Recept: Makkelijke Groenteschotel uit de Oven

Recept: Makkelijke Groenteschotel uit de Oven

Zoals je inmiddels wel weet houd ik van lekker makkelijk gezond eten. Ik wil niet uren in de keuken staan, maar wel lekker gezond smullen. Deze makkelijke groenteschotel uit de oven is hier het ultieme voorbeeld van. Makkelijker kan bijna niet! Deze makkelijke groenteschotel uit de oven is ook goed te gebruiken als een supermakkelijk bijgerecht voor de feestdagen!

Heerlijk! Je oven doet al het werk

Het enige wat jij bij dit gerecht hoeft te doen, is even wat snijwerk. Daarna doet je oven al het werk voor je en kun je 45 minuutjes relaxen.

Je kunt deze groenteschotel de dag of ochtend ervoor al voorbereiden en in de koelkast zetten. Daarom is het ook een ideale maaltijd na een drukke (werk)dag of superhandig tijdens de feestdagen.

Groenteschotel uit de Oven

Zoete aardappel

Deze groenteschotel bevat heel veel groente. Ondanks wat de naam doet vermoeden is de zoete aardappel geen aardappel, maar een knol. Daardoor vult het beter dan een gewone aardappel en is het ook gezonder voor je.

Wij vinden zoete aardappel heerlijk. Zo hebben we er eerder al eens een zoete aardappel salade en een Indische stoofpot mee gemaakt. Ook was zoete aardappel het eerste groentehapje van onze dochter.

Wanneer je zelf niet zo’n fan bent van deze lekkere zoete aardappels, dan kun je ze vervangen door gewone aardappelen of krieltjes.

Groenteschotel uit de Oven

Welke kruidenmix?

Eigenlijk kun je elke kruidenmix wel gebruiken in dit simpele gerecht. Het is net welke smaak jij lekker vindt.

Wat wij lekker vinden bij deze groenteschotel uit de oven:

Ben je niet zo’n kruiden fan? Dan kun je het ook simpel houden op wat peper en zout natuurlijk.

Recept: Makkelijke groenteschotel uit de oven

Recept: Deze hoeveelheden zijn voor een hoofdgerecht voor 2 personen

Groenteschotel uit de Oven

Ingrediënten

  • 2 a 3 zoete aardappels
  • Bakje champignons
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • een lekkere kruidenmix
  • olijfolie

Extra toevoeging voor de carnivoren: 3 chipolata worsten, 1 chorizoworst of 2 rundersaucijzen.

Bereidingswijze

  1. Vet een braadslede of grote ovenschaal in met olijfolie.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes.
  3. Snijd de paprika’s in grote stukken en de courgettes in schijfjes. Maak de champignons schoon en snijd het steeltje eraf. Grote champignons snijd je door midden en kleine champignons laat je zo. Snijd de teentjes knoflook heel fijn.
  4. Vul de ingevette braadslede of ovenschaal met alle gesneden groente.
  5. Ben je het van te voren aan het maken? Doe dan vershoudfolie over de schotel en zet het in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Eet je er vlees bij? Snijd de worst in stukjes en voeg deze toe aan de groentes.
  8. Voeg olijfolie en de kruiden toe aan je groenteschotel. Hussel alles lekker door elkaar.
  9. Zet de groenteschotel voor ca 45 minuten in de oven. Hussel het halverwege een keertje door elkaar.

Eet smakelijk!

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe recepten?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op Pinterest.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affliate links.

Vind je dit interessant? Bewaar het voor later of deel het met een vriend!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

27 gedachten over “Recept: Makkelijke Groenteschotel uit de Oven”

  1. Dit ga ik eens onthouden! Ik hou ook van snel maar toch gezond. En eigenlijk is het zo simpel.
    Zelf ga ik vaak voor roerbak groentjes met kip, ook zo klaar! En met wat groene curry saus nog lekker ook.

  2. Ik ben dol op makkelijk haha! Dit lijkt me ook erg lekker, al denk ik dat mijn jongens het niet willen eten (zij zijn niet van de groenten). Naja des te meer voor mijn partner en ik, want wij houden daar wel van!

  3. dit is inderdaad een heelrijke manier om groenten klaar te maken. Vlak voor het einde wat doorgesneden cherry tomaten erdoor roeren!

  4. Ooooh, deze moet ik noteren! Ik houd van makkelijk en snel. Althans, als een gerecht in de oven moet, dan duurt dat wat langer, maar dat is niet erg. De voorbereiding moet makkelijk en snel zijn. Gezond is ook belangrijk!

  5. Dit klinkt echt vet lekker. Ik maak er vaker een met aardappel, zoete aardappel, wortel, venkel en paprika. Deze probeer ik volgende week eens (en hopelijk eet mijn 2,5 jarige dan wel een keer mee)

  6. Heel simpel (daar houd ik van!) en klinkt inderdaad heel gezond. Vroeger aten we heel veel zoete aardappel. Nu gebruik ik het nog in quiches en soep. Tijd om jouw gerecht ook eens te maken. Ik vind het vaak zo vervelend om zo lang in de keuken te staan, maar hierbij hoeft dat niet zie ik al. Fijne tip. Thanks!

  7. Alweer een tijdje geleden dat we dit hebben gedaan, maar nu ik dit weer zo zie dan denk ik dat ik dit weekend dit gerecht direct ga maken. Vooral de variant met zoete aardappel lijkt me erg lekker.

  8. ik ben dol op groenten uit de oven. Tip : doe er na een half uurtje 2 in stukken gesneden tomaat bij, dan blijft de boel wat vochtiger..

Plaats een reactie