5x Mooie Reisthema Bordspellen voor je Staycation

Blijf je tijdens je vakantie in Nederland, maar heb je eigenlijk toch behoefte om te reizen? Niet getreurd! Met deze 5 bordspellen ga je toch even lekker de grens over, zonder dat je deur uit hoeft. Vandaag deel ik 5 erg leuke reisthema bordspellen voor je staycation met je! Welke ga jij spelen?

Toch de grenzen over met een bordspel tijdens je staycation

Reisthema Bordspellen voor je Staycation

De Coronamaatregelen gooien ook roet in onze vakantieplannen om naar Cornwall te gaan. Maar ja, onze gezondheid is belangrijker.

Dus hebben wij onze vakantie naar het buitenland omgeboekt naar weekjes weg in Nederland.

En tijdens de andere vakantiedagen vieren we onze staycation. Maar wel met leuke, reislustige bordspellen waarmee je toch een beetje op reis kan. In je eigen huis.

Zijn deze spelletjes ook geschikt voor op vakantie?

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Als je wel op vakantie gaat, zijn onderstaande spellen misschien wat onhandig. Alle spellen (op nummer 5 na) nemen wel veel ruimte in je koffer in.

In onderstaande blogs lees je meer over kleine, verslavende spelletjes die ideaal zijn voor op vakantie:

En nu hup! Door naar onze favoriete, reisthema bordspellen voor een plezierige staycation!

Tip 1: Ticket to Ride Europe

Reisthema Bordspellen voor je Staycation

Waarom is deze reis de moeite waard?

In Ticket to Ride moeten spelers de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen en zoveel mogelijk punten verdienen. De speler met de meest behaalde punten wint het spel.

Je bent niet alleen bezig met je eigen treinreis, maar je probeert ook de route van de ander te saboteren, zodat die speler een omweg moet nemen of misschien wel helemaal niet op zijn bestemming aankomt.

Een heerlijk tactisch spel dat elke keer weer anders verloopt. Ticket to Ride is erg leuk bordspel voor 2 personen, maar ook om met meerdere spelers te spelen.

Tip 2: Vergeten Stad

Reisthema Bordspellen voor je Staycation

  • Bestemming: De woestijn
  • Reisorganisatie: White Goblin Games
  • Reisgezelschap: 2 tot 5 personen vanaf 10 jaar.
  • Vervoer: Vliegmachine (tenminste, als je op tijd bent)

Waarom is deze reis de moeite waard?

Heb je geen zin om de ander dwars te zitten, maar wil je de sfeer gezellig houden tijdens je staycation? Ga dan eens voor een coöperatief spel.

In de Vergeten Stad reis je samen met je reisgezelschap af naar de woestijn om op zoek te gaan naar de ruïnes van deze Vergeten Stad en zijn legendarische vliegmachine.

Samen moeten jullie de hitte weerstaan, elkaars kwaliteiten goed gebruiken en blijven overleggen om de vliegmachine te vinden en te voorkomen dat jullie niet bedolven worden door de zandstormen.

En doordat dit heerlijke spel in moeilijkheidsgraad aan te passen is, kun je hier een hele zomervakantie zoet mee zijn. Daarom hoort dit spel ook zeker in onze Bordspellen Top 10 thuis.

  • De adviesprijs van de Vergeten Stad is €24,99.
  • Koop het spel bij Spelspul, Spelhuis of Bol.com:

Tip 3: Odysseus

Reisthema Bordspellen voor je Staycation

  • Bestemming: Griekenland
  • Reisorganisatie: Jumbo
  • Reisgezelschap: 3 tot 6 personen vanaf 10 jaar
  • Vervoer: Boot

Waarom is deze reis de moeite waard?

In dit goddelijke, tactische spel reis je niet alleen naar Griekenland, maar ook terug in de tijd.

Iedere speler wordt in dit spel verheven tot Griekse God en heeft een geheim opdrachtkaartje waarop drie kleuren zijn afgebeeld. Deze kleuren corresponderen met de schijven op het bord en leveren jou punten op. Je doel is om het houten schip van Odysseus op zo’n manier te bewegen dat het na de laatste stap eindigt op een schijf die voor jou van belang is.

Maar ja, elke God heeft in dit spel zijn eigen belang en zijn eigen krachten. De boot zal dus alle kanten opgaan. Dit familiespel vraagt dus om tactisch inzicht en het plezier om de ander te dwarsbomen.

Ideaal voor zomeravonden vol tactische familiestrijd, goddelijke krachten en misschien wat lekkere toastjes tzatziki erbij?

  • De adviesprijs van de Odysseus is €24,99.
  • Koop het spel bij Bol.com:

 

Tip 4: Wereldsteden

Reisthema Bordspellen voor je Staycation

  • Bestemming: Wereldreis
  • Reisorganisatie: 999 Games
  • Reisgezelschap: 2 tot 6 personen vanaf 8 jaar.
  • Vervoer: Vliegtuig

Waarom is deze reis de moeite waard?

Mis je de souvenirtjes die je tijdens je vakantie op de kop kan tikken? In dit familiespel reis je de wereld over om authentieke souvenirs te kopen en te verkopen.

Het gaat om tactisch en efficiënt reizen, maar ook de handelaar in jezelf kan los gaan. Want door slim te verkopen krijg je niet alleen overwinningsfiches, maar ook geld om meer souvenirs te kopen.

Wie tijdens zijn wereldreis als eerste zes verschillende souvenirs heeft verkocht, wint!

Dit bordspel is niet moeilijk om te spelen en daarom zeker geschikt als staycation spel. De vrolijke vormgeving van dit tactische spel is wat ons betreft de kers op de taart. Fijne reis!

  • De adviesprijs van Wereldsteden is €29,99.
  • Koop het spel bij Bol.com:

 

Tip 5: Black Stories Holiday Edition

Reisthema Bordspellen voor je Staycation

  • Bestemming: Diverse vakantiebestemmingen over de hele wereld
  • Reisorganisatie: Story Factory
  • Reisgezelschap: 2 tot 20 personen vanaf 12 jaar
  • Vervoer: Diverse voertuigen

Waarom is deze reis de moeite waard?

Black Stories zijn raadsels met zwarte humor, waarbij je er achter moet komen hoe iemand om het leven is gekomen. Klinkt heftig, maar het valt mee. Het gaat voornamelijk om foute, bizarre en… tja, toch echt domme ongelukken.

Eén persoon leest het hele verhaal en de andere speler(s) krijgen alleen een zinnetje die je op weg helpt (zie foto). Door vragen te stellen en logisch na te denken kom je stapje voor stapje dichter bij het bizarre, maar waargebeurde vakantieverhaal.

Het is eigenlijk een fillergame: Een snel, makkelijk spelletje voor tussendoor. Tenzij je natuurlijk echt beroerde vragen stelt. Dan kan dit spel wel even duren.

Bijkomend voordeel van dit spelletje: na het spelen van deze Black Stories vind je het eigenlijk best fijn dat je lekker veilig thuis je staycation aan het vieren bent. 😉

  • De adviesprijs van de Black Stories Holiday Edition is €9,99.
  • Koop het spel bij Spelspul, Spelhuis of Bol.com:

Meer lezen over leuke spellen?

Of snuffel hier in ons volledige overzicht met spellentips en spellenreviews!

Met welk van deze reisthema bordspellen vermaak jij je tijdens je staycation?

Reisthema Bordspellen voor je Staycation

Nog een paar staycation tips van volgers:

Op mijn Instagram Stories stelde ik de vraag of mijn volgers nog een paar aanvullende tips hadden voor reisthema bordspellen.

De volgende staycation tips werden het meest genoemd:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Mooie Reisthema Bordspellen voor je Staycation PIN

Vind je het leuk om meer te lezen over bord- en kaartspellen?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest, Facebook en Instagram.

Deze blog over Reisthema Bordspellen voor je Staycation bevat geen samenwerking.  In deze blog staan tevens affliate links.

Cynthia Lukassen
Laatste berichten van Cynthia Lukassen (alles zien)

25 gedachten over “5x Mooie Reisthema Bordspellen voor je Staycation”

  1. Ticket to ride is een heel leuk spel! De Scandinavië editie is speciaal voor 2-3 spelers, dat is echt tof om te doen. Ik vind Wereldsteden wel leuk klinken, daar ga ik mij eens in verdiepen.

  2. Nu woon ik alleen en die spellen lijken me zo leuk. Zijn er ook spellen voor één persoon? Ik kom niet verder dan van die app games. Een echt bordspel zou zo leuk zijn. Maar ik ken er geen die je in je uppie kunt doen. Jij wel?

  3. Ikende ki deren zijn dol.op bordspellen hier blijft Monopoly nog steeds favoriet.

  4. Leuk!! 🙂 Wij houden 1x in de zoveel tijd spelletjesavond met vrienden, dit zorgt weer voor nieuwe ideeën.
    Black stories vind erg leuk, ben benieuwd naar deze editie. Ticket to ride heb ik over gehoord en ben ik nu ook wel erg benieuwd naar, eigenlijk wil ik ze allemaal wel een keer uitproberen, hihi!

  5. Ah, ik speel echt te weinig spelletje… Ik ken deze allemaal nog niet, maar ze lijken me wel leuk om te proberen!

  6. Ticket to ride staat al zolang in mijn winkelmandje. Dat lijkt me echt een heel leuk spel alleen vind hem een beetje prijzig maar dat is met de meeste spelletjes zo..

  7. Ticket to Ride en Wereld stad spreken mij het meeste aan. Leuk om toch zo een beetje op vakantie te gaan

  8. Ik zou ze allemaal wel eens willen spelen, maar die Black Stories maakt me toch het meest nieuwsgierig.

  9. back stories lijkt me grappig en dat zegt wat: ik ben geen spelletjes mens

  10. Ik ken geen van deze spellen, maar ze lijken me stuk voor stuk erg leuk. Hier wordt in de vakantie meestal Yahtzee en hartenjagen gespeeld.

  11. Triominos zit altijd in onze koffer, erg handig dat in dat blikje ook precies yahtzee spullen passen

  12. Ik houd helemaal niet van spelletjes spelen, maar met slecht weer op de camping wil ik me er nog weleens aan wagen. Dan zijn deze top!

  13. Ticket to ride spelen regelmatig super spel.
    Wereld stad lijkt me ook wel heel erg leuk.

    • Nu woon ik alleen en die spellen lijken me zo leuk. Zijn er ook spellen voor één persoon? Ik kom niet verder dan van die app games. Een echt bordspel zou zo leuk zijn. Maar ik ken er geen die je in je uppie kunt doen. Jij wel?

  14. Leuke spellentips weer! Ik lees je artikelen over spellen graag. Ze zijn met een vrolijke knipoog, maar wel altijd inhoudelijk goed. Ga zo door! Ik ga ook even je Bordspellen top 10 checken. Ik wist niet dat je die had!

  15. Oh Wereldsteden klinkt als een spel voor mij. Ik ben wel een klein handelaartje! Dan maak ik mijn andere ‘reizigers’ helemaal in! Die gaat op mijn wishlist!

Reacties zijn gesloten.