Alle SpellenTips & Reviews van Cynspirerend op een rij!

Op zoek naar een leuk bordspel, kaartspel of dobbelspel voor een gezellige avond? We schrijven graag spellentips en uitgebreide reviews over spellen, zodat je een goed beeld kunt krijgen van de spellen. Op deze pagina vind je een overzicht van al onze schrijfsels over spellen. Ontdek welk spel het beste bij jou past!

Op deze pagina vind je een overzicht van:

  1. Alle Top 10 Spellen
  2. Onze Spellentips
  3. Onze Uitgebreide Reviews over Spellen

1. Alle Top 10 Spellen

We hebben een spellencollectie met ruim 200 spellen en op mijn website houden we onze favorieten trouw bij.

Deze spellen spelen wij het liefst en vinden wij echte aanraders:

Bordspellen Top 10

Dobbelspellen Top 10

Partyspellen Top 10

Escape room spellen top 10

2. Onze Spellentips:

Mijn man, dochtertje en ik zijn echte spellengekken.

Regelmatig duiken we onze spellenkasten in om onze favoriete spellen met je te delen.

Beste spellen 2022

Wat zijn de Beste Spellen van 2022? Dat is de vraag die we in dit artikel proberen te beantwoorden. Je leest onder andere welke nieuwe spellen er in de prijzen zijn gevallen, wat de meest populaire spellen zijn en natuurlijk welke spellen onze favoriet zijn!

offline simulatie spelletjes

Wil je graag wat minderen met je smartphone, maar ben je verkikkerd op lekkere simulatiespellen, zoals the Sims, Rollercoaster Tycoon of Simcity? Niet getreurd! Ik help je uit de brand. In dit blog laat ik je kennismaken met 5 van mijn favoriete offline simulatie spellen. Op deze manier wordt afkicken van je schermpje pas écht leuk!

7x Heerlijke Bordspellen voor 2 personen HEADER

Uit onze spellencollectie met circa 200 spellen hebben we deze 7 heerlijke bordspellen voor 2 personen uit de kast getrokken. Ideaal voor een avondje samen, een gezellige thuisdate of als mooi cadeau voor je lover natuurlijk.

5x De Leukste Spellen voor Kinderen van 4 jaar HEADER

Wat zijn leuke spellen voor kleuters? Wie kan daar beter antwoord op geven dan mijn dochter zelf? Dit zijn haar favoriete spellen voor kinderen van 4 jaar.

10x Echte Leuke Spelletjes onder de 20 euro HEADER

Op zoek naar betaalbare, maar verslavend leuke spellen voor de feestdagen? In dit artikel geef ik je 10 tips voor écht leuke spelletjes onder de 20 euro. Met kinderspellen, spellen voor volwassenen, coöperatieve spellen, escape room spellen en kaartspellen en nog veel meer! Welk spel past op jouw verlanglijstje?

Junior spelletjes voor kinderen

Nu onze dochter 5 jaar is druppelen er steeds meer junior spelletjes ons huis binnen. In mijn artikel met 7 junior spelletjes nemen we elk junior spel uitgebreid onder de loep: hoe speel je het? Wat is het verschil met de ‘grote-mensen’ versie? En wat vinden we ervan?

Kaartspellen voor 2 personen

Kaartspellen zijn altijd een goed idee, maar niet elk kaartspel is geschikt voor 2 personen. Deze kaartspellen voor 2 personen zijn onze favorieten uit onze spellenkast!

Spellen voor 1 speler

Heb je zin om solo een spelletje te spelen of wil je je vermaken tijdens de lockdown?

In dit artikel met fijne spellen voor 1 persoon zet ik 5 mooie tips op een rij: van snelle breinbrekers tot avondvullende mysteries!

Detective Spellen

Los jij graag moorden of verdwijningen op? Duik in de (onder)wereld van de spannende detective spellen voor 1 of meer personen.

9x De Leukste Spelletjes voor op Vakantie HEADER

Op zoek naar leuke spelletjes voor op vakantie? Deze 9 spelletjes nemen wij mee in onze koffer!

5x Escape Room spellen wat is het verschil deel 1 HEADER

Van 5 spellenuitgevers kregen we een Escape Room spel toegestuurd. Welke spellen zijn een echte tip en welke kun je beter overslaan?
Lees hier ons oordeel over deze 5 Escape Room Spellen! Met o.a. het Boekanier Dossier, Escape Tales en EXIT.

5x Escape Room spellen voor thuis getest deel 2 HEADER

We hebben de Escape Room Smaak te pakken en hebben nogmaals 5 Escape Room Spellen voor Thuis getest in dit uitgebreide artikel. Met o.a. Pocket Escape Room, Conspiracy-19 en Unlock!

5x thuis Escape Room spellen deel 3 HEADER

In deel drie van onze vergelijkende artikelen over escape room spellen nemen we wederom 5 thuis escape room spellen onder de loep. Met o.a. Witchery Spell, La Casa de Papel Escape Game en Chronicles of Crime 1400.

5x Escape Room spellen voor thuis 2021

In dit artikel zetten we voor de vierde keer 5 gloednieuwe escape room spellen voor thuis op een rij. Met o.a. Escape Your House, Horror Fun Escape en Never House.

Escape Room Mysteries 2022

En ook de vijfde keer mochten we ons weer storten in 5 escape room mysteries. Dit keer namen we o.a. Escape Mail, Operatie Voorhoven en Message From Beyond onder de Loep

5x Escape Rooms voor thuis deel 6 HEADER

In dit artikel mochten we voor de zesde keer in 5 escape rooms voor thuis duiken. Dit keer namen we onder andere Unlock 10, Meester 1883 en Murder in Paris onder de loep.

Top 10 Spelletjes Voor Kleuters HEADER

Welke spelletjes kwamen het meest op tafel toen onze dochter 4 was? Dat lees je in onze Top 10: De Leukste Spelletjes Voor Kleuters

spellen voor 2 personen

Als we ’s avonds zin hebben in een beetje quality time is een fijn, toegankelijk spel echt een leuke optie.
Dit zijn onze favoriete spellen voor 2 personen uit onze spellencollectie!

6x Leuke Kinderspelletjes met dieren HEADER

Op zoek naar een onderhoudsvriendelijk huisdiertje? Deze 6 leuke kinderspelletjes met dieren vinden wij een echte aanrader.

We delen 4 échte kinderspellen, maar ook 2 aanraders die wij als mama en papa zelf ook samen spelen.

9x echt leuke kinderspellen PIN

Op zoek naar een leuk kinderspel? Ik ben ik onze spellenkast gedoken en dit zijn wat ons betreft écht leuke kinderspellen voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

5x Party spellen voor videobellen

Vier je je verjaardag, Sinterklaas of Kerst dit jaar via videobellen? Of in een kleine groep? Deze 5 toegankelijke partyspellen zijn geschikt voor videobellen én om met een kleine groep thuis te spelen.

7x Filler Games Header

Filler Games zijn snelle, toegankelijke spelletjes voor de kleine spelletjestrek. Ze duren niet lang en je hebt ze makkelijk onder de knie.
We mochten 7 nieuwe fillergames uitproberen en dit is wat wij van deze filler games vinden.

Coöperatieve Spellen

Coöperatieve spellen zijn bord- en kaartspellen waarbij je samen moet werken in plaats van elkaar te moeten verslaan. Jullie winnen samen óf jullie verliezen allemaal.
In dit artikel lees je meer over 5 erg leuke coöperatieve spellen.

5x Lekkere Spelletjes over Voeding HEADER

Ik ben gek op lekker eten én op spelletjes. In dit blog duik ik onze spellenkast in en draai ik met liefde een heerlijk ‘5 gangen spelletjes diner’ voor je in elkaar. Stuk voor stuk spelletjes over voeding die wij regelmatig op tafel leggen. Van welk spelletje ga jij watertanden? Ontdek 5 lekkere spelletjes over voeding

Leuke Dobbelspellen

Zin in een leuk dobbelspelletje?
Maak kennis met deze 5 totaal verschillende en verrassend leuke dobbelspellen voor jong en oud!

Leukste spellen voor peuters

Onze dochter van 3 jaar is ook echt een spelletjesfanaat aan het worden.
In dit blog delen we haar favoriete spellen voor peuters. Ideale spellen voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Leerzaam én leuk!

vakantiespellen

Op zoek naar een klein spelletje voor tussendoor?
Deze spellen zijn ideaal als vakantiespel. En lekker goedkoop: Allemaal onder de 15 euro!

Mooie Reisthema Bordspellen voor je Staycation Header

Wil je toch op reis tijdens je staycation?
Met deze mooie bordspellen met een reisthema ga je toch stiekem de grenzen over!

partyspel

Op zoek naar een spelletje voor een grote groep voor een verjaardag of de feestdagen?
Met deze toegankelijke, vrolijke partyspellen kom je de avond wel door!

Beste Bordspellen 2021 HEADER

Deze 7 spellen uit onze spellenkast vielen dit jaar in de prijzen. Welke spellen zijn het? Hoe speel je ze? En vinden wij deze spellen ook echte winnaars? Lees het in ons artikel over de beste bordspellen van 2021.

Dit zijn de winnaars van speelgoed van het jaar 2021 HEADER

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar is in een nieuw jasje gestoken met o.a. meer aandacht voor bordspellen (yeah!). In dit artikel geef ik je een compleet overzicht van alle Speelgoed van het Jaar 2021 winnaars. Én ik vertel hoe je kunt stemmen en winnen!

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2020

Ben je benieuwd welke kwalitatief goede spellen en speelgoed er in 2020 op de markt is gekomen?
Bekijk dan eens dit overzicht met spellen en speelgoed dat door een vakjury genomineerd is voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar’.

3. Onze Uitgebreide Reviews Over Spellen:

Onderstaande spellen hebben we onderworpen aan een uitgebreide review.

Ontdek wat het spel inhoudt, hoe je het speelt en of het bij jou past:

review bordspel pandemic legacy

Dit spel staat al meer dan een half jaar op nummer 1 in onze Bordspellen Top 10. Daarom is het de hoogste tijd om je meer over dit uitdagende, tactische bordspel te vertellen. Hoe speel je dit spel? Wat is het verschil met de normale Pandemic? En voor wie is dit spel een aanrader? Dat en meer vertel ik je in deze uitgebreide review over Pandemic Legacy Seizoen 1!

Review Escape Room Spel De Stalker eigenaar onbekend

In dit spel help je Eva om te ontdekken wie haar stiekem in de gaten houdt. Wie is haar stalker? En wat is de stalker met haar van plan? Lees ons uitgebreide review over Escape Room Spel De Stalker

Review Bordspel Cascadia HEADER

Wij zijn stiekem behoorlijk fan van Cascadia. Nou ja, stiekem: in deze uitgebreide review over Cascadia vertel ik je alles over dit leuke spel. Én leg ik je uit hoe je dit spel zelfs met een 5-jarige spellengek kunt spelen!

Review Claim Sun Sea Sky HEADER

Hoe speel je dit populaire, tactische kaartspel voor 2 personen? En White Goblin Games brengt in juni 2022 drie nieuwe uitbreidingen uit: welke is een aanrader? Ontdek het in mij uitgebreide Review over Claim en Reinforcements Sun, Sea en Sky

Review Koala Kart Bordspel - Cynspirerend - HEADER

Racen, plagen en schattige koala’s spelen een hoofdrol in deze offline versie van Mario Kart. Lees alles over dit spel in mijn uitgebreide Review over bordspel Koala Kart

Review Online Escape Room Miss Whistledown PIN

Deze online escape room neemt je mee naar 1807 en speelt zich af in een Nederlands kasteel. Wat vinden wij van dit mysterie dat losjes gebaseerd is op de Netflix serie Bridgerton? Dat lees je in mijn uitgebreide review over Miss Whistledown.

Review Uno Junior

Dit kaartspel voor kinderen van 3 tot 8 jaar staat al zes maanden op nummer 1 in mijn dochters Kinderspellen Top 10. De hoogste tijd voor een uitgebreide review! Wat is het verschil met de gewone UNO? En wat zijn de spelregels? Lees mijn uitgebreide review over UNO Junior.

Review Escape Box Message From Beyond Escape World HEADER

Escape World staat bekend om zijn escape rooms op locatie. Dit jaar brachten zij hun eerste escape avontuur voor thuis uit. Wij doken in de paranormale wereld van dit spel. Wat we ervan vinden? Dat lees je in mijn uitgebreide review over Escape Box Message From Beyond.

Review MicroMacro Crime City Full House HEADER

MicroMacro: Crime City viel diverse keren in de prijzen als beste spel van 2021. Nu komt White Goblin Games met de opvolger. In mijn review over MicroMacro: Crime City Full House vertel ik je alles over dit spel. Hoe speel je het? En wat is het verschil met de vorige versie?

Review Meeple Land HEADER

Dit mooie bordspel is de winter van 2020 uitgekomen en nu al één van onze favorieten. Ben je een fan van Carcassone, simulatiespellen of tactische spellen? Lees dan eens mijn uitgebreide review over Meeple Land. Ga jij je eigen pretpark bouwen?

Review Railroad Ink

Een tactisch dobbelspel vol spoorrails en snelwegen? In mijn uitgebreide review over Railroad Ink vertel ik je alles over de vuurrode én diepblauwe versie van dit spel!

Review Similo 999 Games

Similo is een simpel, coöperatief kaartspelletje dat hier regelmatig op tafel ligt. In mijn uitgebreide review lees je alles over Similo Sprookjes én Similo Historie.

Review Pandemic HEADER

Door de coronacrisis is dit spel weer actueler dan ooit. In onze uitgebreide review over Pandemic leggen wij je uit waarom dit één van onze favoriete tactische bordspellen is.

Review Ticket to Ride Amsterdam Header

Op 31 juli 2020 bracht Asmodee deze nieuwe variant van het bekende Ticket to Ride uit. In deze kortere versie reis je terug naar de 17e eeuw en worden je treintjes vervangen door karren. Is Ticket to Ride Amsterdam een aanrader? En wat zijn de verschillen met Ticket to Ride Europe?

Crimibox

In dit uitgebreide artikel reviewen we ‘Dossier As’ en ‘Dossier MacDeath deel 1’ van Crimibox: Een detectivespel waarbij je zowel offline als online gaat speuren. Vinden wij het moorddadig goed of dodelijk saai?

Review Louis Liaan HEADER

Met dit simpele en vrolijk kinderspel leer je kinderen om te gaan met spanning. Vindt onze dochter Louis Liaan ook de moeite waard?

Review Carcassonne Junior HEADER

In deze kindervariant van het bekende Carcassonne spel leg je samen met je kind wegen aan. Hoe vindt onze dochter van 4 jaar dit spel, wat is het verschil met de reguliere Carcassonne en hoe speel je Carcassonne Junior eigenlijk?

30 seconds everyday life

999 Games kwam met deze variant op het originele 30 Seconds Spel. Is 30 Seconds: Everyday Life een leuke aanrader of toch een beetje een tegenvaller?

Review Nox Box HEADER

Nox Box brengt elke maand een mysterie escape spel uit. Wij mochten Bella Ciao, Roomanji en de Vloek van Zwartbaard testen. Werden wij blij van de Nox Box mysteriespellen?

Knappe koppen review spel voor peuters

Met dit bordspel leert je peuter spelenderwijs nieuwe vaardigheden. Wat vindt onze dochter van dit spel voor Knappe Koppen?

Review Cube Duel Smartgames

De spellen van Smartgames staan bekend als leuke breinbrekers voor 1 persoon. Met Cube Duel brengen ze een vernieuwend concept uit: een spel dat je solo als breinbreker kunt spelen en samen als tactisch duel. Vinden wij het een geslaagd spel?

review Qwixx dobbelspel

Qwixx is een lekker dobbelspelletje voor op vakantie. Hoe speel je dit spel én wat is het verschil tussen alle uitbreidingen (zoals Qwixx Deluxe) die op de markt gekomen zijn?

Review Concept Kids Dieren

Concept Kids Dieren is een bordspel voor kinderen van 4 tot 10 jaar, waarbij je elkaar door middel van hints dieren moet laten raden. Wat vindt onze dochter van dit spel?

Escape Room Spel The Hunt

Uniquest Games brengt hun eerste escape room spel voor thuis op de markt. In The Hunt maak je een virtuele reis om de locatie van Corona’s box te achterhalen. Wat vinden wij van escape room spel the Hunt?

Bordspel Azul

Azul werd in 2018 gekozen tot Bordspel van het jaar. Maar wat is nou eigenlijk zo leuk aan dit spel?

Escape Room The Game

Een Escape Room op locatie is spannend. Dit spel brengt deze ervaring naar je woonkamer. Is Escape Room: The Game een top of toch een flop?

The Game

Met dit kaartspel speel je (samen of alleen) tegen het spel. Wat vinden wij van het populaire kaartspel ‘The Game’?

Brain Train

Dit leerzame Peuterspel voor kinderen werd in 2019 genomineerd als speelgoed van het jaar. Vind onze dochter Brain Train ook de moeite waard?

What do you meme

Memes zijn bijdehante quotes op social media. Vinden wij het ook leuk om memes te verzinnen bij het partyspel ‘What do you meme?’

ticket to ride europe

Tijdens dit spel probeer je jouw eigen rit te maken en de anderen dwars te liggen. Geven wij Ticket to Ride Europe een go?

Wie is de mol header

Dit populaire programma komt met een tweede bordspel. Is ‘Wie is de Mol: De Code Opdracht’ beter dan zijn voorloper?

Prijswinnende spellen

Wil je weten welke spellen er in de prijzen zijn gevallen. Dat lees je hier:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest, Facebook en Instagram.