trouwkaarten maken

Review: Trouwkaarten maken op Fotofabriek.nl

MooieSokken.com - herensokken, damessokken, kindersokken

We zijn volop bezig met de voorbereidingen van ons huwelijk in augustus. Eén van de dingen op de to do lijst was nog de uitnodigingen. Bij onze favoriete fotografe Misabelle kregen we de mogelijkheid om hele mooie foto’s voor de kaart te maken. Die waren erg goed gelukt! En daarna kregen we als klap op de vuurpijl van Fotofabriek.nl de geweldige mogelijkheid om de trouwkaarten te maken! In ruil voor deze trouwkaarten werd mij gevraagd om een uitgebreide en eerlijke review. Helemaal top! Dat wil ik wel! 

In deze review vertel ik je over het bestelproces, de mogelijkheden van het programma, de verzending en het uiteindelijke resultaat.

Het bestelproces en de mogelijkheden

Wanneer je trouwkaarten wilt maken, surf je naar Fotofabriek.nl. Je kunt daar overigens veel verschillende fotoproducten bestellen, zoals wanddecoratie, fotoboeken en dus ook diverse soorten persoonlijke kaarten. Wat betreft de trouwkaarten heb je standaard keuze uit:

 • Enkele kaarten liggend (10×15 cm)
 • Dubbele vierkante kaarten (14×14 cm)

Omdat de fotokaarten door Fotofabriek zelf gemaakt worden, is het voor hen ook mogelijk om naar wens afwijkende formaten te maken. Dit valt onder maatwerk en hiervoor kun je contact opnemen met de klantenservice. Ik koos voor onze uitnodigingen voor dubbele vierkante kaarten op standaard papier. Deze trouwkaarten kosten normaal gesproken 9,99 euro per 9 stuks (inclusief enveloppen). Wanneer je meerdere setjes in één bestelling koopt, krijg je volumekorting. 

Gebruiksvriendelijk online programma

Zodra je de kaart van jouw keuze op de website hebt gekozen, klik je op ‘Begin nu’. Daarmee kom je automatisch in het online programma terecht. Als je wilt kun je een thema sjabloon kiezen om mee te werken, maar je kunt ook een blanco kaart als startpunt nemen. Dan heb je alle vrijheid om je kaart naar wens in te vullen. Dat laatste heb ik gedaan.

trouwkaarten maken

Het programma geeft je de mogelijkheid om foto’s, teksten, thema’s, achtergrondkleuren en clipart afbeeldingen toe te voegen. De foto’s kun je vergroten, spiegelen, draaien en je kunt gebruik maken van zeven verschillende filters.

Tekstkleuren en achterkant van de trouwkaart

De teksten kun je aanpassen in een groot aantal lettertypen en je kunt elke kleur die je wilt gebruiken. Onder andere door middel van het gebruik van een kleurcode. Dat vond ik een groot pluspunt, omdat ik op die manier wist dat de rood gekleurde teksten in mijn uitnodiging dezelfde kleur rood waren als de rode tekst op de RSVP’s (daarover lees je verderop meer). Dat kan net zo’n puntje zijn waar ik – als klein perfectionistje – over zou kunnen vallen. Je maakt je trouwkaarten (als het goed is) toch maar één keer in je leven! Dan moet het wel kloppen, toch?

trouwkaarten maken

Wat mij ook opviel is dat je achterkant van de kaart kan bewerken. Mijn ervaring is dat dit bij andere aanbieders vaak niet kan. Toch een klein pluspuntje, wanneer je nog wat extra informatie kwijt wil. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt, omdat het niet nodig was voor ons. Er staat overigens ook geen logo van het bedrijf achterop je kaart, wel een kleine barcode.

Verbeterpuntjes

Persoonlijk had ik het handig gevonden als er clipart afbeeldingen beschikbaar waren die specifiek met trouwen te maken hebben. Je hebt wel de categorieën ‘Liefde’, ‘Huwelijksjubileum’ en ‘Feest’, maar bij geen van deze categorieën vond ik afbeeldingen die echt met een huwelijk te maken hebben (zoals ringen, een bruidstaart of een bruidspaar bijvoorbeeld). Ik heb de afbeeldingen in onze uitnodigingen uiteindelijk via Google gevonden. Maar de kwaliteit van die plaatjes is minder hoog dan die van een clipart afbeelding.

Daarnaast zou ik het fijn vinden als je de foto’s waarmee je werkt zou kunnen bijsnijden in het online programma. Doordat dit niet mogelijk was, moest ik de foto’s (wanneer ik erachter kwam dat ze niet goed pasten op de kaart) in een ander programma bijsnijden en opnieuw uploaden. Ik denk dat het toevoegen van die optie de gebruiksvriendelijkheid van het programma nog meer kan verbeteren. 

-25% korting op ALLE wanddecoraties

Makkelijk online opslaan en later weer verder gaan

Maar al met al vind ik het programma erg gemakkelijk in gebruik. Het is overzichtelijk en er zijn niet overdreven veel opties. Ook een erg groot pluspunt is dat je je projecten online kan bewaren. Je hoeft je kaart dus niet in één keer af te maken. Met behulp van je e-mailadres en wachtwoord staan je projecten rustig te wachten tot je weer tijd hebt om ze verder te bewerken. Ook blijven je oude projecten hier na verzending nog staan. Mocht je meer kaarten willen bestellen, dan kun je ze simpel bijbestellen.

trouwkaarten maken

Toen de kaarten helemaal naar onze wens waren, werd het tijd om ze te bestellen. Hierbij kregen we nog de optie om te kiezen voor andere papiersoorten en het aantal stuks aan te passen. Wanneer je voor tien of meer setjes kaarten kiest, krijg je de mogelijkheid om eerst een proefdruk te ontvangen. De verzendkosten zijn 1,99 euro en bij een bestelling vanaf 35 euro zijn de verzendkosten gratis.

Na onze bestelling kregen we netjes een bevestigingsmail. En zodra onze bestelling was verzonden ontvingen we – heel netjes – een mail met een TrackAndTrace code, zodat we onze bestelling in de gaten konden houden. En daarna was het in spanning wachten op het resultaat!  

De verzending

Het wachten was ontzettend kort! Twee werkdagen later lagen de uitnodigingen al op de mat! Wow!

trouwkaarten maken

De kaarten en enveloppen waren netjes verpakt in een kartonnen pakje. Het paste prima door de brievenbus, dus ik hoefde er niet voor thuis te blijven!

Het resultaat

Naast dat wij zelf super trots zijn op ons mooie ontwerp, zijn de kleuren van de foto’s ook erg mooi geprint. Het papier voelt stevig en glad aan. Heel fijn. Je hebt echt het gevoel dat je een kwalitatief goede kaart in handen hebt. Fotofabriek geeft zelf aan dat de kaarten van zwaar papier met een beschermende coating en een lichte glans zijn gemaakt. Ook de enveloppen voelen stevig aan.

trouwkaarten maken

Dit maakt samen een mooi geheel waar we erg trots op zijn. We konden niet wachten om dit aan onze gasten te laten zien. We waren zelfs zo ongeduldig en enthousiast dat we op de dag van ontvangst al wat kaarten aan gasten hebben uitgedeeld. Ook zij reageerden heel positief op de kaarten!

Samengevat

Gebruiksvriendelijk online programma met enkele verbeterpunten

Het online programma is erg makkelijk in gebruik en overzichtelijk. Je kunt gemakkelijk de meest voorkomende basisbewerkingen uitvoeren, zodat je een kaart naar je eigen smaak kunt ontwerpen. Het programma kan wat mij betreft nog iets gebruiksvriendelijker worden, wanneer je de foto’s kan bijsnijden. Ook zou ik het fijn vinden als er echte huwelijks clipart afbeeldingen beschikbaar waren. Maar beiden zijn voor mij geen grote struikelblokken geweest bij het maken van een mooie trouwkaart op deze website. Ik vond het heel fijn om de kaarten tussendoor op te slaan om er op een later moment verder aan te werken.

Snelle verzending en mooie kwaliteit

De verzending is echt bijzonder snel (twee werkdagen!) en het pakket was netjes verpakt. We zijn erg trots op onze mooie trouwkaarten. Ze stralen goede kwaliteit uit. We hebben al veel complimenten over de kaarten gekregen van de gasten die al een uitnodiging hebben ontvangen. Wil je zelf ook mooie kaarten maken? Kijk dan hier op de website van Fotofabriek en maak je eigen mooie kaarten in een handomdraai!

Extraatje: Mooie RSVP’s besteld

Doordat we erg enthousiast waren over de trouwkaarten, hebben we op eigen houtje ook meteen RSVP’s gemaakt bij Fotofabriek.nl. We hebben hiervoor 50 visitekaartjes gemaakt en deze toegevoegd aan de trouwkaarten. Wij bestelden onze visitekaartjes voor 12:00 en hadden ze de volgende dag al binnen met de post! Ook hier zijn we erg over te spreken! De kaartjes voelen erg stevig aan en het is erg mooi gedrukt. Wij betaalden 9,99 euro voor 50 visitekaartjes van standaard papier. De verzendkosten waren 1,95 euro.

trouwkaarten maken

Ken jij Fotofabriek al? En wat vind je van onze trouwkaarten en RSVP’s?

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn blog?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat een samenwerking met Fotofabriek. In deze blog staan tevens affliate links.

Deel dit artikel of bewaar het voor later
 • 201
 • 3
 •  
 •  
 •  
  204
  Shares

18 gedachten over “Review: Trouwkaarten maken op Fotofabriek.nl”

Plaats een reactie