Review: 3D Foto Maken met Floop Photography (+Winactie)

Sinds een paar weken prijkt er een nieuwe aanwinst op de steigerhouten wand in onze woonkamer. Ik mocht van onze favoriete trouwfoto een 3D foto laten maken. Vandaag vertel ik je meer over Floop Photography, het uiteindelijke resultaat en hoe jij zelf ook kans maakt om jouw eigen foto te laten ‘floopen’. 

3D foto maken

Wat is Floop Photography?

Floop Photography is een Nederlandse startup die na 10 jaar onderzoek een algoritme heeft ontwikkeld om je bestaande, favoriete foto’s om te toveren naar een mooie 3D foto. Het algoritme rekent de natuurlijke diepte uit en je foto wordt uitgeprint op speciaal lensmateriaal.

Met Floop Photography print je foto’s in 3D die hiervoor dus nog 2D waren. Hierdoor ontstaan er prints met een realistische diepte en komt je foto nóg meer tot leven.

Je hebt dus geen dure 3D camera nodig, maar je kunt je eigen foto opsturen en Floop Photography maakt er een 3D versie van.

Advertentie
Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Kun je elke bestaande foto in 3D laten printen?

Floop Photography geeft aan in principe elke foto te kunnen ‘floopen’. Van een oude trouwfoto van je opa en oma tot een selfie die je vanochtend met je smartphone hebt gemaakt.

Om het grootste 3D effect te bereiken, is het handig om rekening te houden met:

 • De achtergrond: Een simpele foto met een effen achtergrond zal minder 3D effect geven dan een mooi landschap of een doorkijkje bijvoorbeeld.
 • De resolutie: Hoe hoger de resolutie van je foto, hoe meer informatie het algoritme krijgt. En dus ook hoe mooier het 3D effect in je print.
 • Digitale foto: Je foto moet wel digitaal zijn, aangezien je het moet uploaden. Zorg dat je een PNG of JPG bestand hebt. Ook is het mogelijk om je foto’s direct te importeren via social media, zoals je Facebook, Google Photos of Instagram account.

Welke foto heb ik uitgekozen?

3D foto maken Floop Photography

Ik heb even getwijfeld tussen een vakantiefoto van Cornwall of één van de cakesmash fotoshoot van mijn dochter, maar heb uiteindelijk één van mijn favoriete trouwfoto’s gekozen.

Niet alleen omdat ik het een wonderschone foto vind van ons tweeën, maar ook omdat het een foto is die zeker geschikt is om te floopen.

Wat dat betreft alle hulde aan onze fotografe Michelle van fotostudio Misabelle die voor deze foto helemaal een donkere schuur vol troep en spinnenwebben binnen is geklommen!

Mijn eigen 3D foto maken

Het uploaden van de foto ging eigenlijk erg makkelijk. Het is een in een floop en zucht gedaan. 😉

Je kiest eerst op welk formaat je jouw foto wilt uitprinten en daarna upload je de foto die je in 3D wilt laten maken. Je kunt een bestand op je smartphone of computer uploaden, maar ook verbinding maken met een extern account, zoals je Instagram, Facebook of Google Photos account.

Na het kiezen van je foto krijg je een preview te zien en kun je nog wat kleine aanpassingen doen aan de foto, zoals roteren of bijsnijden. De mogelijkheden en de opties zullen in de loop van de tijd nog aangepast en uitgebreid worden, aangezien Floop Photography nog niet zo lang bestaat en nog volop aan het ontwikkelen is.

Daarna is het een kwestie van afrekenen en met smart bij je brievenbus wachten op jouw eigen Floop!

Hoe ziet het eindresultaat eruit?

3D foto maken Floop Photography

Het liefst zou ik je op bovenstaande foto willen laten zien wat ik zie als ik mijn 3D foto in handen heb, maar door het maken van een foto van mijn floop valt het 3D effect helemaal weg. Wat jammer!

Dus ga ik het voor je omschrijven:

Onze favoriete trouwfoto komt door het floopen echt tot leven. Je kunt het effect vergelijken met een 3D ansichtkaart, maar dit effect is subtieler. Hierdoor komt het effect realistischer over.

Je ziet duidelijk dat de blaadjes op de voorgrond dichterbij staan dan dat leuke kussende stelletje (wij dus!). Ook de achtergrond achter ons ligt duidelijk verder weg. Daardoor krijg je nog meer het gevoel dat je echt vanuit het schuurtje naar ons zit te kijken.

Ook dit filmpje geeft je een goed beeld van hoe een gefloopte foto tot leven komt als 3D foto:

Je 3D foto neerzetten of ophangen

Je kunt je foto het beste in een lijstje zonder glas ophangen, zodat het 3D effect het beste in tact blijft. Maar je kunt het ook zonder omlijsting ophangen of neerzetten.

Je Floop is van stevig, solide materiaal gemaakt, waardoor het kidsproof is. Ik durf het met een gerust hart even aan mijn dochtertje te geven, zodat ze er vol aandacht naar kan zitten staren.

“Zitten jullie daar echt in, mama?”

3D foto maken Floop Photography

Maak kans op jouw eigen 3D foto van Floop Photography!

En dan komen we op het gave bericht voor jou als lezer van mijn blog: Ook jij maakt kans om jouw favoriete foto in 3D te laten printen!

Ik mag namens Floop Photography een fotoprint van 30×40 cm ter waarde van €59,95 weggeven!

3D foto maken Floop Photography

Hoe maak je kans?

 • Laat onder deze blog een reactie achter en vertel me welke foto jij graag in 3D zou willen laten uitprinten.

Wil je extra kans maken?

Op maandag 3 augustus maken we de winnaar bekend door middel van lootjes trekken. De uitslag is te zien in de stories van mijn Facebook pagina en Instagram pagina. Ook krijg je een mail van mij. Als je binnen een week reageert, geef ik jouw adresgegevens door aan Floop Photography. Wanneer we geen reactie ontvangen, gaan we een andere winnaar loten.

Welke foto zou jij willen laten ‘floopen’ tot 3D foto?

3D foto maken Floop Photography

Vind je het leuk om meer leuke reviews en blogs te lezen van Cynspirerend?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest, Facebook en Instagram.

Deze blog bevat een samenwerking met Floop Photography. In deze blog staan affliate links. De foto die we hebben gefloopt is gemaakt door Fotostudio Misabelle.

Cynthia Lukassen

36 gedachten over “Review: 3D Foto Maken met Floop Photography (+Winactie)”

 1. Ik heb pas hele mooie foto’s van de newborn shoot van ons 3 weken oude zoontje laten maken. Ik zou graag een van die foto’s in 3D willen laten maken, om opa en oma mee te verrassen.

 2. Wow dat klinkt echt heel erg gaaf! Wij hebben een prachtige foto van mijn man en ik bij de geiser in Yellowstone. Die geiser heeft prachtige kleuren van blauw naar geel…. Ik doe heel graag mee

 3. Wat een gaaf concept is dit. Ik had hier nog nooit van gehoord. Ik zou dan een foto kiezen van mijn verjaardagsreis naar London met mijn ouders

 4. Ontzettend inspirerende blog. Dit zou ik prachtig vinden van mijn man en ik in het mooie Rothenburg ob der Tauber of anders mijn 3 kleindochters er zijn zoveel mogelijkheden maar zou er wel ontzettend blij mee zijn

 5. Als het lukt met het 3d effect op deze foto een foto van zoonlief met zijn opa en oma dit is de laatste foto van hem met hun samen. Oma overleed 5 jaar terug en april dit jaar overleed opa na een kort ziektebed. Met dit 3d effect wat u aangeeft zouden ze wel heel dicht bij hem zijn net alsof ze er echt inzitten samen

 6. GAVE WINACTIE! Ik maak graag kans op een mooie vakantiefoto van afgelopen jaar. Ik schrijf me ook in voor je nieuwsbrief! Leuk!

 7. ❤❤Waauw wat ontzettend gaaf dit zeg.❤
  Heel erg bijzonder en mooi.
  Dit zou toch overal geweldig staan.
  Wat een uitvinding Waauw duimen voor de winactie ❤❤❤❤❤

 8. Leuk dat ze dit kunnen. Ik heb een mooie grote gezinsfoto in onze woonkamer die ik heel graag eens zou omtoveren in 3d.

 9. Ik heb een super leuke foto van mij, mijn moeder en mijn dochter. Mijn dochter doet een handstand en ik heb 1 been vast en mijn moeder de andere. Die zou ik wel in 3D willen!

 10. Heb dit idd al vaker voorbij zien komen, ziet er zo tof uit! Mooie keus ook trouwens, deze foto is perfect. Sla de actie over, maar ga het product wel onthouden.

 11. Dat zou een leuke uitdaging zijn de komende weken, om een heerlijke foto van mijn twee smurfen te maken.

 12. Of wat tof zeg! Heel mooi! Ik zou dit graag met een foto van mij en mijn vriend bij de Eiffeltoren laten doen.

 13. Wat een geweldig cadeau!!!
  Ik zou er heeeel graag eentje willen laten maken van mijn zoontje!!!!

 14. Ik wist niet dat dit bestond. Gaaf dat er een algoritme bestaat die dit helemaal kan ontrafelen. Ik doe graag mee met je winactie en volg je op Insta. Ik zou graag een foto van mijn kat willen floopen. In 3D komt ie vast nog meer tot leven. Hopelijk wil Pukkie dan niet met zichzelf gaan spelen als ie de 3d foto ziet! Hahaha!

 15. He wat leuk, ik wist niet dat dit bestond!

  Ik ken wel die 3d kaartjes van pokemon en zo, dat vind mijn zoon gaaf, maar dit is weer heel uniek.

 16. Wat een leuke actie! Ik zou dit heel graag winnen voor de foto van mij en mijn vriend

 17. Mooie foto inderdaad! Ik ben enthousiast, je omschrijving maakt me nieuwsgierig. Ik zou kiezen voor een mooie foto van mijn twee kinderen.

 18. Fijn dat het weer beter met je gaat. Wat omschrijf je dit weer duidelijk. Ik zou graag willen winnen, zodat ik deze afdruk cadeau kan doen aan mijn moeder. Met een mooie foto van ons gezin. Ik zal je actie ook delen op Instagram en ben al lid van je leuke nieuwsbrief!

 19. Gave winactie! Ik zou graag een mooie foto van mijn oma willen laten floppen. Zij is onlangs helaas overleden. En ik heb een erg mooie foto van haar. Ik ga me ook schrijven voor jouw nieuwsbrief voor de extra winkans!

 20. Nog niet eerder van gehoord maar lijkt me erg leuk. Zo’n 3-d kaarten vind ik altijd al heel speciaal.

  Aangezien we dit jaar niet naar de bergen gaan, zou ik een foto van de kinderen van vorig jaar met een meer en bergen als achtergrond graag kiezen. Ik denk dat dit mooi als 3-d effect zal zijn.

 21. Wow dat ziet er wel gaaf uit. Lijkt me erg leuk van een foto van onze dochters

 22. Dat klinkt heel leuk! Ik wil graag een foto van mijn 2 draken. Die nog gemaakt moet worden hihi. De jongste kan nu zelf zitten, dus dat betekend dat ik mijn zus weer kan bellen (zij maakt erg mooie foto’s) om weer even het bos oid in te gaan voor een sessie haha!

 23. Wow gaaf..! Ik heb een mooie foto van mijn dochter en mij die ik daarvoor zou willen gebruiken..

Reacties zijn gesloten.