Review: Escape Room Spel The Hunt

Tijdens de lockdown ontwikkelde UniQuest Games hun eerste escape room spel voor thuis: The Hunt. Een uitdagend spel, waarbij je puzzels en mysteries oplost, terwijl je gaandeweg verschillende toeristische locaties beter leert kennen. Vandaag vertel ik je in een uitgebreide review alles over the Hunt en vertel ik je wat mijn man en ik van het spel vinden. Ga jij binnenkort puzzelend op reis vanuit huis?

Escape Room Spel The Hunt

In deze review over The Hunt vertel ik je:

 1. The Hunt kort samengevat
 2. Wat krijg je?
 3. Wat is het verhaal achter The Hunt?
 4. Hoe speel je het spel?
 5. Wat vinden wij van The Hunt?
 6. Waar kun je het spel kopen?
 7. Winactie: Maak kans op jouw eigen The Hunt escape room spel!

Tip: bewaar dit artikel voor later op Pinterest

Escape Room Spel The Hunt

1. The Hunt kort samengevat

 • The Hunt is een escape room spel voor 1 tot 5 personen vanaf 12 jaar. UniQuest Games geeft zelf aan dat 4 a 5 personen het ideale aantal spelers is.
 • De gemiddelde speeltijd is 120 tot 240 minuten. Er is geen tijdslimiet. Je kunt er ook meerdere avonden over doen.
 • Het is een stand alone spel. Dit houdt in dat je geen ander spel nodig hebt om dit spel te spelen.
 • Op één onderdeel na, is het spel in oude staat te herstellen. Tenminste, wanneer je op sommige onderdelen met potlood schrijft.
 • Naast het spel zelf heb je een laptop met internetverbinding nodig om het spel te spelen. Een blocnote met pen en een smartphone vonden wij ook handig.
 • Het spel is Engelstalig. Dit om het spel een zo realistisch mogelijke uitstraling te geven.
 • De uitgever is Uniquest Games

2. Wat krijg je?

Escape Room Spel The Hunt

Wanneer je het spel The Hunt koopt, krijg je een grote doos met veel, levensechte spelonderdelen.

Onder andere:

 • een envelop met usb-stick
 • 2 paspoorten
 • een flesje Stardust
 • heilig water
 • een roadbook en poster van een evenement in Riga
 • postkaarten
 • tarotkaarten
 • krant
 • hotelbrochure
 • wildlife safari kaart

3. Wat is het verhaal achter the Hunt?

UniQuest Games The Hunt

The Hunt wordt uitgegeven door Uniquest Games. Dit is een spin-off van het Belgische Travel & Events kantoor UniQuest.

Uniquest organiseert reizen en events naar aanleiding van jouw persoonlijke wensen en dromen. Ze hebben heel veel ervaring met het organiseren van persoonlijke en originele reizen.

Maar net als bij veel andere bedrijven liggen de activiteiten van UniQuest sinds maart 2020 stil als gevolg van de maatregelen rondom de corona pandemie.

UniQuest Games The Hunt

Toch zaten ze niet stil in een hoekje te wachten, maar zijn ze begonnen met het ontwikkelen van creatieve, inspirerende ideeën om toch inkomsten te genereren in deze moeilijke tijden.

Afgelopen zomer brachten ze een unieke open lucht escape game op de markt: the Quest of Corona’s Box. Dit werd een groot succes en kreeg op Tripadvisor veel positieve reacties.

Dat riep om een vervolg! Dat vervolg werd dit escape room spel voor thuis: The Hunt.

The Hunt is in samenwerking met hun lokale contacten over de hele wereld gemaakt, zodat je een levensechte reiservaring krijgt bij het spelen van dit spel.

4. Hoe speel je het spel?

Escape Room Spel The Hunt

Op de usb stick staat een laatste boodschap van een stervende man, een bewaker van de eeuwenoude orde van de Phitoi Knights.

Hij vertelt dat er al sinds de tijd van de oude Grieken een box bestaat met een pandemie erin: Corona’s Box. Samen met de orde van de Phitoi Knights probeert hij dit al jaren te beschermen.

Echter, in 2020 is de box gestolen en is de pandemie vrijgekomen. Met behulp van koeriers wordt de box en het virus verspreid over de wereld.

Doel van het spel

De stervende bewaker vraagt jou om hulp: kun je de 4 plekken waar het virus is losgelaten achterhalen? En kun je de huidige locatie van Corona’s box vinden?

Wat je doet tijdens het spel

Escape Room Spel The Hunt

In het spel vind je verschillende stukken met informatie over de locaties en de koeriers.

Door deze informatie met elkaar en met informatie in online omgevingen te combineren, kun je de reis die Corona’s box heeft gemaakt achterhalen.

Wanneer is het spel afgelopen?

Zodra je alle gevraagde locaties hebt gevonden, geef je dit via een formulier op een beveiligde website door aan de Phitoi Knights

Wanneer heb je gewonnen?

Als alle gevonden informatie klopt, ontvang je een mail met felicitaties van de Phitoi Knights dat je de juiste informatie hebt gevonden. In de mail wacht je ook een beloning.

5. Wat vinden wij van The Hunt?

Escape room spel the Hunt

Prachtig, realistisch spelmateriaal

Wanneer je de doos van het spel open doet, ben je meteen onder de indruk. De vormgeving van het spelmateriaal is erg mooi en ziet er realistisch uit. Het nodigt meteen uit om te spelen.

Echter, de start van het spel ging bij ons verkeerd. Na het luisteren van het geluidsbestandje op de usb stick zijn we online op zoek gegaan naar hints.

Mijn man is ruim een half uur op Google Maps in Riga gaan puzzelen naar routes en ik heb allemaal informatie uit paspoorten op een rij gezet die uiteindelijk niet nodig was.

Na een uur spelen waren we door de war. Hadden we iets gemist?

Escape Room Spel The Hunt

Hintspagina is eigenlijk startpagina

Bij het spel zat gelukkig een kaartje met de tekst “Got stuck in the game? Help and good advice can be found here…”

De website waar dit kaartje naar leidde, voelde voor ons als een startpagina voor het spel.

Je vindt hier namelijk niet alleen de hints, maar ook de inleiding van het spel, de inhoudsopgave van de doos (om te checken of het spel compleet is), informatie over het begin van het spel en het doel van het spel.

We kwamen er hier ook achter dat je helemaal niet online hoeft te zoeken naar hints, maar dat je alleen in speciaal ontworpen online omgevingen zoekt naar antwoorden en hints.

Escape room spel the Hunt

Mooie online omgevingen

Ook al is het eigenlijk niet de bedoeling van de spelontwerper, toch heeft het ons erg geholpen om de hints pagina op te starten.

Dit gaf ons de structuur en houvast om goed aan het spel te beginnen. Een kleine tip van ons dus.

De online omgevingen waarin je het spel speelt, zien er mooi vormgegeven en gedetailleerd uit. Wij vinden het altijd fijn om in een besloten online omgeving te spelen, omdat de spellenuitgever hierdoor de touwtjes in handen houdt.

Je weet zeker dat de informatie die je online zoekt op de betreffende website te vinden is.

Escape Room Spel The Hunt

Prachtige vormgeving, mager verhaal

De vormgeving vinden wij een groot pluspunt van dit spel. De spelonderdelen, zoals de hotelbrochure, paspoorten en de krant zijn niet van echt te onderscheiden.

Je ziet dat er bij de totstandkoming van dit spel samen is gewerkt met de eigenaars van echte toeristische locaties: er is volop aandacht geschonken aan de details van de mooie locaties waarin het spel zich afspeelt. Je voelt de liefde voor het reizen.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Waar de spelontwikkelaar wat ons betreft meer aandacht aan had mogen geven, is de opbouw van het verhaal. Je bent meer een mooie reis aan het reconstrueren dan dat je meegesleurd wordt in het idee dat je de wereld moet redden van een pandemie. Dit gaat ten koste van de spanning tijdens het puzzelen en dat vonden wij jammer.

Wat ons betreft zou het spel baat hebben bij een duidelijkere structuur bij aanvang. Wij waren onnodig tijd kwijt met het zoeken naar wat van ons verwacht werd. Ook kwamen onderdelen van eerdere puzzels weer terug op volgende locaties, terwijl dit wat ons betreft niet logisch was voor het verhaal.

Escape Room Spel The Hunt

Eén van de lastigste escape room spellen

The Hunt is één van de lastigste escape room spellen die we tot nu toe gespeeld hebben. Wij hebben er samen twee avonden over gedaan.

Gedeeltelijk ook, omdat we de eerste avond veel tijd kwijt waren met het zoeken op plekken waar niets te vinden was. Dat kan voor nieuwe spelers gemakkelijk opgelost worden door bij aanvang de inleidende teksten op de hints pagina te lezen. Hier staan geen spoilers in, maar geven je wel meer houvast.

We vinden dat Uniquest Games zeker geslaagd is om een visueel mooi spel op de markt te brengen. Zeker gezien het feit dat dit het eerste escape room spel voor thuis is wat ze hebben ontwikkeld.

We hopen dat ze bij een volgend spel het niveau nog hoger kunnen brengen door hun supermooie vormgeving en reiskennis te combineren met een sterker verhaal.

Escape Room Spel The Hunt

The Hunt is een aanrader voor

spelers met een liefde voor reizen en die misschien wat minder zoeken naar spanning of een opbouwend verhaal tijdens het spel.

Je kunt spelenderwijs een mooie virtuele reis maken en alvast inspiratie op doen voor de toekomstige reizen die je na de lockdown wilt gaan ondernemen.

The Hunt is in onze opinie zeker geschikt voor gevorderde escape room spelers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging en complexe puzzels.

Voor beginnende spelers zal dit spel waarschijnlijk te uitdagend zijn. Al zijn er gelukkig wel duidelijke hints te vinden, die je altijd verder helpen in het spel.

Ons oordeel samengevat:

 • Vormgeving: 9/10
 • Spanning: 5/10
 • Online omgeving: 8/10
 • Verhaal: 4/10
 • Structuur: 4/10
 • Toegankelijkheid: 6/10

Algehele beoordeling 6/10

6.Waar kun je het spel kopen?

De adviesprijs van The Hunt is €64,00 en alleen te koop op de website van Uniquest Games.

Tip: Op dit moment is er een introductie aanbieding op de website van UniQuest Games, waarbij je het spel met extra korting kunt aanschaffen!

Meer over  escape room spellen lezen?

Of snuffel door al onze tips en reviews over bordspellen

Op de hoogte blijven van gloednieuwe spellenreviews en spellentips?

Schrijf je in voor mijn maandelijkse spellen nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze review over Escape Room Spel the Hunt bevat een samenwerking met UniQuest Games en komt daarnaast voort uit onze liefde voor spellen.

Cynthia Lukassen

75 gedachten over “Review: Escape Room Spel The Hunt”

 1. Ik krijg afkickverschijnselen omdat ik al zo lang geen fysieke escaperoom meer heb kunnen spelen!

 2. Ik ben de spelletjes oma en zou graag dit spel spelen met mijn oudste kleinkinderen.
  Ik zou graag een ontsnappingspoging wagen met dit spannende spel.
  Eerst in de coronacrises/ lockdown (Zit al bijna 12 maanden in mijn huis te wachten op de vrijheid. Behoor tot de zeer risicovolle groep) spelen met mijn man en als de kleinkinderen weer bij mij kunnen komen, dan zeker met hen.
  Hopelijk is dat snel.
  Ik heb geliked en geloved op Bloglovin en doe heel graag mee om een kansje te wagen.

 3. Hallo Cynthia!
  Wat een duidelijke omschrijvingen van spellen, dit is erg helpend in het maken van een keuze in het grote aanbod!

  Samen met vrienden hebben wij een team opgericht waarmee wij eens per twee maanden een escaperoom spelen. Wij zouden graag ook The Hunt willen proberen! Dus wij schrijven ons graag in om mee te doen met de winactie.

  Groeten!
  Krista

 4. Ik denk dat ik een geschikte ‘escaper’ ben, omdat ik erg van nieuwe uitdagingen houd. Mijn vriend denkt dat deze spellen ontzettend simpel zijn..ik wil heel graag het tegendeel bewijzen! Hij mag namelijk ook aan de bak als we de gelukkige winnaars mogen zijn. Eens kijken hoeveel zweetdruppels het bij hem oplevert. 😉 Erg gave en spannende prijs, I’m in!

 5. Wij hebben enkele escape rooms gespeeld, maar nog steeds geen escape room spel gespeeld. We zijn toch wel erg nieuwsgierig, dit is een mooie kans om kennis te maken! Ik ben iemand die zich ergens in vastbijt en niet opgeeft deze uitdaging ga ik daarom graag aan.

 6. Gaaf, ik doe graag mee. Het Kerstdiner met 11 personen is niet doorgegaan. We gaan voor een Afterlockdowndiner en dien tussen door altijd een spel. Dit zou echt gaaf zijn

 7. Het ziet er heel leuk uit en klinkt veelbelovend. Ideaal om samen met 2 zonen te spelen, die beiden tweetalig onderwijs volgen. Door de pandemie hebben ze toch wel een achterstand opgelopen met het oefenen van hun engels. Dit is dan meteen een educatief spel!

 8. Er zit een vrouwelijke Adrian Monk in mijn (the defective detective), en dit spel lijkt mij echt super super leuk!

 9. met mijn werk heb ik onlangs een online escape room gespeeld. De collega en ik die samen een team vormden verloren genadeloos, konden niet ontsnappen en eindigden als laatste. Ik zou graag dit spel winnen om te oefenen. Zodat ik de volgende keer genadeloos revanche kan nemen op mijn collega’s.

 10. Ik doe graag mee; als ik win, sluit ik mijn vrouw op en mag ze er pas weer uit als de game is opgelost 🙂

 11. Ow ja, graag doe ik mee met deze geweldige winactie.
  The Hunt zou perfect voor mij zijn. We spelen graag spellen en door mijn poker face, win ik ook vaak.
  Misschien dat ik mijn tactiek bij moet stellen omdat het in het Engels is. Maar daar kom ik wel uit.
  Let maar eens op…..
  Neem de uitdaging graag aan.

 12. Geweldig! Al weken aan huis gekluisterd met het positief geteste gezin!! Wat zal mijn dochter dit ook geweldig vinden. Eens wat anders dan school online, netflix en thuis in shape blijven voor het nk. Op naar deze nieuwe uitdaging!!

 13. Een geweldig spel met veel hints. Mooi vormgegeven en een ideaal spel voor mijn dochter die ook nog van reizen houdt. Voor haar speel ik mee.

 14. Wat een leuke winactie! Wij hebben de online escaperooms net ontdekt en vinden ze heel erg leuk om te doen. We loten dan ook graag mee 🙂

 15. Niet voor mijzelf, maar voor een geweldige vriendin die echt altijd voor iedereen klaar staat. Niet alleen voor vrienden en familie, maar ook voor totale vreemden.
  Tijdens de coronatijd het afgelopen jaar heeft ze zoveel lieve acties voor anderen gedaan, dat zij het echt verdient om zelf eens in het zonnetje te worden gezet!
  Zij is echt gek op escaperooms, zowel op locatie als thuis en ondanks dat zij altijd ontzettend goed is in het oplossen van de ‘raadsels’ verwacht ik dat zij bij deze wel een mooie uitdaging zal hebben, dat houdt haar lekker bezig

 16. Super leuk! We zouden deze graag samen met mijn ouders spelen. Samen spelen we vaak Escape Rooms (achtige) games! Deze hebben we nog niet gespeeld en zouden we graag aan ons lijstjr toevoegen.

 17. Ik doe graag mee! Ik mis het reizen enorm en een virtuele reis om de wereld spreekt me erg aan!

 18. Leuke winactie! Daar gaat iemand vast heel blij van worden. Ik vond zo’n spel wel leuk om te spelen. Soms een beetje lastig, maar ook een uitdaging.

 19. Ohhhhh wat een goede en eerlijke review weer Cynthia! Ik zou graag mee willen doen want ik ben gék op spelletjes, maar ik wil eerst in real life een keer een escape room gedaan hebben en andere escape room spellen, voordat ik aan deze uitdaging begin. Maar hij klinkt goed. En die spel paspoorten, loooooove it! xxx

 20. Super leuk. Wij hebben al een paar escape games gedaan thuis, online en offline. Leuk om met de kinderen samen de spelen.

 21. Mijn man en ik spelen graag uitdagende spellen met een ander koppel. Eigenlijk staat een bezoek aan een escape room nog op de planning, maar het zal nog wel even duren voordat we weer mogen gaan (:
  Dit escape spel voor thuis zal alvast een mooie oefening zijn!

 22. Ja ik ben zeker de persoon om dit spel te proberen! Ik ben een absoluut escaperoom verslaafde en mis het enorm tijdens de lockdown. Hierdoor verslind in de home- en online escapes.

  Groetjes!

 23. Spannend om een escaperoom te spelen. Wij hebben er al een aantal op tafel gehad. Tot nu toe meestal net binnen de tijd ontsnapt… benieuwd hoe deze is. Het materiaal ziet er in elk geval goed uit.

 24. Wij hebben al veel escaperooms gedaan zowel real life als bord- en kaartspellen en steeds op zoek naar een nieuwe uitdaging. De laatste tijd merken we dat we al veel trucjes kennen, dus we zijn héél benieuwd wat deze ons kan brengen!

 25. Wow! Wat hebben je man en jij hebben al veel escape room spellen gespeeld! Wanneer komt jullie volgende escape room spellen vergelijkend artikel online? Die zijn erg prettig. Ik denk dat dit spel voor mijn gezin te heftig is. Toch doe ik graag mee voor mijn zus. Zij mist het reizen zo. Ik denk dat zij erg blij wordt van het maken van een virtuele puzzelreis.

  • Hoi Suze,
   Leuk dat je meedoet aan de winactie voor je zus. Fijn om te horen dat je mijn artikelen fijn vindt om te lezen. 🙂
   We zijn momenteel weer druk met het testen van 5 nieuwe escape room spellen voor thuis voor deel 3 van onze artikelenreeks over escape room spellen. Deze zal in april online komen!

   Groetjes,
   Cynthia

 26. Naar aanleiding van een eerder artikel van je hebben we Conspiracy-19 gekocht en gespeeld. We zijn erg fan van dit spel. Nog dankjewel voor je tip! Ik zie dat je iets minder lyrisch bent over dit spel, maar wel duidelijke tips geeft voor ons als spelers om dit avontuur aan te gaan. Fijne review! Ik ben erg benieuwd en waag graag een kansje!

 27. Mijn Lady speelt samen met 3 vriendinnen van haar allerlei escape rooms, maar dus wel de betere (Nox Box, Escape the Room, enz) Het lijkt m eleuk deze door hun uit te laten proberen en te vergelijken met de anderen.

 28. We hebben inmiddels al veel escape room spellen gespeeld om de tijd thuis de doden: dit lijkt me een uitdaging! Kom maar op met het spel. Ik meld me ook aan voor je nieuwsbrief.

 29. Ik die graag mee. Mijn zus en ik zijn gek op escape room spellen! Ik ga je ook volgen op Insta en Favlcebook!

 30. Echt iets voor ons! Wij zijn (als koppel) steeds meer spelletjes gaan spelen en vinden puzzels en raadsels helemaal leuk. Fijne hobby in deze tijd! Leuk als we dit spel winnen!

 31. Wat een creatieve manier om met de corona crisis om te gaan. Ik ben dol op reizen en mis het zo! Ik zou graag deze digitale reis aangaan met mijn man. En ik ga ook even een kijkje nemen bij het reusbureau!

 32. Oh damn… dit lijkt me lastig. Maar ik wil zeker de uitdaging aan gaan. Ik heb me ook aangemeld voor je nieuwsbrief en ga kijken bij je andere artikelen over escape room spellen voor thuis. Wat heb je er al veel geschreven zeg!

 33. Mooi spel om met de kids 2 uur van een dag vol te maken en eens kijken of we kunnen ontsnappen…

Reacties zijn gesloten.