Recept: Mam’s Aardappel Anders ovenschotel met Mexico Mélange

Recept: Mam’s Aardappel Anders ovenschotel met Mexico Mélange

aardappel anders ovenschotel diner cynspirerend mexico melangeMijn moeder maakt deze ovenschotel al zolang ik me kan herinneren. Als ik wist dat mijn moeder dit ging maken, kon ik echt uitkijken naar het avondeten. Wanneer het in de oven staat, begint de kamer al zo heerlijk te geuren naar deze heerlijke ovenschotel. Aardappel Anders vanavond! Jammie! 

Ik maak het zelf nu ook

Ik maak het tegenwoordig ook zelf voor mijn man en kleine madam. Zij vinden de combinatie van aardappelen, gehakt, mexico mix en een krokant laagje Aardappel Anders gelukkig ook lekker. En het allerlekkerst is deze ovenschotel als je het met (zelfgemaakte of lekker uit een potje) appelmoes eet. Oh, ik krijg er al zin in als ik erover schrijf! 

Maak het jezelf makkelijk 

Het is daarnaast ook erg simpel om te maken. Vooral als je het jezelf makkelijk maakt – zoals ik- door kant en klare aardappelschijfjes en een blik Mexico Mélange te kopen. Dan is er echt een kleine moeite om deze heerlijke ovenschotel zelf op tafel te zetten. Wil je liever vers en puur? Dan kun je ook aardappels zelf schillen, koken en in plakjes snijden. En voor de Mexico Melange kun je zelf een mix van verse doperwtjes, maïs en rode paprika maken. Helemaal niets mis mee, maar je bent wel wat langer bezig. Hihi!

Simpel voorbereiden 

Deze ovenschotel maak ik vaak ook als ik een drukke dag verwacht en weet dat ik ’s avonds geen zin meer heb om (uitgebreid) te koken. Je kunt deze ovenschotel namelijk al een heel stuk voorbereiden de ochtend of dag voordat je het daadwerkelijk gaat eten. Aluminiumfolie erover en even opzij zetten. Dan hoef je na een dag werken of als je visite hebt de saus er alleen maar overheen te doen en de schaal in de oven te schuiven! 

Aardappel Anders

Voor dit gerecht gebruik je een potje Aardappel Anders Tuinkruiden Knoflook. Dit is eigenlijk de enige variant van Aardappel Anders die ik echt lekker vind. Door een lekker laagje over de aardappelschrijfjes te doen, krijg je een heerlijke krokante laag. Tip: Zorg dat je laagje niet te dik wordt. Dan wordt het laagje niet krokant, maar meer een beetje zompig. Zonde van de smaak en je heerlijke ovenschotel.

Wanneer je de ovenschotel vaak maakt voor twee personen – zoals ik – houd je al snel een half potje Aardappel Anders over. Dan kun je twee dagen achter elkaar deze ovenschotel maken (ook lekker!) of je kunt lekker experimenteren met de Aardappel Anders saus. Ik heb er laatst mee geroerbakt, maar dat was nog niet zo’n succes. We blijven zoeken naar een ander goed alternatief voor dat halve potje heerlijke saus. Of heb jij nog een lekkere tip? 

Hoe dan ook: Verwarm je oven voor, pak je ovenschaal uit de kast en zet vandaag nog dit heerlijke ovengerecht op tafel!

aardappel anders cynspirerend diner ovenschotel
Aardappel Anders ovenschotel met Mexico Mélange
Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
aardappel anders cynspirerend diner ovenschotel
Aardappel Anders ovenschotel met Mexico Mélange
Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Vet de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik je een blik Mexico Melange? Laat dan de melange even goed uitlekken in een vergiet.
  2. Heb je kant en klare aardappelschijfjes? Prik dan gaatjes in de verpakking, leg het op een bordje en doe het 5 minuten in de magnetron. Zo zijn de aardappels al lekker voorgekookt. Haal het daarna uit de magnetron (Let op! Heet!) en laat het even afkoelen.
  3. Bak ondertussen de gehakt rul en bruin in een koekenpan of wok. Indien gewenst kun je er peper en zout naar smaak aan toevoegen. Dit is niet per se nodig.
  4. Nu begin je jouw ovenschotel op te bouwen. Onderin vul je de schaal met de Mexico Melange en daarna voeg je de rulle gehakt toe. Vervolgens plaats je de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de ovenschotel.
  5. Ga je later pas eten? Dan kun je nu aluminiumfolie over de ovenschaal plaatsen, totdat je het wil gaan bakken in de oven.
  6. Wanneer je het wil gaan bakken in de oven: Smeer dan met de bolle kant van een lepel een dunne laag Aardappel Anders over de ovenschotel. Doe de ovenschoten vervolgens circa 35 minuten in de oven, totdat de Aardappel Anders een lekkere goudbruine kleur gekregen heeft.
  7. Je ovenschotel is klaar. Lekker appelmoes erbij serveren en smullen maar!
Deel dit Recept

11 gedachten over “Recept: Mam’s Aardappel Anders ovenschotel met Mexico Mélange”

Een reactie plaatsen