Review: Ontdek de inspirerende kinderboeken van Mo’s Daughters (+winactie)

Vlak voor onze vakantie naar Cornwall kregen we 5 bijzondere kinderboeken van Mo’s Daughters toegestuurd. Wij namen ze mee op vakantie om lekker te lezen. Vandaag vertel ik je wat er zo bijzonder is aan deze kinderboeken met slimme, stoere meisjes in de hoofdrol. Én ook helemaal leuk: We mogen 2 van deze leuke kinderboeken weggeven met een winactie!

review mo's daughters

In deze uitgebreide review over de kinderboeken van Mo’s Daughters vertel ik je:

 1. Mo’s Daughters kort samengevat
 2. De missie van Mo’s Daughters
 3. Wie zijn de meiden van Mo’s Daughters?
 4. Wat vinden wij van de kinderboeken van Mo’s Daughters?
 5. Waar kun je de kinderboeken kopen?
 6. Winactie: Win een boek van Mo’s Daughters!

1. Mo’s Daughters kort samengevat

 • Sinds 2019 geeft uitgever Mo’s Daughters boeken uit voor kinderen van 0 tot 6 jaar uit.
 • De kinderboeken hebben sterke, slimme meiden als hoofdrolspelers.
 • Ze willen een held aan elk meisje geven. Daarom kun je kiezen uit 5 personages. Die stel ik verderop aan je voor.
 • Elk boek wordt door een andere illustrator getekend en door een andere schrijver geschreven. Hierdoor heeft elk boek zijn eigen unieke stijl.

Leestip: bekijk hier het overzicht met alle kinderboeken tips van mijn dochter

2. De missie van Mo’s Daughters

Mo's Daughters

Wist je dat….

 • In slechts 20% van de boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar een meisje de hoofdrol speelt?
 • In de meeste kinderboeken het meisje de (bij)rol heeft van fee, prinses of ‘de zus van’? Of de meisjes zijn geen mensenmeisje, maar een dierenmeisje (zoals Nijntje, Peppa Pig of Pip van Woezel)?
 • In slechts 13% van de kinderboeken de moeder een baan heeft?
 • Al bijna 1/3 van de kinderen op dit moment een ‘ideaal lichaam’ kiest dat dunner is dan ze zelf nu denken te zijn?
 • Kinderen tegen de tijd dat ze naar groep 3 gaan een duidelijk beeld hebben van wat het betekent om een meisje of een jongen te zijn? En dat ouders, school en media hierin een grote rol spelen?

Wat wil Mo’s Daughters bereiken?

review mo's daughters

Kinderen maken een enorme ontwikkeling door tussen 0 en 6 jaar. In deze periode vormen kinderen een sterk beeld (en later een ingesleten ‘geloof’) over wat het betekent om een meisje of jongen te zijn.

Mo’s Daughters brengt meisjes (en jongens) van 0-6 jaar inspirerende verhalen met slimme, nieuwsgierige en dappere meisjes in de hoofdrol.

Verhalen waarin:

 • de meisjes vertrouwen hebben in hun eigen talent en kunnen doorzetten als het moeilijk of ingewikkeld wordt. Ze hoeven niet gered te worden.
 • de meisjes slim zijn en houden van problemen oplossen, rekenen of natuurkunde.
 • de meisjes eruit zien als normale kinderen, met gewone lichaamsverhoudingen en kleding die past bij hun leeftijd. Ze laten alle diversiteit in achtergrond, huid- en haarkleur en lichaamsvorm zien.
 • de moeders van deze meisjes werken. En de vaders net zo aanwezig zijn als de moeders tijdens de opvoeding.
 • de meisjes als voorbeeld krijgen dat voor hen alles mogelijk is, want: een rolmodel doet geloven.

3. Wie zijn de meiden van Mo’s Daughters?

review mo's daughters

De kinderboeken van Mo’s Daughters willen een held aan elk meisje geven.

Daarom kun je kiezen uit 5 verschillende personages. Deze meisjes zijn lekker zichzelf en daarom juist zo herkenbaar en inspirerend.

De boekjes hebben ook elk hun eigen look, die ondersteund wordt door de illustraties en de manier van schrijven.

Vandaag stel ik je voor aan de 5 meiden van Mo’s Daughters! Daar gaan we:

1. Cato

review mo's daughters

 • Wie is ze? Een jonge onderzoeker
 • Wat doet ze? Ze probeert raadsels op te lossen en wil graag weten hoe dingen werken.
 • Voor welke kinderen zijn haar verhalen geschikt? Nieuwsgierige kinderen van 2 tot 6 jaar 

Cato probeert op een (bijna) wetenschappelijke manier raadsels op te lossen. Ze wil graag weten hoe dingen werken en bedenkt experimenten om erachter te komen hoe je dit ook echt te weten kan komen.

Waar gaat het boek ‘Cato en het lampje’ over?

Cato vraagt zich af of het lampje in de koelkast ook blijft branden als de deur van de koelkast dicht is. Al lezend ontdek je niet alleen het antwoord op haar vraag, maar leer je samen met je kleine uk meer over wat planten nodig hebben om te groeien en hoe de pupillen van je ogen werken.

Cato daagt je kind uit om geen genoegen te nemen met zomaar een antwoord, maar het ook echt te testen. Achterin het boekje staat ook een proefje om de werking van je pupillen zelf te testen.

Wat vond onze dochter van dit boek?

Mo's Daughters Cato

Onze dochter vond dit erg leuk en heeft een paar keer vol verbazing naar haar ogen gekeken. En ik vind het leuk om haar spelenderwijs te stimuleren in het onderzoeken!

Ontdek hier alle boeken over Cato.

Update: In 2020 hebben we de nieuwste boekjes van Cato als leerzaam cadeautje volgens de vier cadeautjes regel!

2. Mila

review mo's daughters

 • Wie is ze? Fantasievolle avonturier
 • Wat doet ze? Ze ontdekt avonturen in en om haar huis en legt het vast in haar plakboek.
 • Voor welke kinderen zijn haar verhalen geschikt? Creatieve avonturieren van 2 tot 6 jaar.

Mila laat je kind zien dat het avontuur letterlijk voor het oprapen ligt. In ieder hoekje en gaatje van het huis, de tuin, de wereld, is er een avontuur te beleven, als je goed om je heen kijkt.

Waar gaat het boek ‘Mila op zolder’ over?

In het boekje ‘Mila op Zolder’ gaat Mila samen met haar (minder dappere) hond Roef naar de donkere zolder om de hongerige muisjes een stuk kaas te geven.

Tijdens haar avontuur ontdekt ze de mooiste schatten van haar oma: Plakboeken, veren en foto’s. Het verhaal eindigt met een inkijkje in Mila’s eigen plakboek.

Wat vond onze dochter van dit boek?

Mo's Daughters Mila

Dit verhaal is wat uitgebreider en opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Ik denk dat het hierdoor te lang duurt voor onze kleine madam van 2 jaar en dat daarom dit boek niet onder haar favorieten valt. Maar ik geloof zeker dat dit verhaal iets oudere ontdekkers meer aanspreekt.

Ik vind het persoonlijk erg leuk dat het de creativiteit van de kinderen inspireert, doordat je al lezend een beeld krijgt hoe je een mooi plakboek kan maken.

Ontdek hier alle boeken over Mila.

3. Suus

review mo's daughters

 • Wie is ze? Superheld met een neus voor onrecht
 • Wat doet ze? Mensen helpen door slim en kordaat te handelen.
 • Voor welke kinderen zijn haar verhalen geschikt? Kleine superhelden of kinderen die juist wat verlegen zijn van 2 tot 6 jaar.

Suus zit net in groep 3 als ze ontdekt dat ze superkrachten heeft. Ze kan ontzettend goed ruiken en bovendien kan ze vliegen met haar superstep. Suus is grappig, sportief en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel.

Waar gaat het boek ‘Super Suus in actie’ over?

In het boek ‘Super Suus in actie’ ontdekt Suus na een voorval in haar klas dat ze supergoed kan ruiken. Haar opa legt haar uit dat ze – net als hijzelf vroeger- eigenlijk een superheld is en geeft haar een superstep waarmee ze kan vliegen. “Whoehoe!”

Voordat ze naar beneden wil vliegen om lekkere pompoensoep te gaan eten, ruikt ze dat haar juf de problemen zit. Tijd voor haar eerste actie als superheld!

Wat vond onze dochter van dit boek?

Mo's Daughters Super Suus

Het grappige aan dit boekje is dat onze dochter Suus helemaal geweldig vindt. Ze kan vliegen en supergoed ruiken, maarre… ze hoeft zelf geen superheld te zijn.

“Ik ben al super genoeg hoor, mama. Ik ben Sterre. En ik wil geen masker op. Dat is niet handig.” Ik moest zo lachen toen ze dit zei.

Toch is dit verhaal een erg leuke aanleiding om de sterke punten van je kind te benoemen en te stimuleren. Want iedereen heeft wel iets waar hij of zij super in is, nietwaar?

Ontdek hier alle boeken over Suus

4. Maan

review mo's daughters

 • Wie is ze? een dromende globetrotter
 • Wat doet ze? In haar dromen maakt ze mooiste reizen samen met haar knuffel
 • Voor welke kinderen zijn haar verhalen geschikt? Reislustige dromers van 2 tot 6 jaar.

Maan is handig, energiek en gek op de natuur. In haar dromen reist ze de hele wereld over, waarin ze andere culturen, dieren en mensen ontmoet. Tijdens haar verhalen ga je met haar mee op avontuur en leer je meer over het land en over (zuinig zijn op) de natuur.

Waar gaat het boek ‘Maan in Australië’ over?

In het boekje ‘Maan in Australië’ gaat deze kleine wereldreizigster samen met haar knuffel Eend ‘down under’. Al lezend ontdek je meer over het land, zoals over de Blauwe bergen, de mierenegel en het vogelbekdier.

Het boek bevat grote platen met ontzettend mooie, dromerige illustraties. Aan het eind van het boekje krijg je als verrassing een checklist met andere typisch Australische dieren die ‘verstopt’ zitten in het boek.

Hierdoor is het niet alleen een mooi verhaal, maar ook een zoekboek voor je eigen kleine avonturier.

Wat vond onze dochter van dit boek?

Mo's Daughters Maan

Ook dit verhaal over Maan is wat langer en uitgebreider. Daarom denk ik dat het mijn dochter (van 2 jaar) nog iets minder aanspreekt. Ik merk dat ze bij dit boekje iets sneller afgeleid is of door wil bladeren.

Dus soms lees ik het verhaal niet helemaal, maar kijken we vooral plaatjes. Ik denk dat dit voor wat oudere kinderen die erg van dieren en/of reizen houden wel erg in de smaak valt.

Ontdek hier alle boeken over Maan.

5. Wies:

review mo's daughters

 • Wie is ze? De eigenzinnige peuter
 • Wat doet ze? Ze vraagt ‘Waarom’? en laat zich niet afwimpelen
 • Voor welke kinderen zijn haar verhalen geschikt? Eigenzinnige kinderen van 0 tot 6 jaar

Wies is een nieuwsgierige, slimme peuter die wil graag weten hoe de wereld in elkaar zit, maar zich niet zomaar wat wijs laat maken.

Waar gaat het boek ‘Wies wil in pyjama’ over?

Wies vraagt zich in het boekje ‘Wies wil in pyjama’ af waarom ze niet naar school mag in pyjama. Wie bepaalt dat dit niet kan? En waarom? Ze gaat de discussie aan met haar moeder.

Al lezend leert je kind meer over kleding, maar denk je als ouder ook: Waarom kan dit eigenlijk niet? Wies denkt in mogelijkheden en niet in beperkingen: Dat is inspirerend!

Wat vond onze dochter van dit boek?

Mo's Daughters Wies

De boekjes over Wies zijn – in tegenstelling tot de andere boekjes – voor kinderen vanaf 0 jaar. De verhaaltjes zijn korter, bondiger en op rijm. Onze kleine madam kan hierdoor snel het verhaaltje mee vertellen.

Deze boekjes van Wies zijn favoriet bij onze dochter. Ze noemt Wies een pyjamaheld en wil af en toe ook een pyjamaheld zijn. En dat mag ze ook.

Ontdek hier alle boeken over Wies.

Update: Inmiddels heeft onze dochter ook het boek Wies wil een Kangoeroe. Lees daarover meer in mijn blog over mijn dochters favoriete prentenboeken.

4. Wat vinden wij van de kinderboeken van Mo’s Daughters?

Mo's Daughters

Als moeder was ik me eigenlijk niet zo bewust van het feit dat er weinig menselijke meisjes rolmodellen in kinderboeken rondliepen. De vrouwelijke rolmodellen die ik mijn dochter voorschotel zijn voornamelijk Peppa Pig, Nijntje en Pip (Je weet wel, die van Woezel). Vreemd genoeg zijn dit allemaal dieren.

Mo’s Daughters maakt mij als moeder bewust van het rolmodel wat ik aan mijn dochter wil geven. In boekjes en in de wereld om haar heen. De boekjes van Mo’s Daughters zijn van deze tijd en maken mijn dochter nieuwsgierig.

Mijn dochter is gek op boekjes lezen en we lezen elke avond een boekje voor het slapen gaan. Tijdens onze vakantie zijn we begonnen aan de boekjes van Mo’s Daughters en onze kleine uk smult ervan.

Mo's Daughters

Ik merk dat de boekjes vragen opleveren bij onze kleine madam en dat ze er al lezend van leert. Zo kent ze nu het woord ‘pupillen’ en de werking ervan, benoemt ze wat super is aan zichzelf en wil ze af en toe graag pyjamaheld zijn.

De vijf personages zijn lekker verschillend. Onze dochter heeft een voorkeur voor Wies, Super Suus en Cato. De volgende boekjes van deze stoere meisjes staan al op haar verlanglijstje als cadeautje voor haar derde verjaardag.

Ik vind de kinderboeken van Mo’s Daughter een aanrader voor alle meisjes én jongens tussen de 0 en 6 jaar! Want het is beperkend om te denken dat boeken met slimme, dappere meisjes in de hoofdrol alleen voor meisjes bedoeld zijn!

5. Waar kun je de kinderboeken kopen?

De boeken over Cato, Mila, Super Suus, Maan en Wies kosten €9,99 per stuk.

De boeken zijn o.a. te koop bij Bol.com:

Ontdek hier alle boeken van Mo’s Daughters.

6. Winactie: Win een boek van Mo’s Daughters!

Mo's Daughters

Ik vind het ontzettend gaaf dat we aan 2 lezers een kinderboek van Mo’s Daughters mogen weg geven!

Je hebt de keuze uit:

Doe mee! Hoe maak je kans op één van deze kinderboeken?

 1. Vertel me in een reactie onder deze blog welk boekje je graag zou willen winnen en waarom juist dit personage jou/jouw kind aanspreekt!
 2. Voor een extra winkans: Volg Cynspirerend en Mo’s Daughters op Instagram en laat een reactie achter in het Instagram bericht over deze winactie.

Op woensdag 13 november 2019 maken we de 2 winnaars bekend die elk 1 boekje hebben gewonnen. De trekking van de winnaars is te zien in de stories van mijn Facebook pagina en Instagram pagina. Ook krijg je een mail van mij. Als je binnen een week je adresgegevens naar me toestuurt, geef ik deze -samen met je keuze voor het boek- door aan Mo’s Daughters en krijg jij het leuke boek van jouw keuze toegestuurd!

Bewaar deze review op Pinterest:

Mo's Daughters Pin

Op de hoogte blijven van gloednieuwe artikelen?

Schrijf je in voor mijn maandelijkse spellen nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze blog bevat een samenwerking met Mo’s Daughters. In deze blog staan tevens affliate links.

Cynthia Lukassen
Laatste berichten van Cynthia Lukassen (alles zien)

50 gedachten over “Review: Ontdek de inspirerende kinderboeken van Mo’s Daughters (+winactie)”

 1. doe heel erg graag mee voor Super Suus in actie! het superheld zijn zal hier enorm tot de verbeelding spreken, dat weet ik nu al

 2. Het verhaal van Wies klinkt heel leuk. Helemaal nu Lilly bijna naar school gaat. Past er precies bij!

 3. ik doe heel erg graag mee voor de kinderen, ik kies voor Wies wil in pyjama.
  Mijn dochtertje loopt erg graag in haar pyjama, liefst heel de dag 🙂 🙂

 4. Ik zou graag meedoen voor het boek ”Maan in Australië” omdat mijn zus naar dit prachtige land is geemigreerd!

 5. Ik doe graag mee voor : “Maan in Australie”. Mijn zus woont in Australie en dat zullen mijn kinderen tof vinden als er ook een boekje over is!

 6. Wat een leuke boekjes !
  Ik ga voor het boekje Mila de avonturier in en om huis, omdat mijn kleindochter ook Mila heet en ook een kleine avonturierster is en altijd op onderzoek uit gaat om iets te weten te komen.
  Ik denk dat zij het ook heel leuk zou vinden om een leuk plakboek te maken. Kan ze leren door dit boekje te lezen.
  Ik heb Bloglovin geliked en geloved en doe heel graag mee.

 7. Wies in pyama is qua leeftijd perfect om voor te lezen aan mijn kleindochtertje. Gezellig in pyama voorlezen

 8. Leuk hoor deze boeken, Dappere Mila past het best bij onze dochter, ze vind veel dingen best spannend maar de onderzoekende kant wint altijd en daarom durft en doet ze van alles

 9. Fijn dat er boekjes zijn met sterke meisjes in de hoofdrol en met niet zulke stereotype karakters.
  Mijn kleine meisje weet wat ze wil en is een echte avonturier, daarom doe ik graag mee voor het boek: ‘Mila op zolder’.

 10. Ik kies, Wies wil in pijama. Misschien wil mijn kleindochtertje dan s’avonds liever haar pijama aan.

 11. Wat leuk! Deze boeken kende ik nog niet, maar probeer wel altijd er voor te zorgen dat de boekenkast divers is, zowel qua genderrollen als qua huidskleuren van de hoofdpersonages. Leuke tips zijn oa prinsesje Arabella (sowieso boeken van Mylo Freeman), Ada Dapper en Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. Laatste twee zijn wel voor wat oudere kinderen.

  Ik zou graag het boek over Wies winnen voor mijn dochtertje en de boeken van Cato en Maan gaan op het verlanglijstje van mijn zoons.

 12. Ik heb zelf geen kinderen maar ik wil wel meedoen voor mijn nichtje, boekje twee! Succes nog even met de actie! 🙂

 13. Ik zou graag Cato en het lampje willen hebben, voor op stage (KDV). Ik wist alle punten eigenlijk, maar misschien speel ik vals, omdat ik de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker volg, en de afgelopen 9 weken les heb gehad in voorlezen en vertellen.

 14. Wat een leuke wist je datjes! En leuke winactie, ik heb geen kinderen of kindjes wie ik er blij mee kan maken dus succes aan iedereen die mee doet!

 15. Leuke actie zeg. Mijn jongste , een jongen, Is 7 jaar. De boekje zijn dus net niet meer voor hem. Vooral de weetjes vond ik erg converterend. Genderneutraal vind ik vaak wat te ver gaan. Maar ik werd toch met mijn neus behoorlijk op de feiten gedrukt hoe snel er al een rollenspel bij kinderen ingestampt word.

 16. Superleuk! Ik ken dit principe wel van een boek wat ik ooit heb gekregen van mijn schoonmoeder. Eerst was het alleen in het Engels verkrijgbaar, maar inmiddels ook in het Nederlands. Ik spreek in raadselen maar ik heb even een black-out over de titel van het boek. Alle belangrijke vrouwen (in die zin die iets hebben weten te bereiken) worden genoemd. Hun verhaal wordt verteld. Het voorleesboek voor meisjes of iets dergelijks.
  Afijn, ik doe graag mee (netjes op Instagram vermeld) voor het boekje Mila voor mijn Mila. Niet alleen om de naam (al vind ik dat wel heel leuk, maar ook omdat ze een zoektocht op zolder doet). Bij ons is de zolder té vol nu. Daar moet echt iets aan veranderen.

 17. Wat een superboekjes lijken mij dit! Ik heb zelf geen kinderen, maar de twee meiden van m’n bestie (3 en 6 jaar oud) zijn bijna als m’n eigen kids. Ik zou graag een boekje voor hen willen winnen, dat zou echt een waanzinnig mooi Kerstcadeau voor ze zijn. En mocht ik niks winnen, dan heb je me in ieder geval met dit blog wel op een goed idee gebracht, bedankt! (En hoe was Cornwall trouwens? Ik woon al 7,5 jaar in Engeland en ben pas afgelopen zomer voor het eerst naar Cornwall geweest!)

 18. Leuk, ik doe graag mee voor Wies wil in pyama. Omdat Wies eigenwijs is, en mijn dochter van 3,5 ook haha. Dus ik denk dat er veel herkenbaarheid in zit.

 19. wat een inspirerende boekjes lijken mij dat! Jammer dat mijn dochters niet zo klein meer zijn, want ik geloof inderdaad dat het belangrijk is om meisjes -en uiteraard ook jongens- te helpen om een goed zelfbeeld te ontwikkelen.

 20. Ik zou graag Cato de jonge onderzoeker winnen. Toevallig vroeg mijn jongste zoon zicht laatst af of het lampje in de koelkast bleef branden. Mijn jongens zijn allebei erg nieuwsgierig, dit lijkt me een leuk boek voor ze.

 21. Oooh wat een super leuke winactie!
  Daar doen we natuurlijk aan mee..
  Maar jeetje kan niet kiezen welk boekje, ik denk Suus zou leuk zijn voor Bobbie en Mila voor Jay.
  Leuke voorleesboekjes voor de meisjes

 22. Fantastisch dat vrouwen in deze kinderboeken niet de traditionele (lees, ouderwetse) rol krijgen toegedeeld maar dat er focus is op wat hun talenten zijn. Echte eye opener!

 23. Ik geef je tip in ieder geval even door aan mijn collega’s want die hoorde ik vandaag nog zeggen dat het zo lastig is om leuke kinderboeken te vinden.

 24. Maan in Australië voor mijn dochter Julia.. omdat ze gek is op mooie dieren en het lievelingsdier van haar mama een Koala is

 25. Mijn zoontje is gek op lezen. Ik zie niet in waarom hij hier ook niet veel van kan leren. Het is goed om een sterk beeld van meisjes neer te zetten, ook voor jongens. Ik zou voor mijn zoontje graag ‘Cato en het Lampje’ willen winnen. Hij is gek op dingen uitzoeken.

 26. Wat een leuke boekjes.ik wil graag voorlezen uit Maan in Australië Familie daar wonen dus dan spreekt het extra aan

 27. Super Suus in actie, lijkt mij erg keuk voor mijn wat onzekere dochter. Zo kunnen we samen dit boekje lezen en daarna dingen bedenken waar zij zelf super goed in is!

 28. Ik loot graag mee voor mijn kleindochter Mila. Ze is pas 3 maanden, maar zo leuk dat er een boekje bestaat met haar naam. Een mooi cadeautje voor haar eerste kerstfeest.

 29. Wat een gave actie!
  Het boekje van Maan lijkt me leuk voor mijn nichtje. Dat is een kleine ontdekker.
  Bovendien hebben we familie in Australië wonen, dus dat is dubbelop leuk voor haar.

 30. Ik loot graag mee voor “Cato en het lampje”
  Omdat mijn dochter ook zo nieuwsgierig is en alle onmogelijke dingen wilt ontdekken hoe het werkt.
  En de vragen blijven komen, hoe werkt dit, maar hoe zit dat dan? 😉

 31. Oh wat een leuke winactie! Mijn dochtertje van 2 zal Wies ook het leukst vinden, denk ik.
  Ik doe graag mee voor haar!

  • Ik doe niet mee met de winactie, ik heb geen kinderen en mijn jongste nicht is al 13. Maar ik vind de boeken erg leuk, jammer dat ze er al niet waren toen mijn nichtjes kleiner waren.

 32. Hartstikke leuke boeken, al sla ik even over, want mijn dochter is al veel te oud hiervoor 😉

  • Ik doe graag mee voor Mila op zolder. Heel erg herkenbaar voor mijn eigen dochter die Mila heet.

  • Goed dat je dit even aandacht geeft. Zo had ik het helemaal nog niet bekeken. Daar zouden ze op school ook wat meer aandacht aan mogen geven…

 33. Goede tip! Ik heb zelf twee zoontjes maar we hebben wel 2 meisjes als metekind.

  Ik denk dat ze blij zullen zijn met deze boekjes.

 34. Wat een ontzettende leuke boeken als ik dit zo lees, ik snap heel goed dat ze goed in de smaak vallen jonge dames, het zijn toch allemaal meiden die je zelf ook wel zou willen zijn. Hier zijn de kinderen al te oud, dus ik geef de win actie graag door aan een ander.

Reacties zijn gesloten.