De kleine madam: Samen met papa

De kleine madam: Samen met papa

Couponactie INT boeken - Juli

Ik heb een flesje in mijn mondje en lig lekker op mijn gemak te sabbelen. Mijn hoofdje rust op papa’s armen. Ik ben aan het genieten met mijn oogjes dicht. Jammie, wat is dit lekker.

Af en toe open ik één oogje en als ik zin heb twee.

Even kijken of hij er nog is. Hij is er nog. Ik lach een klein lachje en sluit mijn oogjes weer. Lekker zuigen op mijn speentje, maar… er komt niks meer uit. Ik open mijn oogjes.

Papa haalt het speentje uit mijn mondje en schudt met de fles. “Op,” zegt hij. “Opperdepop!” Ik zucht een klein zuchtje en krabbel overeind. “Nu even wachten op een boertje.” zegt papa. Ik kijk hem aan. Wat is ie groot en stoer. Ik lach naar hem. Hij lacht terug.

“Bleegh!”

Dat was een boer. Een hele grote. Ik kijk een beetje verbaasd naar papa. Maar hij lacht en is trots. “Mijn grote meid.”

Hij tilt me op en zet me op zijn schoot. Met mijn hoofd naar hem toe. Wat leuk! Ik lach. “Wat ben je toch een schatje,” zegt papa.

“Urre, urre,” zeg ik instemmend. Dat klopt. Dat ben ik. Papa is ook lief. Hij houdt van knuffelen, spelletjes spelen en televisie kijken. Net als ik. 

Opeens voel ik alles bewegen.

“Hop paardje hop!” zegt hij, terwijl ik me een hoedje hobbel. Ik vind het heel leuk. Ik lach enthousiast naar hem. Meer! Meer! Hij hobbelt nog wat meer. En ineens voel ik iets aankomen.

Het is eruit voordat ik het doorheb. Een scheutje melk komt uit mijn mondje. Oeps! Ik kijk papa verbaasd aan. “Hè, bah,” zegt hij. Daarna kijkt hij naar mama.

Papa roept “Doekje! Doekje!”

Mama komt met een doekje aan. Papa’s shirt wordt schoongemaakt, mijn shirtje, mijn bibje en mijn mondje.

“Misschien was het nog iets te wild zo na de fles hè?” zegt hij tegen mij. Ik kijk hem aan. Dat zou kunnen.

“Kom, dan gaan we teevee kijken.” Mijn vader draait me weer om en legt me tegen zich aan. Ik nestel me eens goed tegen hem aan en kijk eens naar boven. Ik ben blij met mijn papa, besluit ik. En kijk hem verliefd aan.

Papa zet de teevee aan en samen gaan we kijken naar het grote scherm. 

Sale juli 2019

1 gedachte over “De kleine madam: Samen met papa”

Een reactie plaatsen