Recept: Wokken met gerookte kip en ketjap

Vandaag deel ik weer een heerlijk receptje uit de Aziatisch keuken, maar dan supersimpel! Je maakt dit wokrecept namelijk simpel zelf in 1 pan en zonder pakjes en zakjes. Wokken met gerookte kip is niet alleen superlekker, maar zorgt er ook voor dat dit gerecht in een mum van tijd op tafel staat. Lekker en simpel dus!

Bewaar dit wokrecept met gerookte kip op Pinterest:

wokken met gerookte kip

Ruzie met loempia’s

In een poging om deze loempia’s uit de oven van Chickslovefood te maken, kreeg ik enorme ruzie met de filodeeg.

Het deeg brokkelde af en deed niet wat ik wilde. Het resultaat? Veel gezucht, gemopper, stukken afgebrokkelde filodeeg en slechts vier loempiaatjes (in plaats van 12).

Maar ja, ik had nog wel een heerlijke vulling over voor acht loempia’s. Zonde om weg te gooien, toch?

Leestip? Benieuwd naar meer van mijn favoriete inspiratiebronnen? Kijk dan hier naar mijn Kookboeken Top 10!

Lekker wokken zonder pakjes en zakjes

wokken met gerookte kip

Met een beetje improviseren heb van de vulling van die loempia’s een simpel, maar heerlijk Aziatisch gerecht gemaakt.

De ketjap en gerookte kip gaan erg goed samen. En wokken zonder kant en klare woksaus is superlekker.

Het is dus ook nog eens een recept zonder pakjes en zakjes, net zoals mijn recept voor nasi goreng, Indische kipgehaktballetjes en voor Indische stoofpot met kip.

Dus hoewel ik die loempia’s nooit meer ga maken, is dit simpele wokgerecht echt een ontdekking.

Alles in één pan!

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Voor dit wok gerecht heb je maar één grote wok of koekenpan nodig.

Dus ook nog eens lekker weinig afwas. Dat is pas wat je noemt een makkelijke maaltijd!

Wat wil een mens nog meer? 😉

Recept: Wokken met gerookte kip en ketjap

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gram Chinese wokgroente
  • 300 gram gerookte kipfilet
  • 150 gram eiermie
  • 2 handjes ongezouten cashewnoten
  • ketjap
  • olijfolie om in te bakken

Benodigdheden

  • Grote wok (of koekenpan)

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze

  1. Doe wat olijfolie in de pan en wok daarin de wokgroente circa twee minuutjes lekker aan op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd de gerookte kip in stukjes.
  3. Voeg de gerookte kipfilet toe samen met een flinke scheut ketjap. Wok circa twee minuten door op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Voeg de eiermie en cashewnoten toe. Zet het vuur wat zachter en schep af en toe om.
  5. Wanneer de eiermie zacht is geworden (zoals spaghetti; gewoon even proeven), is het klaar.

Tip: Heb je nog wat wokgroente over? Gebruik het als vulling in mijn recept voor Gevulde Paprika uit de oven

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Dit recept bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

Cynthia Lukassen
Laatste berichten van Cynthia Lukassen (alles zien)

1 gedachte over “Recept: Wokken met gerookte kip en ketjap”

Reacties zijn gesloten.