5x Lekker uit eten in Ede

Van verschillende kanten kregen we van vrienden en kennissen de laatste tijd de vraag: Waar kun je lekker uit eten in Ede? Hoog tijd om er – als local – eens een blogje aan te wagen.

Bewaar dit artikel met 5 uit eten tips in Ede op Pinterest:

uit eten in Ede

Mijn 5 aanraders als ‘local’

Met behulp van deze blog kan ik mijn kennissen die een dagje naar Ede komen makkelijk aan tips helpen om lekker uit eten in Ede te gaan. “Kijk maar even op mijn site!” hoef ik alleen nog maar te roepen! Ideaal!

En voor de rest kunnen al mijn andere lezers leuke inspiratie op doen. Voor als je een keer in de buurt van de Veluwe bent of je jouw vakantie in deze regio hebt gepland.

De tips die ik voor je heb variëren van een goed restaurant tot een lekkere lunchroom. En bij elke aanrader geef ik je ook meteen aan of de zaak een beetje kidsproof is, want daar hebben wij als ouders van de kleine madam natuurlijk ook wat ervaring mee.

Alvast veel plezier en eet smakelijk in Ede!

Advertentie
Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Tip 1: Restaurant Resy’s

We beginnen maar meteen met ons favoriete restaurant. Als je zegt: “Ik wil lekker uit eten in Ede!” dan moet je echt een keer naar Resy’s.

Dit restaurant ligt nét buiten het centrum en vanaf 18:00 kun je er gratis in de buurt parkeren. De bediening is altijd erg vriendelijk en het restaurant heeft een huiselijke sfeer. In de zomer kun je ook in de knusse binnentuin zitten.

Wat kun je er eten?

Het is een Nederlands-Frans restaurant. Je kunt er heerlijk en voor een betaalbare prijs eten. Bovendien worden alle gerechten met 2 verse groentes, 2 salades, patat, aardappelen en een lekkere appelmoes geserveerd. Kom je te kort? Dan kun je die bijgerechten gratis bijbestellen.

Zelf kan ik hier erg genieten van de shrimp steak (biefstuk met gamba’s) en mijn man vindt hier de spare-ribs erg lekker, maar eerlijk gezegd heb ik hier nog nooit iets gegeten wat ik niet lekker vind.

uit eten in Ede
Dessert Truffel Trio bij Resy’s

Als je van toetjes houd, moet je hier zeker een nagerechtje nemen. Het ijs is simpelweg god-de-lijk!

Kijk eens op de website van Resy’s naar het menu en de grote lijst aan specialiteiten naast de kaart.

Kidsproof?

Het restaurant heeft speciale kindermenu’s die geserveerd worden met leuke cadeautjes.

Daarnaast is er niet echt een speelplek voor de kids, maar wel een groot aquarium waar onze dochter steeds naar wil kijken.

Er is geen verschoonplek op de toiletten. We hebben onze dochter daar één keer (met een flinke poepbroek a la poepwas) moeten verschonen en toen konden we even op een tafel achter de schermen onze kleine meid een schone luier geven. Daar werd verder niet moeilijk over gedaan.

Tip 2: De Volkslust

Voorheen heette deze goede lunchroom in het centrum van Ede ‘Le Perron’, maar sinds kort zijn ze verder gegaan onder de naam ‘De Volkslust’. Desalniettemin is er op het gebied van kwaliteit helemaal niets veranderd.

Het zijn dezelfde (ontzettend gastvrije) mannen die het runnen. Je kunt er de lekkerste broden kopen, goede koffie drinken en ik móet hier altijd even een chai latte drinken. Die is hier zo lekker!

Wat kun je er eten?

Je kunt hier terecht voor een goed ontbijt of een lekkere lunch. Als ik even lekker aan het shoppen ben in het centrum in Ede is dit vaak mijn vaste stek om te gaan lunchen.

De salade met rundercarpaccio is om je vingers bij op te eten, maar ook de baguette Thon (verse tonijnsalade) en het saucijzenbroodje zijn hier echt heerlijk. Je proeft gewoon dat alles vers is en met aandacht bereid wordt. Neem maar even een kijkje op de menukaart van Volkslust.

Kidsproof?

Er staat een bak met speelgoed achterin de zaak en er zijn een stuk of vier kinderstoeltjes beschikbaar. Dat is prima, aangezien de zaak niet heel groot is.

In de toiletruimte staat een commode (dus niet zo’n opklapbaar ding! Joepie!) om je kindje te verschonen.

lekker uit eten in Ede
Mijn dochtertje smullend van haar broodje chocopasta

Er is geen specifiek kindermenu, maar er is veel mogelijk. Mijn dochter wil daar graag een broodje chocopasta en dat is geen probleem. Ze krijgt haar lekkere broodje op een plastic kinderbordje met wat vrolijke versiersels. Ukkie blij, ik blij!

Tip 3: Klein Zwitserland

Ook dit restaurant mag zeker niet in ons lijstje ontbreken: We hebben hier namelijk ons huwelijksfeest gegeven!

Het is een grote omgebouwde boerderij die erg sfeervol ingericht is. Het ligt buiten het centrum tussen andere boerderijen. Het heeft een eigen parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren.

Wat kun je er eten?

Het restaurant staat vooral bekend om de goede pannenkoeken, maar ook voor een lekkere lunch of diner kun je hier prima terecht. De prijzen zijn hier prima te doen.

Mijn man gaat vrijwel standaard aan de onbeperkte spareribs. De spareribs vallen letterlijk van het bot, zo mals. Als je gaat lunchen, neem dan ‘het lekkerste broodje van Klein Zwitserland’. Dat zijn de spareribs, zonder ribs, op je broodje!

Ik vind het altijd leuk om een speciale pannenkoek uit te proberen, zoals de Mexicaanse pannenkoek of pannenkoek ‘de Vliegende Vis’. Neem zelf maar even een kijkje in het menu van Klein Zwitserland.

Kidsproof?

Dit restaurant is zeker kidsproof! Alle kinderen krijgen een kleurplaat met kleurtjes aan tafel, er is een speelkamer en een speeltuin. Daarnaast heb je de mogelijkheid om – tegen betaling – midgetgolf te spelen.

Ook is er een speciaal kindermenu met patat of een pannenkoek met of zonder een leuke verrassing.

Je kunt je baby verschonen in het invalidetoilet. Daar is voldoende ruimte om rustig je gang te gaan.

Tip 4: Het Bakhuus

Huh? Een patatzaak als tip? Ja inderdaad: Ook hier kun je lekker uit eten in Ede hoor!

Deze ruim opgezette patatzaak met terras bakt niet alleen lekkere patatjes, maar – wat niet veel mensen weten – je kunt er ook lekker lunchen. Het Bakhuus ligt in een klein winkelcentrumpje in de wijk Kernhem (met een Albert Heijn, Kruitvat en Aldi in de buurt).

Wat kun je er eten?

Het Bakhuus is in eerste instantie een patatzaak met goede frietjes. Maar wat veel mensen niet weten is dat je er voor een leuke prijs lekkere broodjes en maaltijdsalades kunt eten. Kijk maar eens op de site van het Bakhuus om een idee te krijgen.

Samen met mijn dochtertje eten we hier vaak de zalmsalade. Naast een groot bord met (iets te rijkelijk met slasaus bedeelde, maar oké) zalmsalade, krijg je er ook een grote bruine bol met kruidenboter bij. Die laatste neemt mijn dochtertje dan voor haar rekening. Voor 9 euro zijn wij met z’n tweetjes aan het smullen! En daarna gaan we boodschappen doen!

lekker uit eten in Ede
Alles is bijna op! De kleine madam eet nog even door van het stokbroodje met kruidenboter.

Kidsproof?

De zaak heeft maar één kinderstoel, dus toen mijn dochter nog één jaar was en niet zelfstandig op een ‘grote’ stoel kon zitten was dat wel een reden om de lunch hier over te slaan. Er is ook geen verschoonplek voor de allerkleinsten.

Wel zijn er speciale smulboxen en ijsjes voor kinderen te koop.

Kids kunnen een tijdschriftje lezen, maar verder zijn er geen speciale speelplekken. Bij goed weer kunnen de kids makkelijk bij het terras spelen, maar er zijn geen speciale faciliteiten.

Tip 5: TapAsia

Ben je meer in de mood voor Aziatisch eten? Dan is TapAsia een aanrader voor jou.

Het is een Aziatisch tapasrestaurant, waarbij je jouw bestellingen middels een tablet doorgeeft. Dit restaurant ligt in het centrum van Ede.

Wat kun je er eten?

Je kunt hier van alles eten: écht lekkere sushi, salades, rijstgerechtjes, vleesgerechten, visgerechten en veel toetjes. Alles wordt geserveerd in kleine porties. Je hebt 5 rondes waarin je telkens maximaal 5 gerechtjes kunt bestellen. En als je zin hebt om te beginnen met een toetje, dan kan dat ook. Dat is helemaal aan jou.

Een paar aanraders? De knapperige pekingeend, de sushi Ebi tempura (met garnalen), de chuka zeewiersalade en pittige Japanse kip zijn erg lekker! Kijk maar even op de menukaart van TapAsia om een beeld te krijgen.

Wat ook leuk is: Met z’n allen één ronde alleen maar verschillende soorten sushi bestellen en dan gewoon samen van de grote schaal met sushi te smullen. Dan hoef je niet te onthouden wat je die ronde had besteld (ideaal als je nog mama-hersenen hebt!) én je ontdekt nog eens wat nieuws!

Kidsproof?

Het handige van dit concept is natuurlijk dat er altijd wel iets lekkers voor je kinderen bij zit. Je hebt naast de Aziatische gerechten ook Smiley patatjes op het menu staan, maar die mag je als volwassene ook gerust bestellen hoor.

lekker uit eten in Ede
Lekker met z’n drietjes uit eten bij TapAsia

Kids t/m 3 jaar eten gratis mee en voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar betaal je een speciaal tarief.

Er is niet echt een speelplaats voor kids en er is ook geen verschoonplek voor de allerkleinsten. Er zijn wel voldoende kinderstoelen aanwezig.

Nu kun je lekker uit eten in Ede!

Zo! Dit waren mijn tips voor als je écht lekker uit eten in Ede wil gaan.

Meer lezen over Ede?

Of lees hier al mijn artikelen over Ede op deze blog.

Van welk restaurant in Ede word jij blij?

Op de hoogte blijven van gloednieuwe blogs en tips?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en volg me op social media:

Cynspirerend.nl Pinterest Cynspirerend.nl Instagram Cynspirerend.nl Facebook

Deze blog bevat geen samenwerking met een bedrijf, maar komt volledig voort uit mijn eigen liefde voor koken. In deze blog staan wel affliate links.

Cynthia Lukassen

Reacties zijn gesloten.