Eenpansgerecht: Wokken met gerookte kip en mie

Eenpansgerecht: Wokken met gerookte kip en mie

Gerookte kip kende ik al wel. Ik doe het regelmatig in salades en vind dat erg lekker. Maar in een wok gerecht kende ik het nog niet eigenlijk.

Hoe ik erbij kwam? Onlangs had ik een receptje voor loempia’s uit de oven gevonden. Ik was het rustig aan het uitproberen, maar had enorme ruzie met de filodeeg. Het deeg brokkelde af en deed niet wat ik wilde. Daardoor maakte ik uiteindelijk vier loempiaatjes in plaats van de twaalf uit het recept. Ruzie makend met deeg; dat vind ik niet lekker koken en bakken. Maar ja, ik had nog wel vulling over voor acht loempia’s. Met een beetje improviseren heb ik daar een wok gerechtje van gemaakt, met de gerookte kip die in de vulling zat. En wat blijkt: ketjap en gerookte kip gaan heerlijk samen. Wist ik niet. Maar ik ben nu fan. Mocht jij het nog niet weten, dan weet je het nu. Probeer het maar ui. Het is lekker!

Voor dit wok gerecht heb je maar één grote koekenpan of (het liefst) wok nodig. Dus lekker weinig afwas. Enne… Het is ook al niet eens moeilijk om te maken. Wel lekker. 🙂

Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Recept uitprinten
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 400 gram wokgroente Ik vind de chinese groente van Albert Heijn erg lekker. Maar neem gerust een andere die jij lekker vind.
  • 300 gram gerookte kipfilet in stukjes gesneden
  • 100 gram eiermie meer mag ook. Eiermie kun je in de meeste supermarkten vinden (bij ketjap, kroepoek en woksauzen in de buurt) of in een toko.
  • 2 handjes ongezouten cashewnoten ongezouten pinda's kan ook
  • ketjap
  • olijfolie om in te bakken
Porties: personen
Instructies
  1. Doe wat olijfolie in de pan en wok daarin de wokgroente circa twee minuutjes lekker aan op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Voeg de gerookte kipfilet toe samen met een flinke scheut ketjap. Wok circa twee minuten door op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Voeg de eiermie en cashewnoten toe. Zet het vuur wat zachter en schep af en toe om. Wanneer de eiermie zacht is geworden (zoals spaghetti; gewoon even proeven), is het klaar. Eet smakelijk!
Notities

Bodieboost families per persoon:
- 1 groente
- 1 eiwit
- 1 koolhydraat

Deel dit Recept

1 gedachte over “Eenpansgerecht: Wokken met gerookte kip en mie”

Een reactie plaatsen