Review: Kaartspel The Game

Review: Kaartspel The Game

Zoals je weet, zijn wij echte spelletjesgekken. Dat bleek ook wel weer toen we op 18 augustus onze eerste huwelijksdag vierden. Wat hadden we voor elkaar gekocht? Spelletjes! Vandaag vertel ik je over één van deze spellen: Kaartspel The Game!

The Game, Pocket Escape Room, Mysterium
De spellen die we elkaar hebben gegeven voor ons eerste jubileum

In deze review over The Game vertellen we:

 • Wat krijg je voor je geld?
 • Wat houdt het spel in?
 • Hoe bevalt het spel?
 • Voor wie is dit kaartspel een aanrader?

Wat krijg je?

The Game

Dit kaartspel zit in een klein, plat doosje. In het doosje zit:

 • 4 startkaarten
 • 98 speelkaarten
 • een klein blaadje met de spelregels
 • In onze versie zat de gratis uitbreiding “On Fire” met 6 vuurkaarten.

Het spel is geschikt voor 1 tot 5 spelers vanaf 8 jaar.

De uitgever is White Goblin Games. Deze uitgever is onder andere bekend van de populaire spellen Qwixx, Point Salad en Escape Tales.

Het spel is klein, licht en praktisch. De vormgeving is verzorgd, maar basic.

Het is een stand alone spel. Dit houdt in dat je geen ander spel nodig hebt om dit spel te spelen.

Wat houdt het spel in?

Review The Game

The Game is een coöperatief kaartspel. Je speelt tegen het spel. Of het spel wint, of jullie winnen.

Het samenwerken tijdens een spel kenden we al van grote spellen, zoals Pandemic of Escape Room the Game. Maar voor een kaartspelletje was dit voor ons nieuw.

Het doel van dit spel is om alle 98 speelkaarten te spelen. In alle andere gevallen wint het spel.

Hoe begin je het spel?

Je legt de 4 startkaarten neer op tafel. Dit zijn 2 kaarten met het cijfer 1 erop en 2 kaarten met het cijfer 100 erop. Het doel is om bij de kaarten met een 1 erop in waarde naar boven te werken. En bij de kaarten met 100 erop naar beneden te werken.

Daarna deel je de kaarten uit. Iedere speler krijgt zeven kaarten in de hand. De overige kaarten leg je gesloten neer als trekstapel.

Overleggen zonder exact te vertellen wat je in je handen hebt

Vervolgens begint het samenwerken. Onderling beslissen jullie wie als eerste begint, daarna speel je met de klok mee.

Zonder de exacte waardes van de kaarten in jullie handen te noemen, moeten jullie gaan overleggen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: “Op die stapel geen kaarten meer leggen.” of “Hier mag je best een grote sprong maken”.

Elke beurt moet je minimaal 2 kaarten spelen en maximaal mag je alle 7 kaarten uit je hand neerleggen. Na je beurt vul je je hand weer aan tot 7 kaarten.

De enige mogelijkheid die je hebt om als het ware ‘achteruit’ te spelen, is wanneer je een kaart hebt met exact 10 punten verschil. Bijvoorbeeld: Werk je omhoog en is de laatst gelegde kaart 72? Dan kun je een kaart opleggen die hoger is dan 72 óf de kaart met het getal 62 opleggen.

Wanneer hebben jullie van The Game gewonnen?

The Game

Wanneer jullie al samenwerkend alle 98 kaarten gespeeld hebben, dan winnen jullie het spel.

Kan één van de spelers niet meer de minimale 2 speelkaarten neerleggen, dan heeft het spel gewonnen.

Hoe bevalt het spel?

Het klinkt misschien als een makkelijk spel, maar het is nog best een uitdaging.

Het vereist dat je met z’n allen op dezelfde lijn zit qua communicatie. Want wat de ene persoon ‘een kleine sprong’ vindt, is voor de andere een behoorlijk grote sprong bijvoorbeeld.

En soms kan het een potje frustrerend zijn als je (bijna) geen kaarten kwijt kunt. Dit spel valt of staat met tactisch samenspelen, én een kleine portie geluk natuurlijk.

Simpel, maar uitdagend kaartspelletje

Dit spel is lekker simpel uit te leggen en dat maakt het een heerlijk snel spelletje voor op vakantie of voor een spelletjesavond.

We hebben dit spel inmiddels ook een paar keer met z’n tweetjes gespeeld. En na een paar keer hebben we van het spel gewonnen!

Maar dan ben je nog niet uitgespeeld: Het spel heeft ook speciale regels voor experts, waardoor het weer net een tikkeltje moeilijker wordt. Ook bestaan er inmiddels andere varianten van dit spel voor net weer een nieuwe twist.

Alle varianten van The Game op een rij:

Ons oordeel over The Game:

Samenwerken 10/10

Alles valt en staat met het communiceren met elkaar. Praten, praten, praten zonder de exacte waardes te benoemen. Het kan tot kleine irritaties en tot veel plezier leiden. Meteen een leuke relatietest als je dit spel met z’n tweetjes speelt.

Spanning 7/10

Het is een behoorlijk spannend spelletje. Je wilt toch echt wel van het spel winnen en je hebt tactiek en samenwerking nodig om al je kaarten te kunnen spelen. En dan is de spanning vooral ook of je medespelers je begrijpen, zodat jullie samen die winst kunnen pakken.

Kijk, het is geen Escape Room spel waarbij je samen binnen een tijdsdruk moet ontsnappen en er een hele sfeer rondom het spel gecreëerd wordt. Het blijft een kaartspelletje. Maar het zit wel dusdanig goed in elkaar, dat je het gehele spel met je aandacht bij het spel blijft.

Geluk 6/10

Omdat je kaarten van de trekstapel trekt, is geluk hebben zeker een factor. Wanneer je meerdere aaneensluitende kaarten trekt, zul je blijer zijn dan wanneer je zeer uiteenlopende kaarten trekt bijvoorbeeld.

Op alleen geluk kun je dit spel zeker niet winnen. Daarvoor is het samenwerken en het tactische inzicht veel te belangrijk.

Toegankelijkheid 8/10

Het is fillergame, oftewel: een makkelijk, snel spelletje. De spelregels passen niet voor niets op een klein blaadje. 😉

Iedereen kan meedoen. Net als bij bijvoorbeeld een Phase 10 of een Skipbo is de eenvoud van dit spel de grote kracht. Alleen in tegenstelling tot eerder genoemde spellen, zit je elkaar niet dwars, maar werk je samen. Toch weer een hele andere invalshoek.

Bordspellen Top 10

Algemene waardering 8/10

Ook al is het niet het meest vernieuwende spelletje ooit (zoals we bordspel Azul bijvoorbeeld wel vonden): Het is wel een spel dat we makkelijk uit de kast pakken en even gaan spelen.

De eenvoud van het spel is heerlijk. We spelen dit spel graag met z’n tweetjes, maar is nog steeds leuk met een grotere groep. Als je houdt van een lekker simpel, maar toch spannend kaartspelletje: Dan is The Game zeker een aanrader.

Kijk snel op deze pagina om te ontdekken of the Game bij onze Spellen Top 10 hoort!

Update: Diverse varianten van The Game

Inmiddels heeft dit populaire kaartspelletje diverse varianten, namelijk:

 • The Game Extreme (standalone spel met nóg moeilijkere spelregels)
 • The Game Quick and Easy (snellere standalone variant die je in 10 minuten speelt met 2 tot 5 personen)
 • The Game het Duel (Standalone variant voor 2 personen, waarin je zowel tegen elkaar als samen tegen het spel moet spelen)

Het originele spel koop je bij Bol.com:

Pin The Game

Vind je het leuk om meer te lezen over bord- en kaartspellen?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen enthousiasme. In deze blog staan wel affliate links.

Vind je dit interessant? Bewaar het voor later of deel het met een vriend!
 • 12
 • 2
 • 6
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  21
  Shares

17 gedachten over “Review: Kaartspel The Game”

 1. Wat een leuk spel, ideaal om mee op vakantie te nemen ( daar doen wij vaak spelletjes) en grappig dat je ens niet tegen elkaar maar tegen het spel speelt, ideaal met kinderen 😉

 2. Het voordeel van het spel vind ik dat je het tegen het spel speelt. Gezellig met zijn allen daarnaartoe keren. Oh, daarom doen jullie dit. Dan breekt er geen ruzie uit thuis. Of wel? ;p haha

Plaats een reactie