Steun Lokale Ondernemers in Ede en Omgeving

Steun Lokale Ondernemers in Ede en omgeving!

Deze tijden zijn moeilijk voor iedereen. Het thuisblijven zorgt voor stress, verveling en voor velen heeft het ook impact op het inkomen. Ik zie het belang van de maatregelen rondom het Corona Virus zeker in, maar ben bang dat het ten koste zal gaan van kleine ondernemers die te weinig inkomen krijgen in deze tijd. Ik maak me zorgen. Maar wat kan ik doen? Als Edese blogger heb ik de mogelijkheid om bedrijven in de spotlight te zetten en iets meer zichtbaar te maken. Daarom heb ik besloten om tijdens deze lockdown periode lokale ondernemers in Ede en de nabije omgeving een podium te geven op deze speciale ‘Steun Lokale Ondernemers in Ede en Omgeving’ pagina.

Want dat kan ik wel doen.

Overzichtspagina: Steun Lokale Ondernemers

Hieronder vind je een lijst met lokale ondernemers in Ede en nabije omgeving én informatie hoe je hen kunt steunen.

Op dit moment staan er 107 lokale ondernemers in onze lijst in de categorieën Horeca, Stenen Winkels, Health & Beauty en Overige Lokale Ondernemers.

Wat kun jij doen als lezer en consument?

Samen kunnen we lokale ondernemers in Ede en omgeving ondersteunen. Soms zijn het al kleine gebaren die helpen:

 • Koop zoveel mogelijk bij lokale ondernemers.
 • Volg de social media accounts van ondernemers die je aanspreken, zodat je op de hoogte blijft van de acties.
 • Like berichten van de lokale ondernemer. Hierdoor vergroot je het bereik van de kleine ondernemer op social media.
 • Ken je een lokale ondernemer die nog niet op deze pagina staat? Wijs hem of haar dan op deze pagina door de pagina door te sturen. Lokale ondernemers kunnen zich hier aanmelden.
 • Deel deze pagina dan met je vrienden en kennissen. Onderaan deze pagina staat een balk, waarmee je deze overzichtspagina makkelijk kunt delen.
 • Volg me online als je op de hoogte wilt blijven van de laatste updates over deze overzichtspagina. Je kunt Cynspirerend volgen via Facebook, Instagram en onze maandelijkse nieuwsbrief.

Ik vertel je op deze overzichtspagina

 • Wie is de lokale ondernemer?
 • Hoe kun je helpen?
 • Klik op de titel of het plaatje voor de website of Facebook Pagina van de ondernemer

De overzichtspagina met Lokale Ondernemers in Ede en nabije omgeving

Wil je specifiek zoeken naar bepaalde categorieën? 

Bijvoorbeeld alleen naar restaurants waar je maaltijden kunt bestellen of winkels waar je private shopping kunt reserveren?  Klik dan hier voor een speciale zoekpagina.

Novae Popschool is een muziekschool in Ede voor offline en online muzieklessen voor alle leeftijden. Op dit moment is de vestiging gesloten en kunnen er geen muzieklessen op locatie gegeven worden. Ook loopt het aantal leerlingen terug, doordat mensen door de effecten van Corona zelf minder te besteden hebben. Je kunt helpen door online muzieklessen te volgen. Je kunt gratis een proefles volgen en (voorlopig) online les krijgen. Vanaf 1 juni mag de muziekschool weer open en zijn de 'normale'...

 Overige Lokale Ondernemers

Coachingrid biedt thema groepswandelingen, IEMT sessies en 1 op 1 coaching wandelend in de natuur. Het doel is om je stappen te laten zetten naar een plezieriger leven. Op dit moment kunnen er geen groepswandelingen en IEMT sessies worden gegeven. Wel is het mogelijk om 1 op 1 coaching wandelend in de natuur te krijgen op 1,5 meter afstand. Je kunt haar tevens helpen door haar social media te liken en volgen, zodat zij meer naamsbekendheid krijgt en jij meer...

 Health & Beauty

Klein Zwitserland is een restaurant en partycentrum in Ede. Je kunt er o.a. lekker eten, midgetgolfen en solexen huren. In verband met de voorschriften van het RIVM is het restaurant op dit moment gesloten. Vanaf 1 mei organiseren zij op vrijdagen, zaterdagen en zondagen een drive thru. Je kunt gerechten bestellen van de speciale afhaalmenukaart. Daarnaast kun je ook speciale anderhalve pannenkoekenboxen, steengrillarrangementen en moederdag high tea pakketten bestellen.

 Horeca

Juffrouw Tok is een familierestaurant met voornamelijk kipgerechten op de Ginkelse heide in Ede. Daarnaast hebben ze ook restaurants in Scherpenzeel, Eindhoven en Didam. Het restaurant is op dit moment gesloten. Ze zijn wel geopend om maaltijden af te halen. Je kunt je bestelling vooraf telefonisch doorgeven.

 Horeca

Stadscafé Oscar is een café in het centrum van Ede, waar je terecht kunt voor een kopje koffie, lunch, diner of borrel. Op dit moment is het café gesloten. Vanaf 2 april zijn ze geopend voor het afhalen en bezorgen van een lekkere lunch en diner. Bestellen kan via de website.  Het menu wisselt wekelijks. Vanaf 30 euro bezorgen ze gratis in Ede.

 Horeca

Made Creatives biedt mooie, creatieve producten en diensten, waarmee je tijdens je zwangerschap en vlak na de geboorte van je kindje dierbare momenten vast kunt leggen. Zo kun je o.a. terecht voor bellypainting, geboorteborden en lifecasting. Vanwege de maatregelen van het RIVM mag ze geen zwangere dames bellypainten of afgietsels maken van mooie, zwangere buiken. Als alternatief biedt ze wel een DIY gipsafdrukset. Nadat je de afdruk hebt gemaakt kun je het zelf versieren of laten versieren door Made Creatives....

 Overige Lokale Ondernemers

Atelier Verbeelding is een atelier in Ede die mensen begeleidt in hun beeldende en persoonlijke ontwikkeling. Ze bieden o.a. lessen tekenen en schilderen, workshops, trainingen en coaching. In verband met de Corona maatregelen is het atelier klaar voor de 1,5 meter afstand en kunnen er maximaal 4 tot 6 personen tegelijkertijd aan de slag in het atelier. Trainingen, cursussen en seminars voor grote groepen kunnen allemaal niet doorgaan. Je kunt helpen door je op te geven voor een creatieve cursus,...

 Overige Lokale Ondernemers

Hennie Helpt is een professioneel organizer en opruimcoach uit Ede. Ze helpt onder andere met het organiseren en opruimen van (een deel van) je huis, administratie en/of mailbox. Ook helpt ze bij een verhuizing of na een overlijden. Op dit moment is het door de voorschriften van het RIVM niet mogelijk om op locatie te helpen. Wel biedt ze de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief via online contact te helpen met opruimen en organiseren. Bijvoorbeeld van je mailbox.

 Overige Lokale Ondernemers

Ava Blooms is een bloemenwinkel op de Parkweide in Ede. Ook organiseren zij workshops, waarbij je zelf kransen of ornamenten kunt maken. Op dit moment zijn alle workshops afgelast. De winkel is nog steeds geopend, maar houdt zich strikt aan de maatregelen van het RIVM. Er mogen macimaal 4 klanten tegelijkertijd in de winkel. Gelieve zoveel mogelijk via de website te bestellen. Op dit moment is bestellen via whatsapp ook mogelijk.

 Stenen Winkels

Bakkerij Brood en Co is een bakkerij op de Parkweide in Kernhem, die iedere dag vers ambachtelijk brood en gebak verkoopt. De bakkerij is geopend, maar ze merken dat mensen op een andere manier hun inkopen doen. Je kunt helpen door vers brood en gebak bij hen te blijven kopen. Ook kun je ontbijt service aan huis en diverse cadeau pakketten bestellen via de webshop. Hiermee kun je bijvoorbeeld een ander een hart onder de riem steken.

 Stenen Winkels

3x3 Remedial Teaching uit Ede biedt remedial teaching aan basisschool leerlingen. Door de maatregelen van het RIVM liggen de arrangementen en nieuwe aanmeldingen stil. Als je kind hulp nodig heeft met vakken als rekenen, spelling en begrijpend lezen, dan kan je begeleiding aanvragen via Skype, Zoom of een ander programma. Ze helpt bij het oefenen van de leerstof en gebruikt (tijdelijk) gratis programma's waar je kind ook thuis verder mee kan werken.

 Overige Lokale Ondernemers

Damesmode De Doelen - De Lantaarn is een winkel met dameskleding en een uitgebreide hoedencollectie. Op dit moment is de winkel geopend met gewijzigde openingstijden en volgen ze de richtlijnen van het RIVM. Vanaf 22 april zijn ze een webshop gestart, waar je een groot deel van de collectie online kunt bestellen. Tevens is het mogelijk om op afspraak apart of buiten openingstijden te komen winkelen.

 Stenen Winkels

Jet Edelsmit is een juwelier in het centrum van Ede. Ze zijn even gesloten geweest, maar zijn vanaf 14 april weer open. Ze hanteren de RIVM richtlijnen. Daarnaast bieden ze voor klanten in Ede een haal- en brengservice. Zo kun je bijvoorbeeld cadeautjes laten bezorgen en reparaties laten ophalen.

 Stenen Winkels

Boekhandel F. Hardeman is een Christelijke boekenwinkel in het centrum van Ede. Op dit moment heeft de boekenwinkel minder klanten. Ze zijn gewoon geopend, behalve op koopavonden. Daarnaast kun je bestellen via de website. Ze bezorgen op dit moment gratis in heel Ede.

 Stenen Winkels

Smaakpark is een mooie locatie in Ede die je af kunt huren voor verschillende bijeenkomsten. Vanaf april 2020 wordt Smaakpark verbouwd tot foodhal en kookschool. Omdat veel van de Veluwse producenten waar zij mee samenwerken met producten blijven zitten, is Smaakpark begonnen met het aanbieden van maaltijdboxen met lokale ingrediënten. Ze leveren in heel gemeente Ede, Wageningen, Renkum en Veenendaal. Ook is het mogelijk om je maaltijdbox af te halen.

 Horeca

De Verleiding

Veel bekeken 

De Verleiding is een Grand Café in het centrum van Ede. Het Grand Café is op dit moment helaas gesloten. Wel hebben ze een wekelijks wisselend menu met gerechten die je kunt bestellen. Deze kun je afhalen of laten bezorgen. Vanaf 15 euro bezorgen ze gratis in Ede.

 Horeca

De Volkslust in Ede is een lunchroom en bakkerij in het centrum van Ede. Ze serveren heerlijke lunchgerechten van ter plaatse gebakken brood. Op dit moment is de Volkslust helaas gesloten. Wel is het mogelijk om te helpen door hier een De Volkslust Cadeaubon aan te schaffen. Je kunt de bon ook als cadeau naar iemand anders verzenden.

 Horeca

De Bourgondiër is een restaurant in winkelcentrum Stadspoort in Ede, waar je kunt lunchen en dineren. Op dit moment is het restaurant gesloten. Wel is het mogelijk om 7 dagen per week af te halen. Het afhaalmenu (met o.a. frietjes, snacks en restaurantgerechten) kun je lezen op de website. Je kunt je bestelling telefonisch doorgeven.

 Horeca

Premium Health Club is een sportschool in Ede. Ze geven o.a. personal training, Zumba en Spinning. Op dit moment is de sportschool gesloten. Ze blijven hun leden ondersteunen met o.a. trainingsschema's, online voedingsadviezen en clips. Op de Facebook Pagina bieden ze verschillende oefeningen om fit te worden en blijven.

 Health & Beauty

Parkhotel Hugo de Vries is een kleinschalig hotel en restaurant in Lunteren.Het restaurant is gesloten en alle bruiloften zijn voorlopig geannuleerd. Op dit moment is het wel mogelijk om een privé restaurant voor 2 personen te boeken in één van de hotelkamers. Op vrijdag- en zaterdagavond is het mogelijk om langs te gaan voor een drive-thru. Tot 6 personen is het niet nodig om vooraf te bestellen. Ook is het mogelijk om overdag voordelig een hotelkamer te boeken om rustig...

 Horeca

Sole d'Italia is een Italiaans restaurant in het centrum van Ede met o.a. pasta's, pizza's en diverse vlees- en visgerechten. Het restaurant is op dit moment gesloten, maar het is wel mogelijk om af te halen. Als je af wilt halen, krijg je een specifieke afhaaltijd om contact met andere afhaalgasten te minimaliseren. Bezorgen is ook mogelijk bij een bestelling vanaf 25 euro. Bestellingen kunnen telefonisch doorgegeven worden.

 Horeca

Rode Peper & Basilicum

Veel bekeken 

Rode Peper & Basilicum is een restaurant in het Centrum van Ede, waar je kunt borrelen, lunchen en dineren. Ze bieden pure en ambachtelijke gerechten met voornamelijk natuurlijke smaakmakers. Vanaf 29 april zullen ze open gaan voor o.a. afhaalmenu's.

 Horeca

Studiehonk Ede helpt kinderen bij het leren & plannen. Ook geven ze hulp op het gebied van remedial teaching en bijles. Op dit moment is het niet mogelijk om kinderen met leerproblemen en -achterstanden in de praktijk begeleiden. Wel bieden ze ouders die het lastig vinden om hun kind(eren) thuisonderwijs te geven hulp aan door een deel van het schoolwerk online te begeleiden.

 Overige Lokale Ondernemers

Toko Neba is een winkel net buiten het centrum van Ede. Ze verkopen woon-, decoratie- en gebruiksartikelen uit Indonesië. De volledige winst van alle verkopen gaat naar kinderprojecten in Indonesië. De winkel is tijdelijk gesloten geweest, maar is nu open op afspraak. Je hebt de winkel dan helemaal voor jezelf alleen. Neem hiervoor contact op via de WhatsApp of e-mail. Artikelen bestellen via de webshop is ook mogelijk.

 Stenen Winkels

Restaurant STAM is een restaurant in Ede. Het restaurant is opgericht door twee broers met liefde voor horeca, lekker eten en kwalitatieve wijnen. Op dit moment is het restaurant gesloten. Wel bieden ze een traiteur een traiteur lunchmenu en dinerkaart aan. Alle ingrediënten worden koud aangeboden en kunnen d.m.v. een meegeleverde bereidingswijze worden opgewarmd. Ook kun je een bijpassende wijn bestellen. Elke woensdag zal de menukaart weer veranderen.

 Horeca

't Bakhuus Parkweide is een cafetaria, lunchroom en ijssalon in de wijk Kernhem in Ede. Vanaf 14 april is 't Bakhuus Parkweide weer open. Je kan alleen afhalen. Je kunt je bestelling van te voren doorgeven via de app of door te bellen.

 Horeca

Bij Schoonheidssalon Miracle in Ede kun je terecht voor verschillende soorten schoonheidsbehandelingen, massages en access bars behandelingen. Op dit moment is de schoonheidssalon helaas gesloten. Het is wel mogelijk om advies in te winnen over schoonheidsproducten en om je favoriete huidverzorgingsproducten te bestellen. Ze brengt de bestellingen dan bij je langs. Voor advies en bestellingen kun je bellen of via WhatsApp contact opnemen.

 Health & Beauty

Kaas van Kees heeft in totaal 5 kaaswinkels, waaronder twee kaaswinkels in Ede en Wageningen met een uitgebreid assortiment aan buitenlandse en binnenlandse kazen. Ook verkopen ze wijn, noten en diverse borrelpaketten. De winkels zijn geopend en houden zich aan de opgestelde richtlijnen. Vanaf 23 maart is het ook mogelijk om online te bestellen en je bestelling thuisbezorgd te krijgen. Bij een bedrag vanaf 20 euro wordt er gratis thuisbezorgd. Bestellen kan via de website of door een e-mail te...

 Stenen Winkels

Harkes is een tuincentrum met o.a. kamerplanten, tuinplanten, meststoffen en potgrond in Ede. Het tuincentrum is wel open, maar heeft veel minder klanten. Het verzoek is zoveel mogelijk afstand van elkaar te houden en contactloos te betalen. Als je niet de deur uit wil of kan, kun je jouw bestelling laten bezorgen. Je kunt je bestelling telefonisch of via e-mail doorgeven.

 Stenen Winkels

Puro

Veel bekeken 

Puro is een ijssalon met vers, ambachtelijk ijs in het centrum van Ede. Puro is op dit moment gesloten. Via een tijdelijke webwinkel kun je ijs bestellen. Als je voor 14:00 besteld kun je dezelfde dag afhalen. Een bestelling vanaf 3 bekers die voor 14:00 wordt gedaan, wordt gratis tussen 15:00 en 18:00 thuisbezorgd in Ede. Je kunt tevens cadeaubonnen kopen.

 Horeca

Bas Coiffures is een kapperszaak in het centrum van Ede. Op dit moment is de kapperszaak helaas gesloten en hebben ze totaal geen inkomen. Je kunt helpen door 'Color Kits' en producten te kopen. Hiervoor kun je via WhatsApp of e-mail contact met hen opnemen.

 Health & Beauty

Restaurant Pomphuis is een sfeervol restaurant in een monumentaal pand in Ede. Op dit moment is het restaurant helaas gesloten. Alle wijnen die normaal gesproken geschonken worden in het restaurant zijn te bestellen bij The Wine List. Wanneer je hier koopt, gaat een deel van de omzet naar Restaurant Pomphuis. Met de code 'pomphuis' ontvang je vanaf 6 april 10% korting op het gehele assortiment én gratis bezorging.

 Horeca

Sari Marijs is een Baby- en kinderkledingwinkel in het centrum van Ede. De winkel is open en houdt zich aan de regels van het RIVM. Er mogen maximaal 12 klanten in de winkel. Ze bezorgen nu ook thuis. Als waardering voor het bezoeken van de winkel, stempelen ze dubbel op de spaarkaart. In plaats van zelf op kraam- of verjaardagsbezoek gaan, kun je Sari Marijs vragen langs te gaan met een mooi pakketje.

 Stenen Winkels

Kunjijook uit Ede geeft creatieve workshops in o.a. blauwdrukken, handletteren en servies schilderen. Alle workshops zijn geannuleerd. Je kunt helpen door een diy-pakket te kopen om zelf creatief aan de slag te gaan. Je kunt dit thuisgestuurd krijgen of laten verzenden naar iemand anders.

 Overige Lokale Ondernemers

Made by Minke

Veel bekeken 

Made by Minke uit Ede organiseert kunstworkshops en verkoopt duurzame producten. Op dit moment kunnen workshops helaas niet doorgaan. Wel kun je online duurzame producten bestellen. Daarnaast organiseert Made by Minke een aantal keer per week online een creatieve kunstworkshop, via Facebook en Instagram. Deze zijn gratis te volgen. Hiermee hoopt ze om volwassenen en kinderen te helpen om thuis lekker creatief te blijven.

 Overige Lokale Ondernemers

De Nederlandse Wijnwinkel uit Ede levert Nederlandse wijn aan horeca en particulieren. Ze hebben een assortiment van bijna 30 Nederlandse topwijnen, zoals de Apostelhoeve en de Kleine Schorre. Tevens kun je proeverijen boeken. Door de sluiting van de horeca valt bijna 80% van de omzet weg. Je kunt helpen door wijn via de website van de Nederlandse Wijnwinkel te bestellen. Je bent niet verplicht om een hele doos te bestellen. In de gemeente Ede wordt gratis bezorgd.

 Stenen Winkels

Red’s Tapas Grill & Bar

Veel bekeken 

Red's Tapas Grill & Bar is een Tapas en Grill restaurant in het centrum van Ede, waar je onbeperkt tapas kunt eten en van de kaart kunt bestellen. Op dit moment is het restaurant helaas gesloten. Wel is het mogelijk om diverse tapasschalen en drankjes telefonisch te bestellen. In Ede wordt gratis bezorgd. Daarnaast is afhalen ook mogelijk.

 Horeca

Willy’s2Go

Veel bekeken 

Willy’s2Go is een authentiek Indisch restaurant in het centrum van Ede, waar je kunt eten en kunt afhalen. Daarnaast verzorgen ze catering op locatie. Het is helaas niet meer mogelijk om in het restaurant te eten. Het afhalen van Indisch eten is nog steeds mogelijk. Ook kun je vanaf 15 maart Indische maaltijden thuis laten bezorgen. Ze bieden menu’s aan voor 10 en 15 euro, die je zelf kunt samenstellen uit verschillende Indische gerechten. Bestellen kan door te bellen of...

 Horeca

Bernardo’s

Veel bekeken 

Bernardo’s is een ijssalon met vers, ambachtelijk ijs in het centrum van Ede. De ijssalon is op dit moment gesloten. Vanaf 10 april kun je online je ijs bestellen via de tijdelijke webshop van Bernardo. Wanneer je voor 10:00 uur bestelt, kun je jouw bestelling dezelfde dag tussen 15:00 en 19:00 uur afhalen.

 Horeca

Zusjes Hobbyhoekje is een winkel voor creatievelingen in het centrum van Ede. Onder andere voor materiaal voor het maken van kaarten, voor haken en pixelen kun je bij haar terecht. Op dit moment is de stenen winkel gesloten, maar kun je creatieve artikelen wel bestellen via haar website of via whatsapp. Je kunt dit op een afgesproken tijd ophalen of thuisbezorgd krijgen in Ede.

 Stenen Winkels

Buitenzorg

Veel bekeken 

Buitenzorg is een restaurant net buiten het centrum van Ede. Het restaurant is op dit moment gesloten. Wel kun je bestellen vanaf een speciale kaart. Bestellingen kun je telefonisch of per e-mail doorgeven. Bestellingen vanaf 25 euro worden gratis bezorgd in Ede, Lunteren en Bennekom. Ook afhalen is mogelijk.

 Horeca

Cadeauhuis Ede

Veel bekeken 

Cadeauhuis Ede is een speelgoed- en spellenwinkel in het centrum van Ede. Daarnaast organiseren ze kinderfeestjes, workshops en spelletjesavonden. Op dit moment is de stenen winkel weer volgens de reguliere openingstijden geopend. Je kunt je spellen en speelgoed ook online kopen met een korting van 10%. In Ede bezorgen ze gratis. Vanaf 1 juli zullen de kinderfeestjes, workshops en spelletjesavonden weer gaan starten. Natuurlijk binnen de regels van het RIVM.

 Stenen Winkels

Restaurant JIMS

Veel bekeken 

De eigenaren van Restaurant JIMS hebben op 15 april de sleutel van hun nieuw te beginnen restaurant gekregen. Helaas mag het restaurant op dit moment nog niet open. Vanaf 15 april is het mogelijk om cadeaubonnen te kopen, waarvan het restaurant de waarde verhoogt. Tevens kun je vanaf 1 mei heerlijke gerechten afhalen.

 Horeca

Hippe Tante is een kinderschoenenwinkel in het centrum van Ede, die tevens accessoires en cadeaus verkoopt. De stenen winkel is op dit moment op minder dagen geopend. Op bepaalde dagen kun je private shoppen en heb je (als je vooraf reserveert) de winkel voor jezelf. Ook kun je online bestellen en wordt er gratis bezorgd in Ede.

 Stenen Winkels

Het Dierenparadijs is een dierenspeciaalzaak in Ede. De dierenspeciaalzaak bezorgt tijdelijk in Ede zonder bezorgkosten.

 Stenen Winkels

De Piramide is een grill restaurant in Ede. Op dit moment is het restaurant gesloten. Wel kun je maaltijden bestellen door te bellen, te whatsappen of te bestellen via Thuisbezorgd. Op de Facebookpagina vind je tevens familyspecials, winacties en stay home menu’s. Ook kun je hen steunen door een cadeaubon te kopen.

 Horeca

Boetiek Chantal verkoopt tweedehands kleding in het Centrum van Ede. Je kunt je kleding ook inleveren op afspraak. Je ontvangt dan 40% van de verkoopprijs, wanneer de kleding is verkocht. Op dit moment is Boetiek Chantal weer op de reguliere tijden open. Er mogen 4 klanten tegelijkertijd naar binnen. Er is de mogelijkheid voor private shopping op dinsdag t/m vrijdag van 12:30 tot 13:30. Dit kun je aanvragen via Facebook, per mail of door te bellen.

 Stenen Winkels

Marrika's Bloem & Stijl is een bloemenwinkel in Ede. Tevens geeft ze workshops in o.a. bloemstukken maken. Op dit moment worden er geen workshops gegeven. Er mogen slechts maximaal 3 klanten tegelijkertijd in de winkel komen. Je kunt bloemen nog wel online bestellen. In de gemeente Ede wordt het gratis bezorgd.

 Stenen Winkels

De Bakkerij in Ede verzorgt brood, banket en belegde broodjes voornamelijk voor bedrijven. Ze zijn open, maar omdat ze voornamelijk aan bedrijven leveren en mensen veel thuis werken, hebben ze veel minder omzet. Je kunt hen helpen door online brood, en banket te bestellen. Je kunt het afhalen bij hen of laten bezorgen bij jezelf of als verrassing aan je vrienden, familie of medewerkers.

 Horeca

Bij Audrey is een kledingwinkel met stijlvolle en betaalbare damesmode. De winkel heeft op dit moment aangepaste openingstijden (maandag van 13:00 t/m 17:00 en dinsdag t/m zaterdag van 10:00 t/m 17:00). Daarnaast kun je een afspraak maken voor private shopping. Dit mag ook samen met bijv. je moeder, vriendin of een andere bekende. Je wordt in alle rust persoonlijk geadviseerd. Daarnaast kan via de webshop online besteld worden.

 Stenen Winkels

Resy’s

Veel bekeken 

Restaurant Resy’s is een restaurant met huiselijke sfeer in het centrum van Ede. Op dit moment is het restaurant gesloten. Vanaf vrijdag 10 april heeft het restaurant een afhaalmenu. Je kunt telefonisch je bestelling doorgeven. Afhalen kan op woensdag t/m zondag tussen 17:00 en 19:00.

 Horeca

Amber's Boetiek is een winkel voor baby- en kinderkleding in Bennekom. Er zijn nu mogelijkheden voor shoppen op afspraak of er kan besteld worden via de website. Met de bestelcode GRATIS wordt de bestelling dan gratis verzonden.

 Stenen Winkels

Henk van Keulen verzorgt catering op evenementen met zijn concept Foodtruck Onbeschaft. Alle evenementen zijn op dit moment afgelast, waardoor er geen inkomen is. Om de financiële klap op te vangen, zijn ze een bezorgservice voor verse en verantwoorde gerechten gestart, genaamd DINERfabriek. Via de nieuwe bestelsite kun je een diner bestellen dat zoveel mogelijk bereid is met lokale producten van Edese ondernemers. In Ede wordt bezorgd. Het is ook mogelijk om af te halen.

 Horeca

Toes Mannenmode

Veel bekeken 

Toes Mannenmode verkoopt kleding voor mannen in Ede. De winkel heeft persoonlijke aandacht en service hoog in het vaandel. Zij vieren dit jaar hun 65e jubileum. Ze zijn iedere dag open, behalve zondag en koopavond. Kleding kan ook worden bezorgd, informeer naar de mogelijkheden. Op woensdag en vrijdag kunnen er via facetime artikelen in de winkel worden bekeken. Je kunt hier ook kleding bij hen kopen via Bol.com.

 Stenen Winkels

Edes Proeflokaal

Veel bekeken 

Edes Proeflokaal is een horecagelegenheid in het centrum van Ede voor gezelschappen en culinaire activiteiten. Op dit moment zijn ze gesloten. Ze zijn tijdelijk gestart als traiteur en hebben elke week een nieuw traiteurmenu. Bestellen kan door te bellen of te e-mailen. Binnen Ede worden geen bezorgkosten gerekend. Afhalen op afspraak is ook mogelijk.

 Horeca

Bruidshuis 't Koetsje verkoopt bruidsmode en accessoires in Ede. Ook hebben ze een groot atelier, maken ze nieuwe bruidsjaponnen en maken ze bestaande bruidsjurken op maat. Huwelijken zijn verplaatst en nieuwe bruiden wachten met het uitzoeken van hun trouwjurk. Je kunt helpen door als aankomende bruid (mits je gezond bent) nu op zoek te gaan naar je bruidsjurk. Het bruidshuis is open, maar werkt op dit moment alleen op afspraak en ze houden zich aan het protocol van het RIVM....

 Stenen Winkels

TeaFreaks is een kleine groothandel uit Ede, gespecialiseerd in losse thee en theecadeaus voor thuis en de horeca. Op dit moment is er geen levering meer aan de horeca. Je kunt helpen door een brievenbuspakketje te bestellen met 4 soorten losse thee voor jezelf of als cadeau voor iemand anders. Eventueel inclusief met een handgeschreven persoonlijke boodschap. Het kan verzonden worden of afgehaald worden op afspraak.

 Stenen Winkels

Sfeer en Meer is een winkel voor dameskleding en schoenen in het centrum van Ede. De winkel is nog steeds open en volgt de regels van het RIVM strikt. Kom vooral je nieuwe outfit kopen. Het is ook mogelijk om dit op afspraak te doen of vooraf je favoriete set te reserveren. Daarnaast organiseert Sfeer en Meer leuke winacties en digitale modeshows via social media.

 Stenen Winkels

De Panorama-hoeve is een pannenkoekenrestaurant in Bennekom. Op dit moment is het restaurant gesloten. Je kunt verschillende soorten ‘Panorama-Hoeve Pannenkoekenpakketten’ bestellen, zodat je thuis luxe pannenkoeken kunt bakken. Je kunt het via de website bestellen en het wordt gratis thuisbezorgd.

 Horeca

BIJMIJ is een conceptstore in het centrum van Ede met dameskleding, woonaccessoires en horeca. De horeca is niet meer mogelijk. De winkel is nog steeds open en volgt de regels van het RIVM strikt. Je kunt een afspraak maken voor private shopping. Daarnaast is BIJMIJ extra actief op Facebook en Instagram door winacties te organiseren.

 Stenen Winkels

Dodici is een hippe dameskledingzaak in het centrum van Ede. Door de maatregelen verliest de winkel veel omzet. De winkel is nog steeds open en volgt de regels van het RIVM strikt. Kom vooral je nieuwe outfit kopen. Het is ook mogelijk om dit op afspraak te doen of vooraf je favoriete set te reserveren. Daarnaast is Docici extra actief op Facebook en Instagram met het organiseren van winacties.

 Stenen Winkels

Tapasia

Veel bekeken 

Tapasia is een restaurant in Ede waar je onbeperkt Aziatische tapas kunt eten. Het restaurant is op dit moment gesloten. Wel bezorgen ze tijdelijk aan huis bij mensen met de postcodes 6711 t/m 6718. Je kunt vanaf 3 april bestellen via hun speciale bezorg website.

 Horeca

Boek en Buro is een boekenwinkel in het centrum van Ede. Door de maatregelen heeft de boekenwinkel aangepaste openingstijden. Je kunt ook bestellen via de website van Boek en Buro of door je bestelling telefonisch door te geven. In veel gevallen kunnen ze je bestelling dezelfde dag nog gratis komen brengen mits het boek op voorraad is.

 Stenen Winkels

RUIG Drinks & bites is een restaurant in Ede. Je kunt flessen RUIG Heidegin en andere alcoholische dranken kopen. Tevens kun je cadeaubonnen kopen van 50 euro, waarvan het restaurant de waarde verhoogt naar 60 euro. Een afhaalafspraak kan gemaakt worden met de eigenaar via WhatsApp. Ook kun je deelnemen aan een benefietquiz.

 Horeca

Kledingreparatie Doelen is een verstel en reparatiewinkel voor o.a. kleding en gordijnen in het centrum van Ede. De zaak is nog steeds geopend, maar het afmeten van kleding is niet meer mogelijk in verband met 1,5 meter afstand houden. Vanaf 27 maart bieden ze tevens een huis aan huis service.

 Stenen Winkels

Landwinkel Visser Vlees in Lunteren verkoopt diverse streekproducten en slacht zelf hun eigen vee. De winkel is nog steeds geopend en er zijn maatregelen genomen volgens de richtlijnen van het RIVM. Mensen kunnen helpen door barbecuepakketten en ander vlees te bestellen.

 Stenen Winkels

De Frutseltante is een creatieve hobbywinkel met atelier in Ede-Oost. Daarnaast verzorgt ze creatieve workshops, cursussen en kinderfeestjes. Je kunt helpen door online bestellingen doen via de webwinkel. Bestellingen vanaf 5 euro worden gratis bezorgd in Ede en Bennekom. In Lunteren, Renkum, Wageningen en Veenendaal wordt gratis bezorgd bij een besteding van 25 euro.

 Stenen Winkels

Restobar Catcher is een restaurant in het centrum van Ede. Om het restaurant te steunen kun je op hun website een Catcher cadeaubon aanschaffen.

 Horeca

Create Wise is een atelier/centrum in Bennekom, waar je creatieve lessen, workshops en coaching kan volgen. Vanaf 31 maart kun je helpen door je kant en klare creatieve pakketten te bestellen, zodat je thuis alleen of samen creatief aan de slag kan.

 Overige Lokale Ondernemers

Pizza en Pizza

Veel bekeken 

Pizza en Pizza is een pizzeria die net verhuisd is naar het centrum van Ede. Door het sluiten van de horeca is het restaurant van Pizza en Pizza gesloten. Wel kun je telefonisch je pizza bestellen en deze afhalen op hun nieuwe locatie.

 Horeca

Schoonheidssalon Bij Wendy en Hammam Ede. Je kunt bij hen terecht voor o.a. gezichtsbehandelingen, massages, manicure, hammam behandelingen, permanente make-up en huidtherapie. Omdat het onmogelijk is om 1,5 meter afstand te nemen, is de salon vanaf 16 maart helaas gesloten. Je kunt wel online huidavies krijgen. En als je producten of een cadeaubon nodig hebt, komen ze het persoonlijk bij je langsbrengen. Doe je bestelling door een e-mail te sturen.

 Health & Beauty

Bakker Bart is een bakker met brood en belegde broodjes in het centrum van Ede. Het zitgedeelte van Bakker Bart is gesloten, maar in plaats daarvan bezorgt Bakker Bart momenteel gratis in Ede. Je kunt bestellen via de website.

 Stenen Winkels

EigenZennig is een praktijk in Ede in leefstijl- en vitaliteitscoaching. Coaching op afspraak is niet meer mogelijk, maar wel via video-bellen. Op dit moment is het mogelijk om een gratis online kennismakingsgesprek te boeken. Ook kun je een gratis online ademhalingsworkshop volgen om je immuunsysteem te boosten.

 Health & Beauty

Leendert Houweling

Veel bekeken 

Leendert Houweling verzorgt normaal gesproken wildexcursies, kookworkshops, wildproeverijen en verkoop van wild vlees en naturalia. Alle groepsactiviteiten zijn momenteel niet mogelijk en door de sluiting van de horeca kan hij het vlees van wilde zwijnen niet verkopen aan restaurants. Edenaren kunnen helpen door pakketten wild vlees te bestellen via zijn site.

 Overige Lokale Ondernemers

Slijterij J. van Harselaar / De Edese Drankenhandel in Ede heeft een ruim assortiment van o.a. wijnen, speciaal bieren en sappen. Doordat de horeca grotendeels gesloten is, hebben zij daar nauwelijks meer inkomsten uit. Er kan momenteel wel gekocht worden in de slijterij.

 Stenen Winkels

Beauty Villa is een schoonheidssalon in Ede waar je onder andere terecht kunt voor gezichtsbehandelingen, huidverzorgingsproducten en persoonlijk huidadvies. Omdat het onmogelijk is om 1,5 meter afstand te nemen, is de schoonheidssalon vanaf 16 maart helaas gesloten. Je kunt vanaf 24 maart haar gratis e-book 'In 7 stappen heb jij jouw huid ritueel voor thuis' downloaden. Ook kun je persoonlijke verzorgingsproducten bij haar bestellen. In Ede bezorgt ze deze gratis aan huis.

 Health & Beauty

Schoonheidssalon Sen is een salon in Ede waar mensen terecht kunnen voor allerlei schoonheidsbehandelingen, zoals gezichtsbehandelingen, huidverbetering, sugaring (ontharing) behandelingen en make-up. Omdat het onmogelijk is om 1,5 meter afstand te nemen, is de schoonheidssalon helaas gesloten. Je kunt helpen door huidverzorgingsproducten, ontharingspakketjes voor thuis en cadeaubonnen te kopen. Ook doet Schoonheidssalon Sen mee aan de actie 'Opsteker voor de Zorg' om professionals in de zorg in het zonnetje te zetten.

 Health & Beauty

JC Koffie & Thee Winkel is een winkel voor koffiebonen en thee met een horecagedeelte in Bennekom. Momenteel is het horecagedeelte gesloten. Wel kun je er je koffiebonen en thee blijven kopen en hebben ze nu Koffie to Go en Thee to Go.

 Stenen Winkels

De4Zussen

Veel bekeken 

De4Zussen verzorgen diverse catering, bedrijfsfeesten en evenementen in Ede en omgeving. Momenteel is hun locatie gesloten. Van maandag t/m vrijdag bieden zij de mogelijkheid om een lunch of daghap te bestellen. Bij bestelling vanaf 2 personen, wordt er gratis bezorgd in Ede. Tevens hebben ze nu een aanbieding voor een paasbrunch.

 Horeca

Walk 'n Act biedt wandelcoaching, zoals themawandelingen voor groepen en individuele coaching bij stress- en burn-out klachten. Helaas kunnen door de maatregelen de wandelingen niet meer doorgaan. Wel biedt Walk 'n Act op dit moment een dagelijkse podcast om te luisteren tijdens je dagelijkse blokkie om in je buurt. Thema's als onthaasten, genieten en prioriteiten stellen komen hierin voorbij.

 Health & Beauty

De ‘Flan’ is een Irish Pub in het centrum van Ede. Op dit moment is de pub gesloten. Je kunt vanaf 24 maart alle speciaalbieren van de kaart kopen en ze hebben speciale pakketten samengesteld. Bij je bestelling krijg je leuke extra’s voor speciaalbier liefhebbers. Ze bezorgen binnen een straal van 5 kilometer vanuit de pub. Stuur een persoonlijk bericht via Facebook om je bestelling te plaatsen.

 Horeca

Allround Training Ede biedt verschillende indoor en outdoor trainingen met als doel om je te helpen om een fittere versie van jezelf te worden. Op dit moment is de gym gesloten. Ze bieden op dit moment wel home workouts en live online trainingen om leden en niet-leden in beweging te houden en te krijgen. Je kunt hen helpen door lid te worden.

 Health & Beauty

De Lunterse Boer

Veel bekeken 

De Lunterse Boer is een hotel, restaurant en vergadercentrum op de Veluwe in Lunteren. Op dit moment bieden zij een broodjesservice voor de lunch (afhalen) en afhaalmaaltijden voor in de avond (afhaal en bezorgen).  Daarnaast hebben zij voor de maand mei een mooie aanbieding om voordelig op de hotelkamer te verblijven. Binnen deze maand kunnen de hotelgasten ook gebruik maken van hun meimaand fietsmaand, waarbij je voordelig fietsen kunt huren. Voor de gasten die niet prettig kunnen thuiswerken, is het...

 Horeca

AREHBO service & advies in Ede geeft trainingen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Op dit moment zijn al hun werkzaamheden gestaakt. Edenaren kunnen helpen door klant te worden voor het keuren van blusmiddelen en noodverlichting.

 Overige Lokale Ondernemers

Stadsbrouwerij Wageningen brouwt in het centrum van Wageningen lekkere bieren met lokaal geteelde granen. Ze organiseren tevens bierproeverijen met rondleiding door de brouwerij en brouw workshops. De stadsbrouwerij is op dit moment gesloten. Wel hebben ze een webshop geopend, waar je lekkere biertjes kunt bestellen. Ze rijden met de bakfiets bezorgrondjes in o.a. Wageningen, Bennekom en Ede. Bezorgen is gratis bij een bestelling vanaf 30 euro. Afhalen is mogelijk, op afspraak.

 Horeca

Vd Berg Nutrimetics geeft workshops huid-, en bodyverzorging en Make-up met producten van Nutrimetics bij gastvrouwen thuis. Op dit moment zijn de workshops en behandelingen helaas niet mogelijk. Wel kun je advies vragen of VIP klant worden. Bovendien kun je alle producten van dit merk (zoals zonnebrandcrèmes, gezichtsverzorgingsproducten, deodorant en handverzorgingsproducten) bestellen bij haar. Ze kan dit versturen of bij je afleveren.

 Health & Beauty

De Compaen is een café op het Museumplein in Ede. Het café is op dit moment gesloten. Ze zijn een tijdelijke webshop begonnen. Je kunt Quarantaine pakketten bij hen kopen: Dit zijn onder andere bierpakketten, wijnpakketten en thee-pakketten. Ze bezorgen kosteloos binnen de gemeente Ede en Veenendaal.

 Horeca

Mijn Fysiopraktijk geeft fysiotherapie aan patiënten op 2 locaties in Ede. Ze behandelen nog maar 10% van het normale aantal patiënten, uiteraard met de nodige maatregelen. Ze bieden nu wel consulten voor fysiotherapie op afstand aan door middel van videobellen. Ook staan er oefeningen om fit te blijven op hun website.

 Health & Beauty

Bistro Twaalf 14 is een Franse Bistrokeuken in Ede. Je kunt in het restaurant terecht voor lekkere Franse gerechten met een knipoog. Het restaurant is op dit moment gesloten. Op dit moment kun je (nog) niet afhalen of gerechten laten bezorgen. Het restaurant is eerst begonnen met het opknappen van het pand. Wel kun je hen steunen door het kopen van een dinercheque.

 Horeca

Algemene Spuiterij Ebbers is een Edese onderneming voor al uw lak- en spuitwerk. ASE herstelt onder andere autoschade. Hiervoor kunnen zij uw auto thuis ophalen en terugbrengen. Binnen de gemeente Ede rekenen ze hiervoor geen voorrijkosten op dit moment. Ook spuiten zij onder andere deuren, keukens en radiotoren. Ook dit kunnen zij bij u thuis ophalen en terugbrengen.

 Overige Lokale Ondernemers

Melk & Puur

Veel bekeken 

Melk & Puur is winkeltje in het centrum van Ede, waar je bonbons, taarten en ander lekkers kunt eten en kopen. Op dit moment is de winkel nog open, maar schenkt ze geen koffie en thee meer. Wel kun je tijdens deze periode lekkere bonbons bij haar bestellen voor jezelf of om een ander te verrassen. Ze bezorgt gratis in Ede en Westervoort.

 Stenen Winkels

Bij Restaurant de Eetwinkel in Bennekom kun je terecht voor een lekkere lunch en diner. Op dit moment is het restaurant gesloten. Wel is het mogelijk om gerechten af te halen of thuisbezorgd te krijgen. Je kunt telefonisch of per e-mail bestellen. En heel bijzonder: Vanaf 28 maart geven zij eetbonnen weg aan mensen die het verdienen of het zwaar hebben n.a.v de maatregelen.

 Horeca

Massagesalon Thuis geeft ontspanningsmassages en klachtgerichte behandelingen op afspraak in Ede. Vanaf 11 mei is de massagesalon weer geopend. Je kunt helpen door een massage te boeken of door een cadeaubon te kopen. Je kunt boeken via de website.

 Health & Beauty

Pannenkoekenhuis de Langenberg is een pannenkoekenrestaurant in Ede. Op dit moment is het restaurant gesloten. Wel is het mogelijk om pannenkoeken af te halen bij hen. Ze hebben diverse afhaalacties lopen.

 Horeca

Effe Anders

Veel bekeken 

Effe Anders is een sfeervolle zaak in het centrum van Ede waar je lekkers kunt eten, drinken en kopen. Ze verzorgen ook high teas en workshops. Effe Anders is op dit moment geopend van woensdag t/m zaterdag voor verkoop van o.a. koffiebonen, thee en Coffee To Go. Ook kun je o.a. een Effe Anders Lunchbox of High Tea bestellen. Deze kun je ophalen of laten bezorgen. Binnen een straal van 5 kilometer van Ede wordt er gratis bezorgd bij een...

 Horeca

Ahimsa Yoga is een yogastudio die yogalessen en workshops geeft in Ede. Op dit moment gaan alle lessen en workshops op locatie niet door. Je kunt wel via video en live online sessies yoga volgen.

 Health & Beauty

Slagerij ter Stege is een slagerij in de Brouwerstraat in Ede. Ze hebben een groot assortiment aan vlees en een eigen worstmakerij. Vanaf 19 maart bezorgt de slager aan huis. Bij een minimum bedrag van 25 euro is dit kosteloos. Als je voor 13:00 bestelt, bezorgen zij dezelfde dag nog.

 Stenen Winkels

Maatwerk bij Verlies biedt hulpverlening bij verlies en rouw voor volwassenen en kinderen in Ede. Groepsgerichte hulp en scholing gaat op dit moment niet door. De begeleiding van cliënten kan op dit moment niet meer face-to-face plaatsvinden, maar zal telefonisch, via beeldbellen of online worden uitgevoerd. Wel is er een e-health programma gestart waarbij gesprekken gecombineerd worden met een online programma in een beveiligde omgeving.

 Overige Lokale Ondernemers

TULA yogastudio's heeft laagdrempelige yogastudio's in Ede en Amsterdam. Ze geven yogalessen, trainingen en workshops. Op dit moment is de yogastudio gesloten. Wel kun je online yogalessen volgen. Wanneer je een online abonnement afsluit, kun je onbeperkt online yogalessen volgen. De lessen kun je tot 30 dagen terugkijken, zodat je de lessen meerdere keren kunt volgen.

 Health & Beauty

Echte Bakker van der Veer is een bakkerij in Ede, waar je onder andere terecht kunt voor vers brood, taart en hapjes. De bakkerij is beperkt open en je kunt je brood afhalen. Ook kun je van te voren contact opnemen, zodat de bakker je bestelling voor je achter houdt. Daarnaast hebben ze een bezorgdienst opgericht, genaamd Broodbox.

 Stenen Winkels

Kapper Steef is een dames kapsalon en barbier in het centrum van Ede, waar je met en zonder afspraak terecht kunt. Op dit moment is Kapper Steef helaas gesloten. Klanten die hun haar willen bijkleuren, kunnen een verfpakket met professionele haarverf bestellen. Deze wordt persoonlijk thuis afgeleverd. Ook is de winkel soms geopend voor het verkoop van producten en cadeaubonnen. Neem hiervoor contact op via WhatsApp.

 Health & Beauty

Kappershuys Hairstyling is een kapsalon in het centrum van Ede. Op dit moment is de kapsalon helaas gesloten. Klanten van de kapsalon kunnen een verfpakket met professionele verf bestellen om uitgroei thuis bij te kunnen houden. Ze komen het pakketje persoonlijk thuis brengen. Daarnaast is het mogelijk om producten te bestellen. Hiervoor kun je telefonisch contact opnemen.

 Health & Beauty

Kreta is een Grieks Restaurant in het centrum Ede. Het restaurant is op dit moment gesloten. Afhalen en laten bezorgen is wel mogelijk.

 Horeca

Substitute (oftewel de Sub) is een Biercafé in Ede. Op dit moment is het café gesloten. Wel hebben ze nu tijdelijk een pop-up speciaalbierwinkel geopend in het centrum van Ede. Er is de mogelijkheid om te bestellen en af te halen, zodat je verblijf in de winkel niet onnodig lang hoeft te duren.

 Horeca

Taartaholics is een bakwinkel in Ede, die taarten op maat maakt. Daarnaast organiseren ze workshops en kinderfeestjes. Workshops en kinderfeestjes gaan niet door. Taartaholics biedt daarom Workshops to go aan, waarmee je thuis aan de slag kunt om bijvoorbeeld cupcakes te decoreren of koekjes te bakken. Ook kun je online je bakspullen en taarten blijven bestellen.

 Stenen Winkels

Zuivelhoeve Ede is een speciaalzaak in het centrum van Ede met diverse soorten kaas, worst en andere lekkere etenswaren. Ze zijn begonnen met het thuisbezorgen van hun etenswaren. Ook kun je een speciale Bezorg(d) tas met lekkers bestellen. Er wordt gratis bezorgd in Ede.

 Stenen Winkels

Saté Boss

Veel bekeken 

SateBoss toert met foodtrucks door Nederland en maakt heerlijke Indische saté van de barbecue. Tijdens deze periode bezorgt SateBoss tijdelijk heerlijke Indische gerechten aan huis om zelf op te warmen. Ze bezorgen onder andere gratis in Rhenen, Wageningen en Ede.

 Horeca

Steun lokale ondernemers in Ede

Steun Kleine Ondernemers in Ede

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven de laatste ontwikkelingen op deze pagina en van mijn blog?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Facebook, Instagram of Pinterest.

Deze blog bevat geen samenwerking, maar komt puur voort uit mijn bezorgdheid en wens om te kunnen helpen. 

Steun lokale ondernemers in Ede

Deel dit artikel of bewaar het voor later
 • 1.1K
 • 163
 •  
 •  
 •  
  1.3K
  Shares