Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 2 zoete aardappel(s)geschild en in blokjes gesneden
  • 450gram champignonsschoonborsteld en in kwarten gesneden. (of de hele kleintjes gewoon door midden)
  • 2handen vol chorizo in plakjesAlternatieven die ook erg lekker zijn: runderchipolata worstjes, runderworst of rundersalami in plakjes)
  • 1 courgettein plakken
  • 2 paprika’sin stukken (ontdaan van de zaden natuurlijk)
  • olijfolie
  • Texmex kruidenDit is mijn favoriete kruidenmix bij dit gerecht. Maar andere kruiden(mixen) zijn ook goed mogelijk hoor: Bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, shoarma kruiden of tijm, zeezout en rozemarijn. Kies vooral wat je lekker vind.
  • Eventueel: knoflooksausOf een andere saus naar keuze. Is niet noodzakelijk.
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakplaat of een grote ovenschaal in.
  2. Doe alle groentes en de chorizo in de bakplaat/ovenschaal.
  3. Besprenkel het met de olijfolie en voeg kruiden toe naar smaak. Hussel het met je handen goed door elkaar heen, zodat alles lekker met de olie en kruiden in aanraking komt.
  4. Doe het 20 minuten in de oven. Schep alles even lekker door elkaar. En doe het gerecht daarna nog 20 a 30 minuten in de oven.
  5. Verdeel het gerecht op de borden en serveer eventueel met knoflooksaus.
Notities

Variatietips:
Je kunt ook aubergine, gewone aardappelen, rösti rondjes, uien of knoflook toevoegen. Deze kunnen de volle tijd mee worden gebakken.
Sperziebonen, broccoli, bloemkool of sugarsnaps kun je beter 5 minuten voorkoken en de laatste 20 a 30 minuten meebakken. Anders worden ze erg donker, papperig en/of minder smakelijk.

BodieBoost families per persoon:
– 1 a 1,5 groente (een half bord is één groente)
– 1 eiwit

Eventueel:
– 1 smaakmaker (2 eetlepels knoflooksaus)
– 1/2 koolhydraat (wanneer je een hand rösti rondjes of aardappelen toevoegt)