5x leuke recente kerstliedjes

Ik houd van kerst: Familie, vrienden, cadeautjes kopen, lekker eten, kerstfilms kijken en natuurlijk… vrolijke kerstmuziek! Iedereen kent de klassiekers van Wham! en Mariah Carey wel, maar ben je ook op de hoogte van de wat meer recentere kerstliedjes? Dit zijn mijn favoriete, wat meer recente kerstplaatjes!

Het hele jaar kerstliedjes draaien

Ik heb wel eens mensen gesproken die het hele jaar kerstmuziek draaien, omdat ze er zo blij van worden. Zo ver ga ik nog niet.

Maar wanneer we de kerstboom aan het optuigen zijn, hoort daar sowieso lekkere kerstmuziek bij. En hoe dichter we bij de kerstdagen komen, hoe meer kerstplaatjes (en de bijbehorende herinneringen) voorbij komen.

Geen leuke bestaande afspeellijst; dus zelf maar ééntje samengesteld

Alleen, op Spotify en YouTube vond ik niet echt een lekkere afspeellijst met mijn favoriete liedjes. De meeste lijsten hadden toch wat vreemde zangers, groepen of ineens hele tekenfilms (!) ertussen zitten. Daar werd ik niet blij van!

Dus heb ik naast mijn eigen lijstje met favoriete peuternummers nu ook mijn eigen kerstlijstje op YouTube samengesteld. Mijn kerst top 40 met klassiekers zoals Wham! en Mariah Carey, maar ook wat nieuwere nummers van Ariane Grande en Michael Bublé.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Leuke nieuwe kerstnummers

Want hoewel de echte klassiekers onmisbaar zijn op mijn kerstspeellijst, zijn er ook echt wel een paar lekkere nieuwe kerstliedjes uitgekomen de afgelopen jaren. Hopelijk worden dat de nieuwe klassiekers, want voor mij zijn ze echt een lekkere aanvulling voor op mijn ideale kerstlijst. Vandaag geef ik je daarom ook zes luistertips voor wat meer recentere kerstliedjes.

1. Gwen Stefani en Blake Shelton – You make it feel like Christmas

Uitgebracht in: 2017

We beginnen lekker met een hele nieuwe plaat. Dit is een duet van voormalig No Doubt- zangeres Gwen Stefani met haar lover Blake Shelton.

Dit lied voelt voor mij als een echte kerstplaat, maar toch in een iets moderner jasje. Ik word er blij van! 🙂

Dit nummer is onderdeel van het kerstalbum dat de zangeres oktober jongstleden heeft uitgebracht. “I wanna thank you baby! You make it feel like Christmas!”

2. Miss Montreal – Being alone at Christmas

Uitgebracht in: 2010

Het voelt voor mij nog als een relatief jonge plaat, maar het is alweer 7 jaar oud! Wat vliegt de tijd.

Ik vind dit een lekker nummer die – als je naar de tekst luistert – op een vrolijke manier ook een beetje troost geeft als je single bent met kerst. Althans, dat was het voor mij toen deze single destijds uitgebracht werd. “Being alone at Christmas doesn’t have to be a bad thing!” blèrde ik dan mee met Sanne Hans.

Alweer zeven jaar terug. Jee, wat is er veel gebeurd sindsdien… Misschien wordt deze plaat toch al stiekem een klassieker voor mij.

3. Michael Bublé – Christmas (Baby please come home)

Uitgebracht in: 2011

Al zingt Michael het meest vreselijke schlagerlied, dan nog zul je mij enthousiast horen jubelen. Ik ben gewoon fan van deze man.

En toen hij in 2011 een heel kerstalbum uitbracht rende ik dan ook vrolijk naar de winkel om de cd te kopen.

Zijn kerstalbum bevat voornamelijk covers, maar dit nummer is een zelfgeschreven track. Het zal geen verrassing zijn dat deze grijsgedraaid heb in 2011, en 2012, en 2013, en… Nou ja, je snapt het wel.

4. Nick & Simon – Santa’s party

Uitgebracht in: 2012

In tegenstelling toto Michael Bublé word ik normaal gesproken niet echt blij wanneer Nick en Simon een deuntje gaan zingen. Ik vind het leuke en sympathieke mannen, maar hun muziek spreekt me helemaal niet aan.

Behalve: Deze kerstplaat. Hier word ik dus echt vrolijk van. Het raakt voor mij een fijne kerst snaar.

De clip is overigens ook wel grappig om te kijken. Lekker fout, maar toch goed.

//youtu.be/s05VRfKdoNo

5. Ariane Grande – Santa tell me

Uitgebracht in: 2014

Met 140 miljoen weergaven op YouTube is dit één van de meest bekeken kerstplaten op dit moment.

Dit nummer van de popzangeres doet me op de één of andere manier een beetje denken aan kerstnummers van Mariah Carey.

Wat ze ook gemeen hebben is dat ik in het dagelijks leven niet echt omkijk of luister als er een nummer van één van deze zangeressen voorbij komt, maar met kerst gaan de kerstnummers van deze vrouwen wel nét een tandje harder. Lekker meezingen dus!

Meer over de feestdagen lezen?

Of neem een duik in alle Cadeau Tips op mijn blog!

Op de hoogte blijven van gloednieuwe blogs en tips?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen enthousiasme. In deze blog staan wel affliate links.

Cynthia Lukassen

19 gedachten over “5x leuke recente kerstliedjes”

 1. Wat een lange lijst! Leuk dat het zo persoonlijk is. Zo leer je toch een collega-blogger ietsje beter kennen. Ik ben niet zo’n fan van afspeellijsten omdat ik echt specifiek bepaalde nummers mooi vind. Dat vond ik ook altijd jammer van bijvoorbeeld de Bløf-cd’s. Prachtige nummers en dan weer zo’n ‘snel’ nummer er tussendoor. Mijn favo is toch nog steeds die van Wham. Last Christmas.

 2. Die van Miss Montreal vind ik echt leuk, inderdaad. Ik wens je een hele fijne kerst en gelukkig nieuwjaar 😉

 3. Leuke lijst! Train met Shake up Christmas is echt mijn favoriet. Verder komt Kelly Clarkson met Underneath the tree ook erg dichtbij.

 4. Ik kende deze nummers wel en ze zijn inderdaad erg leuk! Ik vind Michael Buble ook heel goed. Deze man heeft zo’n prachtige stem.

 5. Dat nr van Marco Borsato vind ik erg leuk en natuurlijk ‘gewoon’ Mariah Carey. Doe van Nick en Simon mag van mij wel worden geschrapt.

 6. Leuk! Ik ga zo even luisteren, ben benieuwd. Ik ben geen kerst-fan, maar gek genoeg vind ik kerstmuziek wel heel leuk, dus er kan altijd extra bij.
  Mijn favo nummers zijn klassiekers, Jingle bell rock, Holy Night & Have yourself a merry little christmas, laatste gecoverd door Jensen Ackles. Die stem.. (..ok die man is helemaal.. )

  Fijne dagen!

 7. Hoihoi,
  Leuk om op deze manier kerstliedjes te delen! Ik ben het met je eens dat de tv vooral traditionele films laat zien. Maar stiekem vind ik het ook wel weer leuk.

 8. De meeste nummers kende ik al, maar ik ben dan ook gek op kerst muziek en draai het het liefst het hele jaar door!

Reacties zijn gesloten.

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!