Column: “Wat er met me gebeurt als iemand Auto praat”

Autopraat

Ik sta op een feestje.Β En een man praat. Dat weet ik, want hij beweegt zijn lippen. De woorden die uit zijn mond komen zeggen me echter niets.

Autopraat

Wat dat betreft ben ik echt een vrouw, bedenk ik me. Hij kan net zo goed Spaans tegen me praten, want ik snap er toch niks van.

Maar deze man praat geen Spaans; hij praat Auto.Β En ik versta geen Auto

Het heeft gewoon geen zin om Auto tegen me te gaan praten.Β Ik kan je nog net volgen als je het over de kleur van een auto hebt.Β En ja, ik heb er een vaag beeld bij wanneer je praat over een merk.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Maar dan nog kan het zijn dat ik een heel andere auto in gedachten heb, dan het merk wat jij aan het bespreken bent met me.

Ik knik netjes van ja en schud netjes van nee. Maar ondertussen denk ik:Β “Waar heeft ie het over?”

Ik weet dat het niet specifiek een vrouwentic is hoor. Ik ken ook vriendinnen die wel Auto spreken.Β Of die zelfs heel enthousiast Auto kunnen spreken als er een bepaald model auto voorbij sjeest.Β “Die moet jeΒ echt zien, want…” En dan worden ze onverstaanbaar voor mij, wantΒ dan sprekenΒ ze ineens Auto.

autopraat

Mijn man kan ook behoorlijk goed Auto spreken.Β En mijn schoonfamilie ook.

Ik kan er met verbazing naar staan luisteren, maar het zegt me niet veel.Β Het zal vast metΒ  mijn interesses te maken hebben. Ik vind autorijden handig en leuk.Β Maar wat ik het leukst vind aan een auto is dat ie rijdt.

Oh ja, en de kleur vind ik nog wel leuk om te bespreken. Als het moet.Β Zo vind ik gele auto’s echt lelijk en blauwe auto’s vaak mooi.Β Oh, en dat rode auto’s roze worden als je ze te weinig wast. En ja, dat weet ik uit ervaring.

autopraat

Ik sta nog steeds naar de bewegende lippen van de man te kijken.Β En het zegt me nog steeds niets.Β Ik ga even een biertje pakken,” zegt hij ineens.Β “Leuk je gesproken te hebben.”

Ik knik en kijk hem even na.Β Dan ga ik maar op zoek naar iemand anders om bij te praten.Β Over koken, kinderen, creativiteit ofzo…

Want die taal spreek ik wel

Meer lezen?

Blijf op de hoogte van nieuwe columns en artikelen!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbriefΒ en volg me op social media:

Cynspirerend.nl PinterestΒ Cynspirerend.nl InstagramΒ Cynspirerend.nl Facebook

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

Pin op je bord
Deel op Facebook
Bewaar in je Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail
Print direct uit
πŸ”Ž Zoek je iets speciaals?
Search
Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘πŸ» Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🀩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

4 gedachten over “Column: “Wat er met me gebeurt als iemand Auto praat””

  1. Pingback: Maandoverzicht mei: Balans zoeken, koorts en een krat vol speciaalbiertjes - Cynspirerend.nl
  2. Thanx schoonpapa! Ik vind Auto echt een onbegrijpelijke taal. Ik zou het heel handig vinden als er een woordenboek op de markt zou komen met omschrijvingen en plaatjes. Of een standaard ondertiteling bij mannen die Auto praten. Ik snap alleen niet waarom ik Arabisch, Spaans of een andere vreemde taal zou moeten leren om Auto beter te leren begrijpen. πŸ˜‰

  3. Ik wis niet dat “auto” een taal is. Uit je verhaal begrijp ik dat het een mannentaal is. In deze tijd van emancipatie zijn er dus ook wel een aantal vrouwen die dit spreken. Ik heb dan één advies ga vreemde talen studeren. Succes!

Reacties zijn gesloten.

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? βœ‰ Stuur me een berichtje!

πŸ™ˆ Oh nee, een pop-up!

Geen zorgen, ik heb alleen even een kort vraagje aan je. πŸ˜‰

Wil je – net als 750 andere trouwe lezers – gratis mijn maandelijkse updates ontvangen? πŸ‘©πŸ»β€πŸ’»

Meld je dan snel hieronder aanΒ  (en lees daarna weer lekker ongestoord verder πŸ˜‰)

Leuk! Stuur mij updates over…