De lekkerste jam is zelfgemaakte jam! Wij experimenteerden erop los met het maken van de lekkerste jammetjes voor op brood, crackers en beschuit. Deze heerlijke zoete peren mangojam was dé favoriet van mijn dochter en mijn man. Zelf ook maken? Lees hier ons recept!
In dit recept lees je
Tip: Bewaar dit recept voor later op Pinterest!

Jaarlijkse genieten van onze peren oogst
Ook dit jaar hadden we weer een grote oogst met Conference peren van de perenboom in onze achtertuin.
We delen het met vrienden en familie, bakken er speculaas perentaart mee en natuurlijk smikkelen we het zelf op.
Maar ja, dan is er nog steeds een deel over. En wat doen we daarmee?
Onze oplossing? Zelfgemaakte perenjam! 😍
Want dan kunnen we nóg langer genieten van onze geslaagde oogst!


Experimenteren met zelf jam maken
Al sinds 2017 maken we onze befaamde perenjam van conference peren en deze aardbeien perenjam.
En dit jaar had mijn man helemaal zin om te experimenteren met verschillende smaken!
We hebben van alles geprobeerd toe te voegen: bananen, mango, appels, frambozen, gember en zelfs koffie!
Mijn grote favoriet van dit jaar was deze gember perenjam die ik al eerder dit jaar met je deelde.
Maar mijn dochter en man zijn smeerden het liefst hun broodjes en beschuitjes vol met deze peren mangojam. Dus ja, dan moeten we dit recept natuurlijk ook delen op mijn site! 😉🥰
Tips voor je peren mango jam
Het liefst hergebruiken we glazen potten van jam, honing of andere zoete smeersels voor onze gember perenjam.
Belangrijk is dat de pot:
- goed dicht kan
- goed schoongemaakt is (bijvoorbeeld in de vaatwasser)
- en droog is
Je jam bewaren
Je kunt de zelfgemaakte mango jam na het afkoelen in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren. Dan blijft het minstens 12 maanden goed.
Schrijf op een etiket de naam van je jam én de datum waarop je de jam gemaakt hebt. Ik gebruik tegenwoordig deze:

Recept: Lekkere zoete Peren Mangojam
Recept voor 1 pot jam (circa 400 gram)

Ingrediënten:
- 200 gram Conference peren (geschild)
- circa 75 gram diepvries mango blokjes (vers kan ook)
- 100 gram Gilse geleisuiker speciaal
- 100 ml appelsap
[the_ad_group id=”1421″]
Benodigdheden
- een pan
- staafmixer of pureestamper
- glazen pot of weckpot
Bereidingswijze:
- Schil de peren en snijd ze in parten. Als je verse mango gebruikt, snijdt deze dan ook in blokjes.
- Voeg de peren, mango, geleisuiker en appelsap toe aan de pan. Breng het al roerend aan de kook.
- Laat het mengsel 1 minuut goed doorkoken.
- Gebruik de staafmixer of pureestamper om de jam te pureren. Zorg dat je de stukjes gember ook goed plet. De jam gaat nog indikken, wanneer het is afgekoeld. Dus maak je geen zorgen als de jam nog iets aan de waterige kant is.
- Vul je glazen pot met de mangojam. Doe het goed dicht en laat het minimaal 5 minuten op de kop rusten.
- Zodra je jam afgekoeld is, kun je het in de koelkast bewaren.
Eet smakelijk!
👩🏻🍳Ken je deze recepten al?
Dit jam recept bevat geen samenwerking met een bedrijf en komt voort uit mijn dochters liefde voor lekker eten.
Wil je ons recept op jouw eigen website delen? Lees mijn proclaimer voor de juiste wettelijke richtlijnen i.v.m. auteursrecht en bronvermelding.