7x De leukste kaartspellen voor 2 personen

Mijn man en ik zijn echte spellengekken, maar na een drukke dag hebben we niet altijd zin in om een uitgebreid spel te spelen. Een fijn kaartspel is dan een goed alternatief. Niet alle kaartspellen zijn geschikt om met z’n tweetjes te spelen. Maar deze zeven toppers wel: dit vinden wij op momenteel de leukste kaartspellen voor 2 personen!

Tip: Bewaar deze kaartspellen voor 2 personen op Pinterest!

Kaartspellen voor 2 personen

Kaartspellen voor 2 personen: onze favorieten

Onze spellenkast zit niet alleen vol met bordspellen, escape room spellen en dobbelspellen, maar ook behoorlijk vol met kaartspellen.

Wij vinden het lekker om na een drukke dag een kaartspelletje te spelen. Daarnaast zijn ze ideaal om mee te nemen op vakantie.

Advertentie
Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024
We spelen zowel kaartspellen om elkaar tactisch flink de hoeken van de kamer te laten zien, maar ook om gezellig coöperatief de dag af te sluiten. Net waar we zin in hebben. 😉

Hieronder lees je welke 7 kaartspellen op dit moment favoriet zijn bij ons en waarom! Daar gaan we!

1. Phase 10

Kaartspellen voor 2 personen

 • Uitgever: Mattel Games / Ravensburger (afhankelijk van de versie die je hebt)
 • Geschikt voor: 2 tot 6 personen vanaf 10 jaar
 • Speeltijd: 60 minuten
 • Wat gaan jullie doen? Setjes verzamelen en zo snel mogelijk alle fases doorlopen.
 • Phase 10 in 3 woorden: Toegankelijk, geluk, beetje tactisch

Ook onmisbaar in deze reeks met kaartspellen voor 2 personen: Phase 10!

Dit spel gaat steevast met ons mee op vakantie, maar komt thuis ook op tafel: in 2019 noemde ik het zelfs één van onze favoriete spellen voor 2 personen.

Dit uitdagende kaartspel lijkt op Amerikaans jokeren. Je moet setjes verzamelen om op tafel te komen met je kaarten.

Kaartspellen voor 2 personen
De fases van Phase 10

Als 1 speler zijn hand leeg heeft is, de ronde voorbij. Er wordt opnieuw gedeeld.

Iedereen die op tafel is gekomen, gaat verder met de volgende fase. Kwam je de afgelopen ronde niet op tafel? Dan moet je opnieuw aan deze fase beginnen.

Dat maakt dit kaartspel erg leuk, maar soms ook best een tikkie frustrerend.

2. Schotten Totten

Kaartspellen voor 2 personen

 • Uitgever: Asmodee
 • Geschikt voor: 2 personen vanaf 8 jaar
 • Speeltijd: 20 minuten
 • Wat gaan jullie doen? Tactisch je territorium uitbreiden én verdedigen.
 • Schotten Totten in 3 woorden: Tactisch, plannen en een beetje geluk

Net als Similo hebben we Schotten Totten leren kennen tijdens ons artikel over fillergames in 2020. Dit spel is heerlijk tactisch, dus het is volledig aan ons besteed.

In dit spel ben je de opperhoofd van een Schotse tribe en probeer je jouw grenzen uit te breiden. Maar helaas: je tegenspeler heeft precies hetzelfde plan!

In het midden van de tafel ligt een rij met 9 stenen die de grens tussen jouw tribe en die van je tegenstander moet voorstellen. Iedere speler heeft 6 kaarten in de handen.

Kaartspellen voor 2 personen
De combinaties: van sterk naar zwak

Om de beurt leggen de spelers een kaart neer bij één van de stenen en vullen zij hun hand aan. Je probeert een zo sterk mogelijke combinatie van 3 kaarten te maken, waarmee je de combinatie aan de andere kant van de grens kunt verslaan. De eerste speler die als eerste 5 grensstenen of 3 aaneensluitende grensstenen heeft veroverd, wint het spel.

Je bent in dit spel niet alleen tactisch bezig om sterke combinaties te maken. Omdat jullie kaarten van dezelfde trekstapel pakken, ben je ook bezig met inschatten welke kaarten de ander heeft, welke kaarten er nog moeten komen en het tactisch achterhouden van je sterke kaarten.

Dat maakt dit kaartspel voor 2 personen extra uitdagend, verslavend én leuk! Het blijft bij ons nooit bij één spelletje!

3. 111 Ants

Kaartspellen voor 2 personen

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Geschikt voor: 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar
 • Speeltijd: 20 minuten
 • Wat gaan jullie doen? Jullie proberen tactisch alles weer op een rijtje te krijgen.
 • 111 Ants 10 in 3 woorden: Tactisch, puzzelen, toegankelijk

Ik heb dit spel vorig jaar tijdens dierendag al eens genoemd als leuk kinderspel met dieren. Maar daar doe ik het kaartspel eigenlijk mee te kort.

Want we spelen dit spel ook graag met z’n tweeën. Dit kaartspel is verrassend tactisch en daardoor best uitdagend.

Elke speler neemt 12 kaarten in zijn of haar hand. Je houdt deze vast in de volgorde waarop je de kaarten hebt gekregen, Waarom?

Kaartspellen voor 2 personen

Het doel van dit spel is namelijk om de mierenkaarten in je hand op volgorde te krijgen (hoog naar laag of laag naar hoog).

Dit doe je door tactisch te wisselen met de drie kaarten op de tafel (het aanbod). Een kaart die je toevoegt aan je hand moet gewisseld worden met een aangrenzende kaart.

Het is dus een heel gepuzzel. Vooral omdat de kaarten ook nog verschillende waardes hebben, die aan het eind van het spel opgeteld de totaalscore oplevert. Degene die als eerste zijn 12 mieren op een rij krijgt, is dus niet vanzelfsprekend ook de winnaar van het spel.

4. The Game: Het Duel

Kaartspellen voor 2 personen

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Geschikt voor: 2 spelers vanaf 8 jaar
 • Speeltijd: 20 minuten
 • Wat gaan jullie doen? Jullie gaan de strijd met elkaar én het spel aan.
 • The Game: Het Duel in 3 woorden: Simpel, tactiek, beetje helpen

In 2019 schreef ik al lyrisch een uitgebreide review over het kaartspel The Game. Inmiddels hebben we ook deze variant in onze spellenkast toegevoegd.

Waar het originele kaartspel gaat om samen het spel verslaan, ga in deze variant de strijd met elkaar én het spel aan. Een extra uitdaging dus.

In dit kaartspel speelt ieder met twee eigen stapels die hij/zij naar boven of naar beneden moet werken, totdat alle kaarten in de trekstapel op zijn.

Kaartspellen voor 2 personen

Je legt dus kaarten op je eigen stapels, maar je mag tijdens je beurt ook één kaart bij de ander neerleggen om de ander te helpen. Maar waarom zou je dat doen?

Simpel: Als je alleen kaarten bij jezelf neerlegt, mag je met 2 kaarten je hand aanvullen. Maar als je je tegenspeler helpt, mag je je hand aanvullen tot je weer 6 kaarten in je hand hebt.

Dit spel brengt dus een nieuwe tactische dimensie met zich mee, waardoor je een balans zoekt tussen elkaar helpen en volledig voor je eigen winst gaan.

Liever alleen maar samenwerken? Lees dan mijn review over Kaartspel The Game

5. Welcome to…

Kaartspellen voor 2 personen

 • Uitgever: Jumping Turtle Games
 • Geschikt voor: 1 of meer spelers vanaf 10 jaar
 • Speeltijd: 30 minuten
 • Prijs: Winnaar Nederlandse Spellenprijs
 • Wat gaan jullie doen? Je bouwt al puzzelend de beste stadswijk.
 • Welcome to… in 3 woorden: Puzzelen, tactiek, plannen

Welcome to noemt zichzelf een dobbelspel zonder dobbelstenen. Het is eigenlijk een roll and write spel met kaarten.

In dit kaartspel ben je een Amerikaanse architect in de jaren ’50 en is het aan jou de schone taak om een stadswijk zo goed mogelijk te bouwen.

Elke beurt worden er 3 kaarten omgedraaid: hierdoor zie je 3 cijfers en 3 acties. Deze geef je een plekje in je stadswijk op je scorevel.

Kaartspellen voor 2 personen

Zodra één speler niets meer kwijt kan op zijn/haar scorevel of alle huizen in de stadswijk een huisnummer heeft gegeven, ga je punten tellen.

Zo krijg je o.a. punten voor elk gebouwd zwembad en park. Maar ook door andere slimme strategieën kun je jouw aantal punten verhogen.

Het is dus een tactisch puzzelspel, die je voornamelijk in je ééntje speelt. Aan het eind vergelijk je je score met de andere speler(s). Wij vinden dit kaartspel zo leuk, dat het grote kans maakt om de nieuwste binnenkomer in onze Kaartspellen Top 10 te worden.

6. Go Nuts for Donuts

Kaartspellen voor 2 personen

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Geschikt voor: 2 tot 6 personen vanaf 8 jaar
 • Speeltijd: 20 minuten
 • Wat gaan jullie doen? Tactisch bieden, bluffen en donuts verzamelen
 • Go Nuts for Donuts in 3 woorden: Tactisch, dwarszitten, simpel

Dit spelletje hebben we eind vorig jaar pas ontdekt en we zijn verslaafd aan deze donuts!

In het midden liggen 3 (in het geval van 2 spelers) versgebakken donuts op tafel. Je hebt kaarten in je hand met 1, 2 en 3 erop.

Elke speler legt gesloten op tafel neer welke donut hij/zij wil hebben. Daarna bekijk je wie welke donut wil hebben en verdeel je ze.

Kaartspellen voor 2 personen

Zo simpel? Nee! Want als meerdere spelers één kaart willen hebben, krijgen al die spelers geen donut. Dus je bent tijdens het bieden niet alleen bezig om je eigen donutstapel te vullen, maar ook om de ander eens goed dwars te zitten.

Het is een oersimpel kaartspel. Maar mijn man en ik gunnen elkaar niks als we een spelletje spelen, dus dan is het toch een behoorlijke uitdaging. Hihi!

Dit kaartspel is trouwens niet alleen leuk met 2 personen: lees in mijn artikel over leuke spellen voor videobellen hoe je Go nuts for donuts simpel online kunt spelen met vrienden.

7. Similo Sprookjes

Kaartspellen voor 2 personen

 • Uitgever: 999 Games
 • Geschikt voor: 2 tot 8 personen vanaf 7 jaar
 • Speeltijd: 10 minuten
 • Wat gaan jullie doen? Het geheime sprookjesfiguur ontmaskeren
 • Similo Sprookjes in 3 woorden: Samenwerken, hints, sprookjesfiguren

Similo hebben we vorig jaar voor het eerst ontdekt tijdens ons artikel over filler games: snelle, toegankelijke spelletjes.

Sindsdien hebben we dit kaartspelletje al regelmatig gespeeld en zijn we er zeker fan van dit coöperatieve spel.

Eén speler bekijkt in het geheim één van de sprookjesfiguren. Daarna pakt hij er 11 andere kaarten bij en schudt deze kaarten. Vervolgens legt hij de 12 sprookjesfiguren open op tafel.

Kaartspellen voor 2 personen

Door middel van het dwars of recht neerleggen van andere sprookjeskaarten geeft de speler tips aan de andere speler(s), zodat zij het geheime sprookjesfiguur kunnen ontdekken.

Dit kaartspel is supersimpel, maar nog niet zo makkelijk om te winnen. Wij hebben het inmiddels zeker meer dan 50 keer gespeeld en nemen het spelletje ook steevast mee op vakantie.

Tip: Lees meer dit spel in mijn review over Similo Sprookjes.

Extra tips van lezers: kaartspellen voor 2 spelers

Op mijn Instagram stories heb ik een tijdje terug de oproep gedaan om leuke tips te delen.

Daaruit kwamen de volgende kaartspellen voor 2 personen naar voren.

Verder lezen over leuke spellen?

Of snuffel door al mijn blogs en reviews over spelletjes.

Op de hoogte blijven van gloednieuwe spellenreviews en spellentips?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse spellen nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze blog over kaartspellen voor 2 personen bevat geen samenwerkingen. Deze tips komen voort uit mijn eigen enthousiasme. In deze blog staan wel affiliate links.

Cynthia Lukassen

23 gedachten over “7x De leukste kaartspellen voor 2 personen”

 1. Leuk, ik vind Schotten Totten leuk klinken, vanwege het tactische component. Vind het altijd lastig om goeie spellen voor twee personen te vinden, leuk dat je er hier een boel op een rijtje hebt gezet!

 2. Ik ken ze geen van allen, maar Schotten totten lijkt me leuk! Wij spelen vaak Uno, Skipbo & remyen.

 3. Heerlijk zeg, ik ben ook echt een spelletjesfanaat, maar mijn vriend helaas wat minder. Laatst speelde ik voor de eerste keer het kaartspel Exploding Kittens, dat vond ik een heel tof spel, Sushi Go is ook één van mijn favorieten. Phase 10 vind ik van jouw lijstje erg leuk. De rest ken ik eigenlijk nog niet.

 4. Heerlijk, die kaartspellen!
  Hier is Phase10 Dé favoriet, maar dan verhogen we de opdrachten met +1, dus bv 2 vijflinfen of een zesling en een vierling.
  Er zijn al meerdere doosjes Phase10 doorheen gegaan omdat de kaarten gewoon opgespeeld waren .

  Ook skipbo hebben we al een paar keer moeten vervangen, echt een ontzettend leuk spel om te doen met z’n tweeën of meer!

 5. Go Nuts for Donuts heb ik op mijn verlanglijstje gezet bij Bol! Die lijkt me heel erg leuk. Zo leuk dat jullie spelletjes spelen, mijn hubby houdt er helaas niet van 🙁

 6. Tja, ik woon alleen, dus heb voornamelijk spellen die ik ook in mijn uppie kan spelen. Met tips van eerder blog. Daarom blijf ik graag meelezen. Heerlijk al die spellen.

 7. Jouw tips komen als geroepen! In deze lockdown moet je jezelf wel bezig zien te houden. Vorige week heb ik voor het eerst in 20 jaar weer gepuzzeld! Heb er zo van genoten om een middagje even wat anders te doen.

 8. Ik ken dus echt geen een van die spelletjes, we spelen wel kaartspelletjes, maar dat is dan hartenjagen met zijn vieren. Grappig dat er zoveel variatie is.

 9. hahah, ik ga ze eens even aan mijn zoon laten zien. Die is spelletjes fanaat, heeft ie niet van mij 🙂

 10. Leuke tips weer! The Game het duel is echt iets voor mij en mijn vrouw. Ik ben benieuwd naar de uitgebreide review en winactie over het escape room spel waar je het laatst in je Instagram stories over had. Wanneer komt die online!

  • Hoi! Thanx voor je enthousiaste reactie. De review en winactie waar je het over hebt komt op 22 februari online. Als je je ingeschreven hebt voor mijn nieuwsbrief krijg je een seintje in je mailbox!

 11. Yesss! Weer spellentips! Die heb ik wel gemist de afgelopen weken hoor! Het enige nadeel: nu staan er weer nieuwe musthaves op mijn wishlist! Phase 10 en Similo hebben we gelukkig al: die spelen wij ook vaak. Welcome to lijkt me leuk als Valentijnscadeau voor mijn lief! Thanx!

Reacties zijn gesloten.