Review: Tegeltjes maken bij Studentendrukwerk (+Winactie)

 • 29
 • 55
 •  
 •  
 •  
  84
  Shares

Ons huis hangt vol met tegeltjes, foto’s en spreuken. Wie wel eens bij ons thuis is geweest, weet dat onze trapgaten vol hangen met dat soort leuke dingen. En aan elke foto of spreuk zit een herinnering vast: Aan lieve mensen, aan leuke gebeurtenissen of fijne vakanties bijvoorbeeld. Je kunt je wel voorstellen dat ik meteen enthousiast was toen ik bij Studentendrukwerk twee tegeltjes mocht laten maken.

Én zelfs een tegeltje weg mag geven aan één van mijn lezers! Daarover lees je verderop meer.

Maar eerst vertel ik je meer over het bestelproces, de mogelijkheden van het programma, de verzending en het uiteindelijke resultaat!

Het bestelproces en de mogelijkheden

Hoewel Studentendrukwerk veel mogelijkheden heeft voor (je raadt het al) studenten, zoals het printen van proefschriften, portfolio’s en scripties, kun je er ook terecht voor andere producten, zoals wanddecoraties, bierviltjes en zelfs makelaarsborden. Wanneer je een tegeltje wilt laten bedrukken ga je naar de website van Studentendrukwerk.

Je tegeltje is standaard 15×15 cm en gemaakt van keramiek. Een ophangsysteem kun je er gratis bij bestellen. De prijs van één tegeltje is €7,95 (exclusief verzendkosten) en wordt goedkoper naarmate je er meer van besteld.

Een gebruiksvriendelijke, veelzijdige online editor

Zodra je klikt op ‘product samenstellen’ krijg je een pop up te zien, waar je kunt kiezen voor 2 werkwijzen:

Ik heb gekozen voor online bewerken en opende daarmee de online editor.

Vervolgens krijg je de optie om met een blanco tegeltje aan de slag te gaan of gebruik te maken van standaard ontwerpen. Ik heb gekozen om helemaal los te gaan met mijn creativiteit en met blanco tegeltjes aan de slag te gaan.

Mijn eigen foto op het tegeltje

Voor mijn eerste tegeltje had ik een foto van ons huwelijk uitgekozen (gemaakt door onze favoriete fotografe Misabelle) met daarbij een tekst die wij erg mooi vinden:

‘You don’t marry someone you can live with, you marry the person you cannot live without’

Eerst heb ik de foto toegevoegd en daarna de tekst. Je hebt keuze uit heel veel kleuren en je kunt zelfs een specifieke kleurcode kiezen. Zelf had ik het nog nét iets handiger gevonden als je met een pipetje een kleur uit de foto kan selecteren.

Ook heb je erg veel keuze uit lettertypes, kun je schaduwen toevoegen, met lagen werken en items (foto’s, afbeeldingen en teksten) transparanter maken. Dat vond ik echt ideaal.

Lekker veel keuze uit clip art afbeeldingen

Voor mijn tweede tegeltje heb ik niet gebruik gemaakt van een eigen foto, maar van de database met clip art. Omdat ik de liefde voor koken en bakken van mijn moeder heb meegekregen, wilde graag het recept van mijn moeders befaamde marmercake op een tegeltje zetten. Want hoewel ik de bereidingswijze ondertussen wel kan dromen, ben ik niet zo goed in het onthouden van de hoeveelheden en de oventijden. Een handig tegeltje leek mij de ideale oplossing!

Er zijn ruim 35 clip art categorieën om uit te kiezen. Sommige categorieën staan er dubbel in, maar ik denk dat dat een klein technisch foutje van de editor zelf is. Ik heb daar verder geen last van gehad tijdens het maken van mijn tegeltje.

Aangezien het om mijn moeders marmercake ging, ben ik in de categorie ‘koken’ gaan spitten. Ik vond een mooie cupcake en heb die toegevoegd.

Ik vind het erg leuk aan deze online editor dat ik bijna alles kan maken wat ik in mijn hoofd heb. Er zitten veel mogelijkheden in dit prettige online programma, zodat ik lekker los kon gaan met mijn ideeën. Het programma werkt ook snel en laat meteen je veranderingen zien. Erg prettig!

Bestellen

Toen mijn tegeltjes klaar waren, klikte ik rechtsboven op het winkelwagentje om de tegeltjes te bestellen.

De verzendkosten zijn normaal gesproken €4,95 (via PostNL) en bij een bestelling boven de €30,00 hoef je geen verzendkosten te betalen. Woon je in (de buurt van) Groningen? Dan ben je een mazzelaar, want dan kun je jouw bestelling kosteloos bij Studentendrukwerk ophalen in Groningen.

De standaard verwachting was een verwerkingstijd van drie werkdagen, maar ik kreeg dezelfde middag al een Track en Trace mailtje met de melding dat het pakketje op de post was gegaan.

Verzending

Het wachten op mijn mooie tegeltjes was bijzonder kort! De volgende dag had ik de tegeltjes al in huis!

De twee tegeltjes waren in een brievenbuspakketje verstuurd, dus het was geen probleem dat ik op het moment van aankomst niet thuis was.

De tegeltjes waren netjes verpakt in plastic en het ophangsysteem werd er apart bijgeleverd. Bij het ophangsysteem zat een korte instructie.

Het resultaat

Beide tegeltjes voelen solide aan en zwaarder dan de tegeltjes die je bijvoorbeeld voor een prikkie bij de Action koopt.

Zowel het tegeltje met de foto als het tegeltje met de cupcake afbeelding zijn haarscherp geprint. De tegeltjes zijn mat, er zit dus geen glans of reflectie op.

Ik vind het zelf jammer dat de groene tekst op mijn zwarte tegeltje een beetje wegvalt. Dit was mij bij de online editor niet zo opgevallen. Maar ik denk dat dit ook een beetje te wijten is aan mezelf. Groen op zwart: Ik had het waarschijnlijk wel kunnen weten.

Maar al met al: Ik ben erg te spreken over de tegeltjes die ik bij studentendrukwerk heb mogen maken. We hebben ze al een mooi plekje in huis gegeven. En op basis van mijn ervaring zal ik zeker nog een keer een tegeltje (of iets anders) gaan bestellen bij Studentendrukwerk. Hieronder zie je een paar foto’s van het eindresultaat:

Winactie: Maak zelf een tegeltje bij Studentendrukwerk!

En dan nu het leuke voor jou! Je maakt zelf ook kans om een tegeltje te winnen!

Ik mag aan één van mijn lezers één tegeltje weggeven. Je krijgt dan een code en je mag zelf helemaal creatief aan de slag gaan met je eigen tegeltje op Studentendrukwerk!

Hoe kun je meedoen aan mijn winactie?

 • Laat me als een reactie onder mijn blog weten dat je mee wil doen en wat voor tegeltje jij graag zou willen maken!
 • Extra kans maken? Volg Cynspirerend op Instagram en tag onder mijn bericht met de winactie een vriend of vriendin waarvan je denkt dat hij/zij deze actie ook helemaal leuk vindt!

De winactie loopt tot en met vrijdag 19 april. Op zaterdag 20 april ga ik loten en maak ik de winnaar bekend.

Update: De winnaar is inmiddels bekend gemaakt en gemaild.

Wat zou jij graag op een tegeltje willen laten vereeuwigen?

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Studentendrukwerk

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn blog?

Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief of volg me op PinterestFacebook en Instagram.

Deze blog bevat een samenwerking met Studentendrukwerk. In deze blog staan tevens affliate links.

15 gedachten over “Review: Tegeltjes maken bij Studentendrukwerk (+Winactie)”

 1. Wat grappig, ik ken dit helemaal niet, maar is wel heel apart zeg. leuk. Ik zou eerlijk gezegd zo nu even niet weten wat ik voor tegeltje zou willen maken, het is wel iets voor een geboortekaartje, heb je deze altijd op een mooie plek staan.

  Beantwoorden
 2. Wat leuk zeg! Ik wist helemaal niet dat je dit zelf kon laten maken. Doet me denken aan de tegeltjes die vroeger bij opa en oma in huis stonden. Lijkt me gaaf om dit ook in mijn eigen huis te plaatsen, maar dan in een moderner jasje.

  Beantwoorden
 3. Ik doe niet mee (we hebben al heel veel aan de muur hangen) maar ik vind het tegeltje met de foto van jullie huwelijk prachtig! En juist mooi dat de tekst wat minder goed zichtbaar is, omdat de foto ook echt heel mooi is en zo nog meer de aandacht krijgt. Leuk idee en mooie winactie. Daar ga je vast iemand heel blij mee maken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie