Column: “Wat er met me gebeurt als iemand Auto praat”

Ik sta op een feestje. En een man praat. Dat weet ik, want hij beweegt zijn lippen. De woorden die uit zijn mond komen zeggen me echter niets.

Autopraat

Wat dat betreft ben ik echt een vrouw, bedenk ik me. Hij kan net zo goed Spaans tegen me praten, want ik snap er toch niks van.

Maar deze man praat geen Spaans; hij praat Auto. En ik versta geen Auto

Het heeft gewoon geen zin om Auto tegen me te gaan praten. Ik kan je nog net volgen als je het over de kleur van een auto hebt. En ja, ik heb er een vaag beeld bij wanneer je praat over een merk.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Maar dan nog kan het zijn dat ik een heel andere auto in gedachten heb, dan het merk wat jij aan het bespreken bent met me.

Ik knik netjes van ja en schud netjes van nee. Maar ondertussen denk ik: “Waar heeft ie het over?”

Ik weet dat het niet specifiek een vrouwentic is hoor. Ik ken ook vriendinnen die wel Auto spreken. Of die zelfs heel enthousiast Auto kunnen spreken als er een bepaald model auto voorbij sjeest. “Die moet je echt zien, want…” En dan worden ze onverstaanbaar voor mij, want dan spreken ze ineens Auto.

autopraat

Mijn man kan ook behoorlijk goed Auto spreken. En mijn schoonfamilie ook.

Ik kan er met verbazing naar staan luisteren, maar het zegt me niet veel. Het zal vast met  mijn interesses te maken hebben. Ik vind autorijden handig en leuk. Maar wat ik het leukst vind aan een auto is dat ie rijdt.

Oh ja, en de kleur vind ik nog wel leuk om te bespreken. Als het moet. Zo vind ik gele auto’s echt lelijk en blauwe auto’s vaak mooi. Oh, en dat rode auto’s roze worden als je ze te weinig wast. En ja, dat weet ik uit ervaring.

autopraat

Ik sta nog steeds naar de bewegende lippen van de man te kijken. En het zegt me nog steeds niets. Ik ga even een biertje pakken,” zegt hij ineens. “Leuk je gesproken te hebben.”

Ik knik en kijk hem even na. Dan ga ik maar op zoek naar iemand anders om bij te praten. Over koken, kinderen, creativiteit ofzo…

Want die taal spreek ik wel

Meer lezen?

Blijf op de hoogte van nieuwe columns en artikelen!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Cynthia Lukassen

4 gedachten over “Column: “Wat er met me gebeurt als iemand Auto praat””

  1. Pingback: Maandoverzicht mei: Balans zoeken, koorts en een krat vol speciaalbiertjes - Cynspirerend.nl
  2. Thanx schoonpapa! Ik vind Auto echt een onbegrijpelijke taal. Ik zou het heel handig vinden als er een woordenboek op de markt zou komen met omschrijvingen en plaatjes. Of een standaard ondertiteling bij mannen die Auto praten. Ik snap alleen niet waarom ik Arabisch, Spaans of een andere vreemde taal zou moeten leren om Auto beter te leren begrijpen. 😉

  3. Ik wis niet dat “auto” een taal is. Uit je verhaal begrijp ik dat het een mannentaal is. In deze tijd van emancipatie zijn er dus ook wel een aantal vrouwen die dit spreken. Ik heb dan één advies ga vreemde talen studeren. Succes!

Reacties zijn gesloten.