Review: Zelf Tegeltjes Maken bij Studentendrukwerk (+Winactie)

Wie wel eens bij ons thuis is geweest, weet dat onze trapgaten vol hangen met tegeltjes, foto’s en spreuken. En aan elke foto of spreuk zit een herinnering vast. Je kunt je wel voorstellen dat ik meteen enthousiast was toen ik bij Studentendrukwerk twee tegeltjes mocht maken. Én zelfs een tegeltje weg mag geven aan één van mijn lezers! Ga jij binnenkort ook een tegeltje maken?

In deze review over zelf tegeltjes maken vertel ik je

  1. Het bestelproces: Hoe maak je zelf een tegeltje bij Studentendrukwerk?
  2. Hoe wordt het verzonden?
  3. Wat is het eindresultaat?
  4. Waar je kun het bestellen en hoeveel kost het?
  5. Winactie: Maak zelf een tegeltje bij Studentendrukwerk!

1. Het bestelproces: Hoe maak je zelf een tegeltje bij Studentendrukwerk?

Hoewel Studentendrukwerk veel mogelijkheden heeft voor (je raadt het al) studenten, bieden ze ook steeds meer fotoproducten aan, zoals canvassen, fotoalbums en dus ook gepersonaliseerde tegeltjes.

Wanneer je een tegeltje wilt maken ga je hier naar de website van Studentendrukwerk.

Ontwerpen: een gebruiksvriendelijke, veelzijdige online editor

Zodra je klikt op ‘product samenstellen’ krijg je een pop up te zien, waar je kunt kiezen voor 2 werkwijzen:

Ik heb gekozen voor online bewerken en opende daarmee de online editor.

Vervolgens krijg je de optie om met een blanco tegeltje aan de slag te gaan of gebruik te maken van standaard ontwerpen.

zelf tegeltje ontwerpen

Ik heb gekozen om helemaal los te gaan met mijn creativiteit en met blanco tegeltjes aan de slag te gaan.

Tegeltje ontwerpen met foto en tekst

Voor mijn eerste tegeltje had ik een foto van ons huwelijk uitgekozen (gemaakt door onze favoriete fotografe Misabelle) met daarbij een tekst die wij erg mooi vinden:

‘You don’t marry someone you can live with, you marry the person you cannot live without’

Eerst heb ik de foto toegevoegd en daarna de tekst. Je hebt keuze uit heel veel kleuren en je kunt zelfs een specifieke kleurcode kiezen. Zelf had ik het nog nét iets handiger gevonden als je met een pipetje een kleur uit de foto kan selecteren.

Ook heb je erg veel keuze uit lettertypes, kun je schaduwen toevoegen, met lagen werken en items (foto’s, afbeeldingen en teksten) transparanter maken. Dat vond ik echt ideaal.

Tegeltje ontwerpen met clipart en tekst

Voor mijn tweede tegeltje heb ik niet gebruik gemaakt van een eigen foto, maar van de database met clip art. Omdat ik de liefde voor koken en bakken van mijn moeder heb meegekregen, wilde graag het recept van mijn moeders befaamde cake op een tegeltje zetten.

Er zijn ruim 35 clip art categorieën om uit te kiezen. Sommige categorieën staan er dubbel in, maar ik denk dat dat een klein technisch foutje van de editor zelf is. Ik heb daar verder geen last van gehad tijdens het maken van mijn tegeltje.

Aangezien het om mijn moeders marmercake ging, ben ik in de categorie ‘koken’ gaan spitten. Ik vond een mooie cupcake en heb die toegevoegd.

Ik vind het erg leuk aan deze online editor dat ik bijna alles kan maken wat ik in mijn hoofd heb. Er zitten veel mogelijkheden in dit prettige online programma, zodat ik lekker los kon gaan met mijn ideeën. Het programma werkt ook snel en laat meteen je veranderingen zien. Erg prettig!

Bestelling plaatsen

Toen mijn tegeltjes klaar waren, klikte ik rechtsboven op het winkelwagentje om de tegeltjes te bestellen.

De standaard verwachting was een verwerkingstijd van drie werkdagen, maar ik kreeg dezelfde middag al een Track en Trace mailtje met de melding dat het pakketje op de post was gegaan.

Advertentie
Bol AlgemeenBol Algemeen

2. Hoe wordt het verzonden?

Het wachten op mijn mooie tegeltjes was bijzonder kort! De volgende dag had ik de tegeltjes al in huis!

De twee tegeltjes waren in een brievenbuspakketje verstuurd, dus het was geen probleem dat ik op het moment van aankomst niet thuis was.

De tegeltjes waren netjes verpakt in plastic en het ophangsysteem werd er apart bijgeleverd. Bij het ophangsysteem zat een korte instructie.

3. Wat is het eindresultaat?

Beide tegeltjes voelen solide aan en zwaarder dan de tegeltjes die je bijvoorbeeld voor een prikkie bij de Action koopt.

Zowel het tegeltje met de foto als het tegeltje met de cupcake afbeelding zijn haarscherp geprint. De tegeltjes zijn mat, er zit dus geen glans of reflectie op.

Ik vind het zelf jammer dat de groene tekst op mijn zwarte tegeltje een beetje wegvalt. Dit was mij bij de online editor niet zo opgevallen. Maar ik denk dat dit ook een beetje te wijten is aan mezelf. Groen op zwart: Ik had het waarschijnlijk wel kunnen weten.

Maar al met al: Ik ben erg te spreken over de tegeltjes die ik bij Studentendrukwerk heb mogen maken. We hebben ze al een mooi plekje in huis gegeven.

En op basis van mijn ervaring zal ik zeker nog een keer een tegeltje (of iets anders) gaan bestellen bij Studentendrukwerk.

4. Waar je kun het bestellen en hoeveel kost het?

zelf tegeltje maken

Je kunt hier je tegeltje zelf maken bij Studentendrukwerk.

De prijs van één keramieken tegeltje van 15x 15 cm inclusief ophangsysteem is €7,95 (exclusief verzendkosten) en wordt goedkoper naarmate je er meer van besteld.

De verzendkosten zijn normaal gesproken €4,95 (via PostNL) en bij een bestelling boven de €30,00 hoef je geen verzendkosten te betalen.

Tegeltje bestellen met korting? Bekijk mijn overzicht met leuke kortingscodes voor fijne webwinkels op een rij.

5. Winactie: Maak zelf een tegeltje bij Studentendrukwerk!

zelf tegeltje maken

En dan nu het leuke voor jou! Je maakt zelf ook kans om een tegeltje te winnen!

Ik mag aan één van mijn lezers één tegeltje weggeven. Je krijgt dan een code en je mag zelf helemaal creatief aan de slag gaan met je eigen tegeltje op Studentendrukwerk!

Hoe kun je meedoen aan mijn winactie?

  • Laat me als een reactie onder mijn blog weten dat je mee wil doen en wat voor tegeltje jij graag zou willen maken!
  • Extra kans maken? Volg Cynspirerend op Instagram en tag onder mijn bericht met de winactie een vriend of vriendin waarvan je denkt dat hij/zij deze actie ook helemaal leuk vindt!

De winactie loopt tot en met vrijdag 19 april 2019. Op zaterdag 20 april 2019 ga ik loten en maak ik de winnaar bekend.

Update: De winnaar is inmiddels bekend gemaakt en gemaild.

Wat zou jij graag op een tegeltje willen laten vereeuwigen?

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Studentendrukwerk

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn blog?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat een samenwerking met Studentendrukwerk. In deze blog staan tevens affiliate links.

Cynthia Lukassen

15 gedachten over “Review: Zelf Tegeltjes Maken bij Studentendrukwerk (+Winactie)”

  1. Wauw wat een leuk idee om een tegeltje te laten maken met een leuke tekst! Ik vind het tegeltje voor jullie trouwdag/huwlijk zo mooi! Echt een orgineel idee!

  2. Heel leuk! Ik zou een tegeltje maken die net een klushuis heeft gekocht. Voor bij haar in de landelijke keuken.

  3. Ik doe niet mee (we hebben al heel veel aan de muur hangen) maar ik vind het tegeltje met de foto van jullie huwelijk prachtig! En juist mooi dat de tekst wat minder goed zichtbaar is, omdat de foto ook echt heel mooi is en zo nog meer de aandacht krijgt. Leuk idee en mooie winactie. Daar ga je vast iemand heel blij mee maken.

  4. wat leuk zeg, nog niet eerder gezien. lijkt me leuk om een uitspraak van de kinderen op vast te leggen

  5. Wat leuk! Ik zou een tegeltje maken voor mijn ouders die gaan verhuizen. Iets leuks voor in het nieuwe huis.

  6. Wat leuk zeg! Ik wist helemaal niet dat je dit zelf kon laten maken. Doet me denken aan de tegeltjes die vroeger bij opa en oma in huis stonden. Lijkt me gaaf om dit ook in mijn eigen huis te plaatsen, maar dan in een moderner jasje.

  7. Wat grappig, ik ken dit helemaal niet, maar is wel heel apart zeg. leuk. Ik zou eerlijk gezegd zo nu even niet weten wat ik voor tegeltje zou willen maken, het is wel iets voor een geboortekaartje, heb je deze altijd op een mooie plek staan.

Reacties zijn gesloten.