Review: Zelf Trouwkaarten Maken Bij Fotofabriek.nl

We zijn volop bezig met de voorbereidingen van ons huwelijk in augustus. Eén van de dingen op de to do lijst was nog de uitnodigingen. Bij onze favoriete fotografe Misabelle kregen we de mogelijkheid om hele mooie foto’s voor de kaart te maken. Die waren erg goed gelukt! En daarna kregen we als klap op de vuurpijl van Fotofabriek.nl de geweldige mogelijkheid om de trouwkaarten te maken! In ruil voor deze trouwkaarten werd mij gevraagd om een uitgebreide en eerlijke review. Helemaal top! Dat wil ik wel! 

trouwkaarten

In deze review vertel ik je over:

  1. Bestelproces: Zelf trouwkaarten ontwerpen bij Fotofabriek
  2. De verzending
  3. Het uiteindelijke resultaat: wat vinden wij van de zelfgemaakte trouwkaarten?
  4. Hoeveel kost het zelf maken van trouwkaarten bij Fotofabriek?
  5. Extra: zelf RSVP ontwerpen bij Fotofabriek

1. Bestelproces: Zelf trouwkaarten ontwerpen bij Fotofabriek

Wanneer je zelf trouwkaarten wilt maken, surf je naar deze pagina van Fotofabriek.

zelf kaarten maken

Keuze uit verschillende formaten

Vervolgens heb je de keuze uit:

  • Enkele kaarten liggend (10×15 cm)
  • Dubbele vierkante kaarten (14×14 cm)

Omdat de fotokaarten door Fotofabriek zelf gemaakt worden, is het voor hen ook mogelijk om naar wens afwijkende formaten te maken. Dit valt onder maatwerk en hiervoor kun je contact opnemen met de klantenservice.

Ik koos voor onze uitnodigingen voor dubbele vierkante kaarten op standaard papier.

Gebruiksvriendelijk online programma

zelf trouwkaarten maken

Zodra je de kaart van jouw keuze op de website hebt gekozen, klik je op ‘Begin nu’. Daarmee kom je automatisch in het online programma terecht.

Als je wilt kun je een thema sjabloon kiezen om mee te werken, maar je kunt ook een blanco kaart als startpunt nemen. Dan heb je alle vrijheid om je kaart naar wens in te vullen. Dat laatste heb ik gedaan.

Het programma geeft je de mogelijkheid om foto’s, teksten, thema’s, achtergrondkleuren en clipart afbeeldingen toe te voegen.

De foto’s kun je vergroten, spiegelen, draaien en je kunt gebruik maken van zeven verschillende filters.

Veel keuze in lettertypes en tekstkleuren

zelf trouwkaarten ontwerpen

De teksten kun je aanpassen in een groot aantal lettertypen en je kunt elke kleur die je wilt gebruiken. Onder andere door middel van het gebruik van een kleurcode.

Dat vond ik een groot pluspunt, omdat ik op die manier wist dat de rood gekleurde teksten in mijn uitnodiging dezelfde kleur rood waren als de rode tekst op de RSVP’s (daarover lees je verderop meer). Dat kan net zo’n puntje zijn waar ik – als klein perfectionistje – over zou kunnen vallen.

Je maakt je trouwkaarten (als het goed is) toch maar één keer in je leven! Dan moet het wel kloppen, toch?

Handig: ook de achterkant van de trouwkaart is te bewerken

Wat mij ook opviel is dat je achterkant van de kaart kan bewerken. Mijn ervaring is dat dit bij andere aanbieders vaak niet kan.

Toch een klein pluspuntje, wanneer je nog wat extra informatie kwijt wil.

Er staat overigens ook geen logo van het bedrijf achterop je kaart, wel een kleine barcode.

Twee verbeterpuntjes

zelf kaarten maken

Persoonlijk had ik het handig gevonden als er clipart afbeeldingen beschikbaar waren die specifiek met trouwen te maken hebben.

Je hebt wel de categorieën ‘Liefde’, ‘Huwelijksjubileum’ en ‘Feest’, maar bij geen van deze categorieën vond ik afbeeldingen die echt met een huwelijk te maken hebben (zoals ringen, een bruidstaart of een bruidspaar bijvoorbeeld).

Daarnaast zou ik het fijn vinden als je de foto’s waarmee je werkt zou kunnen bijsnijden in het online programma. Doordat dit niet mogelijk was, moest ik de foto’s (wanneer ik erachter kwam dat ze niet goed pasten op de kaart) in een ander programma bijsnijden en opnieuw uploaden.

Ik denk dat het toevoegen van die optie de gebruiksvriendelijkheid van het programma nog meer kan verbeteren.

Tussentijds online opslaan en later weer verder gaan

zelf trouwkaarten maken

Maar al met al vind ik het programma erg gemakkelijk in gebruik.

Ook een erg groot pluspunt is dat je je projecten online kan bewaren. Je hoeft je kaart dus niet in één keer af te maken. Met behulp van je e-mailadres en wachtwoord staan je projecten rustig te wachten tot je weer tijd hebt om ze verder te bewerken.

Ook blijven je oude projecten hier na verzending nog staan. Mocht je meer kaarten willen bestellen, dan kun je ze simpel bijbestellen.

Bestelling afronden

Toen de kaarten helemaal naar onze wens waren, werd het tijd om ze te bestellen. Hierbij kregen we nog de optie om te kiezen voor andere papiersoorten en het aantal stuks aan te passen.

Na onze bestelling kregen we netjes een bevestigingsmail. En zodra onze bestelling was verzonden ontvingen we – heel netjes – een mail met een TrackAndTrace code, zodat we onze bestelling in de gaten konden houden. En daarna was het in spanning wachten op het resultaat!

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

2. De verzending

zelf trouwkaarten maken

Het wachten was ontzettend kort! Twee werkdagen later lagen de uitnodigingen al op de mat! Wow!

De kaarten en enveloppen waren netjes verpakt in een kartonnen pakje. Het paste prima door de brievenbus, dus ik hoefde er niet voor thuis te blijven!

3. Het uiteindelijke resultaat: wat vinden wij van de zelfgemaakte trouwkaarten?

zelf trouwkaarten maken

Naast dat wij zelf super trots zijn op ons mooie ontwerp, zijn de kleuren van de foto’s ook erg mooi geprint.

Stevig papier

Het papier voelt stevig en glad aan. Fotofabriek geeft zelf aan dat de kaarten van zwaar papier met een beschermende coating en een lichte glans zijn gemaakt.

Ook de enveloppen voelen stevig aan. Je hebt echt het gevoel dat je kwalitatief goede kaarten en enveloppen in handen hebt.

zelf trouwkaarten ontwerpen

We zijn erg trots op onze mooie trouwkaarten. Ze stralen goede kwaliteit uit. We hebben al veel complimenten over de kaarten gekregen van de gasten die al een uitnodiging hebben ontvangen.

4. Hoeveel kost het zelf maken van trouwkaarten bij Fotofabriek?

Deze trouwkaarten kosten normaal gesproken 9,99 euro per 9 stuks (inclusief enveloppen). Wanneer je meerdere setjes in één bestelling koopt, krijg je volumekorting.

Wanneer je voor tien of meer setjes kaarten kiest, krijg je de mogelijkheid om eerst kosteloos een proefdruk te ontvangen.

De verzendkosten zijn 1,99 euro en bij een bestelling vanaf 35 euro zijn de verzendkosten gratis.

5. Extra: zelf RSVP ontwerpen bij Fotofabriek

zelf RSVP maken

Doordat we erg enthousiast waren over de trouwkaarten, hebben we op eigen houtje ook meteen RSVP’s gemaakt bij Fotofabriek.nl.

Op de RSVP’s vroegen we onze gasten om aan onze ceremoniemeesters door te geven of ze op ons feest kwamen. En zo ja, of er nog speciale dieetwensen waren waar we rekening mee moesten houden.

We hebben de RSVP’s zelf van visitekaartjes gemaakt en deze toegevoegd aan de trouwkaarten.

Wij bestelden onze zelfgemaakte RVSP’s voor 12:00 en hadden ze de volgende dag al binnen met de post! Ook hier zijn we erg over te spreken!

De kaartjes voelen erg stevig aan en het is erg mooi gedrukt. Wij betaalden 9,99 euro voor 50 visitekaartjes van standaard papier. De verzendkosten waren 1,95 euro.

Bewaar deze review op Pinterest:

zelf trouwkaarten maken

Ken jij Fotofabriek al? En wat vind je van onze trouwkaarten en RSVP’s?

Vind je het leuk om meer leuke reviews en blogs te lezen van Cynspirerend?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat een samenwerking met Fotofabriek. In deze blog staan affliate links. De foto’s op de trouwkaarten en RSVP’s zijn gemaakt door Fotostudio Misabelle.

Cynthia Lukassen

18 gedachten over “Review: Zelf Trouwkaarten Maken Bij Fotofabriek.nl”

  1. Wat een prachtige kaart is het geworden zeg. Geniet nog ff van alle voorbereidingen.

  2. Een goede, positieve en eerlijke review. En wat heb je mooie kaarten gemaakt zeg! Alvast een hele fijne trouwdag toegewenst.

  3. Mooie review. Ik zal hem tippen aan de vriendin die bijna gaat trouwen en nog steeds geen geschikte kaart heeft kunnen vinden.

  4. Wat een mooie kaarten heb je gemaakt! Ik heb de kaartjes voor de uitnodiging van ons geregistreerd partnerschap bij Fotofabriek laten maken, erg blij mee!

  5. Het ziet er erg goed uit. Jammer dat je net niet de clipart vond, die voor jou paste. Het eind resultaat vind ik super.

Reacties zijn gesloten.