hartverzakking als dat gebeurt. Onze dochter kan deze stoel dus niet zelfstandig gebruiken tijdens het kleien, knutselen en eten.
 • Verstellen laat ik aan mijn man over.
  Waarom? Ik ben nou niet bepaald een klusmadam (anders stonden er op mijn blog wel allemaal slimme DIY projecten 😉 ). Dus als ukkie weer een groeispurt heeft gekregen, mag manlief met zijn gereedschap aan de slag om de stoel te verstellen.

De oplossingen van de Nomi Kinderstoel

Nomi Kinderstoel

Als ik kijk naar mijn drie irritatiepunten over onze eigen meegroeistoel, dan word ik eigenlijk positief jaloers op de Nomi Babystoel-bezitters.

Is deze kinderstoel misschien door mama’s ontworpen?

Want voor al mijn problemen lijken de ontwerpers van deze stoel een slimme oplossing te hebben gevonden:

 • De Nomi Kinderstoel is namelijk maar 4,9 kilo zwaar.
  Of 4,9 kilo licht eigenlijk. Het scheelt ruim 7 kilo met onze eigen stoel. Bovendien kun je deze kinderstoel opklappen. Lijkt me ook ideaal.
 • Deze kinderstoel kan niet omkiepen.
  Say what? De Nomi Kinderstoel heeft wielen achterin de kruiszitting die het omkiepen voorkomen. Veel veiliger dus.
 • Je kunt de Nomi Kinderstoel verstellen zonder gereedschap.
  Dus zelfs deze mama met twee linkerhanden kan de stoel verstellen na een groeispurt. Superhandig dus!

Waar was de Nomi Kinderstoel toen onze uk klein was?

Nomi Kinderstoel

Nou, gewoon te koop in de winkels. Alleen had ik er nog nooit van gehoord.

En precies daarom schrijf ik dit artikel.

Om deze stoel even een beetje in de spotlight te zetten. Het is toch zonde dat zo’n goede kinderstoel zo onbekend is in Nederland?

Meer lezen over de Nomi Kinderstoel?

Lees meer over de Nomi Kinderstoel op de website van Babyveilig. Deze webwinkel is gespecialiseerd in veilige baby- en kinderspullen.

Wil je de kinderstoel zelf kopen? Dan heb ik nog een fijn mazzeltje voor je: gebruik de kortingscode NOMI2020 voor 10% kortingscode op je bestelling bij Babyveilig.

Let op: De kortingscode ‘NOMI2020’ is geldig van maandag 26 oktober 2020 t/m donderdag 31 december 2020. De kortingscode geldt op alleen op de Nomi Kinderstoel producten.

Is de kortingscode inmiddels verlopen? Bekijk hier mijn overzicht met alle actuele kortingscodes.

Wat vind jij belangrijk bij de aanschaf van een kinderstoel?

Later nog eens lezen? Bewaar dit artikel op Pinterest:

Beste Kinderstoel

Vind je het leuk om meer te lezen over moederschap?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat een samenwerking met Babyveilig. In deze blog staan affiliate links.

Cynthia Lukassen

13 gedachten over “Nomi Kinderstoel Als Beste Kinderstoel Getest”

 1. Wat leuk om hier onze kinderstoel terug te vinden. Ik heb mij indertijd ook verdiept in het kinderstoelen verhaal en ben op de Nomi uitgekomen en wat zijn we hier zo tevreden over. Het grootste voordeel is dat ze er van heel kleinaf in kunnen en momenteel is hij 6 jaar en hij zit nog steeds graag op zijn stoel. Die doet nu eerder dienst als bureaustoel. Het leuke is dat hij zo mooi aan tafel staat dus ik ben ook wel heel enthousiast over deze :-).

 2. Zo zeg, echt terug in de tijd…het is nu zoveel jaar dat we van de kinderstoelen af zijn. Er was er een die ik ge-wel-dig vond maar ik ben de naam kwijt. Deze ziet er ook wel leuk uit en van goede kwaliteit.

 3. Wij staan op het punt om een kinder eetstoel te kopen voor onze kleine meid. Erg interessant om te lezen!

 4. Lijkt me inderdaad lastig als je steeds met zo’n zware stoel moet sjouwen, dus dan is deze wel een stuk beter te hanteren. Ik vind de vormgeving wel wat apart trouwens, maar zolang het verder maar prima werkt natuurlijk.

 5. Wij hadden de bloom, maar mevrouw mqakte de riempjes los en sprong er zo uit…terwijl hij bewt hoog is..nu de simpele ikea stoel

 6. De stoel is wel mooi vorm gegeven. Ik heb ook nog niet eerder van het merk gehoord. Wij hebben vanaf de geboorte al een trip trap en ik zou niet anders willen. Voor de tweede hebben we die dus ook. Valt nooit om en is zo licht dat mijn zoontje van net 2 de stoel makkelijk naar de keuken schuift om handen te wassen. Een wipstoel hebben we nooit gebruikt, vond ik zelf niks. Dat ikea stoelen niet de beste ergonomie hebben, verbaast me niet perse maar ze zijn wel razend populair over de hele wereld in restaurants.

 7. Ik schrik van de uitslag van de test. Wij hebben de Stokke en die kiepert inderdaad regelmatig om als je niet op past. Wat dat betreft herken ik je hartaanvallen. Pfff

 8. Wij gebruikten hier de ouder kinderstoel die nog van mijn man was geweest, zwaar, niet modern, maar oer sterk en niet omver te krijgen. Ikheb me hier dus eigenlijk nooit in verdiept.

Reacties zijn gesloten.

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!