Review: Meer me-time met de Purpuz planner

Moeder worden is ingrijpend en brengt veel veranderingen met zich mee. EΓ©n daarvan is een chronisch gebrek aan tijd voor mezelf. Ik wil wel me-time, maar elke keer kwam het er niet van. Dus toen ik de mogelijkheid kreeg om de Purpuz planner uit te proberen, hoefde ik niet na te denken welk doel ik mezelf ging stellen!

Wat is de Purpuz planner?

Purpuz planner

De Purpuz Planner is in feite een agenda met een groot pluspunt. Het helpt je met het bereiken van je doelen: Een soort coach, werkboek en planner ineen dus.

De planner is 25,7 cm bij 20,1 cm groot. Het is een gebonden boek met een luxe uitstraling. Voor deze review kreeg ik de grijze variant, maar er is ook een roze variant beschikbaar.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe is de planner ontstaan?

De Purpuz Planner is ontstaan doordat organisatiepsycholoog Clen Verkleij een burn-out kreeg. Hij was zichzelf voorbij gelopen.

Samen met een coach maakte hij een overzicht van zijn leven en ging hij doelen stellen. Door te structureren, plannen en reflecteren bereikte hij zijn doelen en werd hij weer gezond.

Naar aanleiding van dit persoonlijke proces ontstond bij hem de behoefte om een document te maken, die hem (en later ook anderen) dagelijks helpt bij het bepalen, plannen en uitvoeren van nieuwe doelen. Zo is de Purpuz planner ontstaan.

Doelen stellen en in stappen uitschrijven

Purpuz planner

Wanneer je met deze planner begint, ga je eerst aan de slag met het verkennen en uitschrijven van je doelen. Met behulp van verschillende coachingstools leer je jouw doelen vervolgens in kleine stapjes te hakken. Deze kleine stappen ga je vervolgens uitschrijven in een planning.

Je plant in je Purpuz planner jouw doelen per maand, per week en per dag.Β In mijn geval ging ik aan de slag met het creΓ«ren (en vooral mezelf gunnen) van me-time.

Door tijd te nemen om te schrijven, te tekenen, nieuwe recepten te verzinnen, in bad te gaan (ook wanneer de kleine madam in de kamer ernaast in bed ligt), stukjes te wandelen en periodiek een vrije dag te plannen voor mezelf. Een dag waarin ik helemaal de tijd had voor mezelf.

Fijn! Dagelijkse focus op je doel

Purpuz planner

Het doel van deze planner is om dagelijks gefocust te blijven op je doel. Daarom kijk je dagelijks twee keer naar je Purpuz Planner.

Ik deed dat elke ochtend en elke avond. Dus lag deze planner naast mijn bed. ’s Ochtends stelde ik mijn doel op voor die dag en ’s avonds evalueerde ik hoe het was gegaan.

In het begin was ik daar erg strikt in, maar momenteel is de dagelijkse klad er een beetje in gekomen. Daardoor kijk ik gemiddeld 2 a 3 dagen per week in mijn planner.

Verbeterpuntje: Wel een beetje groot

Wat ik echt jammer vind, is dat de planner groot en zwaar is. Voor vrouwen is er wel een speciale roze versie van deze planner beschikbaar, maar jammer genoeg geen handtasvriendelijke versie.

Een kleiner en lichter model zou ervoor zorgen dat ik er veel vaker en makkelijker in zou kijken. Nu houd ik mijn dagelijkse afspraken niet bij in deze planner. En dat is eigenlijk wel een gemiste kans. Want als ik mijn agenda dagelijks nodig heb om mijn afspraken in bij te houden, dan zou ik (ongemerkt) meer focusmomenten op de dag hebben.

Misschien is het een idee om de planner te ondersteunen met een app? De meeste mensen hebben hun smart-phone altijd bij zich en het is een ideale manier om reminders te laten verschijnen om je focus te bewaren.

Tenzij je doel is om minder online te zijn, dan is dat misschien niet zo’n lekkere optie. πŸ˜‰

Conclusie: Heb ik nu echt meer me-time?

Jazeker!

Wat ik fijn vind aan deze Purpuz planner is dat je je doelen concreet maakt, in stapjes opdeelt en dan structureel inplant. En omdat je er elke ochtend en avond even mee bezig bent, blijf je er in je hoofd mee bezig.

Het is geen magische planner. Ik heb soms nog best dagen waarin mijn focus even weg is of momenten waarop ik toch mezelf vergeet. Ik ben ook maar een mens.

Toch kom ik elke keer weer terug bij mijn Purpuz planner. Want het motiveert me wanneer ik de kleine stapjes vooruit heb gemaakt en dit ook terug kan zien. En ik voel me simpelweg rustiger en ben meer in balans nu ik meer tijd voor mezelf heb.

Ik ga in bad, ben weer aan het tekenen en schrijven, ik neem periodiek een me-time dag en verwen mezelf met iets leuks wanneer ik mijn doelen heb gehaald. En ik ben nog steeds bezig: Zo heb ik naast mijn wekelijkse doelen ook nog als doel staan om mijn schrijfkamer (weer) op te gaan ruimen en om een dagje helemaal alleen naar de sauna te gaan.

Waar kun je de Purpuz Planner kopen?

Heb jij ook doelen die je wil bereiken en ben je nieuwsgierig geworden naar de planner?

De Purpuz Planner is onder andere te koop bij Bol.com en Bruna.

Meer lezen over persoonlijke ontwikkeling en plannen?

Of lees hier al mijn artikelen over persoonlijke ontwikkeling.

Bewaar dit artikel op Pinterest:

purpuz planner pin

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn blog?

Schrijf je dan in voorΒ mijn maandelijkse nieuwsbriefΒ of volg meΒ op Pinterest,Β FacebookΒ enΒ Instagram.

Deze blog bevat een samenwerking met Purpuz Planner. In deze blog staan tevens affliate links.

Cynthia Lukassen

16 gedachten over “Review: Meer me-time met de Purpuz planner”

  1. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik er al eerder over gelezen heb en het nergens voor nodig vond allemaal. Daar sta ik nu dan toch even heel anders in. Ik kom om in alles wat ik moet doen en kijk er zo tegenop om weer in het gehaaste leven van voor de vakantie terug te keren, dat ik er toch eens even serieus naar ga kijken. Misschien is het toch wel een fijn hulpmiddel voor mij.

  2. Wat handig! Dit is echt handig voor mijn merk ik heb als redactrice veel deadlines! Supertip! Fijn weekend! Liefs Bianca

  3. Ziet eruit als een hele fijne planner! Zelf nog nooit van gehoord, maar je review is zo positief dat ik het toch eens ga uitproberen.

  4. Ik gebruik zelf de Milly Pie-planner. Alweer flink wat jaartjes en ik ben er heel blij mee. Het geeft overzicht en rust. Dat van dat de klad erin komt herken ik wel, al kijk ik echt dagelijks in de planner omdat het tegelijkertijd mijn agenda is. Ja, hij is ook best zwaar. Echt een luxe planner dus ik neem ‘m ook niet altijd mee (bijvoorbeeld naar de tandarts. Lekker onhandig als je een afspraak in wilt plannen), maar wel naar meetings. Dubbele functie en heel fijn.

  5. Handig als dit werkt om meer structuur te krijgen en meer me-time. Zelf zou ik mijn leven niet zo willen plannen maar als het werkt. Why not?

  6. Maar komt de me-time Γ©cht door de planner of door de nieuwigheid ervan? Want soms kan ik ook super enthousiast ergens mee beginnen door bijvoorbeeld te werken met planners of lijstjes en daarna vind ik het minder interessant worden omdat de nieuwigheid eraf is.

  7. Interessant artikel. Ik kende deze planner nog niet. Ik ga eens op de site kijken. Goede tip. Dankjewel weer!

  8. Zelf gebruik ik een Happy Planner en vind het leuk om elke week eens neer te zitten en alles in te plannen. Vanaf volgende week gaat mijn zoontje naar school dus dan zal ik mijn planner nog meer nodig hebben

  9. belangrijkste is dat het voor jou werkt. zelf werk ik niet met een agenda, ik werk op gevoel en doe ik de dingen gewoon wanneer ik ze wil. Ik kan me voorstellen dat als je kinderen hebt, je iets meer structuur nodig hebt.

Reacties zijn gesloten.

πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!

πŸ‘©πŸ»β€πŸ’» Vind je dit inspirerend?

Ja? Ontvang dan één keer per maand de nieuwste updates over jouw favoriete onderwerp(en) in je mailbox!