De Spellenkast van Kirsten (van MaMagisch)

De Spellenkast van Kirsten van MaMagisch

In mijn vaste rubriek ‘De spellenkast van…‘ laat ik andere spellenliefhebbers aan het woord en mogen we lekker rondneuzen in hun spellenkast. Vandaag mogen we een kijkje nemen in de spellenkast van blogger Kirsten (35): “Ik ben een enorme sucker voor kennisspelletjes en word bloedfanatiek van 30 Seconds.”

Stel jezelf voor: Wie ben je en wat doe je als je geen spelletjes aan het spelen bent? 😉

Ik ben Kirsten, ik ben 35 jaar oud en woon samen met mijn vriend Sebas en twee dochters Pippa van 6 en Nova van 3 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De Spellenkast van Kirsten van MaMagisch

Ik heb een eigen bedrijf in het schrijven van blogs voor ondernemers en zelf heb ik een mamablog MaMagisch waarop ik schrijf over over alles wat me bezig houdt.

Ik ben opgegroeid met muziek en speel saxofoon in een bigband. Daarnaast zing ik in een theaterzanggroep en ook bij ons thuis is het maar zelden stil en wordt er altijd muziek gemaakt.

Waar staat jouw spellenkast?

Van huis uit heb ik veel verschillende spelletjes leren spelen. Zeker op vakantie werd er iedere avond wel een spelletje gedaan.

Toen ik uit huis ging, bleven veel van mijn spellen achter bij mijn ouders en kocht in de loop der jaren toch wel weer wat nieuwe spellen erbij.

Na mijn scheiding liet ik de spellen achter bij mijn ex dus toen we bijna 4 jaar geleden in ons huidige huis kwamen wonen, had ik niet zo heel veel spellen.

MaMagisch spellenkast

De spellenkast is dan ook niet zo heel groot. Het is één vak van een Besta kast van Ikea (hoe kan het ook anders, haha).

Op dit moment delen de spellen nog een plekje met de knutselspullen van mijn dochters, maar zoals je bovenop de kast kunt zien, is er meer ruimte nodig! Ik probeer alles ook wel zo goed mogelijk te Tetrissen.

Zo heb ik alle kleine spelletjes zoals Qwixx, Take 5 en Beverbende in klapkratjes zitten. Daar passen ze precies in en als ik iets wil spelen, trek ik het mandje gewoon uit de kast.

_De Spellenkast van Kirsten HEADER

Wat voor spellen speel je het liefst?

Ik ben echt een enorme sucker voor spelletjes met algemene kennisvragen. Met een ouderwets potje Trivial Pursuit kun je me dus echt enorm blij maken, haha. Ook word ik bloedfanatiek van spellen zoals 30 Seconds.

Op dit moment speel ik vooral veel dobbelspelletjes zoals Qwixx en Regenwormen omdat mijn oudste dochter dat ook graag meespeelt.

Met wie speel jij het liefst spelletjes?

Het liefst speel ik spellen met een geduchte tegenstander.

Laatst speelde ik bijvoorbeeld het nieuwe spel Zinga! met Pippa. In dat spel gaat het om snel rekenen en elkaars beurt afpakken. Ja, dat is met een 6 jarige natuurlijk een stuk minder leuk dat met een volwassene die wel tegen z’n verlies kan, haha.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Thuis speel ik met Sebas regelmatig een spelletje en wil Pippa het liefst iedere dag wel een spel spelen.

Daarnaast spreek ik regelmatig met een vriendin af om bij elkaar thuis of bij de spellen winkel nieuwe spellen te gaan spelen.

Welk spel is voor jou jeugdsentiment?

Het eerste spel dat in me opkomst is Mens erger je niet. Dat speelden we al kleutertjes met mijn oma die absoluut niet tegen haar verlies kon en zelfs met twee vierjarigen als tegenspelers nog vals zat te spelen, haha.

Verder heb ik hele warme herinneringen aan Trivial Pursuit omdat we dat altijd speelden als we bij mijn grote neef en nicht mochten logeren.

Mamagisch

Welk spel gaat (altijd) mee op vakantie?

Er gaan sowieso altijd een setje dobbelstenen mee want als je vakantie zegt: zeg je Tienduizenden. Dat is een dobbelspel met 6 dobbelstenen waarbij je zo snel mogelijk 10.000 punten bij elkaar moet dobbelen.

Verder neem ik fillergame spellen mee zoals L.A.M.A., Qwixx en Patchwork. Dat neemt niet teveel ruimte in, maar is voor alle leeftijden leuk te spelen.

Welk spel vond je een grote tegenvaller?

Ik moet zeggen dat de spellen die ik speel vaak aangeraden krijg van vrienden en de eigenaresse van de spellen winkel, die mijn smaak goed kennen. Echte decepties heb ik dan ook niet echt.

Wat me soms wel enorm kan tegenvallen zijn de bijzondere speluitleggen. Neem nou die van Ticket To Ride Europe, dat is in de basis echt een heel toegankelijk spel. Maar als je de spelregels leest denk je dat het soort van hogere wiskunde is.

Wat is het nieuwste spel in je spellenkast?

Het laatste spel dat ik kocht was denk ik Kluster. Dat is een simpel spel waarbij je hele sterkte magneten binnen een bepaald oppervlak moet leggen. Klinkt simpeler dan het is, want door de kracht van de magneten klikken ze binnen no-time aan elkaar.

Daarnaast heb ik nog wat spellen gekocht die ik nog niet uitgepakt heb zoals de megabox van Kwakzalvers van Kakelenburg en het prachtige spel Alice’s Garden.

De spellenkast van Kirsten

Ook Codenames Harry Potter ligt nog onuitgepakt bovenop de kast. Snel even een paar Potterheads optrommelen om dat uit te proberen.

Welk spel staat nog op je verlanglijstje?

Laatst heb ik met Pippa het spel Karak gespeeld, een spel waarbij je een doolhof moet maken en bepaalde krachten te verzamelen om uiteindelijk een draak te kunnen verslaan.

Ook het spel Honey Buzz is prachtig om te zien en staat hoog op mijn lijstje!

Stel: je moet al je spellen uit je spellenkast wegdoen, maar je mag er slechts 5 houden. Welke zouden dat zijn?

Wat is dit nou weer voor een rotvraag, haha!

Nou goed, ik ga het proberen.

De spellenkast van Kirsten

Sowieso blijven Qwixx en Regenwormen, want dat zijn spellen die altijd overal kunnen.

Ook Azul en Patchwork mogen blijven omdat ik hou van dat puzzelen dat erbij komt kijken.

Tot slot denk ik dat Unstable Unicorns mag blijven. Dat blijf ik echt hilarisch vinden.

Nog meer spellenkasten bekijken?

Enne… ken jij ze allemaal? Dit zijn de Beste Spellen van 2022!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?

Leuk! Meld je hier aan!

Op de hoogte blijven van nieuwe spellenkasten en spellentips?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse spellen nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze Spellenkast van Kirsten van MaMagisch later nog eens lezen?

Bewaar haar spellenkast op Pinterest:

De Spellenkast van Kirsten Mamagisch PIN (1)

In deze blog over de Spellenkast van Kirsten van MaMagisch staan affiliate links.

🔎 Zoek je iets speciaals?
Zoeken
Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
🤩 Meest gelezen
✨ Nieuwste blogs

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.

📫 Mag ik je blijven inspireren?

Cynthia van Cynspirerend.nl

Elke maand typ ik persoonlijk een mailtje vol inspiratie aan meer dan 750 trouwe lezers.

Wil jij de volgende mail vol updates, inspiratie en winacties ook ontvangen? 

👉🏻 Ja leuk, mail mij ook!

5 gedachten over “De Spellenkast van Kirsten (van MaMagisch)”

  1. Wat een leuke rubriek! Zo leer je niet alleen de persoon wat meer kennen, maar ook dankzij de soorten en voorkeur van spelletjes kom je iets meer te weten. Jammer dat mijn moeder vroeger niet zo van spelletjes doen hield. Ik ben bang dat ik die eigenschap een beetje heb overgenomen. Ik speelde wel altijd kaartspellen met papa en met mijn dochter doe ik iedere avond voor het slapen gaan twee potjes pesten.

  2. Mens Erger Je Niet spelen we af en toe nog wel een masr Monopoly in veel verschillende varianten nis hier ook favoriet.

  3. Leuke spellenkast weer! ik word altijd blij van deze rubriek! dat unicorn spel ken ik nog niet. eens even gluren!

Reacties zijn gesloten.

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? ✉ Stuur me een berichtje!

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!