Over mama zijn en zoeken naar een nieuwe baan

Ik ben zo onderhand meer dan zeven en een halve maand fulltime mama. En ik durf best te zeggen dat ik het nu goed doe. Ik maak gebruik van internet, boekjes en adviezen, maar uiteindelijk volg ik voornamelijk mijn gevoel om mijn dochter op te voeden. En die van mijn man. En die van mijn dochter. Ik vind de kleine madam namelijk erg duidelijk. Als ze iets niet prettig vindt of niet wilt, dan huilt of moppert ze. Maar ze is meestal ‘gewoon’ een lieve, blije en ondernemende schat. Ze is druk aan het kruipen en staat sinds kort in de box. Ze is alles aan het ontdekken en meestal met een grote blije lach. Ik voel me als moeder gezegend met zo’n lieve, vrolijke dochter.

Maar toch, die kriebels.

Hoewel ik mama zijn heerlijk vind, komen steeds vaker die kriebels. Ik wil even Cynthia zijn. Even niet mama. Even bezig zijn met iets anders dan luiers, flesjes, hapjes en sapjes. Mezelf op een andere manier nuttig maken. Me op een andere manier uiten. Door deze eerste kriebels ontstond een paar maanden terug mijn website. Hierdoor kon ik weer lekker creatief bezig zijn. Deze website bouwen was al lekker om te doen. Even met mijn hoofd totaal ergens anders zijn. En nu de site af is, kan ik me af en toe lekker ‘opsluiten’ in mijn (heerlijk opgeruimde) schrijfkamer en in mijn eigen creatieve wereldje. Lekker een stukje te schrijven. Een cadeautje aan mezelf. Dat geeft al voldoening.

Doordat ik af en toe even in mijn eigen creatieve wereldje kan zitten, ben ik weer een lievere, meer geduldige en meer blije mama voor mijn dochter als ik haar weer zie. Zo voelt dat voor mij. 

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Op zoek naar een ‘kriebelbaan’

En toch ik hoop binnenkort ook een fijne baan te vinden. Even twee a drie dagen in de week meer wil zijn dan mama. Dat er even iets heel anders van me gevraagd wordt dan luiers verschonen en flesjes geven. Dat ik hele nieuwe dingen kan leren. Met collega’s kan praten. Gebruik kan maken van mijn kwaliteiten. Lekker mensen kan helpen. Of dat nou aan een baan, aan inzicht en/of aan de juiste informatie is. 

Ik solliciteer dan ook voornamelijk op functies waar ik enthousiast van wordt. Waarbij mijn kriebels nog meer gaan kriebelen. Die luxe heb ik met een ww uitkering die voorlopig nog even doorloopt. Ik hoop dat ik zo gezegend mag zijn om aangenomen te worden voor zo’n ‘kriebelbaan’.

Blijven plakken

Ik heb de afgelopen jaren voornamelijk gewerkt om geld te verdienen. Voor mijn studie, de huur van mijn en daarna ons huis, vaste lasten et cetera. Het waren vaak banen die als tijdelijk bedoeld waren, maar waar ik toch bleef plakken. Omdat de collega’s leuk waren, omdat het goed verdiende of simpelweg uit gemak. En vaak werden door mijn werkgevers naar verloop van tijd mijn kwaliteiten wel zichtbaar, waardoor ik extra of andere taken mocht uitvoeren. Maar de basis van die banen hadden vaak niet veel met mijn passies of kwaliteiten te maken. Desondanks heb ik er veel geleerd. Over wie ik ben, wat ik wil, wat ik niet wil, wat bij me past en wat ik niet wil. Ook die banen hebben me gemaakt tot wie ik nu ben. 

Ik wil helpen

Wat ik weet is dat ik heel gelukkig wordt, wanneer ik een ander kan helpen. Coachend, schrijvend, matchend, iets lerend of informatie gevend. Ik zoek graag dingen uit en los graag dingen op. Ik kan mensen goed inschatten, aanvoelen, oprechte aandacht geven en inzicht geven in zichzelf. Ik ben rustig en respectvol eerlijk. Ik kan makkelijk improviseren. En ik houd van lachen. Ik werk het liefst samen, bij voorkeur in een klein team. Dat je elkaar kent en helpt. Dat weet ik van mezelf. En dus solliciteer ik heel bewust naar dergelijke banen. De zogenaamde ‘kriebelbanen’.

Niet omdat ik minder bij mijn dochter wil zijn. Maar wel, omdat ik soms eventjes meer dan mama wil zijn. En ik geloof dat mij dat uiteindelijk een betere mama maakt. En een meer tevreden mens.

Wil je meer lezen over opvoeden en moederschap?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg op Pinterest het groepsbord Mama Magazine voor meer blogs van mij (en andere mamabloggers).

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen verhaal. In deze blog staan wel affliate links.

Cynthia Lukassen

4 gedachten over “Over mama zijn en zoeken naar een nieuwe baan”

 1. Lieve Cyn,
  Ik ben al meer dan 31 jaar mama 🙂 , maar herken je verhaal. Ik ben altijd een paar dagen per week blijven werken ook toen ze klein waren en dat maakte mijn wereld ruimer . Inderdaad de contacten met je collegaas en het werken zelf , gewoon ff iets anders dan mama. Nu na meer dan 35 jaar werken al een jaar thuis en ook op zoek naar een kriebelbaan die bij mij past.
  Dikke knuf ,
  Pien

 2. Lieve Cynthia,

  Natuurlijk komt er voor jou een leuke baan.
  Rustig om je heen kijken en zoals nu kenbaar maken wat je leuk vindt.
  Komt vast goed en ……je bent een geweldige moeder hoor!

 3. Lieve Cynthia,
  Ook voor jou komt er een ‘kriebelbaan’ zeker weten.

  Dank je wel voor jouw hulp bij het vinden van mijn ‘kriebelbaan’ waar ik met veel plezier alweer 2 jaar werk.

  Liefs,Ria

Reacties zijn gesloten.