Ovenschotel met asperges van Brenda Kookt

Ovenschotel met asperges van Brenda Kookt

In een kookboekje horen ook knipsels en uitgescheurde recept ideeën. Zo ook in de online versie van mijn kookboek. De meeste recepten in mijn boekje zullen door mij zelf verzonnen zijn, maar zo nu en dan wil ik een lekkere ontdekking van een andere blog graag met jullie delen. Eén van mijn favoriete foodblogs is Brenda Kookt. Ik volg haar met veel plezier. Haar lekkere recepten zijn een inspiratiebron voor mij.

Het aspergeseizoen is weer begonnen. En door de goede oogst, zijn de prijzen ook relatief laag. Toen mijn man laatst vroeg of ik eens lekker asperges wilde maken, stond ik voor een uitdaging. Het standaard recept voor asperges is met ham, een sausje en eieren. En mijn man lust absoluut geen eieren. Maar hij vind asperges wel lekker. Dus ging ik op zoektocht naar een lekker gerecht. Toen kwam ik op dit recept van Brenda Kookt terecht. Een ovengerecht met asperges met lenteuitjes, hamblokjes en tomaten.

En ik moet zeggen: We hebben genoten. Het was eens wat anders, maar toch niet. De zachtheid van de asperges bleef in tact en werd aangevuld met een rijk sausje en wat lekkere kaas. Ik heb het recept ietsjes aangepast naar onze smaak, maar zo weinig dat alle credits voor dit recept gewoon bij Brenda hoort. Klik hier om het originele recept te lezen.

Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Kook de asperges in circa 10 minuten in ruim water gaar.
  3. Bereid de saus volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer de hamblokjes, lente ui en tomaat door de saus.
  4. Doe de gekookte aardappelen in de ovenschaal en stamp het daar fijn. Verdeel de aardappelen gelijkmatig over de bodem van de schaal.
  5. Verdeel de saus over de aardappelen. Leg hier de asperges in.
  6. Verdeel de kaas over de asperges. Bak de ovenschotel in 15 a 20 minuten in de oven, totdat de kaas krokant geworden is.
Notities

BodieBoost per persoon:
- 1 groente
- 1 koolhydraat
- 1/2 eiwit
- 2 smaakmakers

Deel dit Recept

Een reactie plaatsen