Onze Vakantie Plannen voor 2020

Vakantie Plannen 2020

Vakantie: Alleen het woord al en ik ontspan een beetje. Iets waar ik in deze emotionele en hectische tijden best behoefte aan heb. Het afgelopen jaar zijn we wel een paar keer met het gezin op pad geweest, maar echt quality time met z’n tweetjes viel een beetje tegen (lees: is niet gelukt!). Dus ons voornemen voor 2020 is: Lekker vroeg onze weekendjes weg en vakanties plannen. Dus hierbij een fijn overzichtje van onze vakantie plannen voor 2020!

Nog even over vorig jaar

In 2019 zijn we in totaal 2 keer op vakantie gegaan en 1 weekendje weg geweest als gezinnetje. Ik neem je even mee in ons overzichtje van 2019, want het zijn alle drie persoonlijke aanraders geworden.

2019: Relaxed Weekendje Centerparcs

In januari begonnen we lekker met een weekendje Centerparcs. In de Eemhof hebben we lekker genoten van het Subtropische zwembad, hebben we lekker gewandeld, heeft ukkie lekker meegedanst met Orry (het Centerparcs figuurtje met erg lelijk groen haar overigens, maar dat terzijde), maar hebben we vooral veel rust genomen.

Vakantie Plannen 2020

Dat herinner ik me als een relaxed weekendje weg. Want ook al was het niet ver weg van thuis, we waren wel even weg van al het huishuiden en alle dingen die je voor je gevoel ‘moet doen’.

Als onze dochter wat groter is, wil ik hier best nog een keertje naar terug. Want ze organiseren daar veel activiteiten, zoals Escape Rooms, waterfietsen en ze hebben er zelfs een kids safari. Ook zijn er speciale kindercottages met een kinderspeelruimte, geheime doorgangen en een omheinde eigen speeltuin. Dat lijkt me gaaf voor onze dochter en lekker relaxed voor ons!

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

2019: Weekje Onthaasten in Westkapelle

In juni zijn we een weekje lekker naar Westkapelle geweest met mijn moeder. We zaten daar in een heerlijk appartement met uitzicht op een kreek, dichtbij het strand. En ook al was het over het algemeen geen strandweer die week, het was wel even heerlijk onthaasten.

Vakantie Plannen 2020

En aangezien ik toen nog herstellende was van een longontsteking was onthaasten precies wat ik op dat moment nodig had. En even bijkletsen met mijn lieve vriendin uit Goes natuurlijk!

Zeeland is wat mij betreft trouwens altijd heerlijk. Ik ben opgegroeid met zomervakanties in Zoutelande. Ongeacht welk weer het is, ik vind het heerlijk om aan zee te zijn.

2019: Onze uitgestelde Huwelijksreis in Cornwall

Daarnaast gingen we eind september naar Cornwall toe als (uitgestelde) huwelijksreis. Het was daar heerlijk relaxed en een erg mooie omgeving. En we zaten er in een erg mooie, authentieke Barn. Daar voelden we ons meteen thuis.

Vakantie Plannen 2020

Maar na een paar dagen kregen we het bericht dat het niet goed ging met mijn vader en zijn we weer halsoverkop terug gegaan naar Nederland. Daardoor voelde het uiteindelijk niet echt als een vakantie helaas.

Maar… Gelukkig gaan we dit jaar terug! Hierover vertel ik straks meer enne… ik ben ook van plan nog een blog te schrijven over onze must-sees in Cornwall.

2019: Oeps! Geen weekendjes weg samen

Vakantie Plannen 2020
Ons laatste weekendje weg samen was in Grand Hotel Opduin in Texel in 2018. Oeps!

Tja, en wat ik al zei: De weekendjes even relaxen samen zijn er afgelopen jaar helemaal bij ingeschoten. Niet omdat we niet wilden, maar het kwam er gewoon niet van.

Dus daarom ons voornemen om ze dit jaar gewoon meteen te gaan plannen en direct oppas te regelen. Manlief organiseert er ééntje en ik organiseer er ééntje.

Advertentie:

vakantie met kinderen

Wat zijn onze vakantie plannen voor 2020?

Juist omdat we nu zo druk zijn met de nalatenschap van mijn vader naast alles wat er normaal gesproken al gaande is in ons leven (gezin, huishouden, familie, vrienden, werk, blog etc) vinden we het heel belangrijk om vakanties en weekendjes weg op tijd te prikken.

Want juist die quality time als gezin en met z’n tweetjes geeft ons de rust en energie om weer verder te gaan. Dusse… Welke vakantie plannen voor 2020 staan geboekt?

2020: Twee weekjes naar Stadtkyll

Vakantie plannen 2020

Wat Zeeland voor mij is (ontspanning, jeugdsentiment en het thuis-gevoel), dat is Stadtkyll voor mijn man. Dus gaan we het ene jaar een weekje naar Stadtkyll en het andere jaar een weekje naar Zeeland. Vorig jaar waren we in Westkapelle en nu gaan we weer naar Duitsland.

Mijn man komt daar altijd lekker tot rust. In zijn jeugd heeft hij er vele weekenden en vakanties doorgebracht. Ik vind het daar ook erg relaxed. Je bent even lekker weg van alles, je zit midden in het Eifel heuvellandschap met mooie vergezichten en met meestal ook met een dikke pak sneeuw. Ook mijn schoonouders zijn er nog vaak te vinden.

Als huwelijkscadeau hebben we één weekje in Landal Wirfttal cadeau gekregen van mijn schoonouders en we hebben er zelf een weekje aangeplakt. Bovendien nemen we mijn moeder lekker mee en zitten mijn schoonouders een eindje verderop in een eigen huisje.

Dus het is even gezellig quality time met familie. Dat is zeker iets waar ik erg naar uit kijk. Lekker ontspannen kokerellen met mijn moeder, touren met de auto en spelletjes spelen samen.

2020: Weekendje samen op de Wellnessboot en Escapen

Vakantie plannen 2020

Het weekendje dat ik geregeld heb voor ons tweetjes staat voor het voorjaar gepland. Dan gaan we lekker naar City Resort Hotel Mill.

Via de website Voordeeluitjes.nl heb ik een voordelig hotelarrangement op de kop weten te tikken inclusief ontbijt, een driegangendiner en een dagje ontspannen op de Wellness Boot.

Ze hebben daar sinds kort ook Escape Rooms, dus heb ik ook een 2-persoons Escape Room geboekt. Want tja, als we daar toch zijn, ‘moeten’ we dat – als echte Escape Room spellengekken – natuurlijk wel even uitproberen!

2020: Onze huwelijksreis ‘afmaken’ in Cornwall

Vakantie Plannen 2020

Al sinds mijn puberteit had ik bij foto’s van Cornwall en vooral ook bij St. Ives het gevoel: Daar wil ik heen! Gelukkig deelde manlief dat gevoel en hebben we het afgelopen jaar zelfs als huwelijksreis bestemming gekozen.

We zaten vorig jaar in een geweldig mooie barn met authentieke details, god-de-lijke banken (ik zou daar zo op kunnen slapen, maar dat is dan weer zonde van die lekkere bedden) en een bloedmooie keuken. En vooral: een heerlijk rustige uitvalbasis van onze vakantie.

Vakantie Plannen 2020

Omdat we afgelopen jaar uiteindelijk onze vakantie moesten afbreken om naar mijn vader te gaan, hebben we nog een beetje contact gehouden met de eigenaresse Judi. Een lieve, warme en oprecht geïnteresseerde vrouw.

Bij het vakantie plannen voor 2020 hebben we van alles bekeken, maar kwamen we eigenlijk tot de conclusie dat we weer terug wilden. Er zijn nog zoveel dingen die we willen zien. Gevoelsmatig zijn we daar nog niet ‘klaar’. Gelukkig had Judi nog één van de Barns beschikbaar. We gaan terug naar Taskus Barns! 🙂

2020: Weekendje in een wellnessappartement met z’n tweetjes

Vakantie Plannen 2020

Manlief heeft ons tweede weekendje uitgekozen: In de zomer gaan we samen naar het Wellnessappartement ’t Wechertje in Wijhe.

En mijn man pakt uit, want dit ruime appartement heeft een privé wellness ruimte met o.a. een jacuzzi en infrarood sauna. Ook zit er een lekkere keuken in en een mooi, weids uitzicht op het platteland.

Als ik de foto’s zie, denk ik dat we dat weekend in onze bubbel gaan zitten samen en ons even afsluiten van de wereld. Ik ben erg benieuwd.

2020: Alleen nog op zoek naar een weekendje weg met z’n drietjes

Vraagteken

Het laatste waar we nog naar op zoek zijn, is een leuk weekendje weg met z’n drietjes aan het eind van het jaar.

Ik denk dat een bungalowpark met wat leuke indoorfaciliteiten, zoals een zwembad en een indoorspeeltuin het leukst is. Of misschien een leuke Bed and Breakfast? Of juist een natuurhuisje?

We hebben onze favoriete vakantiewebsites Voordeeluitjes.nl, Booking.com en de ANWB arrangementen al uitgepluisd, maar daar we zijn er nog niet uit…

Meer lezen over vakanties en kinderen?

Of ga naar onze tips: 9x de leukste spelletjes voor op vakantie

Bewaar dit artikel voor later:

Vakantie Plannen 2020

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn blog?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest, Facebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen inspiratie. In deze blog staan wel affliate links.

😍 Wil je dit bewaren?delen?later lezen?

Pin op je bord
Deel op Facebook
Bewaar in je Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail
Print direct uit
🔎 Zoek je iets speciaals?
Search
Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
👍🏻 Volg me hier
✨ Nieuwste blogs
🤩 Meest gelezen

Misschien vind je dit ook inspirerend:

Picture of Cynthia Lukassen

Cynthia Lukassen

Hoi! Ik ben Cynthia Lukassen. Ik ben blogger, tekstschrijver en website bouwer van beroep. Hier op mijn eigen blog Cynspirerend schrijf ik blogs die je inspireren om meer offline te zijn. Bijvoorbeeld door leuke bordspellen te spelen, heerlijk te verdwijnen in een boek of lekker samen te eten.
👩🏻‍💻 Op de hoogte blijven van nieuwe blogs, updates en winacties?

Elke maand schrijf ik voor meer dan 750 trouwe lezers een mail met de laatste updates. Ook ontvangen?Schrijf je hier in voor jouw maandelijkse update(s) over…

24 gedachten over “Onze Vakantie Plannen voor 2020”

 1. Leuke plannen! Zo’n welnessappartement lijkt mij ook wel wat!
  Wij hebben van de zomer Schotland op de planning staan. En wil graag eind November nog een weekendje Nederland of België doen.

 2. Dat zijn goede vooruitzichten zeg. Wij zijn bezig met plannen voor een mooie reis met ons gezin omdat we dit jaar 25 jaar getrouwd zijn <3

 3. Dat zijn nog eens goede vooruitzichten, lekker zeg. De Eiffel vind ik ook een hele fijne regio.. het is er prachtig met leuke historische dorpjes en je kunt er prachtige wandelingen maken.

 4. Wat een fijne vakantieplannen. Ik weet nog niet wat ik dit jaar wil gaan doen. Sowieso heb ik een vrij strak budget dus meestal kies ik tegen die tijd van het jaar een leuk vakantiepark uit op een veilingsite of ga ik op zoek naar een leuke last minute.

 5. In de paasvakantie een midweek rondrijden met een mobilhome, in mei een weekend naar Duitsland en in de zomervakantie waarschijnlijk naar Spanje.
  Veel plezier met je plannen 🙂

 6. Nu nog een welnessboot én een escaperoom in een maken, dan heb je het perfecte weekend weg! Bestaat er niet z’n real life murder mysterie weekend te boeken?

 7. leuke blog tips voor kids kan ik niet goed geven, heb zelf geen kids dus ben er niet zo in thuis
  We hebben zelf al leuke plannen oa new york, usa , duitsland en drenthe

 8. dit jaar het eerst in jaren iets gepland. We gaan naar Petra, dat moet je wel plannen , daar kan je niet op de bonnefooi heen 🙂

 9. Lijkt me heerlijk om zoveel plannen te hebben. Bij ons zijn er nog veel dingen erg algemeen. In juni ga ik zelf op vakantie met mijn tentje, maar er zijn ook plannen voor Londen en Frankrijk.

 10. Mooie plannen allemaal, echt iets om naar uit te kijken. Een paar dagen welkers lijken mij ook wel wat.

 11. Heerlijke vooruitzichten! Vooral naar Cornwall ben ik wel nieuwsgierig. Wij gaan zelf over een maandje naar Zuid Spanje en in april een nachtje naar Parijs. Verder nog geen concrete plannen, maar dat zal nog wel komen.

 12. Ik mis de zomer en vakanties, ik word zo blij van vakanties. Nu regent het hier ook nog eens, bah. Wij zijn wel eens met de kinderen naar de Veluwe gegaan, vonden ze erg leuk maar meestal gaan we de grens over.

 13. Leuke blog! Misschien centerparcs de huttenheugte in dalen? Super mooi zwembad ook! En daarnaast zit ook nog plopsaland ofzo? Misschien een tip

 14. Wat een heerlijk vooruitzicht voor jullie.
  Ikzelf heb helaas de komende 4 jaar geen budget voor weekendjes weg en vakantie.
  Maar ik geniet daarom des te meer van vakantie verhalen van anderen!

 15. Cornwall blijft prachtig. Ik wil ook wel weer een keer terug. Ik heb mijn eerste vakantie ook alweer gepland.

 16. wij hebben geen vakantie plannnen want ik mag niet reizen en wij hebben 2 bedrijven die gewoon door gaan. dus wij plannen gewoon dagjes weg met elkaar

Reacties zijn gesloten.

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een reactie onder dit blog achter te laten. Wil je toch even reageren? ✉ Stuur me een berichtje!

🙈 Oh nee, een pop-up!

Geen zorgen, ik heb alleen even een kort vraagje aan je. 😉

Wil je – net als 750 andere trouwe lezers – gratis mijn maandelijkse updates ontvangen? 👩🏻‍💻

Meld je dan snel hieronder aan  (en lees daarna weer lekker ongestoord verder 😉)

Leuk! Stuur mij updates over…