De Spellenkast van Mirjam Hart

In mijn vaste rubriek ‘De spellenkast van…‘ laat ik andere spellenliefhebbers aan het woord en mogen we lekker rondneuzen in hun spellenkast. Vandaag mogen we een kijkje nemen in de spellenkast van lifestyle blogger Mirjam Hart (38): “Onze oude tv-kast hebben we vorige zomer omgedoopt tot deze mooie spelletjes- en knutselkast.”

Stel jezelf voor: Wie ben je en wat doe je als je geen spelletjes aan het spelen bent? 😉

Mijn naam is Mirjam Hart, 38 jaar en ik woon samen met mijn vriend Bram en de kinderen Noah (15), Eli (6) en Filou (3) in Zwaag, Noord-Holland.

De Spellenkast van Mirjam Hart
Foto gemaakt door: Hedwig den Hartog Photography

Op mijn groene lifestyle blog deel ik veel tips voor duurzaam wonen en leven, heel veel interieurinspiratie (met name kinderkamers) en simpele DIY’s, recepten en leuke uitstapjes in eigen land.

Waar staat jouw spellenkast?

Onze oude tv-kast hebben we na de verhuizing vorige zomer omgedoopt tot spelletjes- en knutselkast. Hij staat in de woonkamer vlakbij de keukentafel.

We hebben behoorlijk veel spelletjes. Als ik goed heb geteld zijn het er 53 in totaal: 27 spelletjes voor de kinderen en 26 spellen voor volwassenen.

De Spellenkast van Mirjam Hart

Er ligt nog een 30 seconds spel bij mijn schoonzus, dus die staat niet op de foto.

Ik vind regelmatig leuke spelletjes bij de kringloop. Spellen die niet (meer) gespeeld worden gaan daar ook naartoe.

Wat voor spellen speel je het liefst?

Ik vind gezelschapsspellen die niet super strategisch zijn erg leuk. Mijn vriend is echt heel goed is in strategisch denken en daarom wint hij meestal. Dan is de lol er bij mij wel een beetje af, want ik houd niet van verliezen.

Vraag spellen of spelletjes met een quiz element vind ik ook heel leuk: 30 seconds is favoriet met visite.

En met mijn vriend speel ik vaak Patchwork en Keer op Keer. Bij dat laatste spel schuift onze tiener ook vaak aan voor een potje.

Met wie speel jij het liefst spelletjes?

Ik vind het vooral leuk om met mijn oudste spelletjes te doen. Dat komt vooral omdat we hem anders weinig zien. Hij zit meestal op zijn kamer of is op stap met zijn beste vriend. Dus als we dan een spelletje doen samen, dan zie ik dat echt als quality time.

Maar met mijn vriend een potje Patchwork doen vind ik ook altijd gezellig.

De Spellenkast van Mirjam Hart

Eli is sinds kort helemaal in de ban van schaken, maar daar ben ik niet zo’n ster in. Maar Catan Junior spelen we wel graag samen. Dan doet Noah of Bram ook mee.

Onze jongste vindt Mystery Crok erg leuk. Wij hebben het spel de bijnaam ‘Stiekeme snoeper’ gegeven.

Welk spel is voor jou jeugdsentiment?

Een tijdje geleden had ik opeens bedacht dat ik per se Zeeslag wilde hebben, want dat vond ik vroeger zo leuk. Dus via Marktplaats hebben we een vintage versie gevonden.

Alleen ik vind het nu minder leuk dan vroeger, dus heel vaak wordt die helaas niet uit de kast gehaald.

Welk spel gaat (altijd) mee op vakantie?

De Spellenkast van Mirjam Hart

Rummikub en Scrabble gaan al mee sinds de eerste vakantie samen met mijn vriend. Het zijn spellen die je makkelijk meeneemt en die eigenlijk altijd wel leuk zijn.

We hebben best veel reisspelletjes, omdat we dan vaak de tijd hebben om eindeloos met elkaar te spelen.

Welk spel vond je een grote tegenvaller?

Ik denk dat ik hier toch Zeeslag ga zeggen… Ondanks mijn positieve jeugdherinneringen.

Wat is het nieuwste spel in je spellenkast?

Tijdens een weekendje weg in Dordrecht 2 jaar geleden dook mijn vriend een spellenwinkel in en kwam naar buiten met Reef.

Hij vindt het helemaal leuk, maar ik ben er nog niet helemaal weg van. We zetten hem dan ook niet vaak op tafel, dus misschien moet ik het toch nog eens een kans geven, want het ziet er wel mooi uit.

Voor de kleintjes hebben we daarna nog wel wat spelletjes bij de kringloop gekocht, zoals Waar ben je? Dat is een soort Zeeslag, maar dan voor kleuters.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Welk spel staat nog op je verlanglijstje?

Ik hoor veel positieve geluiden over Ticket to Ride, dus die staat wel hoog op mijn wishlist.

Wat is jouw ultieme quarantaine speltip?

Ga op zoek naar leuke bordspellen die je met je partner kunt doen! Een fijne afwisseling met uren op de bankhangen en te Netflixen.

Ik tip hier onze favoriete spelletjes voor 2 personen mocht je nog inspiratie zoeken.

Welk spel mag volgens jou in geen enkele spellenkast ontbreken?

De Spellenkast van Mirjam Hart

Tja, dat vind ik toch vrij persoonlijk. Klassiekers als Rummikub, Monopoly en Scrabble blijven altijd wel leuk voor als er visite is.

Ik kan wel zeggen dat 30 seconds echt een musthave is. Maar als jij nou toevallig niet van dat soort vragenspellen houdt, dan is het zonde om die in de kast te hebben liggen.

Overigens is 30 Seconds Everyday Life (de oranje variant) al een stuk laagdrempeliger dan de originele versie (zwarte doos).

Nog meer spellenkasten bekijken?

Enne… ken jij ze allemaal? Dit zijn de Beste Spellen van 2022!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?

Leuk! Meld je hier aan!

Op de hoogte blijven van nieuwe spellenkasten en spellentips?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse spellen nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Later nog eens lezen? Bewaar de spellenkast van Mirjam Hart op Pinterest:

Spellenkast van Mirjam Hart PIN

In deze blog over de Spellenkast van Mirjam Hart staan affliate links.

Cynthia Lukassen
Laatste berichten van Cynthia Lukassen (alles zien)

11 gedachten over “De Spellenkast van Mirjam Hart”

  1. Wat een mooie en nette kast! Vol verbazing keek ik ernaar. Ik denk dan namelijk aan het deeltje wat in de huiskamer staat, ook wat in de kast beneden. Maar een groot deel ook op zolder. Ik ben echt zo toe aan opruimen, maar ik kan mij er gewoon niet toe zetten. En ondertussen jongt het ook nog eens aan. Zucht. Ik heb mooie jeugdherinneringen aan Boggle. En hoe heet nu ook al weer dat andere spel? Ja! Yatzee (schrijf ik dat zo goed)? Heb ik ook nog ergens liggen (maar waar ?!?).

  2. Jeetje wat een spellen zeg Mirjam! Super leuk! helemaal handig nu er weer donkere koude dagen aankomen.

  3. wat een prachtige kast en wat een verzameling spelen !! ongelooflijk. Ik heb er denk ik 3…

  4. Wat een leuke rubriek én een supermooie kast ook. Én goedgevuld! Zeeslag vond ik op latere leeftijd ook wel tegenvallen, ja. Zoonlief speelde laatst op school Mens Erger je niet, dat bracht ook wel wat jeugdsentiment te boven toen hij het me na school vertelde.

  5. Toffe rubriek weer! Ik volg je spellen artikelen met plezier en vind dit een super rubriek! Dit is overigens wel eens wat anders dan die Kallax kasten (heb ik zelf ook hoor). Je kunt zien dat ze van een mooie inrichting houdt!

  6. Grappig om te lezen en te zien wat iemand zoal in zijn spellenkast heeft! Wij zijn zelf totaal niet van de spelletjes, dus je zult bij ons hooguit een spel kaarten en rummikub vinden, maar dan houdt het toch echt op.

  7. Het blijft leuk om andermans spellenkast te zien. 30 seconds is hier ook favoriet! Mag ik met mijn spellenkast ook een keer mee doen?

    • Hoi Astrid,
      Dankjewel voor je enthousiaste reactie. Natuurlijk mag je ook mee doen aan de rubriek. Stuur je me even een berichtje via het contactformulier?
      Groetjes,
      Cynthia

Reacties zijn gesloten.