Recept: Heerlijke Speculaas Perentaart

Recept Speculaas Perentaart

πŸ“…voor het laatst bijgewerkt op:

Op zoek naar een (veel te) lekker recept met Conference peren? Deze heerlijke Speculaas perentaart maakte ik dit jaar voor het eerst en was meteen een schot in de roos. Ook zo’n heerlijke taart bakken? Lees dan snel dit recept voor Speculaas perentaart! Bakkers klaar? Bakken maar!

Tip: Bewaar dit Speculaas Perentaart recept voor later op Pinterest!

recept Heerlijke Speculaas Perentaart PIN 1

Jaarlijks op zoek naar recepten met peren

We hebben een perenboom in onze achtertuin staan, waar we elk jaar in september heerlijk sappige peren oogsten.

En dus is het jaarlijks ook weer de kunst om het wereldwijde web af te speuren naar lekkere recepten met Conference peren.

Recept Speculaas Perentaart

Dit jaar besloot ik het echter over een andere boeg te gooien: ik combineerde het recept van mijn moeders appeltaart met mijn heerlijke speculaaskruidenmix.

En voila: dit recept voor een heerlijke speculaas perentaart was geboren!

Goedgekeurd

Deze lekkere taart is inmiddels goedgekeurd door mijn man, moeder en mijn dochtertje. Onze kleine meid vindt vooral de dikke koekkorst “verrukkelijk, mam!”

Dus daar ben ik superblij mee natuurlijk!

Recept Speculaas Perentaart

Een extra serveertip: deze taart is ook erg lekker met een klein beetje vanille custard of vanille vla als sausje.

Ik gebruik de vanille vla van Alpro soya, omdat deze lactosevrij en net iets dikker is dan de reguliere vla. Jammie!

Je perentaart nog wat langer bewaren?

Recept Perentaart met conference peren

Deze perentaart kun je in een taart bewaardoos prima 4 a 5 dagen goed houden. Wij gebruiken deze:

Je kunt deze perentaart ook invriezen. Dan blijft het ongeveer 2 maanden goed. Ontdooi de taart voor het opeten eerst rustig in de koelkast.

Eventueel kun je het na het ontdooien nog 10 minuutjes in de oven op 180 graden bakken voor een lekker krokant korstje.

Recept: Heerlijke Speculaas Perentaart

Recept Speculaas Perentaart

Recept voor 8 personen (taartvorm van 26 diameter)

IngrediΓ«nten:

Deeg:

Vulling:

  • 600 gram Conference peren
  • 50 gram amandelen of cashewnoten
  • 20 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden

Bestrijken:

  • half ei (of 2 eetlepels melk)
Advertentie

Benodigdheden

Leestip: Bekijk hier het artikel met al mijn favorieten keukengerei: wat is er onmisbaar in mijn keuken?

Bereidingswijze:

1. Meng in een grote kom de bloem, boter, (gezeefde) basterdsuiker, 3 theelepels speculaaskruiden, het ei en een snufje zout met een koele hand tot een stevige, samenhangende bal. Het deeg mag best een beetje plakkerig zijn, maar moet wel goed als bal in elkaar blijven liggen. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg uit elkaar valt. Zet het hierna minimaal 20 minuten in de koelkast.

2. Schil ondertussen de peren en snijd ze in kleine blokjes. Snijd of vijzel de amandelen of cashewnoten in kleine stukjes.

3. Voeg alle ingrediΓ«nten van de vulling bij elkaar in de tweede grote kom en meng ze goed door elkaar. Even laten staan.

Recept Perentaart met conference peren

4. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht) en boter je taartvorm in met een beetje boter of olijfolie.

5. Haal de deeg uit de koelkast. Bedek met ongeveer 2/3 van het deeg de bodem en de zijkanten van je taartvorm.

6. Strooi 1 eetlepel custard over de bodem van je perentaart.

7. Voeg je perenmengsel toe en verdeel deze gelijkmatig over je taartbodem.

8. De overgebleven 1/3 van je deeg rol je dun uit en snijd je in reepjes. Gebruik deze om een ruitpatroon (of iets anders creatiefs) te maken.

9. Klop een eitje op in een klein kommetje. Bestrijk je ruitpatroon en de zijkanten van je taart met het opgeklopte ei.

Recept Perentaart met conference peren

10. Zet de taart circa 45 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de taart lekker goudbruin geworden is.

Eet smakelijk!

Ken je deze recepten al?

Of doorzoek alle lekkere recepten op mijn foodblog.

Blijf op de hoogte van mijn nieuwste, lekkere recepten!

Schrijf je in voor mijn maandelijkse recepten nieuwsbriefΒ en volg me op social media:

Cynspirerend.nl PinterestΒ Cynspirerend.nl InstagramΒ Cynspirerend.nl Facebook

Dit recept bevat geenΒ samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affiliate links.

Heb je een vraag?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? Leuk! βœ‰ Stuur me een berichtje!

Ik maak op mijn blog gebruik van affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je koopt via mijn links. Dat kost jou niets extra. Dus als je bijvoorbeeld shopt via Bol, HEMA of je lokale boekhandel (via Libris) help je mij ook een handje verder, zodat ik deze website kan blijven onderhouden en verbeteren. Dankjewel! πŸ˜ƒ

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

Pin op je bord
Deel op Facebook
Bewaar in je Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail
Print direct uit
πŸ”Ž Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘πŸ» Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🀩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Foto van Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

10 gedachten over “Recept: Heerlijke Speculaas Perentaart”

  1. Oe la laaaaa!!! Het water loopt mij in de mond, wat een goddelijk recept!! Dat ga ik snel eens proberen te maken. Dankjewel voor het delen!!

  2. We hebben het afgelopen weekend gemaakt en gesmuld. Inderdaad lekker met vanille custard. Deze gaan we vaker maken!

  3. Ik ben normaal niet zo van het bakken, maar af en toe een appeltaart dat vind ik altijd wel leuk om te doen. Dus deze perentaart ga ik zeker een keertje uitproberen!

  4. Oh meid, (je eigen) peren en speculaaskruiden…in een taart. Wat een pracht combinatie! En liefde voor dikke koekkorsten inderdaad!

  5. Peren uit eigen tuin dat lijkt me ideaal. En dan op zoek naar een lekker recept. Het ziet er heerlijk uit ik ben benieuwd naar de smaak.

  6. Heb al meerdere bakrecepten van je gemaakt. heerlijk! Vooral de luie spekkoek. Die heb ik laatst nog met een verjaardag gemaakt. Weer groot succes! Deze heb ik gepind in mijn to make lijstje! Ziet er ook weer heeeeeeerlijk uit! Ik ben benieuwd!

Reacties zijn gesloten.

πŸ™ˆ Oh nee, een pop-up!

Geen zorgen, ik heb alleen even een kort vraagje aan je. πŸ˜‰

Wil je – net als 750 andere trouwe lezers – gratis mijn maandelijkse updates ontvangen? πŸ‘©πŸ»β€πŸ’»

Meld je dan snel hieronder aanΒ  (en lees daarna weer lekker ongestoord verder πŸ˜‰)

Klik aan welke update(s) je wil ontvangen: