5x tips voor een persoonlijk kraamcadeau

Wanneer er een baby geboren is, is het nog best even zoeken naar een leuk cadeau voor de kleine wolk. Eerder gaf ik je al 6 praktische tips bij het kopen van een kraamcadeau, maar vandaag focussen we ons op tips voor een persoonlijk kraamcadeau. Juist die persoonlijke touch in een kraamcadeau zorgt dat het cadeautje meer opvalt en langer bij blijft.

Tip 1: Verwerk het geboortjekaartje in je cadeau

Persoonlijk kraamcadeau
Gaaf idee! Een mooi stoeltje met de afbeelding van het geboortekaartje erop!

De papa en mama van de kleine wolk hebben meestal veel aandacht besteed aan het ontwerpen en uitkiezen van het geboortekaartje van hun kindje. Des te leuker is het wanneer je het kaartje verwerkt in een persoonlijk kraamcadeau.

Zo vond ik op Kraam-cadeau.nl leuke stoeltjes waar het geboortekaartje in is verwerkt. Heel schattig om op het babykamertje te zetten en ook heel praktisch als de kleine uk groter wordt!

Tip 2: Gebruik je tekentalent

Persoonlijk kraamcadeau
Mooie tekening gemaakt door mijn nichtje.

Van mijn nicht kregen we een mooie tekening op canvas van onze dochter. 

Dit is voor ons nog steeds een dierbaar kraamcadeau en heeft een bijzonder plekje in ons huis.

Deze tip telt natuurlijk alleen als je tekentalent hebt, zoals mijn nicht. Ben je niet bepaald een Picasso, dan zul je geen enkele mama en papa een plezier doen met deze tip. 😉

Tip 3: Lief koffertje met naam

Persoonlijk kraamcadeau
Het koffertje gaat nog steeds mee op pad!

Onze dochter kreeg bij haar geboorte een heel schattig koffertje met haar naam erop. Dat is niet alleen een schattig cadeau, maar ook een erg handig cadeau.

Ze is nu 2 jaar oud en we gebruiken het koffertje nog steeds. Het koffertje is nu omgetoverd tot visite-koffertje. De afspraak is: Alles wat in het koffertje kan, gaat mee op visite. De rest blijkt lekker thuis! Zo is ze al heel serieus en selectief aan het kiezen welk speelgoed er mee op pad gaat.

Tip 4: Maak een luiertaart

Wees niet bang: Je hoeft geen baktalent te zijn voor deze tip. Een luiertaart is een hele grote taart van… Luiers!

Persoonlijk kraamcadeau
Deze luiertaart kregen wij bij de geboorte van onze dochter.

Wij kregen er ook één van een goede vriendin. Al echt in de kerstsfeer (onze kleine madam is in december geboren), met lekkers voor mama en papa en persoonlijke cadeautjes erbij. Zo lief!

En bovendien superpraktisch: Die eerste maanden zijn duur zat en met een flinke luiertaart heb je voorlopig luiers genoeg!

Tip 5: Stel een kraampakketje samen

Persoonlijk kraamcadeau
Kraampakketje met duurzame materialen.

Wat ook veel gedaan wordt als persoonlijk kraamcadeau is een kraampakketje maken. Een goed excuus om eens lekker te shoppen voor de kleine wolk!

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Maar vergeet dan ook mama en papa niet. Leuke ideetjes zijn:

 • Een Mars of energiedrankje voor mama om weer op krachten te komen.
 • Een leuke bon voor een avondje oppassen, zodat papa en mama een keer rustig uit eten kunnen.
 • Een mooie sleutelhanger met één van de eerste foto’s van de baby.

Wanneer je zelf niet zo’n creatief wonder bent of geen tijd hebt om uitgebreid te shoppen, kun je natuurlijk ook online een lief kraampakketje samenstellen.

Bij Kraam-cadeau.nl kun je een kant en klaar kraampakketje bestellen of er ééntje samenstellen naar je eigen wensen. Enne…Wanneer je je kraamcadeau voor 16:00 uur besteld, heb je het pakketje de volgende werkdag al in huis! Makkelijk en persoonlijk dus!

Nog meer cadeau tips lezen?

Wil je nog even verder zoeken tussen mijn inspirerende cadeau tips?

Lees snel verder:

Of gluur eens in deze Bordspellen Top 10 van mijn man en mij!

Persoonlijk kraamcadeau

Wil je meer lezen over opvoeden en moederschap?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest, Facebook en Instagram.

Deze blog bevat een samenwerking met Kraam-Cadeau.nl. In deze blog staan tevens affliate links.

Cynthia Lukassen

24 gedachten over “5x tips voor een persoonlijk kraamcadeau”

 1. Leuke ideeën! Ik heb weleens een luiertaart gemaakt, vond ik en leuk om te doen en ontzettend leuk om te geven. Het ziet er gewoon gezellig uit :-). Een luiertaart is wel één van mijn favoriete cadeaus. Gepersonaliseerde cadeautjes zijn ook mooi om te geven, mooi gebaar ook.

 2. leuke ideetjes! Zelf heb ik al een paar keer een luiertaart gemaakt en dan bovenop een knuffeltje met naam gezet; Was beide keren een succes. Misschien dat ik volgende keer iets met het geboortekaartje ga doen, want dat vind ik een super leuk idee.

 3. Het zijn absoluut leuke en originele ideeën. Zelf ben ik namelijk totaal niet creatief aangelegd, dus dan is dit natuurlijk mooi meegenomen. Wie weet komt het nog van pas.

 4. Zo’n stoeltje met het geboortekaartje erop vind ik erg leuk! Net als de schoentjes gemaakt van een geboortekaartje die kreeg ik ooit toen mijn zoon geboren werdt

 5. Wauw die tekening, wat is deze mooi zeg en wat dierbaar. Ik vind de stoel heel leuk, want wat je zegt, mensen besteden veel tijd bij het uitzoeken van een kaartje en dan is het heel leuk, daar iets mee te doen. Goede ideeën.

 6. Wat een leuk idee om het geboortekaartje in het kado te verwerken! Ga ik zeker onthouden! Leuke tips!

 7. De tekening is super (bravo nichtje!), maar met mijn tekentalent zou ik mensen afschrikken denk ik. 😉
  Ook de luiertaart koop ik liever dan dat ik die zelf ineen zou proberen flansen.

 8. Dat stoeltje waar het geboortekaartje in is verwerkt! Wat ontzettend leuk. Daar zou ik zelf nu nooit opgekomen zijn. Waar ik in de periode pre-kind standaard voor rompertjes en dat soort cadeautjes ging vind ik het nu juist erg leuk om echt goed na te denken en te shoppen voor een cadeau waar de baby (en of de ouders) wat aan hebben. Leuke ideetjes en tips!

 9. Het geboortekaartje gebruiken voor een cadeautje is een heel leuk idee, zo’n stoeltje is heel praktisch en tof! Ook zo’n koffertje vind ik ontzettend leuk, die zou ik zo kopen!

Reacties zijn gesloten.

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!

👩🏻‍💻 Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!