Recept: Heerlijke perenjam met Conference peren

Recept: Heerlijke perenjam met Conference peren

Daar is het dan eindelijk! Mijn heerlijke jam-recept! Ik heb deze perenjam eigenlijk al een paar maanden terug gemaakt en de drie potten zelfgemaakte jam waren binnen no-time leeg! Het is toch waar: Zelfgemaakte jam is gewoon simpelweg superlekker! Veel lekkerder dan jam uit de supermarkt bijvoorbeeld.

perenboom conference

80 peren geoogst dit jaar: Wat gaan we ermee doen?

We hebben sinds een paar jaar een mooie perenboom in de tuin staan. Vorig jaar hadden we al een goede oogst met 35 peren, maar dit jaar hadden we wel minstens 80 peren. Dus ging ik op zoek naar lekkere perenreceptjes. Wat kan ik hier allemaal van maken? We hebben een perentaart gemaakt, peertjes in de yoghurt gedaan, de kleine madam heeft peren fruithapjes gegeten en toen kwam ik op het idee: Perenjam!

Peertjes schillen is het meeste werk; de rest is simpel

Na wat geGoogle kwam ik erachter dat je jam het gemakkelijkst kan maken met Geleisuiker Speciaal van Van Gilse. En laat ik nou van makkelijk én lekker houden. Toen de suiker eenmaal in huis was, was het meeste werk eigenlijk alleen het schillen van onze lekkere peertjes. Al het andere daarna was eigenlijk heel simpel. Ik heb me niet helemaal aan het recept van de verpakking van het suiker gehouden, omdat peren van zichzelf behoorlijk zoet zijn. Je kunt naar eigen wens nog wat spelen met de verhouding suiker versus fruit. Ik heb ook nog wat kruiden en een beetje sap toegevoegd voor een vollere smaak. Voordat ik het wist was het al klaar! 

van gilse suiker

Drie maanden houdbaar: Als het dan al niet op is tenminste 

Ik heb de jam in een weckpot en twee eerder gebruikte (maar wel gewassen) jampotten gebruikt. Je kunt de jam na het afkoelen in de koelkast bewaren. Dan blijft het minstens drie maanden goed. Al ben vind ik het knap als je die drie maanden vol kan maken. De jam is zo lekker, dat wij het overal bij deden. Als ontbijtje in de yoghurt, bij de muesli, als lunch op een broodje (met of zonder pindakaas), bij een kaasje of gewoon stiekem een lepeltje snoepen uit het potje.

Tip voor een lekker kerstontbijt

Wij hebben verse peertjes uit de boom gehaald, maar gewoon lekkere Conference peren van de groenteboer of supermarkt is natuurlijk ook prima. De jam heeft een heerlijk zoete, milde smaak. Heerlijk voor een luxe kerstontbijt bijvoorbeeld. Echt een aanrader! Ik eet nog steeds jam uit een potje, maar heb altijd stiekem een beetje heimwee naar deze goddelijke perenjam. Binnenkort toch maar weer eens maken! 

perenjam uit eigen tuin
Heerlijke perenjam (uit eigen tuin)
Recept uitprinten
Porties
1 grote pot jam
Porties
1 grote pot jam
perenjam uit eigen tuin
Heerlijke perenjam (uit eigen tuin)
Recept uitprinten
Porties
1 grote pot jam
Porties
1 grote pot jam
Ingrediënten
Porties: grote pot jam
Instructies
 1. Neem een pan en voeg hier de jam, geleisuiker en het scheutje vruchtensap aan toe. Breng het al roerend aan de kook.
 2. Laat het één minuut goed doorkoken.
 3. Voeg nu naar de gemberpoeder en kaneel toe. Roer goed door elkaar en proef het. Voeg naar smaak eventueel nog wat extra kruiden toe.
 4. Heeft de jam nog teveel en/of te grote stukjes peer naar jouw smaak? Gebruik dan een staafmixer of keukenmachine om de jam een beetje te pureren. De jam gaat nog indikken, wanneer het is afgekoeld. Dus als het nog wat waterig is, maakt dat niets uit.
 5. Vul je glazen potten met de jam. Doe ze dicht en laat ze minimaal 5 minuten op de kop rusten. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze in de koelkast bewaren.
  jam
Notities

Nee, we hebben geen producten gratis gekregen en we verdienen ook niets met het delen van dit recept. Dit is puur uit eigen initiatief en enthousiasme bedacht en gedeeld.

 

Deel dit Recept

26 gedachten over “Recept: Heerlijke perenjam met Conference peren”

 1. Ooh, ik wil dit al zo lang eens doen!
  Ik heb de potten al maar ik lijk me er maar niet aan te kunnen zetten…
  Een goed voornemen voor het nieuwe jaar, jouw recept volgen en eindelijk eens zelf confituur maken!

  Xxx

 2. Ik heb al eens perenjam proberen maken en dat is toen fataal misslukt. Misschien nog is opnieuw proberen met dit receptje. Is heel goed uitgewerkt dus misschien meer kans op slagen 😉

 3. manlief maakt van alles jam wat hij in de tuin en op de fruitmand tegenkomt. Hij heeft al vaker perenjam gemaakt. De aanvulling om er wat gember bij te doen, vind ik een hele goede! Maar dan zou ik een gemberwortel raspen ( nou ja een stukje !)

Een reactie plaatsen