Zoals je inmiddels wel weet houd ik van lekker makkelijk, maar ook gezond eten. Ik wil niet uren in de keuken staan, maar wel lekker gezond smullen. Deze makkelijke ovenschotel is hier het ultieme voorbeeld van. Makkelijker kan simpelweg niet! Ik maak het graag wanneer ik weet dat er een drukke dag voor de deur staat.
Heerlijk! Je oven doet al het werk
Het enige wat jij bij dit gerecht hoeft te doen, is even wat snijwerk. Daarna doe je alles bij elkaar in een grote ovenschaal of braadslede en je oven al het werk voor je! Tijd voor een beetje me-time!
Je kunt deze groenteschotel de dag of ochtend ervoor al voorbereiden en in de koelkast zetten.
Daarom is het ook een ideale maaltijd na een drukke (werk)dag of superhandig bijgerecht tijdens de feestdagen.
Zoete aardappel in mijn makkelijke ovenschotel
Deze groenteschotel bevat heel veel groente. Ondanks wat de naam doet vermoeden is de zoete aardappel geen aardappel, maar een knol. Daardoor vult het beter dan een gewone aardappel en is het ook gezonder voor je.
Wij vinden zoete aardappel heerlijk. Zo hebben we er eerder al eens een zoete aardappel salade en een Indische stoofpot mee gemaakt. Ook was zoete aardappel het eerste groentehapje van onze dochter.
Wanneer je zelf niet zo’n fan bent van deze lekkere zoete aardappels, dan kun je ze vervangen door gewone aardappelen of krieltjes.
TexMex Kruidenmix zelf maken
Wij gebruiken bij dit gerecht het liefst onze homemade TexMex kruidenmix.
Je kunt deze Mexicaanse kruidenmix natuurlijk ook kant en klaar kopen, maar ik vind die van ons gewoon veel lekkerder (en minder zout!).
Daarom geef ik je bij dit recept ook ons recept voor de TexMex kruidenmix cadeau. Zo maak je dat simpel zelf met de kruiden uit je eigen keukenkast!
Recept: Makkelijke Ovenschotel met Zelfgemaakte TexMex Kruiden
Deze hoeveelheden zijn voor een hoofdgerecht voor 2 a 3 personen
Ingrediënten
Tex Mex Kruidenmix:
- 4 theelepels komijnpoeder
- 3 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 0,5 theelepel peper
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel chilipoeder of -vlokken (of meer als je van pit houdt!)
Ovenschotel:
- 2 a 3 zoete aardappels
- Bakje champignons (250 gram)
- 2 paprika’s
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 3 theelepels Texmex Kruidenmix
- Eventuele voor de carnivoren: 3 chipolata worsten
Benodigdheden:
- Oven
- Braadslede of grote ovenschaal
- Snijplank en mes
Bereidingswijze
- Vet een braadslede of grote ovenschaal in met olijfolie.
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes.
- Snijd de paprika’s in grote stukken en de courgettes in schijfjes. Maak de champignons schoon en snijd het steeltje eraf. Grote champignons snijd je door midden en kleine champignons laat je zo. Snijd de teentjes knoflook heel fijn.
- Vul de ingevette braadslede of ovenschaal met alle gesneden groente.
- Ben je het van te voren aan het maken? Doe dan vershoudfolie over de schotel en zet het in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Eet je er vlees bij? Snijd de worst in stukjes en voeg deze toe aan de groentes.
- Voeg olijfolie en de kruiden toe aan je groenteschotel. Hussel alles lekker door elkaar.
- Zet de groenteschotel voor ca 45 minuten in de oven. Hussel het halverwege een keertje door elkaar.
- De ovenschotel is klaar als de champignons lekker gekleurd zijn. Serveer eventueel met knoflooksaus en/of chilisaus.
Variatietip: Gebruik in plaats van de Texmex kruiden uit dit recept ook eens de nasikruiden uit mijn nasi goreng recept.
Eet smakelijk!
Bewaar dit recept op Pinterest:
Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe recepten?
Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest, Facebook en Instagram.
Dit recept ‘Makkelijke Ovenschotel met Zelfgemaakte TexMex Kruiden’ bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affliate links.
Ik ben ook zo dol op overgerechten. Ik ben het met je eens dat de oven het werk voor je doet!
Kijk, daar houd ik van. Makkelijk en dat de oven bijna al het werk doet. Dankjewel voor dit fijne recept.
Ik gebruik de oven heel weinig. Ook omdat ik het voor één persoon gewoon te lang vindt duren. Maar het ziet er heerlijk uit.
Altijd handig zo’n makkelijke recepten die snel klaar zijn. Bedankt voor de tip!
Dit ga ik eens onthouden! Ik hou ook van snel maar toch gezond. En eigenlijk is het zo simpel.
Zelf ga ik vaak voor roerbak groentjes met kip, ook zo klaar! En met wat groene curry saus nog lekker ook.
Ik vind het heerlijk hoor om spul in de oven te kunnen schuiven. Lekker makkelijk en heerlijk knapperig. Dat vind ik lekker.
Dat ziet er heerlijk uit. Ik ga het een keertje uitproberen. Ik eet weinig groenten de laatste tijd.
Ik ben dol op makkelijk haha! Dit lijkt me ook erg lekker, al denk ik dat mijn jongens het niet willen eten (zij zijn niet van de groenten). Naja des te meer voor mijn partner en ik, want wij houden daar wel van!
Mijn oven word niet zo vaak gebruikt. Maar dit recept lijkt mij wel iets.
Deze is wel heel makkelijk inderdaad!
Gaan we zeker een keer proberen!
klinkt heel goed!! alleen laat ik de zoete aardappel eruit dan want die mag ik niet
dit is inderdaad een heelrijke manier om groenten klaar te maken. Vlak voor het einde wat doorgesneden cherry tomaten erdoor roeren!
Ooooh, deze moet ik noteren! Ik houd van makkelijk en snel. Althans, als een gerecht in de oven moet, dan duurt dat wat langer, maar dat is niet erg. De voorbereiding moet makkelijk en snel zijn. Gezond is ook belangrijk!
Dit klinkt echt vet lekker. Ik maak er vaker een met aardappel, zoete aardappel, wortel, venkel en paprika. Deze probeer ik volgende week eens (en hopelijk eet mijn 2,5 jarige dan wel een keer mee)
Heel simpel (daar houd ik van!) en klinkt inderdaad heel gezond. Vroeger aten we heel veel zoete aardappel. Nu gebruik ik het nog in quiches en soep. Tijd om jouw gerecht ook eens te maken. Ik vind het vaak zo vervelend om zo lang in de keuken te staan, maar hierbij hoeft dat niet zie ik al. Fijne tip. Thanks!
Oh dit ziet er echt heerlijk uit! Ik houd van groenten uit de oven. Ik doe dit ook wel eens met alleen wat olijfolie en zeezout.
Hoe makkelijker, hoe beter. Ik houd niet echt van koken, maar wel gezond eten en groenten. Dit recept ga ik zeker een keer maken.
Als het makkelijk is, heb je me mee :-). Ik ga je recept uitproberen. Met kip denk ik.
Lekker hoor! Ik ben dol op veel groente eten en een overschoten is zo makkelijk altijd. Goede tip!
Handig dat je er eigenlijk elke soort groente in kan gebruiken. Ideaal voor restjes.
Alweer een tijdje geleden dat we dit hebben gedaan, maar nu ik dit weer zo zie dan denk ik dat ik dit weekend dit gerecht direct ga maken. Vooral de variant met zoete aardappel lijkt me erg lekker.
als ik dit zie denk ik ooooh dat is lang geleden dat moet ik ook weer eens een keer doen
Afgelopen weekend dit recept gemaakt omdat ik erg benieuwd was naar deze variant met zoete aardappel en inderdaad zeer lekker!
Ben ook dol op koken en ovenschotels zijn altijd wel erg lekker.
Welke kruiden vind jij het lekkerst hierbij?
Dat ligt echt aan mijn bui. Maar de TexMex Kruiden en de nasi kruiden zijn toch wel favoriet hier 🙂
ik ben dol op groenten uit de oven. Tip : doe er na een half uurtje 2 in stukken gesneden tomaat bij, dan blijft de boel wat vochtiger..
Dit lijkt me heerlijk! Gaat op mijn lijstje voor komende week.
Op de champignons na, lijkt mij deze echt heerlijk!
groentes uit de oven ! je kan me er wakker voor maken, zeker als er zoete aardappel in zit